0
Yunus
Editör
19 Eylül 2023 1337

WhatsApp Hesabı Nasıl Silinir?

WhatsApp hesap silmek nasıl yapılır veya WhatsApp hesabı nasıl silinir, merak ediyorsanız, adım adım rehber ile nasıl olduğunu öğrenin!

Dünya çapında sosyal mesajlaşma uygulaması denildiğinde akla ilk olarak WhatsApp gelmektedir. WhatsApp kendi iç yapısı sayesinde pek çok kişinin tercih ettiği ve kullandığı uygulamaların başında gelmektedir. Uygulamanın hem birey hem de işletmeler için işlevsel olması, alanında benzersiz yapmaktadır.

Günlük kullanım için ideal olan WhatsApp, bazı nedenlerden dolayı insanlar silmek istemektedir. WhatsApp hesap silme yöntemleri bu noktada devreye girerek işleri kolaylaştırmaktadır. Çoğu insan ise WhatsApp hesap silmek nasıl yapılır, öğrenmek istemektedir.

Sizler için anlatmış olduğumuz rehberle birlikte ‘Whatsapp hesabı nasıl silinir?’ detaylara yer vereceğiz. Böylelikle kısa sürede istediğiniz WhatsApp hesabı silebileceksiniz. İçeriğe başlamadan önce hatırlatalım; hesap silme işlemi kalıcıdır ve yanlışlıkla silindiği takdirde geri alınmaz.

WhatsApp Hesabı Silme Nasıl Yapılır?

WhatsApp Hesabı Silme Nasıl Yapılır

WhatsApp hesabınızı silmek, kişisel verilerinizi ve iletişim bilgilerinizi kalıcı olarak kaldırmak anlamına gelmektedir. İşlemi dikkatlice ve bilinçli bir şekilde yapmanız önemli olmaktadır. Hesap silme işlemini gerçekten yapmaya kararlıysanız, adımları gerçekleştirebilirsiniz.

Hesabınızı silmek istediğinizde 3 faklı yol bulunmaktadır. Android, iPhone veya bilgisayar kullanarak silme işleminizi yapabilirsiniz. Unutmamanız gereken durum var ki, silme işlemi yanlışlıkla veya isteyerek silin, silme işlemi geri alınmamaktadır. O yüzden talimatları uygularken dikkatli davranmak, en doğru karar olacaktır. 

WhatsApp Hesap Silme Android

WhatsApp Hesap Silme Android

Kullanıcıların çoğu WhatsApp uygulamasını mobil cihaz üzerinden kullandıklarından dolayı, silme işlemini mobil üzerinden yapmak istemektedir. Bu doğrultuda Android cihaz kullanıyorsanız, silme işlemi basit olmaktadır. Hesap yalnızca uygulama üzerinden silinebildiğinden en çok kullanılan yöntem olduğu bilinmektedir.

Android telefonu üzerinden WhatsApp hesap silmek için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Öncelikle Google Play Store üzerinden WhatsApp uygulamasını kurun ve yükleyin
  • Kurduğunuz uygulamayı açın ve telefon bilgilerinizi girerek oturumunuzu aktifleştirin
  • Uygulamanın ana sayfasına otomatik olarak geldikten sonra en yukarıda bulunan 3 noktalı simgeye bir kez dokunun
  • Açılan menünün en alt kısmında yer alan ‘Ayarlar’ yazısına bir kez basınız
  • ‘Ayarlar’ sayfası aynı zamanda profil bilgilerinizi düzenleyebileceğiniz alandır.
  • Bu alanda en baştaki seçenek olan ‘Hesap’ simgesine bir kez dokunun
  • ‘Hesap’ sayfasından en aşağıda bulunan ‘Hesabı sil’ yazısına dokunun.
  • Böylelikle WhatsApp hesabınızı silme adımını tamamlamış olacaksınız.

WhatsApp Hesap Silme iPhone

WhatsApp Hesap Silme iPhone

iPhone veya iOS işletim sistemi sahip cihazınız olduğunda WhatsApp üzerinden bir hesabınız olabilir. Bu durumda en mantıklı çözüm, telefon üzerinden silmektir. Uygulamanızı silme için ise aşağıda detaylı olarak anlatılan adımları uygulayarak kısa sürede hesap işlemlerinizi yapabilirsiniz.

iPhone üzerinden WhatsApp hesap silme nasıl yapılır merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları yapabilirsiniz:

  • İlk olarak App Store üzerinden WhatsApp uygulamasını yüklü değilse kurunuz
  • WhatsApp uygulamasını cihazın üzerinde göründükten sonra hesap bilgilerinizle birlikte açınız.
  • Uygulama ana sayfasına gelmenizin hemen ardından sayfada yer alan ‘Ayarlar’ simgesine bir kez basınız.
  • Açılan menünden ‘Hesap’ seçeneğine dokunarak ilerleyin.
  • Hesap sayfasından ‘Hesabımı Sil’ kısmına bir kez dokunun.
  • Böylelikle iPhone üzerinden kolaylıkla WhatsApp hesabınızı silebileceksiniz.

WhatsApp Hesabı Silme İnternetten

WhatsApp hesabınızı silmek istediğinizde üçüncü bir yol arıyorsanız, o da bilgisayar veya internet üzerinden silmektedir. Sosyal mesajlaşma platformu, hesap silme işlemlerini yalnızca uygulama üzerinden izin vermektedir. Bu yüzden bilgisayar üzerinden silmenin tek yolu Android veya iOS emülatör kullanmaktır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Başka Telefondan WhatsApp Hesabı Silme

Başka telefondan WhatsApp hesabı silme olmasa da farklı cihazlardan çıkış yapabilirsiniz. WhatsApp uygulaması, ana mobil cihaz üzerinden yönetildiğinde diğer cihazlar, bağlı cihaz olarak geçecektir. Bağlı cihazları kaldırmak veya silmek mümkün olmaktadır. Ancak hesabınızı silemezsiniz.

WhatsApp Girmeden Hesap Silme

WhatsApp hesabı hakkında insanların bilmek istedikleri pek çok soru olabilmektedir. Bunlardan biride uygulamaya girmeden hesabın nasıl silineceği konusundadır. WhatsApp uygulamasında hesap silme adımlarının her biri giriş yaptığınızda gerçekleşmektedir. 

Giriş yapmadan veya Whatsapp’a girmeden hesap silmek mümkün olmamaktadır. Fakat uygulamayı mobil cihazınızdan silmek istiyorsanız, kaldırabilirsiniz. Kaldırmak için uygulamaya giriş yapmanız gerekmemektedir. Herhangi bir uygulamada olduğu gibi üzerine basılı tutarak ‘Sil’ tuşuna basabilirsiniz. Böylelikle hesabınız kalıcı olarak silinmese de WhatsApp uygulamasını görmemeniz mümkün olacaktır.

WhatsApp Hesap Silme Tekrar Açma

Uygulamayı kullandığınız süre boyunca verilerinize erişebilir durumda olursunuz. WhatsApp hesabı silme işlemi gerçekleştiğinde ise maksimum 30 güne kadar hesabınız kalıcı olarak silinir. Böyle bir durumunda WhatsApp hesap silme tekrar açma yollarını arıyor olabilirsiniz.

Tekrar hesabınızı açabilmeniz mümkündür. Ancak hatırlatalım; uygulama sizi daha önce hiç hesap açmamış biri olarak tanıyacağı için eski verilerinize ulaşabilir olmayacaksınız. 

WhatsApp Hesabımı Sildim Ama Görünüyor

Silme işlemini yapan pek çok insan ‘WhatsApp hesabımı sildim ama görünmüyor’ hatasının kaynağını sorgulamaktadır. Bu hata genellikle silme işlemine başlatıldığı andan itibaren gerçekleşen durumlardan biridir. Hesabınızı sildiyseniz ve görünmüyorsa bunun iki çözümü bulunmaktadır.

WhatsApp hesabımı sildim ama görünmüyor sorununuz çözümü aşağıdaki gibidir:

  • Hesap Silme Adımlarını Doğru Yapmamak: WhatsApp hesabı silme adımları basit görünse de bazı durumlarda uygulamanın hatalı çalışması veya internet problemlerinden ötürü işlem tamamlanamamaktadır. Eğer bunların haricinde durum oluştuysa silme adımlarını yanlış şekilde yapmanızdan kaynaklanmaktadır. WhatsApp hesabı silmek için sırasıyla Üç noktalı simge > Ayarlar > Hesap > Hesabı Sil adımlarını yapın, sorun çözülecektir.
  • Bekleme Süresinin Tamamlanmaması: WhatsApp hesabınız silme işlemi başlatılsa dahi bekleme süresi bazen olabilmektedir. Çoğu durumda hesabınızın kalıcı olarak silinmesi 30 gün sürebilmektedir. Bu yüzden 30 gün beklemeyi deneyin, sorununuz çözülecektir.

WhatsApp Hesabı Silinirse Ne Olur?

WhatsApp Hesabı Silinirse Ne Olur

WhatsApp hesabı silmek, hassas bir konu olduğundan pek çok kişi silindiğinde ne olacağını merak etmektedir. Hesabın silinmesi de geri alınamayan bir işlem olduğundan özellikle insanların dikkatini buraya çekmektedir. 

WhatsApp uygulamasını sildiğinizde aşağıdaki durumlar gerçekleşmektedir:

  • Hesabınızla ilişkili Profil fotoğrafı ve bilgileriniz silinecektir.
  • Uygulamayı kullandığınız süre boyunca bir gruba katıldıysanız, gruptan da silinmiş olacaksınız
  • WhatsApp uygulaması, sık sık mesaj yedeği aldığından dolayı, geçmiş mesaj yedeği de silinecektir.
  • Silme işlemi kalıcı olduğundan dolayı hesabınıza tekrar erişmek mümkün olmamaktadır.

Hesap silme işlemi tamamlanırken ise aşağıdaki durumları olmaktadır:

  • Whatsapp hesap silme işlemi 30 güne kadar sürebilmektedir (Ancak hatırlatalım; 30 gün içerisinde verilerinizi indirmek mümkün değildir)
  • 30 günlük süre için verileriniz veri kaybına neden olacak durumlar adına sunucularda saklanabilmektedir.
  • Veri saklanma veya yedek depolarda tutulma durumlarında bile verilerinize erişmek mümkün değildir
  • Veriler silinse dahil bazı güvenlik durumların ötürü log kayıtlarınız ve veri tabanı bilgileriniz saklanabilmektedir.
  • Diğer durumlar için ise (yasal durumlar, ihlal ve zarar önleme çalışmaları) veriler saklanabilmektedir.

WhatsApp Uygulamasını Silince Hesap Silinir Mi?

Hayır, WhatsApp uygulaması, cihazınızdan sildiğinizde hesabınız silinmez. Uygulama depolama birimine kaydedildiğinden sadece depolamayla ilişki veriler kaldırılır. Uygulamayı tekrar yüklediğinizde hesabınıza ulaşabilir ve giriş yapabilirsiniz.

WhatsApp Hesabını Silince Aynı Numarayla Tekrar Açılır Mı?

WhatsApp hesabınızı silmek, tüm verileriniz kalıcı olarak veya geri dönülemez şekilde silinmesi demektir. Böyle bir durumda verilerinizi (Fotoğraf, video, mesaj veya belgeler gibi) kaydetmediyseniz, artık ulaşamazsınız demektir. Çoğu durumda pek çok insan aynı numarayla tekrar WhatsApp hesabı açılır mı diye sormaktadır.

WhatsApp hesabınızı aynı numarayla tekrar açmak mümkündür. Ancak artık geçmiş bilgilerinize ulaşamadınız için uygulama sizi yeni hesap olarak tanımlayacaktır. O yüzden silme işlemini yapmadan önce mutlaka önemli verilerinizi bir yere kaydetmeniz önemli olacaktır.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu