0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 6371

İnstagram'da Engelleyenleri Görmek

Instagram’da Sizi Engelleyenleri Nasıl Görebilirsiniz?

Instagram’da engellendiğinizi anlamanın pek çok farklı yolu vardır. Instagram’da beni engelleyenler kimler sorusunun cevabını merak ediyorsanız bu yöntemleri deneyebilirsiniz. Instagram'da bloke olup olmadığınızı öğrenmek için ilk adım Instagram hesabınıza giriş yapmaktır. Giriş yaptıktan sonra, arama kutusuna sizi engelleyen kullanıcı adını yazmanız gerekir. Arama sonuçlarından engellendiğiniz için kullanıcı bilgilerine erişemeyebilirsiniz. 

Elbette, kullanıcıyı arama alanında bulamıyorsanız, bu söz konusu profilin sahibinin sizi kesinlikle engellediği anlamına gelmez. Kullanıcı profilini kapatmış veya dondurmuş olabilir. Aynı kullanıcı adını farklı bir hesaptan aynı yöntemle aramak, doğrulamanın iyi bir yolu olacaktır.

  • Aktif bir kullanıcı hesabına giriş yaparsanız ve önceki gönderilerin, takipçilerinin ve abonelerin sayısını bilirseniz işiniz daha kolay olacaktır. 
  • Engellendiğini düşündüğünüz bir profile giriş yaptığınızda, "henüz gönderi yok" kelimesini göremezsiniz demektir. Aynı zamanda, giriş yaptığınız profilin gönderi, takipçi ve takip edilen alanlarında sıfır (0) metni göreceksiniz.

Mobil Cihazlardan Beni Engelleyenleri Nasıl Görebilirim?

Sizi engelleyen kişileri anlamak için telefon, tablet gibi mobil cihazları da kullanabilirsiniz. Beni engelleyenler Instagram için mobil cihazlardan kontrol şu adımlarla gerçekleştirilebilir:

  • Mobil cihazınızda resmi Instagram uygulaması yüklü değilse, indirin ve kurun. 
  • Resmi Instagram uygulamasını açın. 
  • Kullanıcı adınızı ve şifrenizi kullanarak Instagram hesabınızda oturum açın. 
  • Kim tarafından engellendiğinizi düşünüyorsanız o kullanıcının adını arama kutusuna yazarak kullanıcıyı arayın. 
  • Kullanıcı hesabı problemsiz görünüyorsa ve hala birbirinizi takip ediyorsanız, o kişi sizi engellememiştir. 
  • Bir kişinin hesabı sorunsuz görünüyorsa, ancak artık birbirinizi takip etmiyorsanız, bu kişi sizi "soft block" sürecinden geçirmiştir. Soft blok, bir kişiyi engellemek ve tekrar engelini kaldırmak anlamına gelir. Bu şekilde, kullanıcılar birbirini takipten çıkmış olur.
  • Aradığınız kullanıcı hesabı görünmüyorsa, o kişi sizi engellemiş veya hesabını kapatmış olabilir. 
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Engellendiğini Anlamak İçin Bilgisayardan Kontrol Etme 

Mobil cihazlarla engellendiğinizi kontrol ettiyseniz fakat anlayamadıysanız bilgisayardan da tekrar bir kontrol yapabilirsiniz. Bu durumda sizi engelleyen kişileri daha net bir şekilde anlayabilirsiniz. Bilgisayardan instagram beni engelleyenler kontrolü için şu adımlar takip edilmelidir:

  • Bilgisayarınızda yüklü olan herhangi bir internet tarayıcısına girin.
  • Tarayıcınız açıldıktan sonra CTRL + SHIFT + N tuşlarını kullanarak gizli bir sekme açın. Bu görünmez sekmeyi açmamızın nedeni, hesabımızdan çıkış yapmış olmamız ve çerezleri silmemiz gerektiğidir. 
  • Sizi engellediğinden şüphelendiğiniz kişinin kullanıcı adını www.instagram.com/kullanıcıdı şeklinde gizli sekmenin adres çubuğuna girin. 
  • Bu kişinin hesabına erişilebiliyorsa, sonuçlarınızı mobil cihazlardakilerle karşılaştırabilirsiniz. 
  • Bu kişinin hesabı bulunamazsa, hesabını geçici veya kalıcı olarak kapatmış olabilir. Ya da kullanıcı adını değiştirmiş olabilir.

Instagram’da Beni Engelleyen Birini Nasıl Engelleyebilirim?

Eğer Instagram’da sizi engelleyen birini siz de engellemek istiyorsanız öncelikle o kişinin profilini bulmalısınız. Sizi engelleyen kişinin kullanıcı adını arama kısmından bulamayacağınız için yorum, beğeni, mesaj gibi bölümlerden o kişinin profiline ulaşabilirsiniz. Kullanıcının profiline eriştikten sonra yukarıda anlatılan adımları izleyerek Instagram kullanıcı engelleme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Instagram’da Birini Engelleyince Ne Olur?

Eğer Instagram’da bir kullanıcıyı engellerseniz, o kullanıcı hesabınızla ilgili bazı bilgilere erişemeyecektir. Bunlar aşağıda sıralanmıştır:

  • Engellenen kişi de siz de arama yoluyla birbirinizin profilini görüntüleyemezsiniz.
  • Engelli kişi profilinizi görebilir ancak gönderilerinizi, hikayelerinizi veya profilinizdeki öne çıkan hikayelerinizi göremez. Ancak profilinizi çoğunlukla önceki yorumlardan, etiketlerden veya grup gönderimlerinden görebilir.
  • Eski yorumlar veya beğenileri silmez. Engellenen kişi profilinde eski yorumlarınızı görebilecek ve benzer şekilde kendi profilinizde de o kullanıcının yorumlarını görebileceksiniz. Ancak, beğeniler siz engeli kaldırana kadar birbirinizin profillerinde görünmeyecektir. Birbirinizin profilini göremeyeceğiniz için engelleme süresi boyunca eski veya yeni fotoğraflara her iki taraftan da yorum yapmak veya beğenmek mümkün değildir.
  • Engellenen kişi DM yoluyla size mesaj gönderemez. Bununla birlikte sohbet dizisinde yer alan geçmiş mesajları görmek mümkündür. 

Instagram’da kullanıcı engellediğinizde bu durumlar yaşanır. Aynı şekilde Instagram beni engelleyenler için ne olur sorusunun cevabı da buradan çıkarılabilir. Sizi engelleyen kişilerin bilgilerini yukarıda anlatıldığı gibi siz de göremezsiniz.

Beni Engelleyen Kişinin Gönderilerindeki Beğenilerime ve Yorumlarıma Ne Olur?

Engelleme, başkalarının Instagram profillerinden eski yorumları veya beğenileri kaldırmaz. Yani, engellediğiniz kişi profilinizdeki eski yorumlarınızı görebilir ve siz de onların yorumlarını profilinizde görebilirsiniz. Ancak, siz onları açana kadar beğeniler birbirinizin profilinde görünmez. 

Engellediğiniz kişi ile birbirinizin profilini göremeyeceğiniz için, engelleme aşamasında yorum bırakamaz veya eski ya da yeni gönderileri beğenemez. 

Diğer Instagram profillerindeki beğeni ve yorumlara gelince, "Instagram'da engellediğiniz kişiler, herkese açık hesaplarınız tarafından paylaşılan gönderilerdeki veya onlar tarafından yazılan hesaplardaki beğenilerinizi ve yorumlarınızı görebilir. " diyor.

Instagram beni engelleyenler uygulaması kullanarak da Instagram’da sizi engelleyenleri görmeniz mümkündür. Bunun için uygulama mağazalarında pek çok uygulama bulunur. 

Instagram’da Engelleme Kotası Var Mı?

En son güncellemelerle Instagram, her işlem için sayı olarak kendini güncelledi. Her işlem için günlük beğeni sayısı, dm sayısı, hashtag sayısı, blok sayısı ve engel kaldırma sayıları güncelledi. Instagram bu tür kısıtlamaları aşma konusunda bazı yasaklar getirdi. Örneğin, hashtag miktarından daha fazla hashtag paylaşmanın sonucunda spam olarak değerlendirilebilirsiniz. Instagram'da spam yiyen kullanıcıların paylaşımları hiçbir şekilde tanıtılmamaktadır. Gönderileriniz neredeyse takipçilerinizin yarısına gösterilir. Instagram'ın güncellenmiş algoritması, en popüler paylaşımları daha görünür hale getiriyor.

Engellenen Bir Kişi Yeniden Nasıl Takip Edilebilir?

Instagram’da engellediğiniz bir kişiyi yeniden takip etmek istiyorsanız öncelikle o kişinin engelini kaldırmalısınız. Bunun için de profilinizde yer alan ayarlar kısmından gizlilik bölümüne oradan da engellenen hesaplar kısmına girebilirsiniz. Açılan sayfada o ana kadar engellemiş olduğunuz hesapları görebilirsiniz. Bu listede yer alan kişilerden kimin engelini kaldırmak istiyorsanız engeli kaldır seçeneğine tıklayabilirsiniz. Engelini kaldırdıktan sonra kişinin profiline girerek takip etmeye başlayabilir veya takip etmek için bir istek gönderebilirsiniz.

Bununla birlikte Instagram beni engelleyenler listesi, uygulamanın içinde yer almaz. Yalnızca kendi engellediğiniz kişileri listeli bir şekilde görebilirsiniz. Bir kişinin sizi engellediğini anlamak için yukarıda anlatılan yöntemleri kullanabilirsiniz. Ya da bazı uygulamalar ile bu listeye ulaşabilirsiniz.

Instagram’da En Fazla Kaç Kişi Takip Edilebilir?

Kullanıcıların spam göndermemesini sağlamak için mobil uygulamalara bazı kısıtlamalar getirilmiştir. Bu kısıtlamalar hem kullanıcıları spamdan korumak hem de uygulamanın kullanıcı kalitesini dengelemek için yapılır. Instagram kısıtlamalarının ne olduğuna baktığımızda ilk kısıtlamalardan biri kullanıcının takip ettiği kişi limitidir. Instagram takipçi limiti 7500 kişidir. Günde 7500'den fazla kişiye takip isteği gönderemezsiniz. 

Yani beni engelleyenler kim sorusu hakkında cevap ararken eğer bir kişiye takip isteği atamadığınızı fark ederseniz; bu durum illa ki o kullanıcının sizi engellediği anlamına gelmez. Bazen Instagram getirdiği kısıtlamalarla da sizi bazı işlemleri yapmaktan bir süreliğine engeller.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu