0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2595

Instagram Silinen Hesabı Geri Alma

Instagram silinen hesabı geri alma formu veya hesabı açma linkini mi arıyorsunuz? İşte bu listede her birini adım adım uygulayarak öğrenebilirsiniz.

Instagram silinen hesap sorunu yaşayan pek çok insan geri alma konusunda ne yapacağını bilememektedir. Panik havasına veya acele etmenize gerek yok. Sizler için anlattığımız bu rehberde Instagram silinen hesabı geri almanın püf noktalarından bahsedeceğiz.

Instagram yapısı gereği ile sosyal medya platformları arasında popülerliğini koruyan ve her geçen gün yükselen platformdur. Hal böyle olunca farklı nedenlerden dolayı hesapları kapatılan pek çok insan hesaplarını geri almak ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ancak tam olarak nasıl yapacaklarını ve ne kadar süre gerektirdiğini bilmemektedir.

Kapattığım Instagram hesabı açma linki veya silinen Instagram hesabı nasıl görünür gibi sorularınız mevcutsa rehberimizde detaylı bilgilerine ulaşabilirsiniz. İşte sorununuza çözüm olacak Instagram silinen hesabı geri alma adımları…

Silinen Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Silinen Instagram Hesabı Nasıl Geri Alınır

Silinen Instagram hesap geri almak için öncelikle şunu hatırlatalım: geri almak imkansız değildir ama belirli süresi bulunmaktadır. 

Özetlersek kendi isteğiniz doğrultusunda veya şifrenizi bilen biri tarafından silinen hesaplar geri almak pek kolay değildir. Bunun nedenlerini Instagram hesapları neden kapanır adlı içeriğimizde yer verdik.

Hesabınızı yanlışlıkla kapatır ve ne yapacağınızı bilemezseniz en iyi Instagram desteğe ulaşmaktır. Instagram desteğe ulaştıktan sonra hesap kurtarma adımları kolaylıkla yapabilir ve kısa süre içerisinde hesabınızı geri açabilirsiniz.

Aşağıdaki yolları izleyerek Instagram hesabınızı geri açabilirsiniz:

  • Öncelikle Instagram silinen hesabı geri alma formuna bir kez tıklayın.
  • Yukarıdaki adres, Instagram’ın help diye adlandırılan yardım sayfasıdır, yani link sorunsuzdur.
  • Link açıldığında ‘Instagram hesabım donduruldu’ uyarısını göreceksiniz ve aşağıdaki soruya; profesyonel hesapsa ‘Evet’ yoksa ‘Hayır’ olarak işaretleyin ve Gönder tuşuna basınız.

Çıkacak olan cevaba ‘Evet’ diye işaretlediyseniz aşağıdaki yolları takip edin:

  • Nüfus cüzdanı olan kutucuğa yeni kimlik veya eski kimlikte yer alan isim ve soy isminizi giriniz.
  • Sonrasında silinen veya kapatılan Instagram kullanıcı adınızı yazınız. Eğer kullanıcı adınızı bulamıyorsanız bu link üzerinden bulabilirsiniz.
  • E-posta adresi alanına silinen Instagram hesabınıza ait olan mail adresinizi giriniz
  • ‘Hangi ülkeden yazıyorsunuz’ kısmına genellikle oturum açılan yerden yazılması önerilir ama işletmeniz Türkiye’de bulunuyorsa o ülkeyi yazabilirsiniz.
  • İşletmeniz ile ilgili Şirket ana sözleşmesi, kuruluş belgesi, faturalar (elektrik, su, doğalgaz vb.), yerel işletme ruhsatı belgelerin bir kopyasını ‘Dosya Seç’ kısmına (JPEG) formatında yükleyin.
  • Son olarak geçerli belgelerin hesabınızla ilgili yardımcı olacağına dair kutucuğu işaretleyin ve ‘Gönder’ tuşuna tıklayın.

Eğer ‘Hayır’ olarak işaretlediyseniz aşağıdaki yolları izleyerek silinen Instagram hesabınızı geri açabilirsiniz:

  • Bireysel hesaplar veya herhangi bir hizmet sunmayan hesaplar ‘Hayır’ kısmını tercih edebilirler (kısaca işletme belgelerine ihtiyaç duymayanlar)
  • Nüfus cüzdanı alanına yeni veya eski kimlikte yer alan isim ve soy isminizi yazınız.
  • Kullanıcı adı kısmına Instagram silinen hesabı geri almak için kullanmış olduğunuz kullanıcı adınızı yazınız.
  • E-posta alanına silinmiş veya kaldırılmış mail adresini yazdığınıza emin olunuz.
  • Ülke kısmına şuan yazdığınız ülke bilgisini ekleyebilir veya açtığınız ülke üzerinden bilgisini ekleyebilirsiniz.
  • Tüm bilgileri girdiğinizden eminseniz son olarak ‘Gönder’ tuşuna tıklamanızla işleminiz tamamlanmış demektir.

Not: Kapattığım Instagram hesabı açma linki veya forum geçerlilik süresi ortalama 28 ila 30 gündür. Bu zaman Instagram hesabını geri almak için tanımlanan süreyi gösterir. Ancak yine de bu süre 90 güne kadar uzayabilir. O sebeple mümkün olmayan hesaplar bile istisnai olarak yukarıdaki yöntemle kurtulabilir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hesabı Sildikten Sonra Tekrar Açılır Mı?

Instagram Hesabı Sildikten Sonra Tekrar Açılır Mı

Instagram hesabı silindikten sonra açılmaz. Bunun en büyük nedeni kendi isteğiniz doğrultusunda silmenizden kaynaklanır. 

Ancak 30 günlük bekleme süresi olduğundan silinen hesabınızı geri almanız mümkündür. Bu yüzden yukarıdaki adımları uyguladığınızda kalıcı olmayan veya yeni silinen hesapları geri açmanız imkansız olmayacaktır.

Instagram Hesabını Kapatınca Geri Açılır Mı?

Instagram hesabınızı kapatma nedenlerinin öncelikle iyi analiz edilmesi gereklidir. Silinen Instagram hesapları geri açmak mümkündür ancak belirli kural veya şartların yerine getirilmesi gerekir. Bunlar aşağıdaki sıralanmıştır:

  • Kendi isteğiniz doğrultusunda gerçekleşmeyen hesaplar
  • Hesabınızı başka biri hacklediyse veya çaldıysa
  • Topluluk kurallarına uyulmadığı tespit edilen hesaplar (genellikle geri almak daha mümkün olan hesaplardır)

Instagram Hesabım Silindi Nasıl Açabilirim?

Instagram Hesabım Silindi Nasıl Açabilirim

Insatgram hesabınız silindiyse bu genel olarak başkasının hesap şifresini bildiğinde gerçekleşecektir. Eğer başkası sizin şifrenizi biliyorsa silebilmektedir. Bunu önlemenin en iyi yolu Instagram destek servisi ile iletişime geçerek itiraz formunu doldurmak olacaktır. 

Instagram desteğe ulaşmak için mobil üzerinden aşağıdaki adımları kullanın:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden indirmiş olduğunuz Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Hesabınıza oturum açın ve şifreniz ile birlikte giriş yapınız.
  • Hesabınız yeni silindiyse karşınıza adımlar çıkabilir
  • Adımlar çıktıysa Profil sayfanız üzerinden üç çizgili menüye dokunun.
  • Sonrasında ise ‘Ayarlar’ kısmına ve ‘Yardım’ bölümüne ulaşın.
  • Yardım bölümünden ise ‘Sorun bildir’ kısmına tıklamanız yeterli olacaktır.
  • Eğer hiç hesabınıza ulaşamıyorsanız o zaman bu link üzerinden kaynaklara ulaşın.

Silinen Instagram Hesabı Kaç Günde Açılır?

Silinen Instagram hesabınız geri getirmek için belirli bir sürede yerine getirebilirsiniz. Eğer ilk 30 gün içerisinde geri adımları tamamlarsanız, hesabınız kalıcı olarak silinmeyecektir. Kısaca 30 gün veya en fazla 90 gün süreniz bulunmaktadır.

Ancak tüm işlemler yapıldığında bile kaç günde açılacağı ile ilgili olarak net bir yanıt bulmak zordur. Bazılarının yanıt verilmesinin ardından 1-2 gün sürerken bazı kullanıcıların ise birkaç hafta sürebilmektedir. Buradaki önemli nokta hesabınızın açılıp açılmamasının ne kadar mümkün olduğudur.

Instagram Silinen Hesap Nasıl Anlaşılır?

Instagram Silinen Hesap Nasıl Anlaşılır

Instagram silinen hesap veya dondurulan hesaplar aşağıdaki gibi anlaşılmaktadır:

  • Mesajları inceleyerek bulmak: Silindiğini düşündüğünüz ve öncesinde konuştuğunuzda hesabı arayı ve mesajları inceleyin, eğer kişiye ulaşılmıyorsa kullanıcı silinmiş veya hesabı dondurulmuştur.
  • Kullanıcı adını aramak: Belki de en basit yol sadece kullanıcıyı aramak olabilir. Ancak bazı hesaplar arama görünürlüğünü kapattığından dolayı pek etkili olmasa da çoğu hesap bu özelliği bilmemektedir. Bu yüzden kullanıcı adını doğrudan Instagram üzerinden arayarak çözüm bulabilirsiniz.
  • Yorumlarda bulmak: Herhangi bir kişinin hesabı silindiyse Instagram otomatik olarak yorum ve beğeniler kaldırır. Eğer böyle bir kişiyi biliyorsanız, hesabı silinmiş olabilir.
  • Başka Instagram hesabı üzerinden aramak: Çoğu durumda kullanıcı adı üzerinden arama yapmak o kişinin sizi engellediği bilinir. Stalk yaparak veya başka bir Instagram hesabından kullanıcı aratılır, eğer bulunamıyorsa hesabı silinmiş olabilir.
  • Web tarayıcı kullanmak: Web tarayıcı Instagram hesaplarını bulmak için etkili çözüm sunabilmektedir. Daha öncesinde hesabın kullanıcı adını biliyorsanız, örnekteki gibi (instagram.com/kullaniciadi) aratın ve hesabı bulmaya çalışın. Eğer ‘Maalesef bu sayfa kullanılamıyor’ uyarısı alıyorsanız, o hesap kaldırılmış demektir.

Instagram Hesabı Kapatılınca Nasıl Görünür?

Bir Instagram hesabı kapatıldığında, profili, takipçileri ve paylaşımları görünmez hale gelir. Yani diğer Instagram kullanıcıları artık hesabı bulamazlar veya içeriklerine erişemeyeceklerdir.

Ancak hesabın tamamen silinmesi biraz farklı bir süreçtir. Hesap tamamen silinirse, tüm içerikler ve takipçiler kalıcı olarak kaybolur ve hesap artık geri getirilemez. Bu nedenle bir Instagram hesabını silmeden önce bu kararın geri dönüşü olmadığını ve hesabın kalıcı olarak kaybolacağını unutmamak önemlidir.

Instagram Silinince Hesap Da Silinir Mi?

Hayır, Instagram uygulamasını silmeniz hesabınızı silmez. Aksine bazı durumlarda Instagram uygulamasını silmek ve tekrar yüklemek bir takım donmaları önleyebileceğinden faydalı olarak görülmektedir.

Instagram hesabınızı silmek için bizzat başvuru yapmanız ve ardından adımları izleyerek mümkündür.

Instagram Hesabını Silince Profil Görünür Mü?

Hayır, Instagram hesabınızı silerseniz profiliniz herkes tarafından görüntülenemez. Hesabınızı silmek, profilinizi ve tüm içeriğinizi kalıcı olarak kaldırır. Bu nedenle, hesabınızı silmeden önce profilinizdeki tüm önemli bilgileri veya paylaşımları kaydetmeniz önerilir.

Ayrıca, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakırsanız, profiliniz ve paylaşımlarınız geçici olarak kaldırılacaktır, ancak hesabınızı yeniden etkinleştirdiğinizde tüm içeriğiniz geri yüklenecektir.

Instagram Hesabı Sildikten Sonra Ne Olur?

Bir Instagram hesabını silmek, o hesapla ilgili tüm bilgilerin ve içeriklerin kalıcı olarak silinmesine neden olur. Bunlar arasında profil bilgileri, fotoğraflar, videolar, yorumlar ve beğeniler gibi her türlü içerik bulunur. Hesap silindiğinde, diğer Instagram kullanıcıları artık hesabınızı göremez veya erişemezler.

Hesabınızı silmeden önce, Instagram hesabınızın yedeklerini almanızı öneririz. Bunu yapmak için üç çizgili menüden (Hareketlerin > Bilgilerini İndir) seçeneğine tıklayarak hesabınızla ilgili tüm bilgileri indirebilirsiniz. Bu, hesabınızı silmeden önce tüm içeriğinizi ve verilerinizi yedeklemenize olanak tanır.

Instagram hesabınızı silmek, hesabınızın kalıcı olarak silinmesine neden olur ve silindiğinde hesabınızın geri getirilmesi mümkün değildir. Eğer hesabınızı silmek istemiyorsanız, hesabınızı geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Bu seçenek, hesabınızı bir süreliğine kullanmayı durdurmanızı ve sonra hesabınızı tekrar etkinleştirmenizi sağlar.

Instagram Hesabı Kaç Gün Girmezsen Silinir?

Instagram hesabınıza kaç gün girilmezse hesabınızın silinmesi ile ilgili durum bilinmemektedir. Ancak Instagram hesabı silinmesi ardından kalıcı silinmeye kadar 30 günlük süreniz bulunur. 30 günlük süre bitiminden sonra hesabınızı isteseniz bile geri almanız tekrardan mümkün olmayacaktır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu