0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 4217

Instagram Resimleri Beğenememe Sorunu

Instagram resimleri beğenemiyorum hatası almak geçici engel almışsınız demektir. Instagram tarafından aktivitelerinizin illegal olarak anlaşılması demektir. Örneğin yorum, takipçi ve etiket sınırını aşmak olabilir. Gün içerisinde 150 taneden fazla fotoğraf beğenmek, 1 dakika içerisinde 10 taneden fazla resmi beğenmek ya da 1 gün içerisinde 7.500 taneden fazla hesabı takip etmek gibi durumlarda instagram beğeni yapamıyorum gibi sorunlar ile karşılaşılır. Bu aktiviteleri inceleyen Instagram uygulaması, hesabınıza uyarı amaçlı bir engel koyar. Bu engel sırasında kimseyi takip edemez ve fotoğraflarını beğenemezsiniz.

Instagram Geçici Engel Nasıl Kaldırılır?

Geçici engeli kaldırmak için yapılabilecek tek şey yukarıda bahsedilen yukarıdaki illegal aktivitelere devam etmemektir. Geçici engelin süresi 1 – 2 gün aralığında olup bu süre sonucunda kendiliğinden kalkar.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Engel Almamak için Ne Yapılmalıdır?

Instagram engeli almamak için yapılması gerekenler şu şekilde verilmiştir:

  • 1 gün içerisinde 150 taneden fazla fotoğrafı beğenmemek,
  • 1 gün içerisinde 50 taneden fazla fotoğraf paylaşmamak,
  • 1 gün içerisinde 500 taneden fazla kişiyi takip etmemek,
  • 1 fotoğraf paylaşırken 5 taneden fazla etiket kullanmamak,
  • 1 dakika içerisinde 10 taneden fazla fotoğraf beğenmemek,
  • 1 dakika içerisinde 20 taneden fazla hesabı takip etmemek instagram beğeni yapamıyorum gibi sorunlar almama açısında yapılmalıdır.

Instagram Kendi Kendine Takip Etme Sorunu Nasıl Ortadan Kalkar?

Instagram uygulamasının kendi kendine takip etme probleminden kurtulmak için 2 yöntem mevcuttur. Bu yöntemler ile Instagram hesabınızın, başka hesaplar tarafından otomatik olarak takip etmesini önler. Hesabınızı güvende tutmak için uygulanabilecek bu 2 yöntem şu şekilde verilmiştir:

  • Instagram AOI İzinlerini Kontrol Edin: Instagram’a girişi yapın. Giriş yaptıktan sonra ise izin verdiğiniz uygulamaları inceleyip seçin.
  • Instagram Hesap Şifresini Değiştirin: Instagram hesabınıza giriş yaptıktan sonra, ayarlar > güvenlik > şifre basamakları uygulanarak şifre değiştirme işlemi yapılmalıdır. Şifrenizi değiştirdikten sonra giriş yapılan tüm cihazlardan çıkış yapılmaktadır. Log in olunan tüm sistemlerden de çıkış yapılacaktır. Bu şekilde de artık Instagram hesabınızda, başka hesapları instagram kendi kendine takip yapıyor gibi bir sorun çıkmayacaktır.

Instagram’da Hesabı Takip Edememe Sorunu Neden Olur?

Instagram’da geçici takip edememe problemi sebepleri şu şekilde verilmiştir:

  • Instagram’ın son 5 yıl içerisinde gelen güncellemesi ile illegal aktivite takibi de başlamıştır. Bu takip ile birlikte ise Instagram artık kimin Instagram’ı doğru bir şekilde kullanıp kullanmadığını ciddi bir şekilde gözlemlemeye başladı. Son 5 yıl içerisinde de birçok Instagram kullanıcısı Instagram takip edemiyorum gibi sorunlar ile karşılaşmaktadır.
  • İnternet Bağlantısından dolayı da Instagram engel problemi yaşayabilirsiniz. Bazı durumlarda birilerini takip edememenizin nedeni internet bağlantısı olabiliyor.

Instagram Hesabının Geçici Olarak Engellendiği Nasıl Anlaşılır?

Instagram geçici engel olduğunu anlamak için bazı hesapları takip etmeyi ya da fotoğraflarını beğenmeyi denemeyebilirsiniz. Eğer bu işlemleri yapamıyor iseniz yani birilerini takip ettikten ya da fotoğrafını beğendikten hemen sonra takip ve beğeni işlemi geri çekiliyor ise hesabınız geçici olarak engellenmiş demektir.

Instagram Hesap Engeli Nasıl Kaldırılır?

Instagram hesabının engelini kaldırma işlemi için endişelenmeye gerek yoktur. En başından beri hesabınıza başarılı şekilde giriş yapabildiyseniz, hesabınızın geçici bir engeli olduğunu ve geçici olduğunu bilmeniz gereklidir. Hesabınız en geç 1 2 – gün içerisinde normale dönecek ve hesap aktiviteleriniz kendiliğinden gelişecektir. Bu süreçte ise bilmediğiniz bir işlem yapmak sorun yaratabilir. Bu yüzden de Instagram takip edemiyorum ya da instagram beğeni yapamıyorum gibi sorunların çözülmesini beklemek ve aynı zamanda illegal durumlardan kaçınmak gereklidir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu