Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2180

Facebook Erişim Engelini Kaldırma

Facebook’ta yaptığınız herhangi bir paylaşım veya yorumun ardından hesabınıza sınırlama gelebilir. Facebook erişim engelini kaldırma için bazı işlemler yapmanız gerekir.

Facebook’ta topluluk kurallarına aykırı bir davranış sergilediyseniz, yapacağınız çoğu işlem başarıya ulaşmayacaktır. Facebook’ta erişim engeli aldığınızı fark eder etmez, daha önce yaptığınız tüm son paylaşımları kontrol etmeniz gerekmektedir. Paylaştığınız herhangi bir gönderinin şiddet veya toplumsal bir kurala karşı olmadığından emin olmanız gerekir. Aldığınız erişim engelinin sebebi bu seçeneklerden biri olmaması gerekir.

Facebook’ta erişim engeli aldıysanız, hemen Facebook Çözüm Merkezi’nin formunu doldurmanızı tavsiye ederiz.

Topluluk Standartlarına uygun olamayan bir davranışınızdan sonra, Facebook erişim engeli kaldırma tamamen yaptığınız kural ihlaline, daha önceden herhangi böyle bir durumla karşılaşıp karşılaşmamış olmanıza ve tüm Facebook geçmişinize bakılarak karar verilir.

Erişim engeli aldığınızda, attığınız tüm arkadaşlık istekleri istenmeyen olarak işaretlenebilir.

Facebook’ta Erişim Engeli Almamak için;

  • Aynı gün içinde çok fazla beğeni yapmayın.
  • Çok farklı gönderilere, çok fazla yorum yapmayın.
  • Grup ve sayfalarda sürekli paylaşımlar yapmayın.
  • Toplumsal kurallara aykırı yorumlar ve paylaşımlar yapmayın.
  • Yasalara uygun olmayan ve rahatsız edici yorumlar ve paylaşımlar yapmayın, bu gibi durumlarda hesabınız tamamen de kapanabilir.
  • Tanımadığınız kişilere ve sayfalara mesaj göndermeyin, tanıdığınız ve arkadaş listenizde bulunan kişilere mesaj gönderin.

Facebook Karalama Şikayet Formu Nedir?

Facebook Karalama; gönderilerden karşılaşmış olduğunuz ve topluluk kurallarına uymayan kullanıcıları veya içerik paylaşım sitelerini şikayet etme işlemidir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Facebook Karalama Şikayet Formu Nedir?

Facebook Şikayet Formu; ile bu kullanıcıları şikayet edebilir, sayfalarının kapanmasını sağlayabilir hatta bu kullanıcılar hakkında işlem uygulanmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook’ta bu formu doldurmak için elinizde adli bir karar olması gerektiğini unutmayınız. Bu formu doldurmak için o kullanıcıların yasalara aykırı bir paylaşımda bulunmuş olması gerekmektedir.

Facebook’ta İşlem Yapma Geçici Olarak Engellendi Sorunu

Facebook üzerinde geçici olarak tüm işlem yapma hakkınızın durdurulması işlemidir. Bu Facebook erişim engeli çözümü için öncelikle hangi sebeple bu sınırlandırmayı aldığını anlamanız gerekmektedir. Facebook eylemi engellendi sorunu olarak da karşınıza çıkabilir.

Facebook’ta Eylem Engellendi Sorunu

Facebook’ta belirli bir zaman aralığında normalde olduğundan farklı sıklıkta işlem gerçekleştirilmesi durumunda önlem alma amaçlı yapılan sınırlandırılma işlemidir.

Mesela;

  • Kısa bir süre içerisinde çok fazla arkadaşlık isteği göndermek (saatte 50 kişi),
  • Kısa sürede çok fazla beğeni yapmak ve çok fazla gruba katılmak,
  • Aynı paylaşımı sürekli olarak yapmaya devam etmek,
  • Kısa süre içerisinde çok fazla yorum yapmak (saatte 50 tane),
  • Sürekli birilerini dürtmek veya takip etmek,
  • Durmadan rahatsızlık oluşturacak şekilde paylaşımlar yapmak,

Tüm bu işlemler için kesin bir sayı bulunmasa da sıklık arttıkça riski artmaktadır.

Bir İşlemi Geçici Olarak Yapma Engellenmesi;

Bu Facebook'a erisim engeli çözümü beklemektir. Genellikle 24 saat içinde bu problem tamamen ortadan kalkar. Bazen bu sorun 48 saate kadar uzayabilir. Sık sık bu cezayı alıyorsanız, süre katlanarak artmaya devam eder.

Erişim engelini kaldırma için beklemeniz gerekmektedir. Tam olarak ne kadar süreceği hakkında kesin bir cevabı öğrenmenizin bir yolu yoktur.

Facebook Eylem Engellendi;

Facebook kullanıcılarına geçici olarak eylem engellendi hatası verebilmektedir. Yukarıda belirttiğimiz sebeplerle bu sorunla karşılaşabilirsiniz.

“Facebook'a erişim engeli nasıl kaldırılır” sorusunun tek cevabı maalesef beklemektir. Bir süre herhangi bir şey yapmadan beklerseniz bu sorun kendiliğinden ortadan kalkacaktır.

Farklı bir internet ağından ve farklı bir cihazdan giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Facebook erişim engelini kaldırma denemese de bazen bu işe yarar ve Facebook’u kullanmaya devam edebilirsiniz. Eğer işe yaramıyorsa bir süre beklemeniz gerekmektedir.

Facebook beğendiğim sayfalar makalemize göz atmayı unutmayın.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu