0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1877

Hızlı ve Güncel DNS Adresleri

Hızlı Dns Adresleri

İnternet hızınızı arttıran unsurlardan birisi doğru dns adresleri arasından seçim yapmaktır. Uygun megabit ve internet bağlantısını sağlayan firmaların yanı sıra dns adresleri internet hızınının belirlenmesinde dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer alır. Videoları yüksek çözünürlüklü olarak ve maksimum hızlı şekilde seyretmek güncel dns adresleri sayesinde mümkün kılınır. En doğru dns adresini deneyimlemek adına pek çok farklı adresin denenmesi gerekebilir. İnternet bağlantınızın hızını arttırmak ve hedeflediğiniz deneyimi yaşamak adına sizler için derlediğimiz güncel dns adreslerinden yararlanabilirsiniz. 

Güncel ve En Hızlı Dns Adresleri Neler? 

Hızlı dns adresleri 2024 seçeneklerinden yararlanmak için özel olarak kullanımınıza sunulan dns adreslerini kullanabilirsiniz. Normal şartlarda en iyi ve ihtiyacınızı karşılayacak dns adreslerine ulaşmak hepsini tek tek değerlendirmekten geçer. Bu sayede internet konusunda en iyi hız avantajını sağlayan dns adresi belirlenmiş olur. 2024 ve 2024 yılı için belirlenmiş olan hızlı ve popüler dns adresleri şu şekildedir: 

  • 209.244.0.3 – 209.244.0.4
  • 208.67.222.222 – 208.67.220.220
  • 8.8.8.8 – 8.8.4.4

8.8.8.8 – 8.8.4.4, çok uzun yıllar boyunca kullanılan Google dns adresi olarak bilinir. Tarayıcıda kullanılan en hızlı dns adresleri arasında yer alır. Google dns adresini kullanırken birtakım adres bilgilerinin girilmesi, internet bağlantısı hızınının artmasına yardımcı olur. iPv6 protokolü için yararlanılabilecek adres bilgileri şu şekildedir: 

  • 2001:4860:4860::8888
  • 2001:4860:4860::8844

İnternet bağlantınızın hızını arttırmak adına birbiriyle ilişkili olan adres bilgilerinin kullanılması avantaj sağlar. Özellikle oyunlar esnasındaki gecikme problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik olarak kullanılan doğru yöntemler arasındadır.

2024 ve 2024 Yılı İçin En Hızlı Dns Ayarları Neler? 

Hızlı dns adresleri 2024 ve 2024 konusunda güncel olarak değerlendirilen adresler haricinde hızlı kategorisinde bulunan birtakım adres bilgileri bulunur. En hızlı bağlantılar arasında değerlendirilecek olan 2024 ve 2024 yılına ait dns ayarları aşağıdaki gibidir: 

  • Verisign: 64.6.64.6 – 64.6.65.6
  • Safe DNS: 195.46.39.39 – 195.46.39.40
  • Free DNS: 37.235.1.174 – 37.235.1.177
  • 185.228.168.9 – 185.228.169.9
  • Norton: 199.85.126.10 – 199.85.127.10

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz adresler uzun süre boyunca değişmesi beklenmeyen adreslerdendir. 2024 ve 2024 yılı için belirlenen güncel ve hızı yüksek adresler arasında değerlendirilir. Alternatif dns adresleri seçeneklerinden yararlanılarak sitelere erişim kolaylaşır ve internet hızı artar. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Dns Ayarlarını Değiştirmenin Yolu Nedir?

Dns ayarlarını değiştirmek, bilgisayarların işletim sistemleri üzerinden mümkündür. Basit işlem adımlarının takip edilmesiyle pratik şekilde dns ayarları değiştirilmiş olur. Günümüzde en sık kullanılan işletim sistemlerinden birisi Windows olarak bilinir. Windows işletim sistemini kullananlar için dns ayarlarınının değiştirilmesi şu şekildedir: 

  • Görev çubuğunda yer alan Wi-Fi/İnternet simgesine tıklamanız gerekir. 
  • Takip eden ekranda “Özellikler” kısmına gidilir. 
  • Açılan ekran üzerinden alt kısımda yer alan “Düzenle” sekmesine tıklanır. 
  • Ip ayarı kısmında otomatik DHCP olarak belirlenmiş ayarın “El ile Girilen” olarak değiştirilmesi gerekir. 
  • Açılacak olan ekranda kapalı halde bulunan IPv4 simgesi açık pozisyona getirilerek istenen ip adresleri yazılmalıdır. 
  • Tüm işlem adımları eksiksiz olarak tamamlandıktan ve bilgiler girildikten sonra “Kaydet” butonuna tıklanır. 

Windows işletim sistemleri üzerinden Dns ip adresleri değiştirme konusunda tüm işlemler yapıldıktan sonra internet bağlantısı kontrol edilir. Yeni olarak girilen dns adresleri internet hızına etki edip etmemesi konusunda gözlemlenmelidir. Dns değiştirme aşamaları yerine getirildikten sonra internet bağlantısı hızında artış meydana gelir. Bağlantı hızında herhangi bir farklılık hissedilemediği durumlarda ise dns adreslerini kontrol amaçlı hız testleri gerçekleştirilebilir. 

iOS işletim sistemine sahip iPad ve iPhone gibi cihazlar üzerinden dns değiştirmenin yolu ise şu şekildedir: 

  • Cihaz üzerinden “Ayarlar” kısmına girilerek Wi-Fi sekmesinin altında bulunan “i” ikonuna tıklanır. 
  • Açılan ekranda DHCP başlığındaki DNS satırının düzenlenmesi gerekir. 
  • Girilen dns adresleri arasına virgül koyulmalıdır. 

MacOS cihazlar üzerinden dns ayarlarını değiştirmek için ise takip edilmesi gereken adımlar şunlardır: 

  • Ekranda sol üst köşede bulunan Apple logosuna tıkladıktan sonra açılan ekran üzerinden “Sistem Tercihleri” seçeneği tercih edilir. 
  • Açılan ekranda “Ağ” seçeneğine tıklanır. 
  • Kablosuz internet bağlantısı kullananların Wi-Fi sekmesine, kablolu bağlantısı bulunanların Ethernet sekmesine tıklamaları gerekir. 
  • Yeşil ışık hangisinde yanıyorsa o bölüme tıklanır ve alt kısımda yer alan “İleri Düzey” butonuna tıklanır. 
  • Takip eden ekranda üst kısımda yer alan DNS seçeneği tercih edilmelidir. 
  • Açılan ekran üzerinden “+” ikonu tıklandıktan sonra istenen dns adresi girilir. 
  • Girili olan herhangi bir adres varsa ona tıklanarak işleme devam edilir. 

Yasaklı Sitelerde Dns Adres Bilgileri Neler? 

Yasaklı sitelere erişim sağlamak için güncel ve hızlı dns adreslerinden yararlanmak yeterli olur. Denenerek olumlu sonuç alınan dns adresleriyle yasaklı sitelere erişim sağlanır. Normal şartlarda yasaklı siteler için belirlenen özel dns adresleri bulunur. Fakat güvenilirlik problemlerinden ve geçerlilik süresini kısa olmasından dolayı birtakım sorunlar doğar. Bu nedenle tarayıcılarda en uygun internet hızını sağlayan güncel dns adreslerinden yararlanmak daha doğru olacaktır. Geçerlilik konusunda daha uzun kullanım avantajı sağlayan adreslerle yasaklı sitelere erişim mümkün kılınır. 

Dns Ayarları Neden Değiştirilir? 

Dns ayarlarının değiştirilmesinin temel amacı, yasaklanan internet sitelerine kolay erişim sağlamaktır. Bazı durumalarda kullanılan tarayıcılar siteleri görüntülemeye izin vermez. Görüntülemem sorunlarının büyük çoğunluğu dns adreslerinden kaynaklanır. Bu tip durumlarda farklı dns sunucuları denenerek en doğru bağlantıyı kurmak amaçlanır. Kullanılabilir dns adresleri sayesinde internet erişiminin daha hızlı olması sağlanmış olur. Güvenilir ve hızlı dns sunucuları tercih edilerek erişim problemlerinin ortadan kaldırılması mümkündür. 

Dns adresleri internet dünyasında yer alan önemli unsurlar arasındadır. “Domain Name System” kelimesinin kısaltmaları olarak bilinen Dns, alan adları sistemi şeklinde ifade edilir. Dns sayesinde tarayıcıya yazılan internet adreslerine ulaşmak mümkün olur. İnternet ağını oluşturan her biriminin kendisine özel ip adresi vardır. Her Ip adresini akılda tutmak mümkün olmadığından bu noktada dns devreye girerek alan adlarının karşılıklarının çözümlenmesini sağlar. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu