0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 10165

İnstagram Hesabım Kapatıldı Nasıl Geri Açarım?

Instagram Hesabım Kapatıldı Sorunu

Instagram kullanıcıları bazı durumlarda Instagram hesabım kapatıldı gibi sorunlarla karşılaşabilirler. Instagram uygulamasını kullananların uygulamayı kullanırken dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunur. Bu hususlardan haberdar olmayan ve bunlara dikkat etmeyen kullanıcıların Instagram hesapları kapatılabilir.

Instagram uygulaması tüm uygulamalar gibi zaman zaman hesapları ve hesaplardan yapılan paylaşımları kontrol eder. Eğer diğer kullanıcılar bir hesabı şikayet ederse hesap takip altına alınıp kapıtılabilir. Bu gibi durumlar yaşayan kullanıcılar için bu oldukça can sıkıcı bir durumdur. Hesabı kapatılan kullanıcılar bir süre bu durumla uğraşmak zorunda kalabilirler.

Kapatılan Bir Instagram Hesabı Tekrar Açılabilir Mi?

Kapatılan bir Instagram hesabına uygulama daha öncesinde bir mesaj ya da mail aracılığı ile hesabın kapatılacağını bildirir. Kullanıcıların düzenli olarak e posta adreslerini kontrol etmeleri gerekir. Kapatılan Instagram hesabı geri alınabilmesi için karşılaşılan formu çok dikkatli şekilde doldurmak gerekir. Instagram yöneticilerinin bu formla birlikte kafalarında bir pürüz kalmaması gerekir. Instagram hesabım silindi diyen bir kullanıcının bu noktalara çok dikkat etmesi gerekir. Eğer hesap geçici süreliğine kapatıldıysa formda aşağıdakiler yer alır.

  • “Kullandığınız hesap bir işletme-hizmet ya da kişiyi mi temsil ediyor?”. Bu soruya evet cevabı verilir.
  • Daha sonra nüfus cüzdanında yazan isim ve soy ismin yazılması gerekir. 
  • Kullanıcının Instagram kullanıcı adını hatasız yazması da gerekir.
  • E-posta adresi de hatasız olarak yazılır. 
  • Instagram kullanıcılara nerede olduklarını sorar. Bu soruya da doğru cevap verilmesi gerekir.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hesabı Neden Kapatılır?

Instagram hesabı kendi talebi dışında kapatılan kullanıcılar için buna neden olabilecek birkaç sebep aşağıdaki gibidir:

  • Telif hakkını ihlal eden kullanıcıların hesapları kapatılır.
  • Şiddet, ırkçılık veya düşmanca duygular barındıran davranışlar sergileyen kullanıcıların hesabı kapatılır.
  • 18 yaş üstü cinsel içerik içerin paylaşımlar yapan kullanıcıların hesapları kapatılır.
  • Fazla sayıda cins adreslerinden giriş yapan kullanıcıların hesapları kapatılır.

Instagram hesabım açılmıyor sorunu yaşayan kullanıcıların çoğunun hesapları yukarıdaki sebeplerden kapatılır. Bunların dışında bir sorun varsa da Instagram kullanıcı hesabını kapatabilir.

Instagram Topluluk Kuralları İhlali

Aşağıda Instagram topluluk kuralları sıralanmıştır. Bu topluluk kurallarının ihlal edilmesi durumlarında kullanıcıların hesapları kapatılır.

  • İnsan ve hayvan hakları ihlali
  • Irkçılık, din, dil, renk ayrımı içeren paylaşımlar
  • Küfür ve hakaret içerikli paylaşımlar
  • Spam amaçlı reklam ve gönderiler 
  • Cinsellik ve pornografi içeren paylaşımlar
  • Fake hesap ve fake ticaret yapılması
  • Kanunlara aykırı ürün ve hizmet sunulması
  • Dolandırıcılık temelli gönderiler paylaşılması

Yukarıdaki içeriklere sahip hesaplar topluluk kurallarını ihlal etmiş sayılır ve hesapları kapatılır. Bu gibi ihlaller sonucunda Instagram hesabım kapatıldı nasıl açarım diyen kullanıcıların hesaplarını açma şansı kalmıyor.

Toplu Şikayetler Alınması

Instagram kullanıcılarının hesapları hakkında toplu şıkayet alınması durumunda Instagram hesaplarını kapatır. Eğer kullanıcı toplu tepki alıcak ve sakıncalı bulunup şikayet edilecek davranışlarda bulunursa diğer kullanıcılar tarafından şikayet edilebilir. Toplu şikayet edilen hesaplar incelenir. Toplu şikayet alan hesapların büyük bir çoğunluğu kapatılır.

Hesaba Ulaşılamıyor Durumu

Hesaba ulaşılamıyor durumu ile karşılaşıldığında hesap Instagram uygulaması tarafından kapatılmamış olabilir. Hesabı kullanıcı kendisi kapatmış olabilir. Ya da bu durumu yaşayan kullanıcının hesabı çalınmış ve çalan kişi tarafından kapatılmış olabilir. Bu aşamada yapılabilecek seçenek kalmaz. Ne yazık ki kullanıcının hesabını geri alma şansı da olmaz. Bu sebeple hesabı güvenlikli kullanmak tavsiye edilir.

Hesap Hırsızlıkları Durumu

Hesap hırsızlığı durumu yaşandıktan sonra yapılabilecek bir şey kalmıyor. Maalesef hesap çalındıktan sonra kullanıcının değil çalan kişinin yaptığı tüm topluluk ihlalleri ve diğer hesap kapatılma sebeplerinin geri dönüşü olmuyor. Hesap gerçek sahibi ne kadar itiraz ederse etsin hesabını geri alma şansı kalmamış oluyor. Sarf edilen çabaya karşılık kullanıcı hesabını geri alamıyor.

Kapatılan Instagram Hesabı Nasıl Geri Açılır?

Instagram hesabının kapatılması durumu ile karşılaşan kullanıcılar oldukça tedirgin olurlar ve can sıkıcı bir durum yaşarlar. Bu gibi durumlar bazen kullanıcıların bilgisi dışında başlarına gelir bazen kullanıcılar böyle bir sonucu tahmin etmezler. Bu gibi durumlarda Instagram hesabının geri açılması ne yazık ki kesin değildir. Fakat kullanıcıların deneyebileceği bir yöntem vardır. 

Aşağıda Instagram hesabım kapanmış diyen kullanıcılar için hesaplarını geri açmak için yapabilecekleri sırasıyla yer alır.

  • Kullanıcı öncelikle Instagram uygulamasına giriş yapar.
  • Giriş yapıldığında kullanıcılara Instagram hesaplarının kapatıldığına dair bir bildirim mesajı yollanır.
  • Yazılı bir mesaj alan kullanıcılara “eğer bir sorun yaşıyorsanız bize bildirin” şeklinde bir seçenek sunulur.
  • Burada kapatılan hesabı kurtarmak için yardımcı olabilecek bir form yer alır. Yukarıda da anlatıldığı gibi bu formda doldurulması istenilen kısımlar en doğru şekilde doldurulur.
  • Form doldurulup kontrol edildikten sonra “gönder” butonuna tıklanarak form Instagram uygulamasına gönderilir.
  • Daha sonra kullanıcıların mail adreslerine Instagram bir kod gönderir. Bu kodu not alarak mail cevaplanır.

Bu işlemler tamamlandıktan sonra Instagram en fazla 1 hafta gibi bir sürede kullanıcılara geri dönüş sağlar. Bu geri dönüş olumlu veya olumsuz şekilde olabilir. Olumlu geri dönüt alabilmek için formu doğru şekilde doldurmak ve Instagram’ın yolladığı kodu kesinlikle doğru not almak gerekir. Instagram hesabı kapatılmış bir kullanıcı hesabını geri almaya çalışırken kesinlikle hatasız işlem yapar. Bu işlemlerde hata yapması hesabını geri almasına engel olabilir.

Instagram hesabım kapatıldı sorunu ile karşılaşılmasının birden çok sebebi vardır. Kullanıcıların bu gibi bir sorunla karşılaşmaması için mutlaka Instagram için sakıncalı olan davranışlarda bulunmaması gerekir. Instagram’ın topluluk kurallarını ihlal etmek, şikayet almak veya toplu şikayetler alacak davranışlarda bulunmak hesabın kapatılması için sebep oluşturur. Kapatılan hesapların geri alınabilmesi kolay bir işlem değildir ve her zaman sonuç vermeyebilir. Kullanıcıların Instagram hesaplarını en güvenli ve sakıncasız şekilde kullanması tavsiye edilir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • EP
    8 ay önce
    Ebru Polat

    Bayigram sayesinde kapanan hesabımı geri açtım tüm herkesin konuya bakmasını dile getiriyorum tecrübeli bir firma teşekkür ederim bu konu için yardımcı oldular herkese tavsiye edeceğim.

  • M
    8 ay önce
    Mehmet Öncü

    Öncelikle bayigram sayesinde hesabımın neden kapatıldığını anlamak için dikkatlice inceledim Bu, sorunun kaynağını anlamama ve tekrar yaşamamak için önlem almama yardımcı oldu çok teşekkürler bayigram.

  • AD
    8 ay önce
    Ahmet Dursun

    İnstagram hesabım kapatıldı ve bayigram'daki bilgiler ile tekrardan aktif hale getirdim hesabımı çok teşekkür ederim bayigram'a çok faydalı bilgiler sağlıyorlar.

  • Y
    8 ay önce
    Yaren Çelik

    Kapatılan instagram hesabımı tekrardan açtım bu konuda Bayigram'a çok teşekkür ederim büyük bir fark yarattınız bilgilerinizle herkesin sorununu hallediyorlar iyi çalışmalar.

  • MK
    8 ay önce
    Murat Korkmaz

    Kapatılan hesabımı bayigram sayesinde verilen bilgilerle tekrar açtım çok teşekkür ediyorum bayigram'a sizlerde mutlaka bir sorununuz olduğunda bayigram'a ulaşmalısınız.

  • M
    8 ay önce
    Melek Şahin

    İnstagram hesabım kapatıldı Bayigram sayesinde hesabımı tekrar açtım gerçekten bilgileri çok harika teşekkür ederim bayigram ailesi

  • MT
    8 ay önce
    Melek Toprak

    Instagram hesabımı açmamda çok faydalı oldu ne kadar teşekkür etsem azdır iyiki varsınız!

  • ES
    8 ay önce
    elif saritas

    Bu makale sayesinde instagram hesabımı nasıl geri açabileceğimi öğrendim. Çok faydalı çok teşekkür ederim bayigram.

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu