0
Yunus
Editör
05 Ağustos 2023 1557

Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

Youtube nasıl para kazanıyor veya Youtube nasıl para kazanır, merak ediyorsanız, para kazanma modeli hakkında ipuçlarını şimdi öğrenebilirsiniz!

Günümüzün dijital çağında, internetin sağladığı olanaklarla birlikte içerik üretimi ve paylaşımı giderek daha da önem kazanmaktadır. YouTube, bu alanda öne çıkan en büyük platformlardan biri olarak, milyonlarca içerik üreticinin hayallerini gerçekleştirmesine olanak tanımaktadır. İşte tam da bu noktada, ‘YouTube Nasıl Para Kazanıyor?’ sorusu önemli bir merak konusu haline gelmektedir.

Youtube’un popülerleşmesi, içerik üreticilerinin kendilerini ifade etme ve dünya çapında bulunan izleyici kitlesiyle buluşma imkanı tanımaktadır. Peki, bu platfom nasıl oluyor da bu kadar büyük bir kitleye ulaşabiliyor ve içerik üreticilerine gelir kapısı açabiliyor?

Listemizde, Youtube para kazanma modeli hakkında derinlere ineceğiz ve içerik üreticilerin adım adım nasıl bir gelir elde etmelerine yardımcı olacak bazı ipuçları sunacağız. Youtube’da para kazanma süresinin arkasındaki stratejileri anlamak, sizin de dijital dünyadaki varlığınızı şekillendirmenize ve tutkularınızı bir adım öne taşımanıza yardımcı olacaktır.

O halde sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan ‘Youtube nasıl para kazanıyor?’ içeriğini inceleyelim ve nasıl kazandığına birlikte göz atalım!

Youtube Nasıl Para Kazanır?

Çoğu kişi Youtube’dan nasıl para kazanılır veya izlenme temel alındığında ‘Youtube 1 Milyon İzlenme Ne Kadar Kazandırıyor?’ sorularını sorsa da platformun nasıl kazandığını bilmek önemlidir. Gelir modelini anlayarak gelecekteki kazanacağınız miktarın kesintilerini öğrenebilirsiniz. Böylelikle Youtube para kazanma modelini tam manasıyla anlamak mümkün olur.

Aşağıda görüldüğü gibi Youtube’un para kazanma modeli 2 çeşide ayrılmıştır:

  • Gelir paylaşımı
  • Alternatif gelir kaynakları

Gelir Paylaşımı

Gelir paylaşımı modeli, Youtube’da belirli izlenme ve abonenin ardından içerik üreticisinin Youtube İş Ortağı Programına seçilmesidir. Seçilmeniz durumunda Youtube, işletmeler ile alakalı reklamları videonuzun çeşitli bölümlerinde göstererek, reklamlardan gelir elde etmenizi sağlar. Reklam verenler tarafından verilen reklamlar, Youtube’un birinci gelir kaynağını oluşturur.

Reklamlardan elde edilen gelir paylaşım modeline ek olarak, Youtube Premium özelliği de bulunur. Youtube Premium, pek çok içeriğe reklamsız bir şekilde ulaşmanızı sağlamaktadır. Reklam olmadan Youtube videoları izlendiğinde elde edilen üyelik ücretlerinden gelen kazançların bir kısmı Youtuberlara veya içerik üreticilerine dağıtılmaktadır.

Alternatif Gelir Kaynakları

Youtube’da öncesinde yalnızca reklamlardan para kazanılıyordu. Özellikle Tiktok gibi rakip firmalar öne çıktığından beri, çeşitli özellikleri (Youtube Shorts gibi) beraberinde getirdi. Bu da Youtube içerik üreticilerin birden fazla özellikten faydalanacağı anlamına geliyor. Elbette, Youtube’un da alternatif gelir kaynaklarından elde ettiği kazançlar var.

  • Super Chat: Canlı yayın izlendiği esnada kitlenin videoya bağışta bulunduğu özelliktir. Youtube Super Chat özelliğini kullanarak komisyon buradan komisyon alır.
  • Kanal Üyeliği: Youtube’da Katıl olarak bilinen, içerik üreticilerinin kitlesinde sunduğu ayrıcalık özelliğidir. Katıl üyeliğinden elde edilen bir kısmı Youtube’a bir kısmı da içerik üreticisine gitmektedir.
  • Ürünler: Youtube’da içerik üreticilerin kendi mağazalarında listeledikleri ürünleri satmaya yarayan özelliktir. Henüz ülkemizde her video türünde geçerli olmasa da (Canlı videolarda var) iyi gelir elde eden Youtube içerik üreticileri bulunmaktadır.
  • Youtube BrandConnect: Adından da anlaşılacağı gibi marka ve sponsorlukları yönetebileceğiniz, içerik kampanyalarından gelir elde edilen para kazanma modelidir. Ancak yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde ikamet edenlere açık olan özelliktir. 
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

YouTube İçerik Üreticileri Nasıl Para Kazanır?

YouTube içerik üreticileri, yaratıcılıklarını dünyayla paylaşmanın ve tutkularını gelire dönüştürmenin büyülü dünyasına adım atmaktadır. Bu dijital platform, özgün içeriklerle milyonlarca insana ulaşma imkanı sunarak birçok kişinin hayatını değiştirmiştir. YouTube, adeta bir sanat galerisi, eğlence arenası ve eğitim platformunun muhteşem bir kesişim noktasıdır.

Peki, YouTube içerik üreticileri nasıl para kazanır? Bu sorunun cevabı, azim, özveri ve başarıya giden yolda izlenen bir dizi stratejiden geçer. Kamera arkasında kendi dünyalarını yaratan bu yaratıcılar, içeriklerini her geçen gün daha da zenginleştirirken, aynı zamanda hayranlarına değerli bir deneyim sunma hedefiyle yola çıkmaktadır.

Not: Youtube para kazanma modelinden anlatılan bazı terimler, aşağıda yeniden geçebilmektedir.

İşte Youtube’dan para kazanmanızı sağlayacak yollar aşağıdaki gibidir:

  • Reklamlar: Youtube İş Ortağı Programı (YPP) aracılığıyla Youtube içerik üreticileri reklamlardan elde edilen gelirin bir kısmını almaktadır. Uygunluk koşulları ise (Güncel olarak) Son 12 ayda 4.000 saat izlenme süresi ve 1.000 abone barajını geçmek veya Son 90 gün içinde Youtube Shorts 10 milyon geçerli izlenme ve 1.000 aboneye ulaşmaktan geçer.
  • Katıl aboneliği: Kitleniz büyüdüğünde onlara ek özellik sunmak adına Katıl üyeliğini bağış alma veya içeriklerini desteklemek için kullanabilirsiniz. Böylelikle reklamların yanında ek kazanç elde etme şansını yakalayabilirsiniz.
  • Ürünler: Ürünlerinizi canlı video yayını esnasında satabilir ve gelir elde edebilirsiniz.
  • Referans kazançları: Özellikle Kripto, Trendyol veya benzeri hizmet satışı referans kazançlarını kitlenizden elde edebilir ve dolaylı yoldan para kazanabilirsiniz.
  • Hizmet satışı: Kendi markanız veya işletmeniz olması durumunda Youtube’da reklam vererek kitlenize müşteri çekebilir ve para kazanabilirsiniz.

Kısaca; Youtube, kendi para kazanma modelini uygulayan ve sizin para kazanma yollarını sağlayan dijital varlığınızdır. Kitleniz büyüdükçe asıl kazançları elde etmeye başlayabilirsiniz. Kitleniz az ise şimdi Youtube abone satın al ve Youtube Shorts izlenme satın alma paketlerini deneyin.

Youtube'dan Para Kazanmak İçin Kaç İzlenme Gerekir?

Youtube üzerinden doğrudan kazanç elde etmek için Youtube İş Ortağı Programı (YPP) açılması gerekir. Youtube’dan para kazanmak için normal videolardan 4.000 saat veya Shorts izlenmelerinde son 90 gün içinde 10 milyon izlenme gerekmektedir.

Youtube izlenmelerini kolaylaştırmak için buradayız. Youtube 1 milyon izlenme izlenme satın al veya Youtube 1.000 abone satın alarak işlemlerinizi hızlandırabilirsiniz.

YouTube Para Kazanma Şartları 2024

Son dönemde gerçekleşen teknolojik büyüme ve rakip firmaların güçlenmesiyle Youtube para kazanma politikaları biraz esnetilmiştir. Özellikle çoğu Youtube içerik üreticilerin Shorts izlenmelerinden gelen yüksek izlenmelerinden sonra para kazanma özelliğinin açılması basit olduğu görülmektedir. Para kazanma özelliğinin açılması basit görünse de Youtube katılma ve uygunluk koşullarını sağlamanız o derece önemli olacaktır.

Katılma koşulları için Youtube para kazanma şartları aşağıdaki gibidir:

  • Youtube kanalınız için para kazanma politikalarına uymak
  • Kanalda Topluluk Kuralları İhtarı bulunmaması
  • Youtube İş Ortağı Programı için kullanılabilir ülkede bulunmak
  • Youtube’da yeni çıkan ve ileri özelliklere erişebilir olmak
  • Youtube kanalınız için 2 adımlı doğrulamayı etkinleştirmek
  • Adsense hesabınızın olması (Yok ise Youtube Studio aracılığıyla kolaylıkla oluşturulabilir)

İşte Youtube’un sizden beklediği uygunluk koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Son 90 gün içinde Youtube Shorts (herkese açık) ile en az 1000 abone ve 10 milyon izlenme elde etmek
  • Son 12 ay içerisinde uzun videolardan 4.000 saat ve 1.000 abone elde etmek (Youtube Shorts 4000 saate dahil değildir)

YouTube Neye Göre Para Veriyor?

Youtube, içerik üreticilerine reklamlardan gelen tık ve görüntülenme başına, Katıl üyelikleri, Super Chat özelliğini kullananlara, ürünlerinin satışını yapanlara (Canlı videolarda), Youtube Premium üyeliklerinin bir kısmını vermektedir.

Bunların haricinde doğrudan gelir vermese de referans kazançları veya sponsor alarak Youtube üzerinden gelir elde etmeniz mümkündür. Özellikle pek çok içerik üreticisi, reklam karşılığında şirketlerin ürünlerini bedavaya alabilmektedir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu