Mum Nasıl Yapılır?
Mum yapımı, son dönemlerin en popüler hobileri arasında yer almaktadır. Sizler de doğru yöntemler ile evinizde oldukça şık ve kokulu mumlar hazırlayabilirsiniz. Hazır mum kalıpları ile çok kolay bir şekilde yapabileceğiniz mumları, dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.
Sevdiklerinize hediye etmek için de eşsiz bir seçenek olarak el yapımı mumları değerlendirebilirsiniz. Mum yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini sizler için araştırdık. Evde mum nasıl yapılır ve tüm aşamalarını detayları ile birlikte inceleyebilirsiniz.
Yaptığınız mumları Instagram hesabınızda paylaşıp daha fazla kişiye erişmek istiyorsanız eğer Instagram reels izlenme satın al sayfamıza göz atabilirsiniz.
Doğal Mum Yapımı ve Malzeme Ölçüleri Nasıl Uygulanmalıdır?
Evde mum nasıl yapılır ve ölçüleri nasıl ayarlanır sorularını, yapacağınız mumum modeline göre yanıtlamak daha doğru olacaktır. Tek renk ve kokusuz bir mum ile kokulu ve çok renkli mum tasarımı için kullanacağınız malzemeler değişkenlik göstermektedir.
Doğal esanslı mum yapmak istiyorsanız, daha farklı malzeme çeşitlerini almalı ve kullanmalısınız. Eğer hediyelik ve dekoratif bir mum tasarımı oluşturmak istiyorsanız, mum yapımında kullanılan süsleri de tercih etmelisiniz.
Şekilli, kokulu, dekoratif veya sade mum yapımı, genel olarak birkaç ana malzeme üzerinden hazırlanmaktadır. Ancak daha profesyonel bir tasarım ortaya çıkarmak istiyorsanız, fitil tutucu gibi malzemeleri de kullanmalısınız.
Renkli mum gibi istediğiniz renkte mum tasarımı yapmak için ihtiyacınız olacak malzemeleri de dilediğiniz gibi tercih edebilirsiniz. Kokulu mum yapmak için, aromatik doğal parfüm yağları kullanılmalıdır.
Evde Mum Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler
Mum yapmak için gerekli olan malzemeler, oluşturacağınız mum modeline göre değişebilir. Yapmak istediğiniz mumum özelliklerine göre ihtiyaç duyacağınız malzemeler de farklılık gösterebilmektedir. Evde mum yapmak için gerekli olan malzemeler şu şekilde sıralanabilir:
- Soya Mumu ve Balmumu: Soya mumu veya balmumu, mumun ana maddesi olarak bilinmektedir. Soya balmumunu ya da balmumunu eriterek kullanabilirsiniz. Kalıp şeklinde alabileceğiniz soya balmumu ve balmumu ile istediğiniz kalıpta mum hazırlayabilirsiniz.
- Fitil: Mumum ortasındaki ipe, fitil adı verilmektedir. Mumun yapım aşamasında en çok ihtiyaç duyacağınız ana malzemelerden biridir. Farklı modellerde ve yapıda, pek çok mum fitili bulunmaktadır. Yapmak istediğiniz tasarıma uygun fitilleri alabilir ve kalıp içinde kullanabilirsiniz.
- Mum Boyaları: Mum boyaları, mumların renklendirilmesi için kullanılan özel bir malzemedir. Rengarenk mum tasarımları yapmak için istediğiniz rengi kullanabilirsiniz. Onlarca farklı renk ve tonu bulabilirsiniz. Mum boyalarını karıştırarak, istediğiniz özel tonları da yakalayabilirsiniz.
- Mum Kokuları: Mum kokuları, doğal aromatik yağlardan elde edilmektedir. Mum kokularını, hazırladığınız mumların içine ekleyebilirsiniz. Bitkisel yağlardan elde edilen mum kokuları, mum tamamen bitene kadar koku yaymaya devam etmektedir.
- Metal veya Cam Kavanoz: Mum için istediğiniz kavanoz veya kabı kullanabilirsiniz. Ancak bu aşamada kullanacağınız kabın, erimeyen bir yapıda olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Bunun için en ideal kap olarak, cam veya metal yapıdaki kapları tercih edebilirsiniz.
- Dökme Kabı: Erittiğiniz mumu, kalıba veya kabın içine dökmek için kullanacağınız malzemedir. Dökme kabı seçiminde de yine tercihinizi, erimeyen yapıdaki bir kaptan yana kullanmalısınız. Bardak veya metal bir kap, erimiş mumu dökmek için doğru bir seçim olacaktır.
- Termometre: Mumum ideal bir sıcaklığa geldikten sonra kabın içine dökülmesi gerekmektedir. Bunun için erittiğiniz mumum ısısını düzenli olarak kontrol etmelisiniz. Bunun için bir termometre kullanabilirsiniz.
- Mum Karıştırma Çubuğu: Mum karıştırma çubukları genellikle metal ya da ahşap yapıda olmaktadır. Erittiğiniz mumu düzenli olarak karıştırarak, içinde bir tortu kalmamasını sağlayabilirsiniz. Bu sayede yapacağınız mum, daha kusursuz bir şekilde görünecektir.
- Koruyucu Örtü: Erimiş mumu kalıbın içine dökerken etrafa da sıçratabilirsiniz. Çalışma alanınızın daha temiz olması için koruyucu örtüleri kullanmanızda yarar olacaktır. Koruyucu örtü yerine karton veya gazete kağıdı da kullanabilirsiniz.
- Güvenlik Malzemeleri: Sıcak mumdan dolayı elinizin yanmaması için koruyucu eldiven kullanmanızı önermekteyiz. Aynı şekilde eriyen mumum gözünüze sıçramaması için koruyucu gözlük de kullanabilirsiniz.
Pratik ve En Güzel Mum Yapma Tüyoları
Mumlar, çok eski zamanlardan beri kullanılan aydınlatma ürünlerinden biridir. Ancak günümüzde mumların sadece aydınlatma ihtiyacı için kullanılmadığını söyleyebiliriz.
Yaşam alanlarının daha şık görünmesi için mumlar, dekoratif bir obje olarak da tercih edilmektedir. Kokulu ve renkli mumlar ile evinizin daha romantik ve modern bir görünümde olmasını sağlayabilirsiniz.
Dışarıda gördüğünüz ve tasarımları ile dikkat çeken mumları, evde kendiniz de kolay bir şekilde yapabilirsiniz. El emeği olarak hazırlayacağınız mumları, sevdiklerinize hediye edebilirsiniz.
Sizler de evde mum yapmak istiyor ve nasıl yapılacağını merak ediyorsanız, açıklamamıza devam edebilirsiniz.
9 Adımda Evde Mum Nasıl Yapılır?
Evde mum yapmak için temel adımları takip etmeniz gerekmektedir. Mum yapmak için gerekli olan malzemeleri temin ederek, işe başlayabilirsiniz.
Mum kalıbı, kap, fitil, mum boyaları ve kokuları, balmumu veya soya balmumu gibi gerekli malzemeler ile istediğiniz mum tasarımını ortaya çıkartabilirsiniz. Mum nasıl yapılır sorusuna, tüm aşamaları açıklayarak yanıt vermek isteriz.
1)Mum Yapmak İçin Gerekli Malzemeleri Hazırlayın
Evde mum yapmak için kullanacağınız tüm malzemeleri hazırlamalısınız. İlk defa mum yapmak istiyorsanız, işe sade bir tasarım ile başlayabilirsiniz. Bunun için balmumunu ya da soya mumunu kullanabilirsiniz.
Mum fitili ve mum kabını da kullanarak, sade bir mum tasarımı hazırlayabilirsiniz. Mumun istediğiniz gibi olması için malzemelerin eksiksiz olması çok önemlidir.
2)Soya Balmumunu ya da Balmumunu Eritin
Mum yapmak için kullanmanız gereken ana malzeme, balmumudur. Ancak profesyonel olarak mum yapan pek çok kişi, ana malzeme olarak soya balmumunu da tercih etmektedir.
Almış olduğunuz balmumunu veya soya balmumunu eritmelisiniz. Kalıp şeklindeki balmumlarını eritmek için özel eritme makinelerini kullanabilirsiniz. Evde balmumunu eritmek için, metal bir kap da işinizi görecektir.
Balmumunu eritmek için benmari usulü ile eritme yöntemini kullanabilirsiniz. Derin bir kabın içine suyu koyun ve kaynamasını ekleyin. Ardından daha küçük bir kabın içine balmumunu veya soya balmumunu koyun.
Küçük kabı, kaynayan suyun buharında eritmeye başlayabilirsiniz. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken en önemli şey, balmumunun tortu kalmayacak şekilde erimesidir. Mum karıştırma çubuklarının yardımı ile balmumunu karıştırarak, tamamen erimesini sağlayabilirsiniz.
Balmumu erirken, ideal sıcaklığa gelip gelmediğini kontrol etmek için termometreyi kullanabilirsiniz. Kusursuz bir mum yapmak için, balmumunun 149 ile 163 derece arasında olması gerekmektedir. 1
3)Renk ve Koku Malzemelerini Ekleyin
Soya balmumunu veya balmumunu erittikten sonra, kalıbın içine dökmeden önce renklendirme veya koku aşamasına geçmeniz gerekmektedir. Tasarlamak istediğiniz mum için hangi rengi veya kokuyu istiyorsanız, eriyen balmumunun içine ilave edin.
Ardından karıştırma çubuğu ile balmumunu, istediğiniz tonu yakalayana kadar karıştırın. Koku ve renk malzemelerini aynı balmumu içerisinde kullanabilirsiniz.
4)Mum Fitili Hazırlayın
Mum yaparken fitil kullanmak zorundasınız. Ancak mumun çok daha şık durması için farklı boyuttaki veya yapıdaki fitilleri kullanabilirsiniz. Mum yapımında genellikle pamuk fitil kullanılmaktadır.
Pamuk fitilleri, mum kalıbının boyuna uygun olacak şekilde kesmelisiniz. Daha sonra fitili, kalıbın tam ortasında durması için sabitleyin. Mum fitili sabitlemek için bir çubuktan yardım alabilirsiniz.
5)Erittiğiniz Balmumunu Dökün
Fitili kalıbın içine yerleştirdikten ve sabitledikten sonra, erittiğiniz balmumunu dökme işlemine başlayabilirsiniz. Bu noktada kabın içindeki fitilin kaymamasına dikkat etmelisiniz. Döktüğünüz balmumu, çok kısa bir süre sonra donmaya ve katılaşmaya başlayacaktır.
6)Mumu Soğumaya Bırakın
Pratik mum yapımında en önemli aşamalardan biri de mumun soğutulmasıdır. Mumu ideal sıcaklıkta soğutmak çok önemlidir. Çok soğuk bir yerde bıraktığınız zaman, sıcak mumda çatlamalar veya çökmeler meydana gelebilir. Yine sıcak bir ortamda mumu bıraktığınızda da çökme sorunu ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
Balmumunun ideal bir şekilde soğuması için oda sıcaklığı yeterli olacaktır. Eğer mumu şekilli bir kabın içinden çıkartacaksanız, tamamen soğuduğundan emin olmalısınız. Mum tamamen soğumadan kalıptan çıkarttığınızda, formu bozulacak ve dağılacaktır.
7)Mumun Üzerindeki Pürüzleri Düzeltin
Evde mum yapımı sonrasında, her zaman pürüzsüz sonuçlar elde edemesiniz. Kalıptan çıkarttığınız mumum üzerinde bazı pürüzler olabilir.
Mumun üzerindeki pürüzleri düzeltmek için çok ince bir bıçak kullanabilirsiniz. Mumdaki pürüzleri gidermek için süsleri yapıştırmak da değerlendirebileceğiniz bir diğer yöntemdir.
8)Mumun Şeklini Verin
Eğer çok büyük bir kap içinde mum yaptıysanız, dilediğiniz gibi kesebilir ve istediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Mumun şeklini vermek için tamamen kalıp haline gelmesi gerekmektedir.
Mumun tamamen soğuduğundan emin olduktan sonra, muma şekil vermeye dikkat etmelisiniz. Mumu kesmek veya şekil vermek için çok kesin ve ince bir bıçak kullanmanız yeterli olacaktır.
9)Süslemeleri Yapın ve Kullanıma Hazır Hale Getirin.
Mumun üzerindeki fitil uzun kaldıysa biraz daha keserek, ideal boyuta getirebilirsiniz. Eğer hazırladığınız mumu hediye etmek istiyorsanız, süsleme yapabilir ve şık bir paket ile kullanıma hazır hale getirebilirsiniz.
Hazırladığınız mumun uzun süre kullanılması için direkt olarak güneş görmeyen bir yerde muhafaza edilmesi gerekmektedir.
Mum Yapımı Püf Noktaları Nelerdir?
Mum nasıl yapılır ve püf noktaları pek çok kişi tarafından merak edilmektedir. Evde mum yapmak kolay bir iş gibi görünse de kusursuz bir sonuç almak için alıştırmalara ihtiyacınız olacaktır. Öncelikli olarak mum yapmak için gerekli olan malzemeler, eksiksiz bir şekilde bulunmalıdır.
Profesyonel mum yapımı için ilk yapmanız gereken şeylerden biri de stearin almak olmalıdır. Parafin sayesinde pürüzsüz bir mum yapabilirsiniz. Renk ve koku ekleme işlemini, ardından gerçekleştirebilirsiniz. Eğer daha sade ve şeffaf bir mum tasarımı yapmak istiyorsanız, herhangi bir renk kullanmanıza da gerek yoktur.
Kokulu ve sade mumlar ile daha şık tasarımlar ortaya çıkartabilirsiniz. İlk yapmanız gereken, mum kabının içine fitili ya da mum ipini yerleştirmektir. Ardından desenli mum yapmak için mum süslerini yerleştirebilir ve şeffaf mum ile devam edebilirsiniz.
Mum süsleri için ışıltılı yıldızları, pulları veya simleri kullanabilirsiniz. Hazır mum kalıpları, birbirinden farklı şekillerden oluşmaktadır. İstediğiniz kalıbı kullanarak, birbirinden farklı renk ve kokuya sahip mum yapabilirsiniz.
Ev Yapımı Mumların Dekorasyondaki Yeri
Evde mum nasıl yapılır ve dekorasyonda nasıl kullanıldığına da değinmek isteriz. Evde yaptığınız mumları, evinizde veya ofisinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Mumlar, bildiğiniz üzere kullanıldığı her alana çok şık bir dokunuş yapmaktadır. Daha rahatlatıcı ve romantik bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız, hazırladığınız mumları dekorasyonunuzda kullanabilirsiniz.
TV ünitesi, orta sehpa veya komodin, mumların kullanıldığı yerlerdendir. Yatak odası, banyo veya oturma odası dekorasyonunu zenginleştirmek için de ev yapımı mumları dilediğiniz gibi konumlandırabilirsiniz.
Balmumu, Soya Balmumu ve Parafin Arasındaki Fark Nedir?
Mum yapımında kullanılan ana malzemeler, özelliklerine göre ayrılmaktadır. Ancak her birinin doğal bir malzeme olduğunu da belirtmek gerekmektedir.
Balmumu malzemesi, arıların üretmiş olduğu balmumu bezlerinden elde edilmektedir. Bunun için mumun ana maddesinin çevreci ve doğa dostu bir malzeme olduğu da bilinmektedir.
Mum yapımında sıkça tercih edilen soya balmumu, adından da anlaşılacağı üzere soya fasulyesinden elde edilmektedir. Soya balmumu, tamamen bitkisel bir içeriğe sahiptir. Profesyonel mum yapımında tercih edilen parafin maddesi ise; petrolden üretilmektedir.
Parafin, diğer mum malzemelerine kıyasla endüstriyel bir malzeme olarak bilinmektedir. Eğer çevre dostu bir mum yapmak istiyorsanız, ana malzeme olarak balmumunu veya soya balmumunu kullanabilirsiniz. Bu iki malzeme, daha temiz bir kullanım sunmaktadır.
Daha yoğun bir alev istiyorsanız, ana malzeme olarak seçiminizi parafinden yana yapmanız gerekmektedir. Yapmak istediğiniz muma ve istediğiniz özelliklere göre ana malzemeyi dilediğiniz gibi seçebilirsiniz. 2
Doğal Esansiyel Yağlarla Mum Yapımı
Doğal mum nasıl yapılır sorusu, son dönemlerin en çok merak edilen konu başlıklarından biridir. Evde doğal mum yapmak artık bir hobi değil, bir kazanç yöntemi olarak da tercih edilmektedir.
Doğal mum yapımında kendinizi geliştirebilir ve bunu bir ek kazanç yöntemi olarak değerlendirebilirsiniz. Mum satışlarından da fark edeceğiniz gibi herkes seçimini doğal içeriğe sahip olan mumlardan yana kullanmaktadır.
Sizler de doğal esansiyel aromatik yağlar ile evde hazırladığınız mumların eşsiz kokmasını sağlayabilirsiniz. Vanilya, lavanta, limon veya diğer aromatik kokular, mum yapımında sıkça tercih edilmektedir.
Kokulu mum yapımı için doğal içeriğe sahip bitkisel yağları tercih edebilirsiniz. Üstelik bu doğal yağları istediğiniz oranda karıştırarak, daha özgün kokular da ortaya çıkartabilirsiniz. Doğal mum yağlarını eritmiş olduğunuz balmumunun içine dökerek, kolay bir şekilde kokulu mum yapabilirsiniz.
Pigmentler ve Doğal Boyalarla Mumları Nasıl Renklendirebilirsiniz?
Balmumu ve soya balmumunu erittikten sonra, donduğunda şeffaf yani beyaz mum rengi ortaya çıkmaktadır. Ancak evde rengarenk mumları da yapabilirsiniz. Mum yapmak için kullanacağınız renkler, doğal içerikli boyalardan oluşmaktadır.
Mum boyaları, oldukça yoğun pigment içerdiği için dilediğiniz rengi mumda gösterebilirsiniz. Eritmiş olduğunuz balmumunun ve soya balmumunun içerisine, dilediğiniz rengi az miktar ekleyerek karıştırmanız yeterli olacaktır. Evde renkli mum yapmak bu kadar kolaydır.
Mum boyaları, ana malzemeye zarar vermemesi ve mumun yapısını bozmaması için bitki özleri ve çeşitli minerallerden elde edilmektedir. Özellikle pancar ve kahve gibi doğal maddelerden elde edildikleri için herhangi bir zararı da yoktur. Mum yapımında, onlarca farklı rengi kullanabilirsiniz.
İstediğiniz rengi, dilediğiniz koyuluğa getirmek için boya miktarını artırmanız yeterli olacaktır. Eritilmiş balmumunun içerisine çok az miktar boya ekleyerek, daha soft renkler elde edebilirsiniz. Mum renklendirme işleminin, balmumunu eritme işlemi ile birlikte yapılması gerekmektedir.
Dekoratif Dokunuşlar: Mumlarınızı Nasıl Süsleyebilirsiniz?
Mumlar, hemen tüm dekorasyon stilleri içerisinde yerini almaktadır. İstediğiniz boyuta ve tasarıma sahip olan mumu, evinizde veya ofisinizde dilediğiniz yerde kullanabilirsiniz. Mum ile dekorasyonu desteklemek için hazırladığınız mumları eviniz ile uygun şekilde süsleyebilirsiniz.
Mumların daha şık ve dekoratif olması için mum süslerinden yardım alabilirsiniz. Özellikle kuru dallar, yapraklar, yaldızlı süsler, yıldızlar, deniz kabukları ve kozalak gibi malzemeler, mum süslemelerinde sıkça kullanılmaktadır.
Minik süsler ile mumu süsleyerek, daha şık ve göz alıcı bir mum tasarımı ortaya çıkartabilirsiniz. Sade bir mumu daha romantik ve şık göstermek için, dantel veya renkli şeritleri de kullanabilirsiniz. Mumun çevresine bağlayacağınız dantel bir şerit ile hem zarif hem de şık bir mum görünümü elde edebilirsiniz.
Geri Dönüştürülmüş ve Çevre Dostu Mum Yapımı
Mumlar, yapı itibari ile geri dönüştürülebilir malzemeler arasında yer almaktadır. Kullanmadığınız veya yarım kalan mumları eriterek, yeni bir mum yapabilirsiniz. Bunun için mumların, geri dönüşümde en çok tercih edilen ürünlerden biri olduğunu söylemek doğru olacaktır.
Mum kalıntılarını eriterek, daha fazla balmumu elde edebilir ve yeniden renklendirme yöntemi ile yeni bir mum tasarımı yapabilirsiniz. Mum kalıntılarını erittikten sonra, üzerine biraz daha balmumu ilave edebilir ve daha fazla mum tasarımı yapabilirsiniz.
Özel Tasarım ve Tematik Mumlar Nasıl Yapılır?
Özel tasarım mumlar nasıl yapılır ve dekoratif tematik mum yapımında nelere dikkat etmeniz gerektiğini açıklamak isteriz. Tematik mumlar, ev dekorasyonunun en önemli unsurlarından biridir.
Evinizin dekorasyonuna ve genel konseptine uygun olacak şekilde, özel tasarım mumları kullanabilirsiniz. Evde yapacağınız özel tasarım mumlar ile evinizin görsel olarak tam bir estetik görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.
Özel kalıplar kullanabilir ve muma dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Evinizin genel rengi ile uyumlu tonları kullanarak, istediğiniz şekilde ve büyüklükte mum yapabilirsiniz.
Evde Mum Yapmanın İpuçları Ve Püf Noktaları
Evde mum yaparken nelere dikkat edilmelidir ve en önemli ipuçları sayesinde sizler de profesyonel mum tasarımcısı olabilirsiniz.
- Evde mum yapmadan önce küçük alıştırmalar yapmak, malzemenizi daha tasarruflu kullanmanızı sağlayacaktır.
- Balmumu, ateşte eriyen bir malzeme olduğu için gerekli güvenlik tedbirlerini almalısınız. Kalıba dökerken veya balmumunu eritirken, kendinizi ve çevreyi korumanızda yarar olacaktır.
- Kullandığınız mum kabının dayanıklı olması gerekmektedir. Ayrıca mumun soğuma süreci de yine emeklerinizin boşa gitmemesi açısından, dikkat etmeniz gereken noktalardan biridir.
- Renk ve koku kullanımında doğru oran çok önemlidir. İstediğiniz kokuyu ve rengi elde etmek için malzemeleri aşırı kullanmamaya dikkat etmelisiniz.
Yapılan Mumların Kullanımı ve Bakımı Hakkında Bilgiler
Evde yaptığınız mumları daha uzun süre kullanmak için bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Mumlar, çok çabuk deforme olabilmektedir. Özellikle ısı, güneş gibi etkenler, mumların erimesine ve şeklinin bozulmasına neden olacaktır. Bunun için sadece evde yaptığınız mumları değil, hazır aldığınız mumları da oda sıcaklığında muhafaza etmelisiniz.
Mumları yakarken, altına mutlaka bir koruyucu kabın olması gerekmektedir. Kavanoz içindeki mumlarda bu sorunu yaşamazsınız. Evde mum yaparken, güvenlik için fitil uzunluğuna ayrıca dikkat etmelisiniz.
Mumların fitillerinin sadece 1 cm olması yeterli olacaktır. Daha uzun fitiller, yandıktan sonra etrafa ateşin sıçramasına neden olabilir. Eğer hazırladığınız mumun etrafında kumaş veya yanıcı süsler varsa, bunları çıkartmanızı tavsiye ediyoruz.
1 Kg Parafin Kaç Mum Çıkar?
Mum yaparken parafin malzemesini kullanabilirsiniz. Evde mum yapmak için yeterli miktarda malzemeye ihtiyacınız olacaktır. Eğer 1 kilogram parafin aldıysanız, 100 gramlık mumlardan yaklaşık olarak 9 veya 10 adet yapabilirsiniz.
Mum yapımı için 1 kilogram soya balmumu ile de yine 9 veya 10 adet 1000 gramlık, bubble tasarımlı mum hazırlayabilirsiniz.
En İyi Mum Hangi Malzemeden Yapılır?
Kaliteli bir mum yapmak istiyorsanız, kaliteli bir ana malzemeye ihtiyacınız olacaktır. Kaliteli ve iyi bir mum yapmak için ham parafini önerebiliriz. Parafin malzemesi, mumun daha kaliteli ve pürüzsüz olmasını sağlamaktadır.
Parafini dilediğiniz gibi renklendirebilir ve istediğiniz fitil ile birlikte kullanabilirsiniz. Parafin ile mum yaparken kullanacağınız kalıpların, yüksek ısıya dayanıklı olmasına dikkat etmelisiniz.
Mum Ana Malzemesi Nedir?
Mum nasıl yapılır sorusu kadar mumun ana malzemesinin ne olduğu da merak konusudur. Mumun ana malzemesi, balmumudur. Parafin ise; yarı doğal yarı petrol türevi olan bir malzemedir.
Petrolün bir yan çeşidi olan parafin, günümüzde mum yapımında yaygın olarak tercih edilmektedir. Doğal içerikli bir mum ana malzemesi kullanmak istiyorsanız, soya balmumunu veya balmumunu tercih edebilirsiniz. Bu ana malzemeler, sadece doğadan elde edilen mum malzemeleridir.
Parafinsiz Mum Olur mu?
Parafin kullanmadan da mum yapabilirsiniz. Parafine alternatif olarak, balmumu sıkça tercih edilmektedir. Soya fasulyesinden elde edilen soya balmumu da yine parafine ek olarak tercih edebileceğiniz malzemelerden biridir.
Balmumu türleri, kesinlikle petrol içermemektedir. Mum yapımında tamamen doğal ürünler hazırlamak istiyorsanız, seçiminizi tamamen bitkisel olan balmumundan yana yapabilirsiniz.
Evde Mum Yapmak Karlı mı?
Ev yapımı mumlar, son dönemlerin en popüler ürünlerinden biridir. Evde hobi olarak mum yapabileceğiniz gibi işinizi büyüterek, bu işten para da kazanabilirsiniz. Evde mum yaparak para kazanmak için kendinizi bu alanda geliştirmeniz gerekmektedir.
Kendinizi geliştirdikçe, çok farklı tasarımlı mumları üretebilir ve bunları satabilirsiniz. Toptan aldığınız mum malzemelerini, el emeğiniz ile birleştirdiğinizde, evde mum yapmanın karlı bir iş olduğunu söyleyebiliriz.
En Zararsız Mum Hangisi?
Doğa dostu ve zararsız mum, sadece bitkisel içerikli olan balmumundan üretilen mumlardır. Soya balmumundan üretilen mumlar kesinlikle en zararsız mumlardır.
Yaşam alanlarınızda daha güvenli ve sağlıklı bir kullanım istiyorsanız, balmumundan üretilen mumları tercih edebilirsiniz. Balmumu, daha temiz bir yanma özelliğine sahip olduğu için daha sağlıklı kullanım sunar.
Evde yaptığınız mumları internet üzerinden satmak istiyorsanız eğer mutlaka “E-ticaret Nasıl Yapılır?” isimi içeriğimize hemen şimdi göz atın!