0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2051

Twitch Yayın Açma Nasıl Yapılır?

Twitch yayın açma işlemi oldukça kolaydır. Twitch 2 milyondan fazla yayıncıya sahiptir ve 150 milyondan fazla da izleyiciye hitap eder. Bu rakamlar gün geçtikçe büyümektedir. Oyun oynamayı sevenler yayıncı olmak için ne yapılması gerektiğini merak ederler. Çok çeşitli oyunlar oynayarak ciddi gelir sahibi olmak Twitch ile mümkündür. Twitch üzerinde herkes yayıncı statüsüne sahip olabilir. Kullanıcılar bilgisayarları üzerinden kuracakları işleyişle beraber ekipman ve programları edinerek yayın yapmaya başlayabilirler.

Twitch Nedir?

Twitch son zamanlarda kendinden en çok bahsettiren en popüler platformlardan bir tanesidir. Oyun oynayanların özellikle ilgi alanına giren bir platformdur. Başarılı bir gamer olduğunu düşünen ve oyunlara ilgisi olan herkes için ideal bir platformdur. Twitch yayın programları ve yayın açmayla ilgilenen herkesin dahil olabileceği bir platformdur.

Bu platform ile ilgilenenler, kullanıcı olmak için bir Twitch hesabı açarak platform içerisinde yer alabilir. Açılan Twitch hesabı ile hem yayınlar takip edebilir hem de yayın açılabilir. Oyunların renkli ve eğlenceli Dünya’sına ulaşmak Twitch platformu ile daha kolay ve zevklidir. Twitch hesabı olan kullanıcılar bu platformda ilgilendikleri çeşitli oyunların yer aldığı sayısız yayına ulaşabilirler. Aynı zamanda kendileri de yayın açıp diğer oyuncular ile etkileşime girebilirler.

Twitch platformu hem kazandıran hem de kullanıcılarına çok zevkli zaman geçirmelerini sağlayan bir platformdur. Diğer oyuncularla etkileşim kurmak, yayın açarak iyi zaman geçirmek ve yayınları izleyerek zamanını değerlendirirken kazanmak isteyenler için ideal bir platformdur. Twitch yayın açma para kazanma olanağını beraber tanıyan bir platformdur.

Twitch Yayın Programları Nelerdir?

Kullanıcıların öncelikle Twitch sayfalarını oluşturmaları gerekir. Twitch sayfası oluşturmak için bir yazılıma gereksinim duyulur. Bu yazılım OBS isminde bir yazılımdır ve hem Windows hem de Mac üzerinde uyumlu olan bir yazılımdır. Bu özelliği ile oldukça kullanışlı oluşu dikkat çeker. Tamamen ücretsiz olarak kurulum yapılır ve Twitch girişi hemen başlatılır. Yazılım üzerindeki gösterge panelinden var olan oyunlar içerisinden seçim yapılabilir.

Bu süreç Windows üzerinden XSplit programı ile Twitch canlı yayın açma olarak ilerler. Broadcast kısmından Add Channel işlemiyle birlikte Twitch eklenir ve canlı yayın ayarlanır. Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılırken Finish seçeneği ile birlikte kullanıcıların kendilerine uygun olan otomatik ayarların tamamı program tarafından yapılır. Bu bakımdan OBS ile kıyaslanırsa kurulumunun çok daha kolay olduğu söylenebilir.

Yayın için gerekli olanların güncellemeye devamları da otomatik olarak yapılır. Twitch canlı yayın seçeneği için ise Split üzerinde sol alt bölümde Add kısmından Game Capture butonuna tıklanır. Tüm kaynaklar sürükleyip bırak gibi basit bir işlemle ayarlanır. Twitch seçimiyle canlı yayın başlamış olur.

Twitch OBS Programı Nedir?

OBS ücretsiz hizmet veren bir yazılım programıdır. OBS programı üzerinden sorunsuz şekilde işlemler gerçekleştirilebilir. Yapılacak olan yayın için başlık oluşturmak ve canlı yayında olan videolar için bazı ayarlar yapmak gerekir. Yönetici olarak çalıştırılan OBS programı özelinde Broadcast Setting kısmından Streaming Service bölümüne Twitch eklenir. Key öğrenme durumlarında ise Twitch açıldığı sırada kopyala yapıştır yapılarak canlı yayın başlatabilme özelliğini içinde barındırır.

Ekrandan gösterim yapmak isteyen kullanıcılar için Monitor Capture seçeneği seçilir. Webcam üzerinden canlı yayın yapmak isteyen kullanıcılar için Video Capture seçeneği ile webcam üzerinden canlı yayın yapılması sağlanır.

Canlı yayının tamamen sorunsuz yapılabilmesi için ise ayrıca Preview Stream üzerinden Edit Scene yayın öncesinde görüntüye bakılarak kontrol edebilme kolaylığı sağlanır. Böylelikle, canlı yayın denemesi yapabilme ve önceden kontrol edebilme seçeneği sunulur. Kanal tasarımıyla ilgili değişiklikler yapılabilir ve webcam görünümü de değiştirilip ayarlanabilir. Bu özellikler Twitch’de yayın açma işlemine başlayacak kullanıcılar için büyük kolaylık sağlar.

Mobil Twitch Yayın Açma İşlemi

Twitch videolarının eklenmesi ve daha sonra izlenmelerinin yükselmesi ile reklam ve sponsorluk kazanımları elde edilebilir. Profesyonel bir Twitch yayıncısı olunması ile düzenli abonelikler oluşur ve belli tutarların üzerinde kazanç elde edilebilir. Mobil cihazlarla da Twitch yayınları yapılabilir ve bu yayınların kazançlarını genellikle video kalitesi belirler. Mikrofon, kulaklık, görüntü kalitesi, videonun çekildiği yerin kalitesi videonun izlenmesini etkiler.

Twitch üzerinden maddi gelir elde etmek isteyen kullanıcılar hemen yayın sahibi olabilirler. Aynı zamanda farklı oyun serilerine de başlayabilirler. Twitch Dünya’daki en büyük canlı oyun platformu yayınını yapar. İlgilenenler canlı yayın ekipmanlarını edinip ilk canlı yayın denemelerine hızlıca başlayabilir.

Ses ve görüntü kalitesi ne kadar önemli olsa da ilerleyen yayınlarda mutlaka bu kalite iyileşecektir. Mobil cihazlarından Twitch yayın açma işlemi yapacak olan kullanıcıların bunun için cihazlarının ses ve görüntü kalitesini mümkün oldukça yüksek tutmaları faydalarına olur.

Twitch Yayınları Ne Kadar İzlenir?

Twitch en çok yayın yapılan platformların başında gelir. Bu platformda yapılan yayınlar çok yüksek izlenmelere sahip olabilir. Bu platformu kullanıcılar yayın izlemek ve kendileri de yayın açmak için kullanırlar. Yayın açarak çok yüksek gelirler elde eden kullanıcıları oldukça fazladır. Açılan yayınlarda bağışlar yapılır ve bunlar yayın açan kişiye yüksek meblağlarda paralar kazandırabilir.

Twitch yayınları ortalama olarak 1.000 ile 40.000 arasında izlenir. Çok az izlenen ve çok fazla sayıda izlenen yayınlar vardır. İzlenme sayısında genellikle video kalitesi etken rol oynar. İzlenme sayısına ve yapılan bağışın artışına göre yayın açan kullanıcılar da ortalama ya da yüksek oranda maddi kazanç elde eder.

Twitch Bağışları Ne Demektir?

Twitch kullanıcılarına büyük maddi kazançlar sağlayan bir platformdur. Yayın yapan kullanıcılar bu yayınlarından gelir elde edebilirler. Bu gelirler genellikle Twitch bağışları ile sağlanır. Twitch bağışları yayın açan kullanıcıların yayınlarına izleyiciler tarafından karşılıksız yatırılan paralardır.

Twitch yayınları esnasında izleyiciler çok büyük ya da küçük miktarlarda para yatırabilirler. Bu paralar bağış olarak geçer ve karşılık beklemeden yayın esnasında yatırılır. Yayın yapan kişiler bu bağışlarla para kazanırlar. Bazen yayınlara çok büyük miktarlarda bağış yapılabilir ve yayın açanlar çok büyük miktarda para kazanabilir.

Twitch platformunda yer almak isteyenlerin belli bir yaşı doldurmuş olması istenir. 13 yaşını doldurmuş olan herkes bu uygulamayı kullanabilir. 13 yaş ve üzerindeki oyun severler bu platformda yer alabilir.

Twitch yayın açma işlemi Twitch platformunda popüler olan eğlenirken kazandıran bir işlemdir. Kullanıcılar tüm yayınlara izleyici olabildikleri gibi gerekli işlemleri tamamladıklarında kendileri de yayın açıp yayıncı da olabilirler. Dünya’da oyun severlerin buluştuğu bu platform hem keyifli zaman geçirmeyi hem de oyun severlerin birbirleri ile etkileşime geçmesini sağlar. Aynı zamanda bu platform üzerinde büyük kazançlar sağlayan da birçok kişi vardır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu