0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3817

Bilgisayardan İnstagram Canlı Yayın İzleme

Bilgisayardan Instagram Canlı Yayını Nasıl İzlenir?

Bilgisayardan Instagram canlı yayın izleme oranları gün geçtikçe artıyor. Instagram günümüzde en yaygın kullanılan uygulamalardan birisi. Birçok özelliğe sahip Instagram kullanıcılarına canlı yayın yapabilme olanağını da sağlıyor. Canlı yayın yapabilmek ve canlı yayınları izlemek kullanıcıların en sevdiği özelliklerden birisi oldu. Kullanıcılar anlık olarak ne zaman isterlerse Instagram uygulaması üzerinde canlı yayın açıyor. Açılan canlı yayınlara başka kullanıcıların da katılma şansı var.

Mobil cihazlar üzerinden aktif şekilde kullanılan canlı yayınları, daha büyük ekranda ve daha konforlu izlemek isteyen kullanıcılar bilgisayarlarından bu canlı yayınları takip edebiliyor. Ancak birçok kullanıcı bu canlı yayınları bilgisayarlarından izleyebileceklerini bilmiyor. Kaliteli yayın izleme fırsatını sağlayan bilgisayarlardan adeta dizi veya film izlenir gibi Instagram canlı yayını da izlenebiliyor.

Bilgisayar üzerinden Instagram canlı yayını izleyebilmek oldukça kolay ve konforlu. Canlı yayını bilgisayarlarından izlemek isteyenlerin yapması gerekenler de oldukça kolay. Bilgisayarı olan ve internet erişimi olan her kullanıcı canlı yayınları bilgisayarı üzerinde izleyebilir.

Instagram Canlı Yayını Ne Demek?

Başka uygulamalar için sunulan bu özellik diğer uygulama kullanıcıları tarafından çok sevildiği için Instagram pc den canlı yayın izleme seçeneği olarak bilgisayarlar da eklendi. İnstagram’ın sağladığı bu kolaylıkla, kullanıcılar başka hiçbir uygulamaya ihtiyaç duymadan yapılan canlı yayınları kendi bilgisayarlarından izleyebiliyorlar.

İnstagram canlı yayınlarının yapılabilmesi için belirli bir saat yok. Kullanıcılar anlık olarak canlı yayın açabiliyor. Ayrıca kullanıcılara takip ettikleri hesapların açtıkları canlı yayınlarda bildirimlerle iletiliyor. Böylece kullanıcılar takip ettikleri hesapların yaptığı canlı yayınlardan anlık olarak haberdar oluyor. Yapılan canlı yayınlara diğer kullanıcılar da canlı yayını yapan kişinin onayı ile dahil olabiliyor.

Çok popüler olan Instagram’ın canlı yayın özelliği Instagram uygulamasının web sitesi üzerinden yapılamıyor. Kullanıcılar kendi bilgisayarları üzerinden Instagram uygulamasına bağlanıp Instagram canlı yayın izleme pc ile canlı yayınları takip ediyor. Bu yapılası çok kolay ve konforlu bir özellik.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Bilgisayardan Instagram Canlı Yayını Nasıl İzlenir?

Mobil uygulamaları kendi bilgisayarları üzerinden kullanan birçok kişi var. Kullanıcılar evlerinde ve iş yerlerinde mobil uygulamaları bilgisayar üzerinden kullanarak kolaylık sağlıyorlar. İş yerinde sürekli bilgisayar başında çalışan kullanıcılar veya evlerinde zamanlarını bilgisayar başında geçirenler yaygın olarak mobil uygulamaları da bilgisayarları üzerinden kullanıyorlar. Bu sebeple bilgisayardan Instagram canlı yayını nasıl izlenir merak edenler için aşağıda tüm aşamaları ile anlatılmıştır.

  • Bilgisayardan Instagram uygulamasına giriş yapabilmek için kullanıcıların öncelikle internet erişimi olan bir bilgisayar başında olmaları gerekir.
  • Google için eklentilerin ve uygulamaların mevcut olduğu Chrome web mağazasına giriş yapılması gerekir.
  • Chrome web mağazasındaki arama çubuğuna “IG Stories for Instagram” yazılır. Bu arama sonucunda çıkan ilk sonuca tıklanır.
  • Çıkan uygulamanın sağ tarafında bulunan indir butonuna tıklanır. Eklenti kısa bir sürede bilgisayara yüklenir.
  • Bilgisayarın kendisinde bulunan Google Chrome tarayıcısı ile Instagram uygulmasına giriş yapılır. daha sonra herhangi bir canlı yayına giriş yapılır.

Bu işlemler sırasıyla hatasız tamamlandığında bilgisayardan Instagram canlı yayın izleme işlemi gerçekleştirilebilir. Bu işlem başarılı olarak gerçekleştirildikten sonra Instagram kullanıcıları mobil uygulamayı kendi bilgisayarları başından da istedikleri gibi açıp canlı yayınları izleyebilirler. Böylece canlı yayınları telefon ekranına göre daha büyük bir ekrandan ve daha yüksek ses kalitesi ile izlerler.

Bilgisayardan Instagram canlı yayını izleyebilme fonksiyonunun en büyük avantajlarından birisi telefonun aktif olarak canlı yayın esnasında kullanılabilmesidir. Canlı yayını izlerken telefonlarına gelen aramalara cevap verebilir, kullanıcılar kendileri de aramalarını kolaylıkla yapabilirler. Böylece canlı yayından çıkmak zorunda kalmadan kesintisiz izleyebilirler. Aynı zamanda gelen mesajlarını yanıtlayabilir kendileri de mesaj atabilirler.

IG Stories for Instagram Ne Demek?

IG Stories for Instagram eklentisi Google Chrome’a aittir. Bu eklenti üzerinden Instagram uygulamasının bazı fonksiyonlarını kullanabilme avantajı sağlar. Instagram uygulaması bilgisayardan Instagram canlı yayını izlenebilmesini kısıtlıyor. IG Stories for Instagram eklentisi, Instagram kullanıcılarının Instagram canlı yayını izleme özelliğine bilgisayarlardan da erişebilmelerini sağlar. 

Bunun dışında eklenti kullanıcıları Instagram üzerinden yapılıp kaydedilmiş tüm canlı yayın ve storileri bilgisayarlarına indirebilirler. Bu sayede istedikleri Instagram canlı yayınlarını daha sonra istedikleri zaman bilgisayarlarından izleyebilirler. 

IG Stories for Instagram eklentisi dışındaki eklentileri kullanmak sakıncalı olabilir. Bu eklentiler içinde en güvenilir ve kullanışlı olanı IG Stories for Instagram eklentisidir. Kullanımı çok basit ve sorunsuzdur. Bunun dışındaki eklentiler güvenli olmayabilir. IG Stories for Instagram eklentisi dışındaki bazı eklentiler Instagram kullanıcılarının şifrelerine erişim sağlayabilirler. Bu sebeple bilgisayar üzerinden Instagram canlı yayını izlemek için güvenilir yöntemler kullanmak gerekir.

Instagram canlı yayınları uygulamaya bilgisayar ya da mobil ortamdan erişim yapıldıktan sonra istenildiği zaman yapılabilir. Açılan canlı yayınlar izlenebilir. Canlı yayın yapan kullanıcılar canlı yayınlarına konuk alabilir ve toplu canlı yayın yapabilirler. İnstagram canlı yayın pc yapan kullanıcılar, yayınlarını izlemesini istemedikleri kişilerin canlı yayınlarına erişimini engelleyebilir. Instagram uygulaması ile canlı yayın yapmak tamamen ücretsizdir. 

Instagram uygulaması kullanılarak yapılan canlı yayınların çok etkili olmasının en büyük sebeplerinden birisi de aynı anda çok fazla kişiye ulaşabilmesidir. Bazı canlı yayınlar binlerce kişi tarafından izlenir. Bu sebeple sadece eğlence amaçlı kullanılmaz. Doktor, avukat gibi kimliklere sahip tanınmış kişilerin de bilgi verme amaçlı kullandığı bir kanaldır.

Bilgisayardan canlı yayın yapma kullanıcılara kolaylık sağlayan ve son zamanlarda merak edilip tercih edilmeye başlanmış bir yöntemdir. Kullanıcılar sağladığı avantajlarla bilgisayarlarından canlı yayınları izleyebilir. İstedikleri Instagram canlı yayın ve storilerini kaydedip daha sonra tekrar izleyebilirler. Bu yöntem gün geçtikçe daha yaygın kullanılmaya başlanmıştır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu