0
Emre Memiş
Editör
03 Eylül 2024 61

Sinematik Evrenin Tüm Filmleri ve Dizileri

Marvel, sinematik evren olarak bilinen MCU Marvel çizgi romanlarının tek bir evren üzerinde geçen farklı film ve dizi serileri ile beyaz perdeye taşınmış halidir. Olay örgüsü olarak da birbirine bağlı 30’dan fazla filmi beğenimize sunmuş ve kendine içinde bizlerinde olduğu devasa bir hayran kitlesi oluşturmuştur. Şu ana kadar olan en büyük sinematik evren projesi olarak tarihe geçmiştir ve küresel gişe hasılatı olarak 23 milyar doların üzerinde kazanç sağlamıştır. 2021 yılında en çok hasılat yapan 25 film listesinde 8 adet Marvel filmi bulunmaktadır. 

Tabi ki bu filmleri en çok sevmemizin sebebi bu filmlerin birbirlerine bağlı olarak ilerlemesi ve dizi bölümleri gibi ilerliyor olması. Ama genel olarak senaryoya sonradan eklenen durumlar yüzünden film sıraları karışabiliyor, teknik olarak filmleri çıkış tarihine göre izlediğimizde konular karışabiliyor. Bu yüzden genelde Marvel filmleri hangi sırayla izlenmeli sorusu ortaya çıkıyor. 

Listemizde size konuyu çok daha iyi anlamanız için kronolojik olay sırasına göre filmleri sıraladık. 

Marvel Filmleri İzlenme Sırası 

Marvel filmleri olay örgüsü içerisinde izlenme sırası şöyledir;

Kaptan Amerika: İlk Yenilmez

Orjinal İsim: Captain America: The First Avengers 

Film süresi: 126 dakika

Yönetmen: Joe Johnston

Senarist Christopher Markus, Stephan McFeely

2. Dünya Savaşı yıllarında tüm ülkenin erkeklerinin savaşa katıldığı dönemde en yakın arkadaşı ile orduya katılmak isteyen Steve Rogers’ın hikayesini görüyoruz. Orduya ilk katıldığında oldukça güçsüz ve yetersiz görülen Steve Rogers’ın bir anda Amerika’nın süper asker projesine dahil olup ilk gönüllü olması ve deneyin yolunda gitmesi ile savaş da ordunun kahramanına dönüşmesini izliyoruz. Film içerisinde tüm sinematik evrenin ilk 4 fazının kurulduğu sonsuzluk taşlarından ilki ile karşılaşıyoruz. 

Demir Adam

Orjinal İsim: Iron Man

Film Süresi: 127 dakika

Yönetmen: Jon Favreau

Senarist: Matt Holloway, Mark Fergus, Hawk Ostby, Art Marcum, Stan Lee

Amerika için silah üretimi anlamında tüm dünyanın gözlerini üzerine toplayan Tony Stark Afganistan’da yeni üretimi olan füzeyi tanıtırken örgüt tarafından kaçırılır. Yaptığı füzenin aynısını örgüt içinde üretmeye zorlanırken örgütün elinden kaçmak için kendisine bir zırh yapar ve zırh ile örgütün elinden kurtulup ülkesine döner. Ülkesine döndüğü gibi silah üretimine son vereceğini söylemesi üzerine şirketin en büyük ortağı ile ters düşer. Ülkesini korumak adına elindeki zırhı sürekli olarak geliştirmeye çalışan Stark şirket ortağı ile karşı karşıya gelmek zorunda kalır. 

İnanılmaz Hulk

Orjinal İsim: The Incredible Hulk

Süre: 113 dakika

Yönetmen: Louis Leterrier

Senarist: Zak Penn

Gama ışınları üzerine yapılan araştırmalarda görev alan ve bir kaza sonucu bu ışına maruz kalan bilim adamı Bruce Banner biyolojik yapısında devasa bir değişim olur. Sinirlendiğinde yeşil bir deve dönüşen ve fiziksel gücü üst düzey seviyede artan Banner ABD hükümeti tarafından engellenmeye çalışır. Özel hayatının da bu karşılaşmada büyük bir rolü vardır. Süper asker serumunu ikinci kez gördüğümüz bu yapımda Bruce Banner ile Hulk arasındaki iç mücadeleyide izliyoruz. 

Demir Adam 2

Orjinal İsim: Iron Man 2

Süre: 125 dakika

Yönetmen: Jon Favreau

Senarist: Stan Lee, Justin Theroux 

İlk filmin sonunda tüm dünyaya demir adam olduğunu açıklayan Tony Stark’ın peşine başta ABD hükümeti olmak üzere birçok kişi takılır. Zırhının sırlarını paylaşması için baskı yapan ABD hükümeti ile eski bir intikam hikayesinin ortasında kalan Tony Stark’ın karakter gelişimini izliyoruz. Bu film aynı zamanda Black Widow ve War Machine’yi de kahramanlar ekibine dahil ettiğimiz yapımdır. 

Thor

Orjinal İsim: Thor

Süre: 115 dakika

Yönetmen: Kenneth Branagh

Senarist: Ashley Miller, Zack Stentz

Düşüncesiz ve kibirli davranışları ile antik bir savaşın ateşini tekrardan yakan Thor babası tarafından Dünya’ya sürgüne gönderiliyor. Aynı zamanda silahı olan Mjolnir’inde babası tarafından büyülenmesi ile Asgard’ı yönetmeye layık olduğunda onu tekrar kaldırabilecek şekilde arkasından Dünya’ya gönderilir. Thor’un tekrardan kendini toparlaması ve Asgard’a layık bir Tanrı olma çabasını izliyoruz. Bu film aynı zamanda ilerleyen filmlerde tüm Yenilmezler ekibine de düşman olacak olan Loki ile Thor arasındaki çekişmeyi göreceğimiz ilk film. 

Yenilmezler

Orjinal İsim: The Avengers

Süre: 145 dakika

Yönetmen: Joss Whedon

Senarist: Joss Whedon, Zak Penn

S.H.I.E.L.D. adı ile bilinen ve Dünya’yı dış güçlerden korumak amacı ile Nick Fury tarafından kurulan teşkilat dünya dışından geldiği bilinen Tesseract’ın çalınması ile harekete geçer. Kutuyu çalan Loki’nin dünyaya çok büyük bir saldırı planladığını düşünen teşkilat daha önceden bağlantılarını kurduğu süper kahramanları bir araya toplar. Bu takım Iron Man, Captain America, Hulk, Thor, Black Widow ve Hawkeye’den oluşmaktadır. Filmde genel olarak her biri farklı bir karakterde olan kahramanlarımızın takım olma çabasını ve dünyaya yönelen devasa tehdite karşı kendilerini ilk kez göstermelerini konu alıyor. 

Demir Adam 3

Orjinal İsim: Iron Man 3

Süre: 132 dakika

Yönetmen: Shane Black

Senarist: Shane Black, Drew Pearce

Yenilmezler filmde yaşananlardan sonra büyük bir psikolojik bunalıma giren ve sürekli olarak Dünyaya karşı sorumluluğu altında ezilen Tony Stark’în kendi içindeki sorunu çözerken Mandarin adlı terörist ile karşılaşmasını izliyoruz. Bu film Tony Stark’ın kendi kendini kanıtlama çabasını izlediğimiz, süper kahraman mücadelesinden çok psikolojik bir film. 

Thor: Karanlık Dünya

Orjinal İsim: Thor: The Dark World

Süre: 115 dakika

Yönetmen: Alan Taylor

Senarist: Stan Lee, Jack Kirby, Christopher Yost

Son sürgününden sonra Mjolnir ile tekrardan Asgard’a dönme hakkına sahip olan ve Yenilmezler filmindeki olaylar ile birlikte kardeşi Loki’yi de Asgard’a getiren Thor Kara Elfler ile bin yıllar önce yapılan bir savaşın ikinci evresinin içinde kalır. Sevdiği kadın, ailesi ve kardeşi arasında kalan Thor’un 9 diyarı ve Asgard’ı Kara Elf’lerden koruma çabasını izliyoruz. 

 Kaptan Amerika: Kış Askeri

Orjinal İsim: Captain America: Winter Soldier

Süre: 138 dakika

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Kaptan Amerika Yenilmezler filminde yaşanan olayların ardından Shield içerisinde operasyonlara dahil olur. Ancak kendini büyük bir entrikanın içinde bulur, Shield içerisindeki bir arkadaşının saldırıya uğraması sonunda Black Widow ile kaçmak zorunda kalır. Bu esnada ekibimize Falcon’da dahil olur, üçlümüz durumu araştırırken peşindeki profesyonel kiralık katiller ile başa çıkmak zorunda kalır. Bu esnada Kaptan Amerika Kış Askeri ile karşılaşır. Bu film içerisinde yaşananlar ilerleyen süreçlerdeki olayların birçoğunu etkileyecektir. 

Galaksinin Koruyucuları

Orjinal İsmi: Guardians of the Galaxy

Süre: 121 dakika

Yönetmen: James Gunn

Senaris: Nicole Perlman, James Gunn

Star-Lord lakabı ile bilinen Peter Quill tüm evreni tehdit eden komutan Ronan’ın uzun süredir aradığı ve bulmak istediği kutuyu çalmıştır. Bu süreçte düştüğü hapisten kaçmak için Roket Rakun, Groot, Gamora ve Drax ile birlikte çalışmak zorunda kalır. Bu süreçte tüm yenilmezlerinde başına büyük işler açacak olan Thanos’u ilk göreceğimiz film. 

Galaksinin Koruyucuları 2 

Orjinal İsim: Guardians of the Galaxy 2

Süre: 137 dakika

Yönetmen: James Gunn

Senarist: Dan Abnett, Andy Lanning, James Gunn

Son olaylardan sonra tam bir takım haline gelmiş olan ekibimiz artık evrenin farklı noktalarında galaksiyi korumak adı altında birçok göreve çıkmaktadır. Bu süreçte Peter Quill’in geleceği hakkında çok önemli birçok şey öğreniyoruz. Ayrıca ekibe bu film ile Gamora’nın kardeşi Nebula ve Mentis’de ekleniyor. 

Yenilmezler: Ultron Çağı

Orjinal İsim: Avengers: Age of Ultron

Süre: 144 dakika

Yönetmen: Joss Whedon

Senarist: Josh Whedon

Tony Stark dünya çevresine kurmayı planladığı bir barış programını geliştirirken beklenmedik bir durum ortaya çıkar. İleri teknoloji yapay zekâ kendini özgür bırakır ve Ultron olarak Yenilmezler’in karşısına çıkar. Genel amacı dünyayı korumak olarak programlanan yapay zekâ yanlış alanda gelişir ve çözüm olarak dünya üzerindeki insan ırkını tamamen yok edecek bir plan yapar. Bu süreçte Ultron’u durdurmak için Yenilmezler ekibi tekrardan bir araya gelir. Bu yapımda sonsuzluk taşları hakkında çok daha fazla bilgi sahibi oluruz. Bu filmle beraber ekibe Scarlet Witch, Vision ve Quicksilver dahil olur. 

Karınca Adam

Orjinal İsim: Ant-Man

Süre: 117 dakika

Yönetmen: Peyton Reed

Senaris: Joe Cornish, Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Edgar Wright, Stan Lee, Jack Kirby

Biyokimya alanında yıllardır çalışmaları bulunan Dr. Hank Pym madde boyutlarını değiştirmeyi keşfetmiştir. Daha önceki çalışmaları ile artık böcekler ile iletişime de geçebilen Pym dünyayı kurtarmak içi bir kıyafet tasarlar ve bu kıyafeti kullanması için Scott Lang’i seçer. Scott’un kahraman olmak ile kızı arasındaki mücadeleyi izlerken kuantum hakkında da çok fazla bilgi sahibi oluruz. 

Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı 

Orjinal İsim: Captain America: Civil War

Süre: 151 dakika

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Senarist: Christopher Markus, Stephan McFeely, Jack Kirby

Ultron Çağı filminde yaşanan olaylardan sonra hükümet Yenilmezler ekibine karşı pek hoş görülü davranmamaya başlar. Bu sebeple kahramanların sadece belli merciler tarafından verilen emir ile olaya dahil olabileceği bir anlaşma sunulur ancak bu onları tamamen emir altındaki bir ekip yapacağı için takım ikiye bölünür. Başlangıçta Tony Stark ile Steve Rogers arasındaki ufak gerilimler, Steve Rogers’ın Kış Askeri’ni kurtarmaya çalışması ile gerçek bir savaşa dönüşür. Artık tüm kahramanlar bir taraf seçmek zorunda kalır ve iki takım sürekli olarak karşı karşıya gelir. 

Black Widow

Orjinal İsim: Black Widow

Süre: 136 dakika

Yönetmen: Cate Shortland

Senarist: Nicole Perlman, Jac Schaeffer,David Hayter, Ned Benson, Don Heck

Kahramanların Savaşı filminde yaşanan olaylardan sonra Natasha Romanoff geçmişi ile yüzleşmek için eski evine dönmek zorunda kalır. Natasha Romanoff çocukluğundan itibaren dahil olduğu gizli bir KGB kolu dağılında ABD’ye taşınma kararı alır. Bu esnada öldürülmeye çalışılır ve geçmişindeki sorunları çözme kararı alır. 

Örümcek-Adam: Eve Dönüş

Orjinal İsim: Spider-Man: Homecoming

Süre: 133 dakika

Yönetmen: Jon Watts

Senarist: ChrisMcKenna,Jonathan Goldstein, Christopher Ford, John Francis Daley

Diğer üç filmin aksine bu Marvel Sinematik Evreni dahilinde olan ilk film. Bu filmde kahramanların savaşı sonrası Peter Parker’ın Tony Startk gözetimi altında hem kahramanlık hem de lise öğrenciliği yaptığı süreci görüyoruz. Bu süreç Peter’ın kendini kanıtlama çabası içindeyken ortaya çıkan kötü karakterimiz Vulture ile karşı karşıya gelişi ve özel hayatı ile görevi arasında kalmasını konu alıyor. Bu film ile bu evrende çocuk olarak görünen Peter Parker gerçek bir kahraman olmanın ne olduğunu anlıyor. 

Doktor Strange

Orjinal İsim: Doctor Strange

Süre: 116 dakika

Yönetmen: Scott Derrickson

Senarist: Thomas Dean Donnelly, Joshua Oppenheimer

Stephan Strange adlı karakterimiz geçirdiği bir trafik kazası sonucu tüm hayatını adadığı mesleğine devam edememesi ve tek odaklandığı şey olan kariyerinden ayrılma ve babam başka bir dünyaya adım attığı hikâyeyi izleyeceğiz. Kibir ve kendini beğenmişliğini bir kenara bırakıp kendini bulmayı başarabilecek mi ve sihrin ortasında kalıp bu evrende de kendini kanıtlayabilecek mi bunu göreceğiz. 

Thor: Ragnarok

Orjinal İsmi: Thor 3: Ragnarôk 

Yönetmen: Taiki Waititi

Senarist: Christopher Yost, Larry Lieber, Craig Kyle

Hikayemiz Thor ve kardeşi Loki’nin babası Odin’i ararken Odin’in zamanının dolduğunu öğrenmesi ve henüz bunun acısını yaşayamadan en büyük düşmanları Hela’nın dönüşü ile karşı karşıya kalır. Hela’dan kaçmak isterken bir gezegende esir kalırlar ve bu gezegenden kurtulup Asgard’ı Hela’nın elinden kurtarmaya çalışmalarını izleyeceğiz. 

Kara Panter

Orjinal İsmi: Black Panther

Süre: 138 dakika

Yönetmen: Ryan Coogler

Senarist: Ryan Coogler, Joe Robert Cole

Kahramanların Savaşı’nın ardından ülkesi Wakanda’ya dönen T’Challa babasının ölümü ile beraber ülkesinin başına geçer. Bu süreçte ülke içindeki sorunları çözmeye çalışırken taht hakkı iddia eden yeni bir düşman ortaya çıkar. Ülkesinin gireceği iç savaşı engellemeye çalışırken bu düşman ile mücadelesini bizlere sunuyor. 

Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı

Orjinal İsim: Avengers: Infinty War

Süre: 154 dakika

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

Senarist: Jack Kirby, Jim Starling, Christopher Markus,Stan Lee

Tüm sonsuzluk taşlarını bir an önce toplayıp tüm evrenin yarısını yok etmeyi amaçlayan Thanos saldırılarına başlar. Kahramanların Savaşı sürecindeki olaylar yüzünden birbirinden ayrılmış olan kahramanlarımız farklı cephelerde Thanos’un birlikleri ile mücadeleye başlar. Bu filmde tüm kahramanların farklı alanlarda savaştığını görüyoruz. 10 yıllık film serüveninin en büyük düşmanı olan Thanos ile birebir mücadeleye giren kahramanlarımızın çabasını izleyeceğiz. 

Ant-Man ve Wasp

Orjinal İsmi: Ant-Man and The Wasp

Süre: 119 dakika

Yönetmen: Peyton Reed

Senarist: Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Paul Rudd, Chris McKenna

Scott Lang’ın babalık ile süper kahramanlık arasındaki mücadelesini izlerken Hank Pym çok acil bir durum için Scott’u çağırır. Hope van Dyne ile beraber çalışarak geçmişteki sırları çözmek için harekete geçer. Tam olarak Sonsuzluk Savaşı döneminde geçen film bu filme de oldukça büyük bir katkı sağlıyor. 

Kaptan Marvel

Orjinal İsmi: Captain Marvel

Süre: 127 dakika

Yönetmen: Anna Boden, Ryan Fleck

Senarist: Meg LeFauve, Niceole Perslman

Geçmişinde savaş uçağı pilotluğu yapan Carol Danvers’ın bir kaza sonrası kazandığı süper güçler ile Kaptan Marvel olmasını ve iki uzaylı ırkın dünyaya planladığı saldırıları engelleme çabasını izliyoruz. Bu çaba sırasında kendini ve gezegenini keşfeden Carol’un Yenilmezler ekibi ile yollarının nasıl kesişeceğini merakla bekleyeceğimiz bir yapım. 

Yenilmezler: Son Oyun

Orjinal İsim: Avengers: End Game

Süre: 182 dakika

Yönetmen: Joe Russo, Anthony Russo

Senarist: Stan Lee, Jim Starling, Jack Kirby

Thanos’un sonsuzluk savaşındaki galibiyetinden sonra Yenilmezler ekibinden hayatta kalanların tekrardan normale dönme çabasını görüyoruz. Bu süreçte hayatta kalanların büyük oranda dağıldığını izlesekte bir çözüm yolu çıkagelir. Darmadağın olan ekip son bir umut için bir araya gelir. 10 yıllık sürecin en büyük savaşını göreceğimiz yapım 4. fazın sonu olarak adlandırılır. 

Örümcek Adam: Evden Uzakta

Orjinal İsim: Spider-Man: Far From Home

Süre: 129 dakika

Yönetmen: Jon Watts

Senaris: Stan Lee

En büyük savaş sonrası dünyayı ilk kez göreceğimiz yapım olması sebebi ile oldukça meraklı bir süreçle beklenmiş olan yapım tekrardan geri dönen Peter’ın tekrardan adapte olma çabasını görüyoruz. Süper kahramanlık ile özel hayat arasındaki dengeyi bulmaya çalışırken Tony Stark’ın mirasının ağırlığı ile yeni kötü karakterimizi yenmeye çalışacak. 

Shang –Chi ve On Halka Efsanesi

Orjinal İsim: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Süre: 135 dakika

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Senarist: Dave Callaham

Çinli bir baba ve Amerikalı bir annenin çocuğu olan Shang-Chi babasının örgütü tarafından çok sıkı eğitimler ile büyümek zorunda kalır. Tüm dünyadan izole tutulmasına rağmen kendi imkanları ile kaçıp ABD’ye yerleşse de babasının örgütünün izini bulması ve onun peşine takılması ile eğlenceli ve aksiyon dolu bir dünyaya adım atıyoruz. 

Eternals

Orjinal İsim: Eternals

Süre: 156 dakika

Yönetmen: Chloe Zhao

Senarist: Metthew K. Firpo, Jack Kirby, Ryan Firpo

Kozmik canlılar olan Celestial’ler insanlık tarihinin başlangıcından itibaren ırk üzerinde deneyler yapar. Bu deneyler döneminde iki ırk oluşturur, bunlardan biri Eternals diğerleri ise Deviants’dır. İnsanlık tarihi boyunca bu iki ırk sürekli olarak savaş halinde olmuşlardır. Hikayemiz günümüzde Celestial’lerin deneyinin amacını ve arka planını öğrenmeye çalışan Eternals üzerine kurulu. 

Örümcek-Adam: Eve Dönüş Yok

Orjinal İsim: Spider-Man: No Way Home

Süre: 148 dakika

Yönetmen: Jon Watts

Senarist: Steve Ditko, Erik Sommers, Stan Lee, Chris McKenna

Son filmde yaşananlar yüzünden Örümcek Adam’ın gerçek kimliği olan Peter Parker ortaya çıkar. Bu film Peter’ın bu sorunlar ile başa çıkma çabasını anlatmakta. Kimliğinin ortaya çıkmasının hemen ardından birçok suçlama ile de yüz yüze kalır. Bu durumu kurtarmak için Yenilmezler ekibinden Doktor Strange’den yardım ister ancak işler istenildiği gibi gitmez. Örümcek adam hayranlarının içeriği sebebi ile en çok sevdiği film olan bu film Örümcek Adam serisinin ilk üçlemesinin son filmi. 

Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında

Orjinal İsim: Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Süre: 128 dakika

Yönetmen: Sam Raimi

Senarist: Michael Waldron

Scarlet Witch’in WandaVision dizisi sonrasında paralel evrende çocukları olduğu ve onları bulmak için nelerden vaz geçebileceğini gösterdiği yapım Marvel’in ilk korku temalı filmi. Filmde ilk kez Yenilmezler ekibinden bir karakteri kötü olarak görüyoruz. Aynı zamanda America Chavez karakterini ilk kez görüyoruz. Doktor Strange ile Wanda’nın karşılaşması ve paralel evrenlerin içine daldığımız seri çoklu evren konusunu derinine işlediği için oldukça önemli bir yere sahip. 

Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü

Orjinal İsim: Thor: Love and Thunder

Süre: 120 dakika

Yönetmen: Taika Waititi

Senarist: Jennifer Kaytin Robinson, Taika Waititi

End Game sonrası tekrardan kendine gelmeye çalışan Thor’un iç savaşını ve tekrardan kendine güvenme çabasını izlediğimiz yapım Elizabeth Olsen’in de tekrardan seriye dahil olduğu filmdir. Thor’un Jane Foster’ı karşısında elinde Mjolnir ile görmesi ile başlayan ve tüm tanrıları yok etmeye yemin etmiş Gorr ile mücadelesini anlatan yapımda İskandinav Mitolojisi’ne ek olarak Yunan Mitolojisine de dahil oluyoruz. 

Kara Panter: Yaşasın Wakanda

Orjinal İsim: Black Panther: Wakanda Forever

Süre: 162 dakika

Yönetmen: Ryan Coogler 

Senarist: Ryan Coogler, Joe Robert Cole

Kral T’challa’nın ölümü sonrası şehrin büyük bir yasa bürünmesini ancak bu süreçte yeni bir düşmanın ülkelerini tehdit etmesini izliyoruz. Kraliçe Ramonda uluslararası düzeyde ülkelerini savunmaya çalışırken birçok entrikaya maruz kalması artık savaşmak için çok yaşlı olduğunu fark etmesi ile prenses Shuri’nin bu görevi üstlenmesi ile ilerliyor. Filmde gerçek hayatta hayatını kaybeden oyuncu Chadwick Boseman’a da saygı gösteriliyor. 

Ant-Man ve Wasp: Quantumania

Orjinal İsim: Ant-Man and Wasp: Quantumania

Yönetmen: Peyton Reed

Senarist: Jeff Loveness

Ant-Man ve Wasp’ın kuantum evrenine girdikten sonra bu evrende yaşanan bazı olayları ve bu olaylar sonucunda tarihin en büyük kuantum savaşına tanık olacakları bir maceraya atılıyoruz. Ayrıca bu filmde Loki Dizisinden de tanıyacağımız Kang’in farklı yüzlerini de görüyoruz. 

The Marvels

Orjinal İsim: The Marvels

Yönetmen: Nia DaCosta

Senarist: Elissa Karasik, Nisa DaCosta, Zeb Wells

Captain Marvel Kree’ler tarafından çalınan kimliğini geri almak için oldukça uğraşır. Ancak bu süreçte Captain Marvel’in güçleri Kamala Khan ve Monica Rambeau ile karışır. Sorunun çözemeyen ve sürekli kendi aralarında boyutsal olarak yer değiştiren bu üçlü evreni kurtarmak için birlikte hareket etmelidir. 

Deadpool ve Wolverine

Orjinal İsim: Deadpool and Wolverine

Süre: 128 dakika

Yönetmen: Shawn Levy

Senarist: Fabian Nicieza, Rob Liefeld, Rhett Reese

Uzun bir süredir kendini süper kahraman olarak kabul ettirmeye çalışan Deadpool’un geçmişte Yenilmezler ekibine katılmaya çalıştığını ancak reddedildiğini öğreniyoruz. Bunun üstüne bunalıma giren ve uzun süredir kostümünden uzak duran Deadpool’un TVA tarafından bir görev için çağırılır. Ana görevi ise Wolverine ile ortak bir yolda ilerlemek zorunda olduğunu öğrenir. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu