Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3243

Instagram Otomatik Video Oynatma Kapatma

Instagram otomatik video oynatma kapatma ile kullanıcılar Instagram’da gezinirken hangi videonun oynatılacağına kendileri karar verirler. Otomatik oynatma özelliği kapatıldığında; Instagram kullanıcıları karşılarına çıkan her videoyu izlemek ve her videonun sesini duymak zorunda kalmazlar. Instagram otomatik video oynatma ayarı kapatıldığında; Instagram’da aşırı veri kullanımı da engellenmiş olur. Kullanıcıların hiç ilgilerini çekmeyecek ve izlemeyecekleri videolar ile internet paketlerini bitirmenin önünü alabilmek için kullanılan bir özelliktir. Kullanıcı deneyimini artırabilmek için Instagram’ın sunduğu bir özelliktir. Otomatik video oynatma özelliği kapatıldığında hücresel veri kullanılırken videolar otomatik oynatılmaz. Ancak Wi-Fi bağlantısı ile Instagram’da gezinirken videolar yeniden otomatik oynatılmaya başlar ve videolardan ses çıkmaya başlar. Ancak videolardan birinin sesi kapatıldığında diğerleri de sessiz şekilde oynamaya devam eder.

Instagram Otomatik Video Oynatma Özelliği Nedir?

Instagram akışında gezerken videoların otomatik olarak başlaması, Instagram otomatik video oynatma özelliğinin açık olduğunu gösterir. Ancak bazı kullanıcılar videoların otomatik olarak oynamaya başlamalarından hem birden ses çıkması hem de internet kullanımını artırıyor olması nedeni ile şikayetçilerdir. İnterneti en fazla tüketen sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, otomatik oynatma özelliği ile de internet tüketiminin artmasına neden olur. Sınırlı mobil internet paketleri olanlar bu özelliği beğenmezken, Instagram kullanıcılarının bazıları da Instagram otomatik video oynatma açma işlemi yaparak bu özellikten yararlanırlar.

Instagram Web Kullanılarak Otomatik Video Oynatma Önlenebilir Mi?

Instagram video durmuyor problemi yaşayan ve veri tasarrufu için alternatif arayanlar, Instagram Web kullanmayı tercih edebilirler. Instagram veri tasarrufunu sağlayacak ek özelliklere sahip bir sosyal medya platformudur ve Instagram Web ile Instagram otomatik video oynatma kapatma işlemi yapılmasına gerek kalmaz. Web üzerinden Instagram’a giriş yapıldığında, videoların üzerinde oynat düğmesi görülür. Dolayısı ile kullanıcıların video yükleme işlemini manuel olarak gerçekleştirmeleri gerekir. Bu da veri tasarrufunu ve Instagram’ın daha verimli kullanılmasını sağlar.

Instagram Otomatik Video Oynatma Kapatma Nasıl Yapılır?

Otomatik video oynatma özelliğinin kapatılması, Instagrma uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek bir işlemdir. Instagram otomatik video oynatma kapatma Android cihazlar üzerinden aşağıdaki gibi yapılmalıdır:

  • Instagram uygulamasındaki Profil sekmesine girilmelidir.
  • Üç satırlı menü simgesine tıklanmalıdır.
  • Ayarlar menüsü açılmalıdır.
  • Hesap butonuna tıklanmalıdır.
  • Hücresel Veri Ayarları seçilmelidir.
  • Veri Tasarrufu modu açılmalıdır.
  • Yüksek Çözünürlüklü Medya butonuna tıklandıktan sonra sadece Wi-Fi ya da hücresel kullanırken veya her ikisini de kullanırken otomatik oynatma özelliğinin kapatılması sağlanabilir.

Instagram otomatik video oynatma kapatma IOS cihazlar ile aşağıdaki adımlar ile gerçekleştirilmelidir:

  • Instagram uygulamasına giriş yapıldıktan sonra Profil açılmalıdır.
  • Menü simgesine dokunulmalıdır.
  • Ayarlar butonuna tıklanmalıdır.
  • Hesap seçilmelidir.
  • Hücresel Veri Kullanımı seçeneğine tıklanmalıdır.
  • Daha Az Veri Kullan özelliği aktifleştirilmelidir.

Instagram Otomatik Oynatma Özelliği Neden Kapatılır?

Otomatik başlayan videoların seslerinden kurtulmak, veri kullanımını azaltmak, Instagram kullanım deneyimini kişiselleştirebilmek için Instagram’da video otomatik oynatma kapatma işlemi uygulanır. Bu sayede kullanıcılar kendilerini rahatsız edebilecek bir videoya tamamen tesadüf eseri rastlamış olsalar bile, sesini kapatmak için çaba harcamalarına gerek kalmadan bu videoyu kolayca geçebilirler. Instagram otomatik video oynatma kapatma özelliği ile hangi videoların oynatılacağını kişi kendisi belirleme imkanına sahip olur. Eğer sınırlı mobil internet paketi ile Instagram uygulamasını kullanıyorsa; internetinin çabuk bitmesini engeller ve kendisine ek internet paketi giderleri çıkmış olmaz. Instagram’ı maksimum verimle kullanabilmek ve sadece ilgilenilen içerikler için veri kullanabilmek için otomatik video oynatma özelliğinin kapatılması daha doğru bir seçenektir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu