0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2437

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Hatası ve Çözümü

Instagram kullanıcı bulunamadı hatası alıyorsanız, çözmeniz için hesabınızda bazı işlemler yapmanız gerekir. Bunların neler olduğunu öğren!

Instagram, dünya genelinde milyarlarca kullanıcısı bulunan en popüler sosyal medya platformlarından biridir. Bazen kullanıcılar hesaplarına giriş yaparken ‘Instagram kullanıcı bulunamadı’ hatası ile karşılaşabilirler. Bu hatanın birçok nedeni olabilir ve çözümü de çeşitlilik göstermektedir.

Bu kullanıcı bulunamıyor sorunu yaşayanların çoğu Instagram engellenen hesap kullanıcı bulunamadı hatası almaktadır. Bu yüzden çözmek için bazı aşamaların tamamlanması gerekmektedir.

Sizler için Instagram’da sıklıkla karşılaşılan kullanıcı bulunamadı veya neden bulunamaz, detaylara inerek göstereceğiz. Böylelikle konu hakkında gerekli yorum ve önerilere yer vererek Instagram kullanıcı bulunamadı hatasını çözebileceksiniz.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Ne Demek?

Instagram kullanıcı bulunamadı, platformda yer alan hesapların bulunamadığı veya dondurulduğunda meydana gelmektedir. Bu durum genel itibari ile bir kullanıcın hesabını geçici olarak kapattığı durumlarda gözükür. Herhangi bir kullanıcı kendi hesabını veya diğer kişiyi bulmak istediğinde bu hatayı almaktadır.

Instagram kullanıcı bulunamadı hatası platformda sıklıkla karşılaşılan durumdur. Çözme adımları uygulanarak bir sonuca ulaşmak mümkün olmaktadır. Ancak öncelikle bir hesabın donmuş mu veya kapatılmış mı diye analiz edilmesi gerekmektedir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Hatası Nasıl Çözülür?

Instagram’ı aktif olarak kullanan bu sorunun kaynağının ne olduğunu öğrenmek istemektedir. Hatanın kaynağını sorgulamak isteyenlerin çoğu Instagram kullanıcı bulunamadı ekşi gibi dış kaynaklardan çözüm önerisini araştırmaktadır. 

Sorununuz devam ediyorsa ve çözüm bulmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek Instagram kullanıcı bulunamadı hatasını çözebilirsiniz:

  • Öncelikle Instagram help sayfası veya help.instagram.com/contact/1652567838289083 adresine ziyaret edin.
  • Açılan sayfada ‘Instagram hesabım Donduruldu’ yazısı görünür olacaktır.
  • Instagram hesabınız sizden kaynaklı olmayan nedenle donduruldu veya kullanıcı bulunamadı hatası alıyorsanız, bireysel hesap için ‘Hayır’ butonuna, işletme hesabı için ‘Evet’ butonuna basınız.
  • Ardından hemen aşağıda yer alan ve mavi renkte olan ‘Gönder’ tuşuna bir kez tıklayınız.

Evet kutucuğunu işaretlediyseniz aşağıdakileri sırasıyla yapınız:

  • İşletme hesabınız ile ilişkili veya değil Nüfus cüzdanınızda yer alan gerçek ad ve soyadı bilgisini ilk kutucuğa yazın.
  • Instagram kullanıcı adını, diğer kutuda yer alan kısma yazınız
  • E-posta adresi bölümüne işletme hesabınızda daha önce açtığınız e-posta adresinizi yazınız.
  • Yurtdışından yardım sayfasına ulaştıysanız (veya iletişim için) veya hangi ülkede yaşıyorsanız ülke adını girerek seçin.
  • İşletmenizin Instagram hesabı için doğrulanması için sizden istenen belgelerden herhangi birini ‘Dosya Seç’ butonundan ekleyin (Formatlar JPG olarak istenmektedir).
  • Son olarak ‘İşletmemi destekleyen geçerli belgeleri yüklemediyse geçerli yardımı alamayacağımı anlıyorum’ kutusunu işaretleyerek ‘Gönder’ tuşuna basmanız yeterli olacaktır.

Hayır kutucuğunu işaretlediyseniz Instagram kullanıcı bulunamadı sorunu için aşağıdakileri yapınız:

  • Nüfus cüzdanı bölümünde yer alan kısma (yeni kimlikte olur) kimliğinizde yer alan gerçek adı ve soyadı bilgisini giriniz.
  • Kullanıcı adı bölümüne ise donduğunu veya kapatıldığını düşündüğünüz hesabın kullanıcı ismini giriniz.
  • E-posta alanına ise Instagram’da kayıtlı olduğunuz e-posta adresinizi eklemeyi unutmayın.
  • Son olarak bu destek kısmına ulaşırken bulunduğunuz ülkeyi ilgili alandan seçerek ekleyin ve ‘Gönder’ tuşuna basarak işleminizi tamamlayın.

Hesap Bulunamadı Ne Demek?

Hesap bulunamadı, Instagram’da kayıtlı olan hesabınıza artık ulaşılabiliyor durumda olmaması demektir. Bu durumda olası nedenleri araştırmak size zaman kazandıracaktır. Eğer topluluk kurallarına göre hareket ettiğinizi kabul ediyorsanız diğer nedenler için yukarıdaki çözme adımlarını uygulayabilirsiniz.

Ancak unutmayın; destek sayfası kesin olarak Instagram hesabınızı açabilmenizi sağlamamaktadır. Hesabınız buna uygunsa incelenir ve kısa zaman hesabınızın açıldığına dair mail alırsınız. Hesabınız açıldığında ise gönül rahatlığıyla kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Instagram Kullanıcısı Yazan Hesap Nasıl Açılır?

Instagram’da hesap açarken bazı kuralların yerine getirilmesi gerekmektedir. Eğer bir hesap daha önce alındıysa ve aktifse aynı kullanıcı adı ile açmak mümkün olmamaktadır. Kısaca Instagram kullanıcısı yazan hesap açılmamaktadır.

Ancak hesabınız donduysa ve kapatıldığını düşünüyorsanız en fazla 90 gün geçmemek koşuluyla açabilmeniz mümkün olmaktadır. Bu tür açma işlemine Instagram silinen hesap geri alma denmektedir. Hesap geri alma koşullarını sağlayan kullanıcılar, genel olarak 30 gün içerisinde ve en fazla 90 günde hesaplarını geri alabilmektedir.

Instagram Kullanıcı Adı Nasıl Öğrenilir?

Instagram kullanıcı bulunamadı hatası alanların pek çoğu kullanıcı adını bulamamaktadır. Genel sorun nedeni kullanıcı adı bulamamakta olduğunu düşünür. Sizler için aşağıdaki adımları takip ederek hem masaüstü cihazınız hem de mobil cihazınız üzerinden Instagram kullanıcı adını bulma adımlarına yer verdik.

Instagram kullanıcı adını öğrenmek istiyorsanız, masaüstü (PC veya Bilgisayar) için aşağıdaki adımları gerçekleştirin:

  • İlk olarak tarayıcınızı kullanarak instagram.com web adresini ziyaret edin.
  • Hesap bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olduktan sonra oturumunuzu açınız.
  • Sayfa sizi otomatik olarak ana sayfanıza iletecektir.
  • Ana ekranın sol ve en altında yer alan Profil resminize bir kez tıklayın.
  • Kullanıcı adınız ve profil sayfanızda görünür olacaktır.
  • Eğer bu adımın zor olduğuna inanıyorsanız, başka bir alternatif için aşağıdaki yöntemleri deneyin.
  • Profil sayfanıza tıkladığınızda URL’de yer alan instagram.com/kullaniciadi kısmını bulun. Bu adreste ‘/’ sembolünden sonra yazan isim kullanıcı adınızdır.

Android veya iOS kullanıcısı iseniz mobil uygulamadan aşağıdaki yöntemlerle Instagram kullanıcı adını öğrenebilirsiniz:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını açınız.
  • Uygulama açıldığında sizi otomatik olarak ana sayfaya yönlendiriyor olacaktır.
  • Ana ekranınıza geldiğinizde sağ ve en altta yer alan profil resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza geldiğinizde en yukarıda yer alan yazı, kullanıcı adınız olacaktır.

Instagram Değerlendirme Talebi Ne Kadar Sürer?

Instagram kullanıcı bulunamadı için destek talebi istendiğinde belirli süreler eşliğinde tarafınıza dönülecektir. Bu sürenin ne olduğu ise pek çok insanın merak konusu olmaktadır. Instagram değerlendirme talebi de bu sürenin aşılması halinde farklı yollar izlenmesine neden olabilmektedir.

Instagram yardım sayfasından değerlendirme talebi açtığınızda bu süre maksimum 90 gün olacaktır. Gelişmiş alt yapı ve teknolojisi sayesinde Instagram destek taleplerinize birkaç gün içinde geri dönülecektir. Ancak insan kontrolü gerektirdiğinden dolayı ender durumlarda talebinize bakılmadan otomatik olarak kapatılmaktadır.

Instagram Kullanıcı Bulunamadı Diyor Neden?

Instagram kullanıcı bulunamadı hatası genellikle kullanıcının Instagram hesabının silinmiş veya geçici olarak kapatılmış olması durumunda görülür. Bu durumda hesabın arama sonuçlarında görünmemesi normaldir.

Instagram kullanıcı bulunamadı nedenlerinden bazıları aşağıda sıralanmıştır:

  • Aradığınız hesap geçici olarak veya kalıcı olarak dondurulmuş olabilir.
  • Arama yaparken bulmak istediğiniz hesabın kullanıcı adını yanlış girmiş olabilirsiniz.
  • Topluluk kurallarına uyulmayan hesap kapatılmış ve dolayısıyla hesabı bulamıyor olabilirsiniz.
  • Kullanıcı sizi engellemiş olabilir; eğer öyleyse arama sonuçlarında görünmeyecektir.
  • Hesap gizlenip sadece belirli kişilere açık hale gelmiş olabilir.
  • Kullanıcı adına benzer pek çok hesap olup, araya karıştığında görememiş olabilirsiniz.
  • İnternet bağlatınız kopmuş, ulaşamıyor veya kapatılmış olabilir
  • Sunucu istek sayısı aştığından geçici Instagram donmaları veya kasmalarında dolayı olabilir.
  • Belirli bölge için Instagram sınırlandırılmış olabilir, bunun için VPN servisi kullanabilirsiniz.
  • Instagram durduruldu hatası alıyor olabilirsiniz.

Kapatılan Hesap Nasıl Anlaşılır?

Kapatılan Instagram hesabı genellikle hesap sahibi veya platform tarafından kapatıldığında farklı şekillerde anlaşılabilmektedir. Sonuçlar analiz edildiğinde aşağıdaki ipuçlar kapatılan bir hesabın işaretleri olabilmektedir:

  • Hesaba erişilememesi: Hesaba giriş yapmaya çalıştığınızda kullanıcı adınızı ve şifrenizi girdiğinizde hesaba erişemiyorsanız, hesabınızın kapatılmış olma ihtimali vardır.
  • Hesap bilgilerinin değişmesi: Instagram kullanıcı adı, profil fotoğrafı veya profil bilgileri gibi bilgiler değiştirildiyse hesabınızın birisi tarafından ele geçirilmiş olma ihtimali olduğu gibi hesabınızın kapatılmış olma ihtimali de vardır.
  • Hesabın hiç olmaması: Hesabınızın tamamen yok olduğunu fark ettiyseniz, hesabınızın kapatılmış olma ihtimali vardır.
  • Uyarı veya ceza mesajları: Instagram, hesabınızın kapatılmasıyla ilgili bir uyarı veya ceza mesajı göndermişse, hesabınızın kapatıldığına dair bir işaret olabilmektedir.
  • E-posta bildirimi: Hesabınız kapatıldığında, Instagram genellikle size bir e-posta göndererek hesabınızın neden kapatıldığını açıklar.

Bu işaretlerden bir veya birkaçı sizde mevcutsa, hesabınızın kapatılmış olma ihtimali vardır. Bu durumda hesabınızın neden kapatıldığını anlamak için Instagram kurallarını, şartlarını kontrol edebilirsiniz veya doğrudan platformun destek hizmetleriyle iletişime geçebilirsiniz.

Instagram Kullanıcısı Yazıyorsa Engellemiş Mi?

Ne yazık ki Instagram, kullanıcıların birbirlerini engellediklerini doğrudan bildirmemektedir. Ancak belirli ipuçlarına bakarak bir kullanıcının sizi engelleyip engellemediğini anlayabilmeniz mümkün olmaktadır.

Aşağıdaki yöntemleri deneyerek Instagram kullanıcısı yazıyorsa engellemiş mi sorusuna yanıt olacak cevapları bulabilirsiniz:

  • Öncelikle kullanıcının profiline gidin. Eğer profiline erişebiliyorsanız ve paylaşımlarını göremiyorsanız, muhtemelen sizi engellememiştir (veya sizi takip etmeyi bırakmış olabilir). Eğer kullanıcının profiline erişemiyorsanız ve ‘Kullanıcı bulunamadı’ hatası alıyorsanız, büyük ihtimalle sizi engellemiştir.
  • İkinci yol, kullanıcının takipçi listesine bakmaktır. Eğer takip ettiğiniz kullanıcının takipçi listesinde yer alıyorsanız ve kullanıcının takip ettiği kişiler arasında bulunmuyorsanız sizi engellenmiş olma ihtimali yüksektir.
  • Üçüncü yol ise kullanıcının mesajlarınıza yanıt vermemesi veya hikayelerinizde etkileşimde bulunmaması da sizi engellenmiş olabileceğine dair bir işaret olabilmektedir.

Not: Yukarıdaki ipuçları kesin bir sonuç vermez ve sadece tahmin yürütmek için kullanılmalıdır. Bu nedenle bir kullanıcının sizi engelleyip engellemediğini doğrulamak için onunla iletişime geçmeniz en mantıklı yol olacaktır.

Instagram’da Biri Seni Engellerse Ne Olur?

Instagram kullanıcı bulunamadı hatalarından biri de engelleme durumlarıdır. Instagram’da biri seni engellerse ne olacağı sorusu pek çok insan tarafından sorulmaktadır. Genel olarak biri sizi engellediğinde aşağıdaki durumlar medyana gelir:

  • Eğer biri senlnle iletişime geçmek istese mesajlarına, yorumlarına cevap veremez.
  • Engellenen kişi etiketleme gibi diğer durumları tetikleyecek herhangi bir iletişim aracını kullanmaz.
  • Hesabında paylaşmış olduğun hikayeler, gönderiler, videolar veya Reels’leri göremez.
  • Senin hesabını takip edemez.
  • Başka bir hesap kullanmıyorsa engellenen hesap, senin profiline hiçbir şekilde ulaşamaz.
  • Sana ulaşmak isteyen engelli hesap takip edemediği gibi takip isteği de gönderemez.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu