Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2323

İnstagram Hesap Kapatma

İnstagram Hesap Kapatma Nasıl Yapılır?

İnstagram kullanıcıları, İnstagram hesap kapatma işlemi yapıp hesaplarını dondurmak yerine tamamen kapatmak isteyebilirler. Çok yoğun kullanımda kullanıma ara vermek ya da bir daha kullanmamaya karar vermek mümkündür. İnstagram kullanmayı bırakmaya karar veren kullanıcılar hesaplarını kapatırlar. Genellikle önce hesabını dondurup geri döndükten sonra tamamen kapatma kararı alınır.

İnstagram gibi uygulamalar kullanıcılarını kaybetmek istemezler. Bu sebeple kullanıcıların hesaplarını kolayca silip kapatmasını da istemezler. Bu sebeple bu işlem hesap açmak kadar kolay ve basit olmasa da mümkündür. Aşağıda sırası ile anlatılan adımlar eksiksiz tamamlandığında İnstagram hesabı tamamen kapatılabilir ve içeriğindeki tüm fotoğraflar da kalıcı olarak silinir.

İnstagram Hesabını Kapatmadan Önce Neleri Bilmek Gerekir?

İnstagram hesabını kapatmadan önce bazı şeylerin farkına varmak gerekir. Öncelikle İnstagram hesabını kalıcı olarak kapatmak geri dönüşü olmayan bir işlemdir. Kalıcı olarak kapatılan İnstagram hesapları geri getirilemez, kurtarılamaz. Kalıcı İnstagram hesabı kapatma işlemi yapılan hesaplar içeriğindeki her şeyler beraber tamamen yok olurlar.

Kalıcı kapatılmış bir İnstagram hesabına ulaşılamadığı gibi, hiçbir içeriğine de bir daha ulaşılamaz.Bu sebeple eğer kalıcı olarak kapatmak istediğiniz bir İnstagram hesabındaki içerikleri kurtarmak istiyorsanız bunları indirip dosyalamanız. İnstagram hesabını kapatmadan önce içeriğindeki tüm fotoğrafları yedeklemek iyi bir fikirdir. 

İnstagram hesabı silme işlemi yapıldıktan sonra tüm profil bilgileri, tüm fotoğraf ve videolar, takip edilen sayfalar, beğenilen fotoğraf ve videoların tamamı geri dönüşüşüz silinir. Tüm bunları kabul edip hesabını kapatmak isteyen İnstagram kullanıcılarının takip etmesi gereken işlem sıralaması aşağıda anlatılmıştır.

İnstagram Hesabı Nasıl Kapatılır?

Cep telefonunda bir tarayıcı kullanarak veya bilgisayar üzerinden İnstagram uygulamasına girerek instagram hesabını tamamen kapatmak için yapılacak işlemler başlatılır. Cep telefonundan İnstagram uygulamasına girerek İnstagram kapatma işlemi gerçekleştirilemez.

İnstagram’a web üzerinden giriş yapılır. Daha sonra sağ üst köşede kullanıcı adının yazılı olduğu kısımdan profili düzenle sekmesine tıklanır. Bu aşamada hesabın şifresini kesinlikle bilmek gerekiyor. Hesabının şifresini bilmeyen kullanıcılar hesap kapatma işlemini gerçekleştiremez.

İnstagram hesabının şifresini unutanlar veya şifresinin çalındığını düşünenler önce bu sorunu halleder. Şifreyle ilgili hiçbir problemi olmayan İnstagram kullanıcıları İnstagram hesap kapatma işlemine devam edebilir. 

İnstagram tarafından öncelikle instagram silme işleminin neden yapılmak istendiği öğrenilir. Aşağıdaki seçeneklerden birisi seçilerek İnstagram hesap kapatma sebebi bildirilir. Bu sebepler şunlar belirtilir:

  • Kullanmaya başlamakta zorlanıldığının belirtildiği
  • Başka bir hesap açıldığını belirten
  • Bir şeyin kaldırılmak istenildiğini belirten
  • Çok zaman aldığını belirten
  • Takip edilecek kişilerin bulunamadığını belirten 
  • Başka bir sebepten ötürü hesabın silinmek istendiğini belirten

Sebeplerden seçerek kalıcı olarak İnstagram hesabı kapatma sebebi belirtilir. Geçici İnstagram kapatma işlemi için hesap kalıcı olarak pasif hale getirilebilir.

Bu işlem tamamlanıp kapatma sebebi seçildikten sonra kullanıcıdan tekrar İnstagram kullanıcı şifresini girmesi istenir. Bu sebeple kullanıcı şifresini bilmeden hesap kesinlikle kapatılamaz. Şifre sonradan öğrenildiyse veya unutup yeniden alındıysa tekrar istendiği için seçilen yeni şifreye dikkat etmek gerekir.

Şifre tekrar girildikten sonra çıkan “Hesabımı kalıcı olarak sil” butonuna tıklanarak İnstagram hesabını tamamen silme işlemi tamamlanmış olur. 

Veri gizliliği hassasiyetlerinden ötürü İnstagram da hesap silme işlemi İnstagram’ın son güncellemeleri ile daha hassas bir hal almıştır. Hesabını silmek isteyen kullanıcıların da özenli ve hassas davranması gerekir. İşlemin tam olarak gerçekleştirildiğinden emin olmak gerekir. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

İnstagram Hesap Kapatma İşlemi Web Üzerinden Nasıl Yapılır?

Bir bilgisayar yardımı ile web üzerinden İnstagram hesap kapatma işlemi yapılış şekli aşağıdaki basamaklarda anlatılmıştır:

  • İnstagram web adresine gidilir ve kullanıcı hesabına giriş yapar
  • Hesaba giriş yapıldıktan sonra hesap silme adresine de giriş yapılır
  • Hesap silme adresinde çıkan “Hesap Sil” bölümünden bazı işlemler yapılır.
  • Burada hesabın neden kapatıldığı belirtilir
  • Seçim yapıldıktan sonra açılan kutucuğa kullacını şifresi girilir.

 

İnstagram Hesap Kapatma İşlemi Mobil Uygulama İle Nasıl Yapılır?

Hesabına mobil üzerinden ulaşımı olan kullanıcılar hesaplarını kapatmak isterlerse, İnstagram hesap kapatma mobil işlemini gerçekleştirirler. Mobil uygulama ile İnstagram hesap kapatılışı aşağıdaki anlatıldığı gibidir:

  • İnstagram uygulaması açılır
  • Ana sayfanın alt kısmında bulunan profil resminin olduğu kısma dokunulur
  • Açılan profil sayfasında üst üste üç nokta şeklinde bulunan sembole tıklanır
  • Bu kısım ayarlar sayfasının açılmasını sağlar
  • Bu kısımdan “Destek” kısmına giriş yapılır
  • Açılan kısımdan “İnstagram Yardım Merkezi” bölümüne giriş yapılır
  • Burada da “Hesabınızı Yönetme” sekmesine girilir
  • Burada “Hesabı Sil” seçeneğine tıklanır
  • Burada hesap kalıcı olarak silinmek isteniyorsa “Hesabımı Nasıl Silerim?” kısmından devam edilir. Eğer hesap bir süreliğine dondurulmak isteniyorsa o zaman da “Hesap Dondurma” seçeneğine tıklanır.
  • “Hesabımı Nasıl Silerim?” sorusuna tıklandıktan sonra tekrar giriş sayfası açılır. Burada kullanıcı adı ve şifre bilgileri tekrar istenir.
  • Açılan sekmede hesabın neden silinmek istendiği sorulur ve kullanıcı kendine uygun seçeneği seçer.
  • Bu işlemin ardından açılan kutuya tekrar şifre girilir ve “Hesabımı Kalıcı Olarak Sil” butonuna tıklanır.
  • Çıkan onay metnine “Tamam” denildikten sonra hesap kalıcı olarak kapatılmış olur.

İnstagram Uygulamasını Kaldırma İşlemleri Nelerdir?

İnstagram hesabını silen kullanıcılar İnstagram uygulamasını telefonlarından kaldırmak istiyorlarsa aşağıda kaldırma işlemi anlatılmıştır:

  • İOS için

Ana menü üzerinden İnstagram uygulamasına erişilir ve uygulama üzerine basılı tutulduğunda bir çarpı işareti oluşur. Ardından tekrar onay istenerek uygulama kaldırılır.

  • Android için

Android telefonlarda ayarlar kısmı açılır. Uygulamalar seçilir oradan da uygulama yöneticisi seçilir. İnstagram uygulaması bulunur. Kaldır seçeneği ile uygulama kaldırılır.

İnstagram Bilgileri Ne Zaman Silinir?

İnstagram bilgileri kalıcı olarak kapatma işleminin yapıldığı andan itibaren 2 hafta içerisinde silinir. İnstagram’ın kullanıcılarına söylediği süre bu 2 haftadır.

İnstagram Fotoğrafları Yedeklenir Mi?

İnstagram fotoğrafları yedeklenmez. Hesapla beraber tüm hesap içerikleri de silinir. Yüklenmiş tüm fotoğraflar da hesapla silinir. Fotoğraflarını kaybetmek istemeyen kullanıcılar hesaplarını kalıcı olarak kapatmadan önce kendilerinin yedeklemeleri tavsiye edilir.

Aynı Kullanıcı Adı İle Yeni Hesap Açılır Mı?

İnstagram güvenlik açısından aynı kullanıcı adı ile yeni hesap alınmasını engeller. Aynı kullanıcı adı ile tekrar hesap alınamaz.

İnstagram Beğenileri Nasıl Silinir?

İnstagram’da fotoğraflara ya da videolara yapılan beğeniler kaldırılmak istenebilir. Beğeniyi silip beğenen hesabı tamamen engellememek de mümkündür. Öncelikle bu hesap engellenir fakat sonrasında engel kaldırılır. Bu işlemin ardından engellenip kaldırılan kişinin fotoğraf ve videolara yaptığı beğenileri gider kişi hesabı takip etmeye de devam eder.

İnstagram’da Bir Kullanıcıyı Engellemek

İnstagram kullanıcıları bir kullanıcının hesaplarına erişimini tamamen engellemek isteyebilir. Bu en güvenli ve sağlıklı yöntemdir. İnstagram’da bir kullanıcıyı engellemek istenildiğinde engellemek istenilen kişinin profiline girmek gerekir. Engellenecek kişinin profiline girildikten sonra sağ üst köşede bulunan seçeneklere tıklanır. Buradaki “Kişiyi Engelle” seçeneğine tıklanarak kişi engellenmiş olur.Bu kişi bir daha kullanıcının hesabına erişemez. Paylaştığı içerikleri göremez. 

İnstagram hesap kapatma diğer İnstagram işlemleri gibi basittir fakat hesap hakkında doğru bilgilere sahip olmak ister. Diğer tüm işlemler uygulama üzerinden yapılabiliyorken hesap kapatma işlemi web üzerinden kullanıcı adı ve şifrenin mutlaka girilerek tamamlandığı bir işlemdir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu