0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1968

Instagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

İnstagram milyonlarca kullanıcı profiline sahip olan bir uygulama olarak en çok kullanılan uygulamalar arasındadır. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra siz çıkış yapana kadar açık kalmaya devam etmesi bakımından çoğu zaman şifre unutulması ise karşılaşmak mümkündür. Kullanıcılardan çoğu zaman “instagram şifremi unuttum ne yapabilirim” gibi cümleler duymak mümkündür. Bu gibi durumlarla karşılaşıldığı zaman şifre yenileme talebinden bulunmak gerekmektedir. Şifrenizi yeni bir şifre oluşturarak değiştirdiğiniz zaman instagram hesabınıza girebilmeniz mümkündür.

İnstagram şifre değiştirme işlemi oldukça basit olup birkaç dakika içerisinde yeni şifrenizi oluşturabilmeniz mümkündür. Şifre değiştirme işleminde en önemli faktörü instagrama kayıt olurken kullandığınız e- posta adresinizdir. E- posta adresinize erişiyor olmanız gerekmektedir. Değiştirmek istediğiniz şifreniz kayıt olurken kullandığınız e- posta adresine bir link gönderilecektir. Aynı zamanda instagram sizin olduğunuzdan emin olması gerekmektedir. E- posta adresinize gelen link ile instagram şifresini güvenli bir şekilde değiştirebilir ve rahat bir şekilde uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

İnstagram Hesabının Şifresini Geri Alma Yolları Nelerdir?

Unutulan instagram hesabının şifresini geri alma ya da değiştirme işlemi oldukça kolay olup fazla vaktinizi almamaktadır. Unuttuğunu şifreyi geri almak ya da değiştirmek için aşağıda verilen adımları takip etmeniz yeterlidir:

  • İlk olarak instagram giriş sayfası açılır.
  • Sayfa üzerinde yer alan “giriş yap” seçeneğine tıklanır.
  • Giriş yap sayfası açıldıktan sonra kullanıcı adı ve şifre kutucuğunun hemen altında “Şifreni mi unutun?” yazısına tıklanır.
  • Şifreni mi unuttun yazısına basıldıktan sonra şifre yenileme sayfası açılacaktır. Bu sayfa da yer alan instagram hesabınıza ait e- posta adresinizi ya da kullanıcı adınınız yazmanız gerekmektedir.
  • E- posta adresi ya da kullanıcı adı doldurulduktan sonra “şifreyi yenile” butonuna basılır ve şifre yenileme işlemi başlatılır.
  • E- posta adresinize şifreni değiştireceğiniz bağlantı linki gönderilir.
  • Bu linke tıklayarak şifrenizi yenileyebilirsiniz.
  • Şifre yenileme maili gereksiz mailler kutusuna düşebilmektedir bu yüzden tüm mail kutularına bakılması tavsiye edilir.

Yukarıda verilen adımları takip ederek instagram şifremi unuttum ne yapabilirim sorusunun cevabına ulaşabilirsiniz. Bu noktadan dikkat edilmesi gereken bir nokta mevcuttur. O da şifre yenileme linkinin gideceği e- posta adresinizin aktif bir şekilde kullanılıyor olmasıdır. Aksi takdirde şifre yenileme için daha fazla uğraşabilmeniz mümkündür. Aynı zamanda şifrenizi yeniledikten sonra tekrardan unutmamak için bir yere not alabilirsiniz.

İnstagram Şifresini Unuttum, Hesabımı Tekrar Girebilir Miyim?

İnstagram şifremi unuttum ne yapabilirim? Dediğiniz an yapmanız gereken tek işlem instagram giriş sayfasında yer alan “şifremi unuttum” seçeneğine tıklayarak karşınıza çıkan adımları takip edip yeni şifre oluşturmaktır. Böylece kolay bir şekilde instagram hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

 

E- Pota Adresim Güncel Olmasa da Şifremi Değiştirebilir Miyim?

E- posta adresinizin güncel olmadığı durumlarda şifre değişikliği yapılırken, şifre değişikliğini onaylamanız için e- posta adresiniz yerine telefon numaranızı yazarak numaranız üzerine kod gönderilmesini talep ederek kolay ve güvenilir bir şekilde şifre değişikliği yapabilirsiniz.

İnstagram Şifresi Nasıl Daha Güvenli Bir Hale Getirilir?

İnstagram hesabınızı daha güvenli bir hale getirebilmek için yapmanız gerekenlerin başında e- posta adresiniz ve telefon numaranızı güncel tutmanızdan geçmektedir. E- posta ve numaranızı güncel tuttuğunuz zaman şifreniz ile ilgili sorun yaşadığınız durumlarda kolay bir şekilde halledebilirsiniz. Bunun haricinde çift faktörlü kimlik doğrulaması seçeneğini de aktifleştirerek sizin haricinizde hesabınıza girmeye çalışanlara karşı önlem almış olur ve bildirim alırsınız.

Eski İnstagram Şifresini Bilmeden Yeni Şifre Belirleyebilmek Mümkün Müdür?

İnstagram şifrenizi değiştirmek için eski şifrenizi bilmenize gerek yoktur. Eski şifrenizi hatırlamıyorsanız telefon numaranı ile kod talep ederek instagram şifrenizi eski şifrenizi girmeye gerek kalmadan yenileyebilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu