0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2448

Instagram Olağan Dışı Giriş Sorunu ve Çözümü

Instagram Olağan Dışı Giriş Sorunu ve Çözümü

Modern dünyamızın en popüler sosyal platformu hiç kuşkusuz Instagram’dır. Dünya genelinde bu kadar kullanıcısı olan bir platformda bazı sorunların ortaya çıkması doğaldır. Sorunlar genelde kullanıcı odaklı ya da doğal yollarla ortaya çıkar. Kullanıcı odaklı sorunlarda; şifre unutma, e-posta hatırlamama gibi durumlardan kaynaklanır. Instagram odaklı sorunlar ise; akış yenilenemedi hatası, uygulama özelliklerinin çalışmaması gibi sorunlardır. Bu yazı dizimizde Instagram dünyasında en çok karşılaşılan “Instagram olağan dışı bir giriş denemesi saptadık” sorunu ve çözümü hakkında bilgi vereceğiz. 

Instagram Şüpheli Giriş Tespit Edildi Sorunu

Instagram hesabınızın şifre ve kullanıcı adını biliyorsanız farklı cihazlardan ve bölgelerden giriş yapabilirsiniz. Şifreler çalındığı zaman bu gibi durumlar için Instagram şüpheli giriş saptaması uygulamasını geliştirmiştir. Hesabınıza farklı bir cihazdan ya da farklı bir bölgeden giriş yapılmaya çalışılırsa hesabınız o anda kilitlenip sizden doğrulama kodu almanız istenir. Bu uygulama hesabınızın çalınma gibi durumlara karşı sizi korumak için geliştirilmiştir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Olağan Dışı Giriş Denemesi Tespit Edildi Sorunu

Takipçi arttırma, beğeni kasma, takip edenleri görme, profilime bakanlar gibi uygulamalar Instagram tarafından geliştirilmiş uygulamalar değildir. Bu uygulamaları aktif etmek için sizden giriş bilgisi alınır. Bu durumda “olağanüstü bir şey tespit edildi” mesajını alırsınız.

Bu mesajdan sonra karşınıza gelen ekranda bunu ben yapmadım ve bunu ben yaptım yazar. Uygulamaya siz izin verdiyseniz bunu ben yaptım, uygulama sizin kontrolünüz dışında gerçekleşmişse bunu ben yapmadım seçeneğini seçmelisiniz. Herhangi bir uygulamaya izin vermediyseniz bu durum hesabınızın tehlike altında olduğu anlamına gelir. Hesabını güvende tutmak için bunu yapanın sen olduğunu bize bildir. Yazısı çıktıktan sonra bunu ben yaptım deseniz de farklı yerlerden giriş yapıldığı sürece aynı mesajı görmeye devam edersiniz. 

Instagram’da Şüpheli Giriş Denemesi Sorunu Nasıl Çözülür?

Olağan dışı bir giriş denemesi saptadık sorunu kullandığınız korsan uygulamalardan kaynaklanıyorsa en kısa sürede bu izinleri kaldırın. İzin verilen uygulamaları kaldırmak için https://www.instagram.com adresine gidip kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. 

Profil, Ayarlar, İzinli uygulamalar bölümüne gelin. Burada izin verdiğiniz tüm korsan uygulamaların izinlerini kaldırın. Aynı durumun bir daha yaşanmaması için hesabınızı en fazla 2 cihaz üzerinde kullanın. Kesinlikle başkalarına şifrenizi vermeyin. 

E-posta ve SMS Onay ile Sorunu Çözmek

Instagram’da bu sorunu yaşadığınız zaman hesabın size ait olduğunu ispatlamanız istenir. İspat işini mail ya da telefona gelen kod ile yapabilirsiniz. Eposta ve telefon numaranızı unuttuysanız o zaman öncelikli olarak sorunu çözmeniz gerekir. Genellikle bu sorun şifre değişikliği sonrası kendiliğinden ortadan kalkar.

Şifrenizi Değiştiremezseniz Ne Yapmalısınız?

Şifre değişikliği talebinden sonra telefon ve e-postanıza kod gelmiyorsa bu durumda Instagram ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Instagram.com adresine gidip giriş yapmak için yardım al butonuna basın. Kullanıcı adınızı yazdıktan sonra daha fazla yardıma ihtiyacım var, bölümüne gelin. Buradan sonra Instagram’a yaşadığınız sorunu bildiriniz.Karşınıza çıkan forma bilgilerinizi doğru biçimde girdikten sonra metin alanına şu yazıyı yazmalısınız: “olağanüstü bir giriş denemesi tespit edildi sorunu yaşıyorum. Telefona ve e-postaya şifre değiştirme linki göndermeme rağmen kod gelmiyor. Olağanüstü bir giriş denemesi saptadık sorunu ile alakalı olarak yardımcı olmanızı acil bekliyorum.”

Buna ek olarak, Bayigram üzerinden birçok sosyal medya hizmeti satın alabilirsiniz, örneğin, Instagram takipçi satın alarak kitlenizi kolayca yükseltebilirsiniz. Bunun için, bu sayfamıza göz atabilirsiniz.

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu