0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3452

Instagram'da Görüldü Nasıl Kapatılır?

‘Instagram görüldü kapatmak nasıl yapılır?’ sorusu günümüzde en çok aratılan konudur. O halde adım adım nasıl yapılacağını detaylarıyla öğrenin!

Sosyal medya platformları, günümüzde milyarlarca insanın günlük yaşamlarının bir parçası haline gelmiştir. Bu platformlardan biri de Instagram'dır. Instagram, kullanıcıların fotoğraf ve video paylaşmalarına, diğer kullanıcılarla etkileşim kurmalarına ve keşfetmelerine olanak tanmaktadır. Ancak bu platformda bazı özellikler kullanıcılar için rahatsızlık yaratabilir.

Instagram’da kullanılan özelliklerinden birisi de ‘Instagram'da görüldü’ özelliğidir. Bu özellik, kullanıcıların paylaştığınız gönderiyi ne zaman görüntülediğini size bildirir. Bu bazı durumlarda rahatsızlık yaratabilir ve kullanıcılar, bu özelliği kapatmak isteyebilirler.

Bu listemizde ‘Instagram görüldü kapatmak nasıl yapılır’ ve ‘Instagram görüldü atmadan mesaj okuma’ gibi sorularınıza yanıt vereceğiz. Böylelikle Instagram görüldü özelliğini yönetmeyi tek bir açıklama ile öğrenebileceksiniz.

Instagram’da Görüldü Ne Demek?

Instagram’da Görüldü Ne Demek

Instagram'da görüldü ifadesi, Instagram üzerinde özel mesaj yoluyla gönderilen bir mesajın veya hikayenin alıcısı tarafından görüldüğünü ifade eder. Instagram görüldü demek mesajın veya hikayenin açıldığı ve okunduğu anlamına gelir. 

Instagram, özel mesajlar ve hikayelerin görülme durumunu kullanıcılara bildiren bir özellik sunar ve ‘görüldü’ ifadesi genellikle mesajların altında veya hikayelerin üstünde görüntülenir. Bu özellik, kullanıcıların mesajlarının ve hikayelerinin alıcıları tarafından ne zaman görüldüğünü takip etmelerine olanak sağlamaktadır.

Instagram'da görüldü durumunun avantajları da vardır. Özellikle işletmeler için bir mesajın görüldü durumu, müşterilerle iletişim kurmanın bir yolu olarak kullanılabilir. Bir işletme, müşterilerine bir teklif veya indirim gönderdiğinde görüldü durumu sayesinde müşterilerin ne zaman mesajı aldıklarını ve okuduklarını takip edebilir.

Sosyal medya günümüzde popüler olmaya başladıkça ‘Instagram görüldü’ ifadesinin önemi başka boyuta geçmesine sebep olmuştur. Bir kullanıcı, arkadaşına veya başka kişiye mesaj attığında ‘görüldü’ olarak görmesi mesaj atanı rahatsız etmektedir. Aynı biçimde karşı tarafı da bu durum maruz bırakttığı için rahatsızlık vermesine sebebiyet verir.

Bu nedenle pek çok insan ‘Instagram görüldü nasıl kapatılır’ sorusunu sormaya başlamıştır. Listemizde bu konunun detaylarına inerek nasıl yapıldığını ayrıntılı bicimde anlatacağız. Böylelikle kolaylıkla herkes mesajlarını gizleyebilecek ve görüldü özelliğini kapatabilecektir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Görüldü Kapatmak Nasıl Yapılır?

Instagram Görüldü Kapatmak Nasıl Yapılır

Instagram görüldü kapatmak bir başkasının mesajınızı okumaması için önemli olmaktadır. Bazı kullanıcılar bundan rahatsızlık duyduklarından ötürü mesajının son görülmesini kapatmak isteyebilmektedir. İşletmeler için gerekli olmasa da son dönemde pek çok kişinin yapmak istediği durum haline gelmiştir.

Aşağıdaki yolları takip ederek Instagram görüldü özelliğini kapatabilir ve özgürlüğün tadını çıkarabilirsiniz.

Instagram Görüldü Kapatma iPhone ve Android

Instagram Görüldü Kapatma iPhone ve Android

İPhone veya Android kullanıcısı iseniz aşağıdaki adımları takip ederek kolayca Instagram görüldü özelliğini kapatın:

  • İlk olarak Google Play Store veya App Store üzerinden yüklemesini yaptığınız Instagram uygulamasını açınız.
  • Sonrasında hesabınıza giriş yaparak oturumunuzu aktif hale getirin.
  • Instagram ana sayfasına ulaştığınızda hemen sağ alt tarafta bulunan Profil simgesine bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda en üst köşede bulunan üç çizgili menüye dokunun.
  • Karşınıza çıkan menüde ‘Ayarlar’ seçeneğine dokunarak diğer sayfaya geçiniz.
  • Parmağınızla sayfayı biraz aşağıya indirerek ‘Başkalarının seninle etkileşimleri’ yazısının hemen bir altında bulunan ‘Mesajlar ve hikaye yanıtları’ simgesine dokunun.
  • Bir sonraki sayfada ise ‘Hareket durumunu göster (>)’ kısmını bulun ve üzerine bir kez dokun
  • Bu alan kendiliğinden mavi bir buton biçiminde aktif olacaktır. Mavi butonun üzerine dokunduğunda (Gri renk) pasif hale getirin, böylece işleminiz tamamlanacaktır.

Instagram Görüldü Kapatma Masaüstü (PC)

Instagram Görüldü Kapatma Masaüstü (PC)

Bilgisayar üzerinden Instagram görüldü kapatmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz:

  • Öncelikle instagram.com web adresini kullanarak sayfayı ziyaret edin.
  • Hesap bilgileriniz ile birlikte tarayıcı üzerinden girdiğiniz adreste oturumunuzu aktif hale getirin.
  • Ana sayfaya ulaştığınızda sayfanın sol en son köşesinde bulunan ‘Daha Fazla’ menüsüne bir kez tıklayın.
  • Menüye tıkladığınızda açılan yan menüde ‘Ayarlar’ kısmına bir kez tıklayın.
  • Sayfa açıldığında menüde otomatik olarak ‘Profili düzenle’ kısmı seçili olacaktır. Burayı önemsemeyin ve ‘Gizlilik ve güvenlik’ seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sağ tarafta bulunan sayfada ‘Hareket Durumu’ yazısının hemen altında bulunan ‘Hareket Durumunu Göster’ kutucuğunun işaretini kaldırın.
  • Kutucukta işaret bulunmadığında artık kimse mesajlarınızı karşı tarafta görüldü olarak göremeyecektir.

İnstagram Görüldü Atmadan Mesaj Okuma Nasıl Yapılır?

Instagram görüldü atmadan mesaj okuma yöntemi alternatif olarak kullanılan bir yoldur. Buradaki amaç bir kişinin size mesaj attığında onu istek listesine atarak mesajı görmeden okumayı sağlamaktır. Bu yöntemi farklı hesaplar (Stalk) yapmaya gerek duymadan gizlice mesajları okumak için de kullanabilirsiniz.

Aşağıdaki yolları takip ederek Instagram görüldü atmadan mesaj okuma yapılmaktadır:

  • Öncelikle mobil cihazınızda yüklü olan Instagram uygulamasına hesap bilgileriniz ile birlikte oturum açarak giriş yapınız.
  • Ana sayfaya ulaştığınızda sağ ve en üst köşede bulunan uçak sembolü veya mesaj simgesine dokunun.
  • Sohbet kısmına ulaştığınızda mesajını okumak istediğiniz kişinin sohbetine giriş yapın.
  • Sohbet kısmı açıldığında (Profil resminin yanında bulunan kullanıcı adına) bir kez dokunun
  • Parmağınızla sayfayı biraz aşağıya indirin ve en altta bulunan ‘Kısıtla’ kısmını bulun ve ona dokunun.
  • Dokunduğunuzda ‘Hesap Kısıtlandı’ diye uyarı alacaksınız, yani hesap kısıtlanmış demektir.
  • Kullanıcı kısıtlandığında sizin mesajlarınızı veya sizin tarafınızdan okunan mesajları karşıdaki kişi göremez.
  • Mesajları görmek için sadece kullanıcı adını bulun ve yanındaki ‘Mesaj’ kısmına dokunarak rahatlıkla okuyabilirsiniz.

Instagram DM Görüldü Saati Nedir?

Instagram DM (direct message) görüldü saati, karşı tarafa gönderilen mesajın görüldüğü tarih ve saati gösterir. Ancak Instagram kullanıcıları görüldü saati özelliğini devre dışı bırakabilir veya bir mesajın görüldüğü tarihi gizleyebilmektedir.

Eğer karşı tarafa gönderdiğiniz mesajı açtıysa ve görüntülediyse, mesajın üzerinde ‘Görüldü’ yazısı belirecektir ve mesajın altında da tarih ve saati görünecektir. Bu Instagram'ın özelliği olduğu için herhangi bir şekilde değiştirilemez veya düzenlenemez.

Instagram DM görüldü saatini gizlemek istiyorsanız, yukarıdaki sizler için anlattığımız adımları kullanabilir, böylelikle sorunlarınızı çözebilirsiniz. 

Instagram Görüldü Hilesi

Instagram görüldü hilesi pek çok insan tarafından karşı tarafı eğlendireceği düşüncesiyle uygulanmaktadır. Ancak herhangi bir hile bulunmamaktadır, çünkü yalnızca Instagram ayarlarından kolayca yapabilirsiniz. 

Instagram görüldü hilesini uygulamak için mobil cihazınızda Ayarlar kısmından ulaşarak hesap kısıtlama veya Instagram hareket durumunu göster kısımlarından yapabilirsiniz.

Eğer bu yeterli gelmezse sadece tarayıcıda değişiklik yapabileceğiniz Instagram ana sayfasını kullanabilirsiniz. Instagram görüldü hilesini uygulamak için Instagram hesabınıza giriş yapın, sohbetlere gelin ve sayfada sağa tik yaparak ‘İncele’ kısmına basın. Sayfada çıkan kodları düzenleyerek hilenizi uygulayabilirsiniz.

Instagram Görüldü Sorunu Çözümü Nedir?

Instagram görüldü kapatmak sizlere anlattığımız gibi yukarıdaki maddeleri kullanarak yapılmaktadır. Ancak bazı durumlarda sunucu yavaşlaması, teknik hatalar veya diğer sebeplerden ötürü mesajlarınız görünür olabilmektedir. 

Yukarıdaki Instagram Görüldü kapatma adımları işe yaramadıysa en iyi çözüm Instagram destek hattı veya sikayetvar.com web adreslerine ulaşmaktır. Böylece sorununuz için teknik bir destek alabilirsiniz.

Instagram Mesaj Görüldü Açma Nasıl Yapılır?

Instagram görüldü kapatmak ne kadar mümkün ise açmakta mümkün olmaktadır. Aşağıdaki yolları izleyerek hem iPhone hem de Android cihazlarda mesaj görüldü’yü açabilirsiniz:

  • İlk olarak mobil cihazınız üzerinden Instagram uygulamasını açın ve hesap bilgileriniz ile birlikte oturumunuza giriş yapınız.
  • Ardından açılan sayfanın en alt kısmında bulunan Profil simgesine bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştıktan sonra üst köşede bulunan üç çizgili simgeli menüye dokunun.
  • Açılan yan menüde ‘Ayarlar’ simgesine bir kez basarak dokunun.
  • Sayfayı biraz aşağıya doğru indirerek ‘Mesajlar ve hikaye yanıtları’ bölümüne dokunun.
  • Açılan sayfada ‘Hareket durumunu göster’ seçeneğine tıklayarak o alandaki gri renkte olan butonu aktif hale getirin, işleminiz tamamlanacaktır.

DM Görüldü Kapatma

DM görüldü kapatma özelliğini aktif hale getirmek istiyorsanız, kolayca Instagram hesabınız üzerinden yapabilirsiniz. Instagram mesaj görüldü açma da olduğu yolları izleyerek son kısımda yer alan Hareket Durumu yazısının altında bulunan ‘Hareket Durumunu Göster’ seçeneğini pasif hale getirin sorununuz çözüme kavuşacaktır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu