0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2449

Instagram Kullanıcı Adı Seçimi

Instagram Kullanıcı Adı Seçimi

Instagram hesabı açılırken en çok üzerinde düşünülen konu profil resmi ve kullanıcı adıdır. Instagram uygulamasında birden fazla hesap açma işlemi yapılabilir. Bu hesaplar işletme, profesyonel ya da kişisel olarak ayrılabilir. Kişisel hesap açılırken Instagram kullanıcı adları isim ve soy ismini kullanıcı adı olarak seçer. 

Kullanıcı adı oluştururken Instagram uygulaması tarafından herhangi bir kural belirtilmez. Kullanıcı istediği isim ile hesabını açabilir. Genellikle Instagram üzerinden satış yapan kişiler ürettiği ürünlere göre kullanıcı adı belirler. İşletme hesaplarında satışın artması için kullanıcı adının çok büyük bir önemi vardır. Instagram ilgi çekici kullanıcı adları takipçilere merak uyandırır. Anlaşılır bir kullanıcı adı seçmek Instagram uygulamasında etkileşimi sağlayan önemli bir faktördür. 

Gönderilere ya da hikayelere etiketlemesi yapılacak kişiler kullanıcı adı zor olduğunda bulunması da zor olur. Instagram uygulamasında gerçek hesapların yanında sahte hesaplar da bulunur. Bu sahte hesaplar ile kullanıcı kimliğini gizleyerek kullanıcıları takip eder. Hesabı açık olan kişiler bazen bu takibi fark edemez, hesabı gizli olan kişilere de takip isteği atıldığında kullanıcı adına bakılarak karar verilir. Genellikle kullanıcı adının rastgele rakamlar içermesinden dolayı sahte hesap olduğu anlaşıldığı için reddedilir. Instagram kullanıcı adları İngilizce veya Türkçe olabilir.

Instagram Kullanıcı İsmi Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Instagram uygulamasının kullanıcıları günden güne artmaktadır Dolayısı ile kullanıcı adlarının sayısı tahmin edilemeyecek kadar çoktur. Kullanıcı kendine özel hesap açmak istediğinde herkesten farklı bir kullanıcı adı olmasını ister. Bu oldukça zor bir durumdur ancak kişi ayrıntılı bir araştırma yaptığında özgün bir kullanıcı adına sahip olabilir. Hitap edilecek takipçiye göre kullanıcı adı seçmek önemli bir konudur.

İnsanlar birden fazla sosyal medya hesabı kullanabilir. Instagram hesabındaki kullanıcı adının diğer sosyal medya hesaplarında kullanılan isim ile aynı olması kullanıcıyı daha profesyonel gösterir. Sadece profesyonellik değil aynı zamanda sosyal medya hesaplarının daha kolay bulunması sağlanır. YouTube kanalı olan bir kişinin Instagram'da da aynı kullanıcı adını kullanması takipçilerinin onu daha rahat bulmasına neden olur. Instagram kullanıcı adı oluştururken başka bir hesabın kullanıcı adını kullanmak karışıklığa sebep olabilir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Kullanıcı Adı Seçilirken Nelere Dikkat Edilir?

Instagram uygulaması farklı hesap türlerini bünyesinde barındırır. Çoğu kişinin telefonunda Instagram uygulaması yüklüdür ve Instagram hesabı bulunur. Instagram kullanıcıya tek bir hesap açma sınırlaması getirmez. Kullanıcının kendine ait özel bir sayfası ve satış yaptığı ürünlere dair İşletme hesabı olabilir.  

Instagram kullanıcı adları kişisel hesaplar için genellikle kullanıcıların adı ve soyadından oluşur. Ancak farklı olmasını isteyen kişiler ilgi duydukları şeylere göre Instagram kullanıcı adları belirleyebilir. İşletme hesaplarında ise genellikle satılacak ürün ile ilgili kullanıcı adı seçimi yapılır. Bu tarz hesaplarda benzer kullanıcı adlarını kullanmamak ayırt edilmek açısından önemlidir. Instagram kullanıcı adları cool ve dikkat çekici olduğunda takipçilerde sayfayı ziyaret etme isteği uyanır.

Kadınlar Tarafından Tercih Edilen Instagram Kullanıcı Adları Nelerdir?

Instagram uygulaması herkes tarafından kullanılan bir uygulamadır ama herkesin kullanım amacı farklı olabilir. Bazı kişiler günlük hayatlarını paylaşmayı çok severken bazıları ise sadece Instagram uygulamasında izleyici olarak bulunur. Kadın kullanıcılar genellikle erkeklere göre daha fazla aktif olur. Profil sayfasına özen gösterirler ve fotoğraflar için farklı uygulamaları tercih edebilirler. Instagram kullanıcıların bir kısmı kullanıcı adlarında isim ve soy isminin gözükmesini istemez. Onun yerine farklı ve ilgi çekici bir kullanıcı adı bulmaya çalışır. Instagram kullanıcı adları kadın için araştırılması yapılırken en çok göze çarpan bazı kullanıcı adları vardır. Bu kullanıcı adlarının örnekleri aşağıdaki gibidir:

  • Bayan Gurme
  • Bir Kedi Annesi
  • Bir Kızın Günlüğü
  • Mühendis Hanım
  • Öğretmenin Günlüğü

Erkekler Tarafından Kullanılan Instagram Kullanıcı Adları Nelerdir?

Erkekler genellikle kadınlar kadar Instagram'ı aktif kullanmaz. Kişisel hesap açarak izleyici konumunda olurlar ve nadir olarak fotoğraf atarlar. Özel hesap açmak istediklerinde bu genellikle oyun üzerine olur çünkü erkekler oyun oynamayı oldukça sever. Oyun tutkunu olup saatlerce bilgisayarın başından kalkmayan erkekler vardır. 

Kadınlar sosyal medya üzerinden para kazanma işini kıyafet ya da makyaj gibi konularla yaparken erkekler oyun sayfası açarak para kazanır. Twitch yayınları, YouTube'da yapılan oyun videoları erkekleri cezbeden şeylerdir. Bu yüzden erkekler Instagram'da ayrı bir sayfa açtığında kullanıcı adının oyunla ilgili olması muhtemeldir. Instagram kullanıcı adları erkek için şu şekildedir:

  • Gamer Slayer
  • Bay Bilge
  • Okuyan Bir Adam
  • Poseidon’un Oğlu
  • Yemeklerin Lordu

Instagram Kullanıcı Adı Daha Sonra Değiştirilebilir Mi?

Instagram kullanıcı adının ne olacağına karar veremeyen kişiler telaşa kapılmamalıdır. Kullanıcılar uygulamayı kullanırken istediği zaman kullanıcı adı değişikliği yapılabilir. Kullanıcı değişikliği E-posta veya Facebook üzerinden yapılmaz. Değişiklik yapmak için izlenmesi gereken bazı adımlar bulunur. Bu adımlar aşağıdaki gibi listelenmiştir:

  • Instagram hesabına telefon veya bilgisayar üzerinden giriş yapılır. 
  • Profil sayfasına girilerek profili düzenle butonuna tıklanır. 
  • Profil resmi, biyografi ve kullanıcı adı bu alandan değiştirilebilir.

Instagram Sayfa İsimleri Neye Göre Belirlenmelidir?

Instagram uygulamasında satış yapan sayfaların sayısı günden güne artmaktadır. Bu sayfalar takipçisini 10.000 ve üzeri sayıyı çıkardığında link ekleme işlemini gerçekleştirebilir. Instagram kullanıcı adları en çok satış sayfaları için önemli bir konu haline gelir. Moda ve makyaj ya da seyahat fotoğrafları için sayfa açmak isteyen bir kişi Instagram kullanıcı adları havalı olsun ister. Önceden kullanılan bir kullanıcı adının tekrar kullanılması sayfasının göz ardı edilmesine neden olabilir. 

Kullanıcı açtığı sayfanın içeriğine göre isim bulursa daha başarılı işler gerçekleştirebilir. Bu sayede daha fazla takipçi kazanılır ve etkileşim sayısı artmış olur. Makyaj üzerine sayfa açmak isteyen bir kişi kullanıcı adını makyaj terimlerinden biri yaparsa bulunması daha kolay olur. Sayfa adının sürekli değiştirilmesi sayfanın etkisini kaybettirebilecek bir eylemdir. İlgi çekici Instagram kullanıcı adları olması ve içeriklerle tamamlanması sayfanın takipçi sayısını artıran faktörlerdendir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu