0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3063

Instagram Konum Ekleme

Instagram Konum Ekleme Özelliği

Instagram'ın sosyal medya uygulamasına bir konum ekleme kabiliyetine sahip olması, birçok kullanıcının bu özelliği nasıl kullanacağını öğrenmesine yol açmıştır. Instagram konum ekleme özelliği ile pek çok kullanıcı başarısız olduğu için bu konuda doğru bilgiler almak için sorular sorulmaya başlanmıştır.

Instagram'daki "konum ekle" veya "konum" işlevi aktif olarak kullanılıyor. Ancak Instagram, kullanıcılarına doğrudan bir yer ekleme veya yer olarak bir yer oluşturma imkanı sunmamaktadır. Instagram'da konum ekle bölümüne gittiğinizde, aramalarınızda bulduğunuz adresler ya Google Haritalar tarafından alınmış ya da önceden açılmış adreslerdir.

Instagrama Yeni Konum Nasıl Eklenir?

Instagram’da var olmayan bir yeni konumu eklemek için şu adımlar izlenmelidir:

  • İlk önce işletmeniz için bir Facebook sayfası oluşturun.
  • Bunu yapmak için, bilgisayarınızda Facebook hesabınıza giriş yapın ve Facebook sayfa oluşturucu ekranına erişmek için buradaki bağlantıya tıklayın.
  • "Yerel işletme veya yer" sayfa türünü seçin ve açılan küçük bilgi ekranında tüm bilgileri doğru bir şekilde doldurun, doldurduktan sonra "başla" deyin.
  • Facebook sayfanız oluşturulacak ve profil fotoğrafı ve kapak fotoğrafı ekleme ekranı görünecektir.
  • Bu bölümleri daha sonra düzenleyebilirsiniz, böylece "geç" diyerek atlayabilirsiniz.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagrama Google Maps ile Konum Ekleme

Google Maps üzerinde Instagram’a yeni konum eklemek için şu adımlar izlenmelidir:

  • Önce bir Gmail adresinizin olması gerekir. Henüz bir Gmail adresiniz yoksa, üyelik işlemini hızlı bir şekilde tamamlayabilir ve kendiniz için yeni bir Gmail hesabı açabilirsiniz. 
  • Yeni açtığınız veya önceden sahip olduğunuz bir Gmail adresiyle Google Hesabınızda oturum açmalısınız. 
  • Giriş işlemini başarıyla tamamladıktan sonra, MAPS sekmesindeki Google Maps sekmesini açın. 
  • Arama alanına adres olarak işaretlemek istediğiniz yeri girin. Konumu bulduğunuzda seçin, verdiğiniz adres için kayıt bilgileri oluşturun ve Google Maps’e konum olarak kaydedin. 
  • Bu konum, konum olarak işaretlendiğinde, tüm GPS cihazlarında bulunabilir. Bu süreç bazı durumlarda uzun sürebilir. Dolayısıyla kullanıcının Instagram'a bir yer eklemek için bir süre beklemesi gerekebilir. 
  • Konumunuzu Google Haritalar'a başarıyla ekledikten sonra, Instagram uygulamanızla hesabınızda oturum açın. 
  • Instagram'a eklemek istediğiniz fotoğraf üzerinde istenilen düzenlemeleri yaptıktan sonra yukarıdaki sonraki ikona tıklayın ve görünen alanda "Haritaya Ekle" özelliğini etkinleştirin. 
  • Haritaya Ekle seçeneğini açtıktan sonra, "Konum Adı" seçeneğine tıklayın, Google Haritalar aracılığıyla konum olarak önceden seçtiğiniz yerin adını girin ve yükleme işlemini tamamlayın.

Instagram’da Konum Kapatma Ayarları

Instagram’da konum kapatma ve açma için aynı işlem yapılır:

  • Instagram uygulamasından çıkın ve iPhone'unuzun ayarlarına gidin. 
  • Gizlilik kısmına ve ardından Konum Servislerine tıklayın. 
  • Ekranı aşağı kaydırın ve Instagram'a dokunun. 
  • Konumlara erişimi seçmek için Uygulamayı Kullanırken veya Asla seçeneğini işaretleyin.

Instagram konum ekleme özelliği aktif olmayan yerler için Instagram konumu bulunamayacaktır.

Gönderi Silmeden Önceden Eklenmiş Konumu Kaldırma

Instagram'daki fotoğraflara veya videolara göre eklenmiş konumları kaldırmak için basit ve rahat bir şekilde işlem yapılabilir. Bu işlem, yüklenen fotoğrafların veya videoların "Düzenle" sürümü ile çevrimiçi olarak kolayca yapılabilir. İçerikte bulunan konum bilgisini herhangi bir zamanda basitçe silmek mümkündür. Ayrıca konumu olmayan görsel alanda yer değişikliği varsa, yer değişikliği de yapabilir. Tüm bu süreçler kısa sürede gerçekleşir.

Instagram’daki gönderilere konum eklemek veya kaldırmak için gönderileri kaldırıp tekrar yüklemek hem gereksizdir hem de zaman kaybına neden olabilir. Gönderi düzenleme ayarlarından gönderinin başlığını, konumunu ve açıklamasını değiştirmek çok kolay bir şekilde yapılabilir.

Instagram Konum Bulmama Problemi

Instagrama hikayeler eklerken konum bulamama, kullanıcıların zaman zaman fotoğraf veya video ekleme bölümlerinde gördüğü bir durum olarak görülüyor. Bu sorun genellikle konum ayarlarından veya internet bağlantısının olmamasından kaynaklanabilir. Aynı zamanda akıllı telefon veya tabletlerden kaynaklanan bir durum olarak da tanımlanabilir. Cihazla ilgili konum problemlerinin farklı noktaların gösterilmemesinden veya yer yetersizliğinden kaynaklandığı da söylenebilir. 

Böyle bir durumla karşı karşıya kalan Instagram kullanıcıları, gönderinin arama kısmına uygun hareket etmeleri kesin sonuçlar verecektir. Ayrıca mevcut konum, bu kutuya girildikten sonra eklenecek konum kolaylıkla bulunabilir. Ancak bu tür aramalarda lokasyonun yüklenememesi gibi sorunlarla da karşılaşmak mümkün olabilir. Bu durumun temel nedeni, aranan yerin Instagram konum verisine dahil olmaması veya konum ayarlarından kaynaklanan bir sorundan kaynaklanıyor gibi görünebilmesidir. Böyle bir durumla karşılaşan kullanıcıların cihazlarının konum ayarlarını kontrol etmeleri gerektiği belirtiliyor. Mekanın açık olup olmadığını kontrol ettikten sonra bir problem olmaması durumunda, cihaz veya internet kaynaklı bir sorundan kaynaklandığı söylenebilir.

Instagram Konum Etiketinin Özellikleri

Konum etiketinin birkaç özelliği vardır. Konumlara göre içerik bulmayı, etiketlemeyi ve güncellemeyi kolaylaştıran özellikler geliştirilmiştir:

  • Konum oluşturun: Mağazanızın konumunu belirtecek konum etiketi yok mu? Facebook hesabınızda 'Konum Oluştur' özelliğini kullanarak bir konum ayarlayın. Bunu yapmak için Facebook'ta yeni bir gönderi oluşturun ve 'Konumunuzu Gönderin'i tıklayın ve ardından marka adınızı girin. Şu andan itibaren markanızla ilgili bilgileri gireceksiniz ve işlem tamamlandıktan sonra sonucu görmek için Instagram'da arama yapacaksınız. Diğer kullanıcıları gönderi yapmaya teşvik etmek için aynı sitede olabildiğince fazla gönderi paylaşmaya çalışın. 
  • Hikayelerdeki çıkartmalar: Instagram hikayeleri, kullanıcıların konum etiketine bağlı olarak fotoğraflarında veya videolarında çıkartma kullanmalarına izin verir. 'Konum' etiketini seçerek, çıkartmayı, halihazırda size yakın olan diğer konumlarda da kullanılabilecek şekilde yerleştirebilirsiniz. Konum etiketiniz Instagram'da görünmüyorsa, önce Facebook hesabınızda bir konum oluşturduğunuzdan emin olun. 
  • Konumunuzu etiketleyin: İçeriği konumlandırmanın bir başka harika yolu, konumunuzu 'hashtag'ler' yoluyla etiketlemektir. Popüler 'hashtag'lerin' içeriğin görünürlüğünü artırmada önemi oldukça büyüktür. Ancak bunlara ek olarak #İstanbul #Bulunulanyeretiketi gibi hashtag konumları da içeriği görünür kılmaktadır. Bir çıkartma ile hikayenizdeki 'hashtag' konumlarını kullanarak konumunuzu kolayca işaretleyebilirsiniz.

Instagram konum etiketi özellikle büyük sayfaların ve işletmelerin ön plana çıkması açısından son derece önemlidir.

Instagram Konum Etiketi Nedir?

Instagram konum etiketi, Instagram içeriğinizin depolandığı enlem ve boylamla ilgili ayrıntılı olarak açıklanan belirli bir konum girişidir. Konum bilgileri, mobil cihazınızın fiziksel konumundan derlenir ve kullanıcının içeriğini mevcut koordinatlarda işaretlemesine veya saklamasına olanak tanır. Ancak, Instagram'ın konumunuzu belirlemesine izin verirseniz bu özelliğin kullanılabileceğini belirtmekte fayda var. 

İçeriğin konum etiketi ile herkese açık olarak paylaşılması, içeriğin fiziksel olarak konumlandırılmasına izin vererek markaların tüketicileriyle etkileşim kurması için büyük bir avantaj sağlar. Bu yöntemle, adrese özgü markalar, konumlarının kullanıcılar tarafından etiketlendiği bir dizi içeriğe erişebilir. Instagram konum ekleme yoluyla bu avantaj daha da artar. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu