0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1680

Instagram Uygulaması IGTV Nedir?

Instagram IGTV güncellemesi Instagram’ın video sürelerini 15 sn ile kısıtlaması sonucu bu dezavantajı ortadan kaldırmak için kullanıcılara sunulan bir sistemdir. Instagram hikayeler kısmında da 15 sn ile kısıtlı olan video süreleri, video gönderilerinde ise 1 dk olarak artırılsa bile Instagram kullanıcıları, uzun videolar yükleyemiyordu. Bu güncelleme ile şimdi Instagram’da, Youtube’da olduğu gibi kullanıcıların uzun video içerikleri yükleyebilecekleri bir platform halini aldı. Igtv sayesinde 1 saate kadar olan uzunluktaki videolar Instagram’a yüklenebilmektedir. Kullanıcılar, yalnızca takip ettikleri hesapların içeriklerini değil, aynı zamanda gizli olmayan her hesabın ıgtv içeriklerini izleyebilir. Igtv nedir sorusuna cevap aldığınız bu yazıda ıgtv özelliklerine de aşağıda değinilmiştir.

Instagram IGTV Özellikleri Nelerdir?

Instagram uygulamasının IGTV güncellemesinin öne çıkan yönleri şu şekilde verilmiştir:

  • Yüklenen video yükleyici silmedikten sonra, o video kanalda hep kalacaktır. Her Instagram hesabı tarafından bu IGTV videoları görülmektedir.
  • 1 saate kadar olan uzunluktaki videolar dikey olarak da izlenebilmektedir. Instagram IGTV videolarının, yatay bir biçimde çekilmemesi gereklidir.
  • Instagram kullanıcıları, IGTV kanallarına sahip olurlar. Youtube’da kanal aboneliği kavramı gibi tıpkı Instagram’da da kullanıcılar istedikleri hesapların IGTV kanallarına abone olup içerikleri takip edebilecek ve izleyeceklerdir.
  • Instagram uygulamasında IGTV bölümüne geçildiğinde buradaki videolar, otomatik olarak oynamaktadır. Kullanıcılar farklı bir videoya geçmek ya da arama yapmak ister ise de ekran üzerinde bazı hareketler uygulayarak bu aramalarını yapabileceklerdir.
  • Instagram IGTV kanalları ve videoları, mobil öncelik alınarak tasarlanmış bir projedir.
  • Instagram IGTV güncellemesinin bir özelliği de dikey oynayan videolardır. Kullanıcının alışkanlıkları baz alınarak düşünülmüştür.
  • Daha uzun ve kaliteli içerikler takip edebilmek için Instagram, kullanıcılarına kolay bir şekilde gerçekleştirebilecekleri bir güncelleme ile gelmiştir. Kullanıcıların yalnızca istedikleri kanala abone olması, paylaşılan tüm videoları görmesi için yeterli olacaktır.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram IGTV Kanalı Nasıl Oluşturulur?

Instagram uygulamasında IGTV kanalı açmak için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • İlk olarak video izleme ekranında alt kısımda profil resminiz yer almaktadır. Bu profil resmine tıkladığınız zaman, kendi hesabınızın IGTV sayfasına girmiş olursunuz.
  • İleri denip kanal oluştur butonuna tıklayın.
  • Daha sonra Instagram IGTV’de kolay bir şekilde kanal açmış olursunuz.
  • Ekranda bulunan artı işaretine tıklayarak da ilk videonuzu kanala yükleyebilirsiniz. Aynı zamanda unutulmamalıdır ki videolar yalnızca kanala dik bir şekilde yüklenmektedir. Instagram IGTV’ye atılacak olan videoların önceden kaydedilmiş olması gerekir. Yani uygulama üzerinde direkt olarak video kaydı yapılamaz.
  • IGTV hazır olan ve montajlanmış içeriklerin yüklenmesi için ideal bir güncellemedir. Bu da ıgtv video nedir sorusunun cevabıdır.

IOS Cihazlar için Video Yüklenme Sorunu Çözümü Nasıldır?

Iphone cihazlar için Instagram video desteklemiyor sorunu çözümü şu şekildedir;

  • Telefonunuzda bellek yerini kaplayan bazı dosyaları silin. Bu dosyalar fotoğraf, video ya da kullanılmayan uygulamalar olabilir.
  • Daha sonra ise ayarlar > genel > saklama alanı / icloud kullanımı > alanı yönet > Instagram > Instagrama’ı sil adımlarını uygulayın. Bu adımlardan sonra Instagram belleği ile silinmiş olacaktır.
  • Instagram’ı tekrar indirin ve video yüklemeyi tekrar deneyin. Bu sorun çözülecektir.

Android Cihazlar için Video Yüklenme Sorunu Çözümü Nasıldır?

Android cihazlardaki video yüklenme problemi için şu adımlar uygulanmalıdır:

  • Telefonunuzda bellek yerini kaplayan bazı dosyaları silin. Bu dosyalar fotoğraf, video ya da kullanılmayan uygulamalar olabilir.
  • Daha sonra ise ayarlar > uygulamalar > Instagram > depolama > verileri temizler adımlarını eksiksiz ve doğru bir şekilde uygulayın.
  • Instagram’ı açın ve tekrar video yüklemeyi deneyin, sorun çözülecektir. Bu yazıda Igtv nedir ve video yükleme problemlerine sahip Instagram kullanıcılarına bilgi verilmiştir.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu