Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
30 Mart 2023 2662

WhatsApp ‘Belki’ Özelliği Nedir, Nasıl Açılır?

Dünya çapında popüler uygulamalardan biri olan WhatsApp 'Belki' güncellemesi nedir, ne işe yarar, nasıl açılır, detaylarıyla şimdi öğrenin!

WhatsApp, günümüzde dünya genelinde en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biridir. Uygulama sürekli olarak yeni özellikler ve güncellemelerle kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak için çalışmaktadır. Bu bağlamda son zamanlarda WhatsApp'a ‘Belki’ özelliğinin eklendiği belirtilmektedir.

Pek çok insan WhatsApp’ın sessiz sedasız getirdiği ‘Belki’ özelliğinin ne işe yaradığını merak etmektedir. Grup sohbetlerinde çeşitli özellikler halinde kullanılan ‘Belki’ ismi tam olarak ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Bu listemizde sizlere WhatsApp ‘Belki’ güncellemesi nedir, ne işe yarar ve nasıl açılır detaylarına yer vereceğiz.

Ayrıca daha önce de güncellemesi gelmiş 2024 yılında kullanılan diğer özelliklere de yakından bakacağız. O halde sizleri sabırsızlandırmadan WhatsApp ‘Belki’ güncellemesine yakından bakalım.

WhatsApp Belki Nedir?

WhatsApp Belki Nedir

İşletmelerin ve bireylerin sıklıkla tercih ettiği WhatsApp, son dönemlerde ‘Belki’ güncellemesi ile adından sıkça bahsetmiştir. İnsanların çoğu WhatsApp Belki yazıyor, nasıl çözerim gibi sorular sormaktadır. Çoğu kişi bunun güncelleme ile birlikte yeni özellik olduğunu düşünse de bazıları da spam olarak algılamaktadır.

Baştan hatırlatalım; WhatsApp ‘Belki’ spam değildir aksine yeni gelen güncellemedir. WhatsApp ‘Belki’ son dönemde sıklıkla konuşulmuş ve tartışma konusu olmuştur. Peki gerçekte yeni gelen bu özellik nedir ve ne işe yarar?

WhatsApp Belki, grup sohbetlerde görünmeyen bir isme @Belki olarak ekleyen güncellemedir. Özellikle telefonunuzda kayıtlı olmayan kişileri etiketlemek ve bulmak zor olmaktadır. Herhangi bir kişiyi etiketlediğinizde Belki yazmasıyla birlikte rehberinizde bulmayı kolaylaştırmaktadır.

Kısaca artık 2024 yılında WhatsApp Grup sohbetlerinde kişinin kim olduğunu görebileceksiniz. Bu güncellemeden önce grup sohbetlerinde birini eklerken telefon numarası görünüyordu. Bunun önüne geçilerek kimi eklerseniz yanında @Belkikullanıcıadı şeklinde görmüş olacaksınız.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

WhatsApp Belki Yazıyor

WhatsApp Belki Yazıyor

Uygulamayı kullandığınızda WhatsApp Belki yazıyor ise o zaman son güncellemeyi kullanıyorsunuz demektir. Bilinmeyen numaralar için gelen bu özellik sayesinde artık herhangi bir kullanıcıyı grup sohbetinde dahil etmek istediğinizde ‘Belki (hesap adı)’ şeklinde görünür olacaktır. Kısaca sıkıcı telefon numaralarını birebir okumak zorunda kalmayacaksınız.

WhatsApp Belki yazıyor ise uygulamanız güncel demektir. Çünkü şuanda Android, Masaüstü, Web ve İos cihazlarında aktif olarak kullanmaktadır. Ancak halen daha bu özelliği kullanmıyorsanız, o halde WhatsApp güncel değil demektir.

WhatsApp Belki Özelliği Nasıl Açılır?

WhatsApp Belki Özelliği Nasıl Açılır

Anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’ın yeni güncellemesi ‘Belki’ ile insanlar nasıl kullanılır, merak etmektedir. Belki özelliği günümüzde WhatsApp’ın tüm sürümlerinde aktif olarak kullanılmaktadır. Eğer bu özelliğe halen daha erişmediyseniz, uygulamanız güncel değil demektir. Peki WhatsApp Belki güncellemesi nasıl yapılır, detaylara göz atalım.

WhatsApp Belki özelliğini açmak için öncelikle aşağıdaki gibi güncelleme yapılır.

Android veya iPhone kullanıcısı iseniz aşağıdaki gibi WhatsApp uygulamasını güncellerseniz:

  • İlk olarak mobil cihazınızda zaten yüklü olan Google Play Store veya App Store uygulamasını açınız.
  • Uygulama yükleme mağazasını açmanızın ardından yukarıda yer alan arama bölümüne ‘WhatsApp’ yazın ve aratın.
  • Uygulamayı bulmanızın ardından cihazınızda yüklü ise üzerinde ‘Güncelle’ butonu görünür olacaktır.
  • Güncelle yazısına veya butonuna basın, bir süre bekleyin ve uygulama güncellenmiş olacaktır.
  • Eğer WhatsApp güncellemeniz olmuyorsa depolamanızda yer açın (Genellikle video veya fotoğrafları yedekleyip sildikten sonra sorununuz çözülür)

WhatsApp Belki özelliğini açmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ediniz:

  • Öncelikle App Store veya Google Play Store üzerinden yüklemiş ve güncellemiş olduğunuz WhatsApp uygulamasını açınız.
  • Sonrasında ise hesap bilgileriniz ile birlikte oturumunuzu açın (Yeni hesap oluşturuyorsanız geçerlidir)
  • Uygulamanın ana sayfası yani Sohbetler ekranına gelin ve aktif olarak kullanmış olduğunuz herhangi bir Grubu seçin.
  • Grubu seçtikten sonra en alta bulunan ‘Mesaj’ kısmına telefonunuzda olan veya olmayan herhangi bir kişiyi etiketleyin.
  • Etiketlemek için öncelikle ‘@’ işaretine basın ve karşınıza çıkan kullanıcıyı seçin.
  • Kullanıcıyı seçmenizin ardından yanına herhangi bir mesaj yazarak sağ tarafta bulunan ‘Gönder’ simgesine bir kez dokunun.
  • Mesaj gönderildikten sonra kullanıcı adı telefon numarası yerine @Belkikullanıcı şeklinde yazacaktır.

WhatsApp Belki Güncellemesi Ve Diğer Yeni Özellikler 2024

Kullanıcı deneyimi iyileştirmesi olarak WhatsApp uygulaması ‘Belki’ başta olmak üzere pek çok özelliği yerine getirmiştir. Bu özelliklerin kullanımı için WhatsApp güncellemesi yapmak önemlidir. Aksi halde eski güncellemelere ait veri ve bilgileri kullanıyor olacaksınız. 

Eğer eski güncellemeleri tekrardan kullanmak istiyorsanız, mutlaka WhatsApp indir içeriğimize bakmanızı öneririz!

Herkesin aklındaki o soru: ‘WhatsApp 2024 yılında hangi özellikleri getirdi?’

WhatsApp yeni güncellemelerin bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Önceden belge gönderirken başlık ekleme özelliği bulunmamaktaydı; son güncelleme ile birlikte dosya gönderirken başlık ekleyebiliyorsunuz.
  • Gruplar için uzun açıklama yapılmasına yönelik destek ve yeni özellikler eklenmiştir.
  • Facebook ve Instagram’da olduğu gibi kişileştirilmiş avatarlar ekleme özelliği WhatsApp’a getirilmiştir. Kişiselleştirilmiş avatarları kullanmak istiyorsanız ana sayfa ekranından üç noktalı simge > Ayarlar > Avatar kısmından kolaylıkla ekleyebilirsiniz.
  • Öncesinde tek seferde 30 adet ile sınırlı olan fotoğraf gönderme arttırılmıştır. 2024 ve sonrasında geçerli olan güncellemeye göre fotoğraf veya video göndermek tek seferde 100 adede kadar çıkmıştır.

Gelmesi Beklenen WhatsApp Yeni Özellikler

İnsanların çoğu WhatsApp ‘Belki’ güncellemesinin sadece başlangıç olacağını düşünüyordu ve bu düşüncelerinin de yanılmadıkları ortaya çıkmıştır. Sessiz sedasız gerçekleştirdiği Belki özelliğinin ardından sesli sohbet ve mesaj düzenleme hakkında özellikler geleceği belirlenmiştir. Pek bu özelliklerin detayları nelerdir, ne işe yarar ve ne zaman gelecek detaylarını şimdi öğrenin! 

WhatsApp Sesli Sohbet Özelliği

WhatsApp Sesli Sohbet Özelliği

WhatsApp Belki güncellemesinden sonra insanlar uygulama hakkında yeni güncellemeler geleceğini ön görmüştür. Henüz şirket tarafından doğrulanmayan bilgiye göre şuan Türkiye’de henüz olmayan ve gelmesi beklenen özelliklerinden biri ise sesli sohbet özelliğidir.

WhatsApp yeni özelliğinin yayınlanması ile bilinen WABetaInfo tarafından keşfedilmiş olan sesli sohbet özelliği, dalga simgesine dokunan insanların karşılarına çıkmaktadır. Sesli sohbetin henüz ne işe yaradığı bilinmemekte olup, yakın gelecekte tam olarak işlevi açıklanacağı düşünülmektedir.

WhatsApp Mesaj Düzenleme Özelliği

Geçtiğimiz aylarda Elon Musk’un Twitter Blue aboneliği ile insanlar mavi tik almanın önünde engeli kaldırmayı başlamıştı. Mavi tik aboneliği alan kişiler de Twitter kullandıklarında kolayca mesajlarını düzenleyebilecek ve uzunca tweet atmayı başarmaktadır.

Twitter Blue Aboneliği (Mavi Tik) nasıl alınır, merak ediyorsanız şimdi bu bağlantıyı ziyaret edin!

Buna benzer olarak da Whatsapp mesaj düzenlemeyi getireceği bilgileri sızdırıldı. Henüz Beta aşamasında olan bu özellik ile birlikte kullanıcılar, mesaj attıklarında mesajı silmek yerine üzerine basarak 15 dakika süresince düzenleyebilecekler. Ayrıca mesaj düzenlenmesinin ardından ‘bu mesaj düzenlenmiştir’ diye de uyarısını yapacaktır.

WhatsApp Belki Güncellemesi Olmuyor Ne Yapmalıyım?

WhatsApp'ı cihazınıza indirirken veya Belki güncellemesi yaparken sorun yaşıyorsanız bunun nedeni muhtemelen şu hata kodlarından biridir: 'Cihazda Yetersiz Alan' , 'Bu öğe cihazınızla uyumlu değil' veya 'Bu öğe ülkenizde mevcut değil' Buna benzer sorunları çözmek için aşağıdaki çözümleri deneyebilirsiniz:

  • İnternet bağlantınızı kontrol edin: Cihazınızın sabit bir internet bağlantısına bağlı olduğundan emin olun ve WhatsApp'ı tekrar indirmeyi veya güncellemeyi deneyin.
  • Cihazınızı yeniden başlatın: Bazen cihazınızın yeniden başlatılması, uygulama indirmeleri veya güncellemeleriyle ilgili sorunların çözülmesine yardımcı olabilir.
  • Depolama alanınızı kontrol edin: WhatsApp'ı indirmek veya 'Belki' güncellemesi yapmak için cihazınızda yeterli boş alan olduğundan emin olun. Değilse, yer açmak için bazı gereksiz dosyaları veya uygulamaları silmeyi deneyin.
  • Google hesabınızı kaldırın ve yeniden ekleyin: Ayarlar > Hesaplar > Google'a gidin ve Google hesabınızı listeden kaldırın. Ardından tekrar ekleyin ve WhatsApp'ı indirmeyi veya güncellemeyi deneyin.
  • Google Play Store önbelleğini temizleme: Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Depolama > Önbelleği Temizle bölümüne gidin ve ardından WhatsApp'ı tekrar indirmeyi veya güncellemeyi deneyin.
  • WhatsApp'ı kaldırın ve yeniden yükleyin: Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramazsa, WhatsApp'ı cihazınızdan kaldırmayı ve ardından Google Play Store'dan veya App Store'den yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunu yapmadan önce sohbetlerinizi yedeklediğinizden emin olun.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu