Whatsapp İletişim
Müşteri Destek
Mail Destek
Siparişinizi Sorgulayın
Instagram Görüldü Bilgisi Nasıl Kapatılır?

Instagram görüldü kapatma işlemi, storyler ve direct mesajlar için oldukça sık araştırılmaktadır. Özellikle DM’lerde görüldü simgesinin belirmesi, doğrudan karşı tarafından mesajınızı gördüğünüz ve cevap atmadığınız anlamına geleceği için pek çok kullanıcı bu özelliği kapatmak istemektedir.

Instagram görüldü kapatma 2021 yılında Instagram tarafından sunulan bir hizmet değildir. Uygulamada görüldü özelliğini kapatmanızı sağlayacak bir ayar bulunmamaktadır. Bununla birlikte farklı uygulamalar ile bu işlemi gerçekleştirebilmeniz mümkündür. Bu konuda önemle belirtmeliyiz ki, bu uygulamalar hesap erişimi istemekte ve güvenlik konusunda ciddi sıkıntılara sebep olabilmektedir.

Instagram DM Görüldü Bilgisini Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram görüldü kapatma özelliği, yukarıda da belirtmiş olduğumuz gibi uygulama gerektiren bir özelliktir. Bu özelliği kullanmak için tercih edebileceğiniz uygulamaları tavsiye etmediğimizi önemle belirtmemiz gerekmektedir. InstaPro uygulaması, bu kapsamda tercih edilen üçüncü parti uygulamalardan birisidir. Uygulamayı cihazınıza indirdikten sonra Instagram direct görüldü kapatma özelliğini aktive etmek için Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir. Profilinizin sağ üst köşesindeki ayarlar sekmesine tıkladıktan sonra gizlilik ayarlarına girmelisiniz. Buradan “Mesajlar okundu olarak işaretlenmesin” özelliğini aktifleştirerek DM görüldü bilginizi kapatabilirsiniz.

Instagram Hikaye Görüldü Kapatma Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye görüldü kapatma özelliği, Instagram tarafından sunulan bir özellik değildir. Bunula birlikte baktığınız görülmeden farklı kullanıcıların hikayelerini izlemek için kullanabileceğiniz bazı yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden ilki, görüldü kapatma hizmeti veren uygulamaları kullanmaktadır. Fakat bu uygulamalar ciddi güvenlik problemlerine neden olabilmektedir.

Instagram story görüldü kapatma işlemi için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Hikayesini gizlice izlemek istediğiniz kişinin profiline ulaşmanız gerekmektedir.
  • İnternet bağlantınızın açık olması halinde kişinin profiline girdiğinizde hikaye otomatik olarak yüklenecektir.
  • Ardından bu kişinin profilinden çıkmadan telefonu uçak moduna almanız gerekmektedir.
  • İnternet bağlantınızı da tamamen kapattıktan sonra hikayeleri izleyebilirsiniz.

Bu yöntem ile hikayesine bakmış olduğunuz kişinin görüntüleyenler listesinde çıkmamaktasınız.

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram’da son çevrimiçi olduğunuzu gösteren son görülme özelliğini kapatma ayarı, Instagram tarafından kullanıcılara sunulan bir ayardır. Instagram son görülme kapatma işlemi için izlemeniz gereken adımlar ise şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Instagram hesabınıza giriş yapmanız ve profilinize ulaşım sağlamanız gerekmektedir.
  • Profilinizde yer alan “Ayarlar” sekmesine tıklamanız gerekmektedir.
  • Görüntülenen ekranda “Hareket Durumunu Göster” özelliği bulunmaktadır. Bu özelliği devre dışı bıraktığınızda son görülmeniz kapatılacaktır.

Instagram son görülme özelliğini kapatan kullanıcılar, diğer kullanıcıların da son görülmesini görememektedir. Yani Instagram, son görülmeyi kapatmak istediğinizde özelliği iki taraflı olarak devredışı bırakmaktadır.

Instagram DM Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram DM kapatma özelliği, birkaç kişi için aktifleştirilebileceği gibi tüm kullanıcılar için de kullanılabilmektedir. İstemediğiniz birkaç kullanıcının DM üzerinden size ulaşmasını engellemek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde sıralanabilmektedir:

  • Instagram hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
  • Mesajlarını engellemek istediğiniz kişilerin profillerine tek tek ulaşım sağlamalısınız.
  • Profilin sağ üst kısmında yer alan üç nokta / üç çizgi simgesine tıklayarak listelenen menüde en üstte yer alan “Engelle” sekmesine tıklamalısınız.
  • Kişiyi engellediğinizde, tarafınıza herhangi bir mesaj gönderiminde bulunamayacaktır.

Instagram DM özelliğini toplu olarak tüm kişilerinizin için kaldırmak istiyorsanız, izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • Instagram profilinizden “Ayarlar” sekmesine ulaşım sağlamanız gerekmektedir.
  • Ardından “Bildirimler” kısmına tıklamalı ve “Anında İlet Bildirimleri” kısmına geçmelisiniz.
  • Bu kısımda yer alan “Direct Mesajları” seçeneğine tıkladığınızda, karşınıza DM ayarları çıkmaktadır.
  • Mesajlar sekmesinin altında yer alan “Kapalı” seçeneğine tıklayarak işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Instagram görüldü kapatma veya DM kapatma için herhangi bir uygulama indirmek istiyorsanız, mutlaka güvenilirliğini test etmeniz tavsiye edilmektedir. 

Facebook Hizmetleri
Twitch Hizmetleri
Spotify Hizmetleri
Clubhouse Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
SoundCloud Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
Tumblr Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
Periscope Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
Pinterest Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
Vimeo Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
LinkedIn Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
Telegram Hizmetleri
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
PAKET SEÇİNİZ
PAKET SEÇİNİZ
PAKET SEÇİNİZ
Lütfen sipariş vermek istediğiniz kategoriyi seçiniz.
PAKET SEÇİNİZ
3 Dakika Önce