0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1937

En Çok Kullanılan Instagram Terimleri

Platformda daha başarılı olmak için en çok kullanılan Instagram terimlerini öğrenin. Hashtagler, story ve daha fazlasını şimdi keşfedin!

Sosyal medya kullanımı gün geçtikçe artmakta ve Instagram da bu platformlardan biri olarak en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Instagram'da milyarlarca kullanıcı bulunuyor ve her gün milyonlarca fotoğraf, video paylaşılıyor. Bu kadar yoğun bir kullanımın beraberinde getirdiği bazı terimler de mevcut. 

Instagram terimleri, kullanıcılarının birbirleriyle etkileşim kurmasında, gönderileri keşfetmelerinde ve platformu daha iyi anlamalarında büyük öneme sahiptir. Sizler için en çok kullanılan Instagram terimleri hakkında bilgilendirici bir içerik hazırladık. Bu terimleri öğrenerek, Instagram'da daha aktif ve verimli bir kullanıcı olabilirsiniz.

Instagram Terimleri Ne Demek?

Instagram Terimleri Ne Demek

Instagram terimleri, platformun işleyişi hakkında bilgi almanızı sağlayan yalnızca Instagram’da kullanılan kısaltmalardan oluşan terimlerdir. 

Sosyal medya platformlarını kullandığınızda hesabınızı yönetme kısımları veya benzeri durumlardan oluşacak sorunları çözmeye yarayan terimler, işlerinizi kolaylaştıracaktır. Terimler hakkında şunu unutmamak gereklidir: Çoğunlukla platformda kullanılan ve dışarıda daha az bilinen terimlerdir. Kısaca Instagram’ı daha iyi anlamınıza yardımcı olur.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Terimleri Ne İşime Yarayacak?

Instagram terimlerini bilmek sosyal medya kullanımınızda oldukça işinize yarayacaktır. Özellikle arkadaşınız veya hizmet aldığınız işletme: ‘Bana DM’den ulaşabilirsin’ dediğinde DM kavramının ne olduğunu bilmek hayatınızı kolaylaştıracaktır. 

Instagram Terimleri Ve Anlamları

Instagram Terimleri Ve Anlamları

Instagram kullanıldığından bu yana hayatımızın önemli bir parçası haline gelmiştir. Instagram terimleri ve anlamlarını öğrenerek sosyal medya kullanımınızı bir adım öne taşıyabilirsiniz. Sizler için açıklayacağımız en çok kullanılan Instagram terimleri ile hayatınıza daha farklı perspektiften bakabileceksiniz.

Instagram Direct Message (DM)

Instagram Direct Message (DM), sosyal medya platformu Instagram'da bulunan ve diğer Instagram kullanıcılarına özel mesajlar göndermesine olanak tanıyan bir özelliktir. Doğrudan mesajlar, bireylere veya  gruplara gönderilebilmektedir.

Instagram Direct Message özelliğini kullanmak için bir Instagram hesabınızın olması ve mesaj göndermek istediğiniz kullanıcıları takip etmeniz gerekmektedir. En çok kullanılan Instagram terimlerinden biri olan DM, kullanıcının profil sayfasının sağ üst köşesinde bulunan kağıt uçak simgesine dokunarak erişilir. Oradan yeni bir mesaj oluşturarak, bir fotoğraf veya video gönderebilirsiniz.

Instagram DM genel olarak gizlidir ve yalnızca sohbete dahil olan kullanıcılar tarafından görülmektedir. Bu yüzden herkese açık profillere direkt olarak mesaj göndermek daha mantıklı karar olacaktır.

Ek olarak DM ile kullanıcılar istenmeyen veya uygunsuz mesajları engelleme veya bildirme seçeneğine de sahiptir.

Hashtag (#)

En çok kullanılan Instagram terimlerinden biri olan Hashtag kavramı ile sık karşılaşmış olabilirsiniz. Hashtag kavramı herhangi bir gönderiyi paylaşma sırasında kullanılan (#) sembolü ile birlikte kullanılan sözcük öbekleridir.

Instagram’ın en popüler hashtaglerinde görüldüğü gibi farklı alanlarda kullanımı mevcuttur. Hashtag kavramına örnek verecek olursak #bayigram #sosyalmedya #instagram gibi sözcük öbekleri gösterilebilir. Hashtag doğru kullanıldığında kitlenizi büyütmeye yarayan kısaltmalardır.

Aşağıdaki kullanımı gerçekleştirdiğinizde kitleniz büyüyebilecektir:

  • Gönderinizle ilgili uygun hashtag kullanmaya özen gösterin (kısaca elmadan bahsederken armut etiketleri eklemeyin!)
  • Gönderinizde 1 ile 5 etiket kullanın; daha fazlasını kullanmak hem spam olarak algılanır hem de kullanıcılar geçebilir.

Post

Instagram kullanan arkadaşlarınızdan veya sosyal medyada sıklıkla post kelimesini duymuş olabilirsiniz. Instagram’a başladığınızda bu terimin ne olduğu hakkında kafa karışıklığı yaşayabilirsiniz. Sosyal medya kullanımı ile yaygınlaşan bu terim, İngilizceden konuşma diline yansımıştır.

Genelde insanlar post dediklerinde aslında paylaşımdan bahseder. Kısaca Instagram’da video veya fotoğraf paylaşan kişi paylaştığı gönderilerden bahsetmektedir.

Story

En çok kullanılan Instagram terimleri düşünüldüğünde Story kelimesini sık sık duymuş olabilirsiniz. Post kelimesinden sonra duyabileceğiniz ilk kelime story olacaktır. 2024 yılında da kullanılan Instagram Story aslına ne demektir?

Instagram Story, Instagram kullanıcılarının paylaşabileceği kısa süreli fotoğraf veya videolardır. Türkçe anlamı hikayedir ve hesabınızın üst kısmında bulunan halka simgesine tıklayarak erişilebilir haldedir.

Story, birçok farklı özellikle birlikte gelir. Hikayelerinize emoji, yazı, çıkartma, müzik, efektler ve interaktif anketler gibi öğeler ekleyebilirsiniz. Hikayeler (Stories) 24 saat sonra otomatik olarak silinir, bu nedenle takipçileriniz tarafından görüntülenebilir ancak profilinizde kalıcı olarak kalmaz.

Follow ve Unfollow

Follow ve Unfollow terimlerini uygulamayı kullanan pek çok kişi bilmektedir. Özellikle önceleri #follow4follow gibi etiketlerden tanıyabilmektedir. Peki İngilizceden gelen bu terimlerin gerçekte kullanım için anlamları nedir?

Follow, Instagram’da bir kişiyi takip etmek için kullanılmaktadır. Eğer bir kişiyi takipten çıkarırsanız veya takip etmezsiniz Unfollow olarak adlandırılacaktır. Kısaca biri sizi takip ediyorsa Follow, takipten çıkıyorsa Unfollow olur.

Official

Instagram terimlerinden biri olan Official, Instagram’da resmi hesaplar veya ünlü kişilerin kullandığı kısaltmalardır. Instagram mavi tik olmadığı zamanlarda kullanıma sahip bu terim günümüzde herkesçe kullanılabilir hale gelmiştir. Kısaca her gördüğünüz official kısaltması onun resmi hesap olduğunu göstermez.

Oyuncu, şarkıcı, siyasetçiler ve ünlü kişilerin kullandığı Official teriminin gerçek bir hesap olduğunu anlamak için hesapta mavi tik olup olmadığını kontrol edin. Eğer var ise bu kişinin resmi bir kişi olduğunu gösterecektir.

TBT 

Instagram’da en çok kullanılan Instagram terimlerine bakıldığında TBT her yerde karşınıza çıkabilir. Yoğun bir Instagram kullanıcısı gönderilerinde özellikle #TBT sözcüğünü etiket olarak kullanmaktadır. Instagram terimlerinden biri haline gelen TBT hakkında sizlere ne olduğu hakkında bilgi vereceğiz.

TBT, İngilizcede bulunan throwback Thursday anlamlarının kısaltması şeklinde bulunur. Kullanıcılar genel olarak eski fotoğraf ve videolarını paylaşırken bu etiket ile birlikte kullanmaktadır. Ayrıca TBT ve TB kelimesi de aynı anlama gelmektedir.

SFS

Instagram günümüzde dünya çapında kullanımından ötürü çeşitli alanlarda kullanılabilir olmuştur. Takipçi kazanmanın bir yolu olarak görünen SFS kısaltmasını yorumlarda veya etiket olarak kullanımına rastlamış olabilirsiniz. Peki SFS nedir?

SFS, genel olarak karşılıklı takip etmeyi kolaylaştırmak için oluşturulan Instagram terimidir. Kısaltmanın anlamı paylaşımlara karşılık demektir. SFS kısaltması genel olarak aşağıdaki gibi işlemektedir:

  • Kullanıcı öncelikle Profiline SFS açıklaması yazar.
  • Diğer kullanıcılarda o hesabı paylaşım yaparak takipçi kazanmalarını sağlar.
  • Her SFS yazan kullanıcının profilleri paylaşacağından dolayı karşılıklı olarak takipçi kazanmaları ile sonuçlanır.

Fake Hesap

Instagram’da her ne kadar gerçek hesap olsa da fake hesapta bulunmaktadır. Adından anlaşılacağı gibi Fake hesap, sahte veya gerçek olmayan hesap anlamına gelmektedir. Genel olarak Fake hesaplar, Stalk yapmak için kullanılsa da çeşitli alanlarda da kullanılabilmektedir.

Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir:

  • Geliştiriciler: Instagram’daki bir özelliği denemek veya geliştirmek için genellikle fake veya kullanılmayan hesap açılarak analizler gerçekleştirilir.
  • Sosyal medya uzmanları: Herhangi bir sorun, hata analizi, yöntem paylaşımı gibi durumlarda başkasının hesabını kullanmak yerine fake hesap açmak daha mantıklı olacaktır.
  • Bireysel kullanım: Herhangi bir amacı olmayan veya bir kullanıcının gerekliliklerini karşılayan biçimde açılan kullanım alanıdır.

Stalk

Stalk kelimesini günümüzde çok sık karşılaşmış olabilirsiniz. Özellikle Instagram terimler düşünüldüğünde kulağa hoş gelen ve havalı kelime olarak bilinen Stalk’ın anlamı düşündüğünüzden farklı olabilir. Ama içten içe herkesin kullanmak istediği ve Instagram’da istenmeyen durumlardan biridir.

Stalk terimi, bir başkasının hesabını çeşitli hesaplar kullanarak incelemeye denmektedir. Fake hesaplar çoğunlukla bu iş için uygun görülse de bazen de kişisel hesaplar kullanmaktadır. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu