Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2495

Instagram Repost Nasıl Yapılır?

Başkalarının gönderilerini paylaşmak istiyorsanız, Instagram Repost işinize yarayacaktır. Peki nasıl yapılır, detaylarını şimdi öğren!

Instagram, dünya çapında pek çok kitlesi olan popüler gönderi paylaşma platformudur. Kullanıcılar, platformu kullandıklarında beğendiği gönderiyi kendi hesaplarında paylaşmak istemektedir. Böylelikle daha fazla takipçi elde etmenin de yolları açılır. 

Herhangi bir gönderiyi kendi hesabınızda paylaşma işlemine repost adı verilir. Instagram repost işlemi, pek çok kullanıcının zorlandığı konu olabilmektedir. Listemizde Instagram repost nasıl yapılır sorusunun cevabını adım adım anlatacağız ve bu işlemi yapmak isteyen herkesin kolayca yapabilmesine yardımcı olacağız.

Siz de Instagram'da beğendiğiniz gönderileri kendi hesabınızda paylaşarak takipçilerinizle paylaşmak istiyorsanız, bu liste tam size göre! O halde sosyal medya deneyiminizi bir adım öne taşımak için Instagram repost işleminin nasıl yapıldığını şimdi öğrenin.

Instagram’da Repost Nasıl Yapılır?

Instagram kullandığınızda uygulama içerisinde herhangi bir repost veya yeniden paylaşma özelliği sunulmaz. Ancak Remix veya herhangi bir gönderiyi hikayenizde paylaşabilirsiniz. Repost direkt olarak geçmese de bu da Instagram repost özelliğinden biridir.

Beğendiğiniz bir gönderiyi kendi hesabınızda paylaşmak istediğinizde bunun birden fazla yolu bulunur. Eğer sadece hikaye biçimde hikaye paylaşmak istiyorsanız, uygulama içerisindeki adımları takip ederek yapabilirsiniz. Ancak bir gönderiyi veya videoyu paylaşmak istiyorsanız, uygulama dışı kaynakları kullanmanız gerekir.

Listemizde kategorilere ayırarak toplamda 3 farklı yol ile Instagram Repost nasıl yapılır, detaylara yer verdik. Böylelikle adım adım ve kolaylıkla istediğiniz gönderiyi paylaşabilir ve yeniden yayınlayabilirsiniz.

Programsız Instagram Repost Yapmak

Herhangi bir üçüncü parti sağlayıcı kullanmadan Instagram repost yapmak istiyorsanız, uygulama içerisinde bulunan özellikleri kullanabilirsiniz. Uygulama içerisinde bir gönderiyi video veya hikayenizde paylaşmak istiyorsanız iki yol bulunur. 

Aşağıdaki yöntemleri deneyerek programsız Instagram Repost yapmanın harika yollarını keşfedebilirsiniz.

Akışta olan herhangi bir gönderi repost yapmak için aşağıdaki adımları takip ediniz:

  • App Store veya Google Play Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını açınız.
  • Kullanıcı adı ve şifrenizle hesabınıza girdikten sonra otomatik olarak ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Ana sayfa üzerinden veya herhangi bir akışta bulunan gönderiyi bulun.
  • Gönderinin sağ tarafında bulunan uçak simgesine bir kez dokunun.
  • Açılan sayfanın en yukarıdaki kısmında ‘Reels videonu hikayene ekle’ seçeneğine dokunun.
  • Gönderi, hikaye biçiminde yayınlanmak üzere yüklenecektir. 
  • Hikaye sayfasının aşağısında bulunan (>) butonuna basınız ve ilerleyin.
  • Son olarak ‘Hikayen’ işaretli olduğuna emin olduktan sonra ‘Paylaş’ kısmına basınız.

Başkasının fotoğrafını repost etmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ediniz:

  • Instagram uygulaması ana sayfasından yukarıdaki arama kısmına ‘kullanıcı adı’ yazın ve aratın.
  • Kullanıcıyı bulduktan sonra profil sayfası üzerinden ‘Izgara’ simgesine dokunun ve sadece fotoğraflı gönderilerini açın.
  • Herhangi bir fotoğrafın üzerine bir kez dokunun ve fotoğrafın sağ üst köşesinde bulunan üç noktalı simgeye basın.
  • Açılan yan menü ekranında yer alan uçak simgeli paylaş butonuna dokunun.
  • Ara kısmının altında yer alan ‘Hikayene gönderi ekle’ kısmına tıklayarak fotoğrafınızı story olarak paylaşabilirsiniz.

Instagram Repost yaparken hikaye süresi ayarlamak nasıl yapılır merak ediyorsanız, şimdi içeriği okuyun!

Repost Yapmak İçin Instagram Video İndirmek

Başkasının gönderisini kendi Instagram hesabınızda paylaşmak istediğinizde uygulama içerisinde yalnızca hikaye olarak paylaşabilirsiniz. Kısaca fotoğraf veya videoyu yine aynı formatta paylaşmak istiyorsanız, bazı yöntemler kullanmanız gerekecektir. Repost yapmak için Instagram video indirmek gönderi kendi hesabınızda paylaşmak için harika bir seçenektir.

Aşağıdaki adımları takip ederek videoyu indirebilir ve repost işleminizi kolaylaştırabilirsiniz:

  • Instagram Repost işleminizi tamamlamak için öncelikle videonun bağlantısına ihtiyacınız olacaktır. Bu yüzden aşağıdaki adımları uygulayın.
  • Uygulamaya giriş yapın, oturumunuzu kullanıcı adı ve şifreniz ile aktif edin.
  • Akışta bulunan herhangi bir videoyu bulun ve üzerine tıklayın.
  • Videonun yanı başında bulunan uçak simgesine bir kez dokunun.
  • Açılan sayfanın en altında yer alan ‘Bağlantıyı Kopyala’ kısmına dokunun.
  • Instagram video indir sitesini açın ve kopyaladığınız bağlantıyı yapıştırın.
  • Bağlantı kutucuğunun yanında bulunan ‘indir’ kısmına dokunun.
  • Videonuz bulunduğunda indirmek için hazırdır. İndirmek istediğiniz formatı ve kaliteyi seçmenizin ardından ‘Hemen İndir’ kısmına dokunun.
  • Cihazınıza indikten sonra videoyu bulun ve dilediğiniz gibi gönderi olarak paylaşın.

Uygulama üzerinden video indirmenin daha detaylı kılavuzunu öğrenmek istiyorsanız Instagram Reels video indir içeriğini okuyun.

Instagram Repost Uygulaması Kullanmak

Instagram uygulamasında repost özelliğinin direkt olarak gösterilmemesi ve yalnızca hikaye için geçerli olması, insanları uygulama kullanmaya itmektedir. Baz uygulamaları kullanarak Repost yapabilir ve gönderileri tekrardan paylaşabilirsiniz. Ancak unutulmamalı gerekir ki genellikle bu tip uygulamalar hesabınızla ilişkili çalışacaktır.

Instagram repost programı veya uygulaması için aşağıdaki seçeneklerden birini tercih edebilirsiniz:

  • Reels Repost for Instagram (iOS)
  • InsTake (iOS)
  • Repost (iOS)
  • Repost for Instagram (iOS ve Android)
  • Tailwind App (Masaüstü, Android ve iOS)
  • Repost for Instagram JaredCo (Android)
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Repost Ne Demek?

Instagram repost, Instagram'da başka bir kullanıcının paylaştığı gönderiyi kendi hesabınızda paylaşmak anlamına gelir. Bu, orijinal gönderiyi beğendiğinizi veya takipçilerinizin ilgisini çekebileceğini düşündüğünüz bir içeriği paylaşmak için istediğinizde kullanabileceğiniz bir özelliktir.

Instagram repost işlemi, çoğunlukla bir uygulama veya web sitesi aracılığıyla gerçekleştirilir. Bu araçlar, Instagram'daki gönderileri kopyalamak ve kendi hesabınızda paylaşmak için gerekli olan kodu oluşturur. Ancak bu işlemi yaparken, orijinal gönderiyi paylaşan kullanıcının iznini almak çok önemlidir. Aksi takdirde kullanıcıların haklarına saygısızlık etmiş olursunuz.

Instagram Repost Yapamıyorum

Popüler gönder paylaşma uygulaması için kullanılan Instagram, repost paylaşma yapmak için belirli bir özellik sunmamaktadır. Bu sebeple çoğu kullanıcı Instagram repost yapamıyorum sorunu ile karşılaşmaktadır. 

Yukarıda paylaşmış olduğumuz; programsız, uygulamalı veya video repost yöntemleri işe yaramadıysa aşağıdaki nedenlerden kaynaklanmış olabilir:

  • Instagram uygulaması güncel olmayabilir; güncellediğinizde sorununuz çözülecektir.
  • Bazı nedenlerden ötürü sistemsel hata veya sunucu geç yüklemeleri yaşanabilir. Uygulamayı kapatın 1-2 dakika bekleyin ve tekrar deneyin.
  • Respost yapmak istediğiniz gönderi paylaşmaya açık olmayabilir; kullanıcıdan izin isteyerek çözebilirsiniz.
  • Uygulama, kullandığınız ülke veya bölgede çalışmayabilir; çalışan ülkede kullanmak için bir VPN servisinden faydalanın.
  • Takip etmediğiniz kullanıcının videosunu almak istiyorsanız, hesap gizli hesap olabilir

Instagram Repost Ücretsiz Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasını kullanarak veya diğer yolları keşfederek ücretsiz bir şekilde repost yapabilirsiniz. Repost işlemi için genellikle 3 farklı yöntem kullanılır. Birincisi Instagram kullanarak repost yapmak, ikincisi video indirme yolunu kullanmak ve üçüncüsü ise üçüncü parti sağlayıcı veya programlar kullanmaktır.

  • Instagram kullanarak ücretsiz repost yapmak: Sevdiğiniz bir gönderide bulunan paylaş butonu sayesinde hikayenizde yayınlamayı sağlar.
  • Instagram video repost yapmak: Akışta olan herhangi bir video linkini alarak güvenli bir şekilde indirmek ve manuel olarak yüklemeyi içerir.
  • Instagram repost programı kullanmak: Diğer uygulamaların hesabınıza ulaşarak dilediğiniz bir video veya gönderiyi alarak uygulama aracılığıyla paylaşmaktır.

En İyi Repost Uygulaması Hangisi?

Instagram repost uygulaması kullanmak başlığı altındaki işinize yarayan herhangi bir uygulamayı kullanabilirsiniz. İçlerinden en iyisi seçmek için öncelikle sağladığı faydalarını ve zararlarını analiz etmeniz gerekir. Ayrıca hangi cihazlarda indirebildiği ve saklandığı da araştırılması gereklidir.

Eğer ihtiyacınız sadece bir videoyu alıp, hikayenizde paylaşmak ise o zaman en mantıklı yol programsız yöntemi kullanmaktır. Ancak kısa yoldan ve herhangi bir işlemle uğraşmak istemiyorsanız o halde üçüncü parti sağlayıcı kullanmaktır. 

Üçüncü parti uygulamaları verilerinizi istenmeyen bir şekilde saklayabilir, bu yüzden mutlaka politikalarını dikkatlice okumanız gerekir. Eğer hiçbir sorun yaşamadığınızı düşünüyorsan içlerinden en iyisini kendiniz seçebilirsiniz. Ayrıca yorum ve geri dönüşlere bakarak en iyi repost uygulamasını tercih edebilirsiniz.

Instagram Repost Yapmak Suç mu?

Herhangi bir gönderiyi izinsiz paylaşmak ve yayınlamak cezai işlem doğurabilir. Sosyal medya ile ilgili içeriklerin paylaşımı konusunda en yakın avukatınızda bilgi alabilirsiniz. Ancak bu konuda yine de şüpheleriniz bulunuyorsa Instagram Remix özelliğini yasalara göre kullanabilirsiniz.

Bu kaynakta belirtilen bilgilere göre yazılı izin alınmadığında herhangi bir gönderiyi yeniden paylaşmak, paylaşımda kişiyi etiketleseniz bile hukuki işlem doğurmasına neden olabilir. 

Instagram Repost Özelliği Var Mı?

Instagram’da direkt olarak repost özelliği bulunmaz ancak bir gönderiyi hikayenizde paylaşmak istiyorsanız, gönderinin yanındaki uçak simgesini kullanabilirsiniz. Uçak simgesi bir gönderiyi etiketleyerek hikayenizde otomatik olarak yerleştirir. Yalnızca paylaş dediğinizde gönderiniz paylaşılacaktır.

Bir başkası sizin gönderinizi paylaşması için özelliğin açık olması gereklidir. Eğer Instagram repost özelliği açmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Öncelikle Instagram uygulamasını kullanıcı adı ve şifrenizle girerek aktif hale getirin.
  • Uygulama sizi otomatik olarak ana sayfaya yönlendirecektir, bu alanda yer alan Profil resmine dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda ise en yukarıda bulanan üç çizgili menüye bir kez dokunun.
  • Açılan yarım ekran menüde ‘Ayarlar ve Gizlilik’ seçeneğine dokunun.
  • Sayfanız gizliyse hiç kimse ulaşamayacaktır; bu yüzden ‘Hesap gizliği’ kısmından ‘Gizli Hesap’ bölümünün kapalı olduğuna emin olun.
  • Ayarlar ve Gizlilik ekranında yer alan ‘Paylaşım ve Remixler’ kısmına bir kez dokunun.
  • ‘Hikayelerde gönderi paylaşımına izin ver’ kısmı seçili değilse işaretleyin ve açın.
  • Remix videoları insanların kendi hesaplarında gönderiyi yeniden paylaşmasını sağlayan Instagram özelliğinden biridir. Bu yüzden bu paylaşımları açmak, bir nevi insanlara repost özelliğini kullanma fırsatı sağlar.
  • Kapalı ise ‘Herkesin remixlemesine izin ver’ kısmını işaretleyerek özelliği açın.
  • Ayrıca akış, Reels ve gönderi remixlerini de açarak bu alanı kullanıcılara için aktive edebilirsiniz.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu