0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2638

Instagram Hesabım Kapatıldı, Nasıl Açarım?

Instagram hesabı kapanma sorunları ile yüzleşiyorsanız, çözümü basit olabilir. Instagram hesabı neden kapanır ve nasıl açarsınız, listemizi inceleyin.

Instagram, sosyal medya platformlar arasında son derece sık kullanılan uygulamalardan birisidir. Bazı nedenlerden ötürü hesabınıza erişemediğiniz durumlar olabilmektedir. Uygulamaya giriş yapmak isteyen pek çok kullanıcı ‘hesabın kapatıldı’ uyarısı alabilmektedir.

Sorunların neler olduğunu bilerek ve kaynağına inerek nedenlerini bulabilirsiniz. Listemizde kapanan Instagram hesabı açma formu, Instagram neden kapanır ve tekrar açılır mı gibi sorularınıza yanıt bulacaksınız. Böylelikle başınıza böyle bir durum geldiğinde veya gelmişse basit adımları kullanarak çözebileceksiniz.

Bir Instagram Hesabı Neden Kapanır?

Bir Instagram Hesabı Neden Kapanır

Instagram hesabınızın kapatılma nedenleri pek çok şekilde sıralanabilmektedir. Instagram’a giriş sorunlarınızda eğer ‘hesabın kapatıldı’ uyarısı arıyorsanız, aşağıdaki nedenlerden ötürü gerçekleşmiştir:

  • Instagram hesap kapanma sorunu spam içerikler veya hesaplardan kaynaklanabilir
  • Çıplaklık içeren cinsel organlarınızı paylaşmanız durumunda hesabınız kapatılmış olabilir.
  • Irkçı ve dini söylemler ile insanları küçük düşürürseniz, hesabınız kapatılabilir
  • Instagram Topluluk kurallarına uyulmadığı takdirde hesabınız kapatılmış olabilir
  • İnsan haklarına yönelik suç işlemişseniz, hesabınız kapatılma nedenlerinin arasında sayılacaktır
  • Protesto eylemi haricinde kadın meme uçlarını gösteren fotoğraf paylaşımları
  • Yapay olarak veya beğenme, takipçi kazanma etkileşim yapan spam içerik paylaşımları
  • Alkol, silah, uyuşturucu, tütün alım ve satımlarına yönelik hesabınız bulunuyorsa
  • Canlı hayvan satışları olan hesaplar
  • Çevrimiçi şans oyunları, piyango veya kumar tarzı içeriklerin olduğu hesaplar
  • Taciz, tecavüz gibi durumları paylaşan hesaplar
  • Irk, cinsiyet, şiddet ve saldırı hesapları vb.
  • Telif hakkı ve benzeri durumda olan içerikler
  • Kamu güvenliğine tehdit oluşturacak diğer hesaplar
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hesabım Kapandı Ne Yapmalıyım?

Instagram Hesabım Kapandı Ne Yapmalıyım

Instagram hesabınız kapatıldıysa ana başlık olarak 3 farklı gruba ayrılabilmektedir. Bunlardan biri Instagram hesap kapanma nedenlerinden biri gerçekleşmesi, ikincisi başka biri tarafından veya şifrenizi bilen biri tarafından kapatılması, üçüncüsü ise teknik hatadan kaynaklı kapatılmasıdır.

Üç ana başlıktaki olaylardan herhangi biri gerçekleştiyse aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir:

  • Instagram hesap kapanma durumu olarak biri hesabınızı çaldıysa destek talep etmeniz gerekecektir.
  • Hesabınıza ulaşamıyor iseniz, hesabınız donmuş olabilir bu yüzden bu link üzerinden itiraz edebilirsiniz.
  • Hesabınıza giriş yapamıyor ve kapandığını düşünüyorsanız, şifreyi unuttum diyerek yeni şifre belirleyin ve tekrardan giriş yapın.

Hesabınızı başka birisi ele geçirdi ve kapattıysa aşağıdaki işlemleri uygulayın:

  • Öncelikle oturum açarak Instagram destek linki üzerinden sayfayı ziyaret edin.
  • ‘Hesabım kapatıldı’ veya ‘Hesabım başkasının eline geçti’ kısmına tıklayın.
  • Hesabın neden kapatıldı’ sorusuna size çıkan yanıtlardan herhangi birini seçin ve ‘İleri’ butonuna basınız.
  • Son olarak bu adımların devamı gerçekleştirin, sorunuza en yakın zamanda çözüm bulunulacaktır.

Kapatılan Instagram Hesap Tekrar Açılır Mı?

Kapatılan Instagram hesabın tekrar açılabilme konusu ne koşullarda hesabınızın kapatıldığıdır. Topluluk kurallarına aykırı bir hesabınız bulunuyor veya paylaşım yaptıysanız, sorun küçük olmak kaydı ile açılabilmektedir. Ancak eğer kendi isteğiniz ile hesabınızı kapattıysanız, açmak mümkün değildir.

Kapatılan hesap siz veya bir başkası (şifrenizi bilen biri) kapattıysa yine de hesabınız açılmaz. Fakat her Instagram kullanıcısı bu duruma itiraz etme hakkı saklı tutulur. Kısaca Instagram destek hattına ulaşarak bilgi alabilir ve hesabınızı tekrardan açabilme imkanına sahip olabilirsiniz.

Bir Instagram Hesabı Ne Zaman Kapanır?

Bir Instagram Hesabı Ne Zaman Kapanır

Instagram hesabınızı silmeniz durumunda 30 gün sonra tüm verileriniz kalıcı olarak silinecektir. 30 gün içerisinde gerçekleşen tüm verilerinize erişiminiz tamamen kapanır ve takipçiler dahil kimse ulaşamamaktadır. Silme zamanı bazı durumlarda 90 güne kadar sürebilmektedir.

Kısaca bir Instagram hesabı ne zaman kapanır, sorusuna yanıt olarak bu süre 30 ile 90 gün arasındadır.

Kalıcı olarak silinmesinden sonra hesabınızdaki veriler, kimse tarafından ulaşılmaz ancak bazı veriler Instagram tarafından saklanır. Bunun nedeni, yazılım, afet ve diğer hataların tespiti için gerekli olmasıdır.

Instagram Hesabı Kendi Kendine Kapanır Mı?

Instagram hesabı kendi kendine kapanacağı söz konusu bile değildir. Kapanma nedenleri olan topluluk kurallarına aykırı olmak, spam içerik olması, fake hesap kullanmak, şifresini bilen başka birinin hesabı silmesi veya kendi isteğinizle sildikten sonra gerçekleşecektir. 

İstisnai durumlar söz konusu olduğunda ise Instgaram bu konu ile ilgili net bir açıklama vermemektedir. Ancak hesabınızı aktifliğini korumak ve bu nedenle gerçekleşeceğinden korkuyorsanız, ara sıra hesabınıza girebilir, birkaç gönderi beğenebilirsiniz.

Instagram Kaç Uyarıdan Sonra Kapanır?

Instagran hesabı kapanma sorunu yaşayanlar bir başkasının hesabını şikayet ettiğinden kaynaklandığını düşünebilir. Evet, biri sizi şikayet eder ve şikayet kabul edilirse, incelemeye alınır ve doğruysa hesabınız kaldırılabilir veya silinebilir. Bu durumda herkesin aklındaki tek soru; kaç uyarıdan sonra kapanacağıdır.

Instagram hesabının kaç uyarıdan sonra kapanacağı ile ilgili net bir bilgi bulunmamaktadır. Her gün binlerce Instagram hesabı şikayet sonucu kapatılacağında topluluk kurallarına uyum sağlamanız önemli olacaktır. Topluluk kurallarına uyduğunuzu düşünüyor ve hata yapmadığınızı iddia ediyorsanız, çözümü basittir: Instagram desteğe ulaşın.

Instagram Kural İhlali Nedir?

Instagram kural ihlali, platformda kullanıcılarının uyması gereken kurallara karşı gelme durumudur. Instagram, kullanıcılarının platformda hoşgörülü, saygılı ve güvenli bir ortamda kalmasını sağlamak için belirli kurallar ve politikalar uygular.

Kural ihlali yapmak örnek olarak; kullanıcıların platformda yayınladığı içeriklerin çıplaklık, şiddet, nefret söylemi, taciz veya başka kullanıcıların gizliliğini ihlal etme içermesi olabilir. Ayrıca Instagram kullanıcılarının hesaplarını başkalarına satmaları veya satın almaları da yasaktır.

Kullanıcılar, kurallara uyulmaması durumunda Instagram tarafından cezalandırılabilirler. Bu cezalar arasında içeriğin kaldırılması, hesapların askıya alınması veya tamamen kapatılması bulunur. Bu nedenle Instagram'da topluluk kurallarını ve kullanım şartlarını takip etmek son derece önemlidir.

Kapanan Bir Instagram Hesabı Bulunur Mu?

Pek çok insan Instagram hesap kapanma durumu yaşadıklarında ‘Silinen Instagram hesabına ne olur?’ veya ‘Kaldırılan hesap bulunur mu?’ gibi soruları sormaktadır. Öncelik bir instagram hesabı kural ihlali yaptığınızda kapatılabilir veya kendi isteğiniz (veya biri şifrenizi biliyorsa) kapatılacaktır.

Hesabınızı kapattığınızda herhangi bir kullanıcı sizi aradığında bulamayacaktır. Bunun en büyük nedeni kapatma işlemi alınan hesabın kabul edildiğinden 30 gün ve sonrası için kimsenin verilerine ulaşamadığından kaynaklanır. Kısaca içiniz rahat olsun hesabınız silindiğinde kimse hesabınızı bulamayacaktır.

Instagram Hesabını Nasıl Kurtarabilirim?

Instagram hesabını kurtarmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol edin: Öncelikle, hesabınızı açarken kullandığınız kullanıcı adı ve şifrenizi kontrol edin. Şifrenizi unuttuysanız, ‘Şifremi unuttum’ seçeneğini kullanarak sıfırlayabilirsiniz.
  • E-posta adresinizi kontrol edin: Hesap kurtarma sürecinde Instagram, kayıtlı e-posta adresinize bir onay bağlantısı gönderecektir. Bu nedenle e-posta hesabınızı kontrol edin ve Instagram'dan gelen bir e-posta varsa, lütfen onu açın.
  • Telefon numaranızı kontrol edin: Kayıtlı telefon numaranızı da kontrol edin. Instagram, hesap kurtarma sürecinde doğrulama kodu gönderecektir.
  • Destek talebi gönderin: Eğer hesabınızı hala kurtaramadıysanız, Instagram'ın ‘Destek’ sayfasından bir destek talebi gönderebilirsiniz. Bu sayfaya erişmek için, Instagram uygulamasında Profil sayfanıza gidin, sonra sağ üst köşede bulunan üç çizgili simgeye tıklayın. Ardından Ayarlar > Yardım > Destek Talepleri bölümüne gidin.
  • Kimlik doğrulama belgelerini hazırlayın: Bazı durumlarda, Instagram hesap kurtarma sürecinde kimlik doğrulama belgeleri talep edebilir. Kimlik doğrulama belgeleri, pasaport veya ehliyet gibi resmi bir belge olabilmektedir. Bu belgeleri Instagram'ın belirttiği şekilde hazırlayın ve gönderin.

Sabırlı olun, hesap kurtarma süreci bazen birkaç gün sürebilir, bu nedenle Instagram'dan gelecek yanıtı bekleyin.

Instagram Hesabı Neden Askıya Alındı?

Instagram hesabının neden askıya alındığına dair birçok farklı neden olabilmektedir. Bunlar arasında Instagram'ın kullanıcı sözleşmesi veya topluluk kurallarını ihlal etmek gibi davranışlar yer alabilmektedir.

Instagram'ın kuralları spam veya yanıltıcı içeriklerin paylaşımı, intihara teşvik eden, nefret söylemi içeren veya cinsel taciz gibi istenmeyen davranışlara yer veren içerikleri de yasaklamaktadır. Ayrıca, Instagram, kimliği belirsiz hesapları, sahte hesapları veya diğer kullanıcıların özel bilgilerini paylaşan hesaplar askıya neden olanların arasında olabilmektedir.

Eğer hesabınız askıya alındıysa, Instagram size genellikle bir bildirim gönderecektir ve nedenini açıklayacaktır. Hesabınızı geri yüklemek istiyorsanız, bu bildirime uygun şekilde hareket etmeniz gerekecektir. İşlemler, kullanıcı sözleşmesi ihlali durumunda yaptırımlara kadar ilerleyebilir.

Instagram Hesabım Askıya Alındı Nasıl Açarım?

Instagram Hesabım Askıya Alındı Nasıl Açarım

Instagram hesabı kapanma sorunu yaşayanların bir diğer sorusu ‘Instagram hesabım donduruldu’ veya ‘Hesabı askıya aldık’ uyarısı almasıdır. Eğer hesabınızın askıya alındığını düşünüyorsanız, aşağıdaki iki yolu takip ederek askıya alınan hesabınızı açabilirsiniz.

Mobil üzerinden (iOS veya Android) askıya alınan hesabı kurtarmak için aşağıdaki adımları takip edin:

  • Öncelikle Google Play Store üzerinden yüklü olan Instagram uygulamasını açınız.
  • Askıya alınan hesabın giriş bilgileriniz ile birlikte giriş yapınız.
  • ‘Hesabı askıya aldık’ uyarısının altında katılmadığınızı gösteren buton olacak oraya dokunun.
  • Doğrulama ekranı açıldığında ise e-posta adresinizi ve doğrulama kısımları doldurun. 
  • Son sayfaya gelmeden önce SMS doğrulamasını yapınız, eğer eminseniz, sayfanın itiraz kısmına ulaşın.

Tarayıcı üzerinden askıya alınan Instagram hesabını kurtarmak için aşağıdaki adımları yapın:

  • İlk olarak dondurulan veya kapanan Instagram hesabı açma formuna tıklayınız.
  • Web sitesine giriş yaptığınızda sırasıyla Nüfus cüzdanızda yazan gerçek ad ve soyad bilgilerinizi yazın.
  • Daha sonra sizden istenen; Instagram’a kayıtlı e-posta adresi, Instagram kullanıcı adı, Cep telefon numaranızı yazın.
  • Son olarak itiraz nedenlerini açıklayıcı bir biçimde yazmanızın ardından ‘Gönder’ tuşuna basmanız yeterli olacaktır.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu