Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 10904

Instagram Hikaye Süresi Ayarlama Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye süresi kaç saniyedir? Sorusuna yanıt bulmak istiyorsanız, nasıl ayarlanır, nasıl uzatılır ile ilgili tüm detayları öğrenin!

Sosyal medya denildiğinde akla ilk gelen Instagram olmaktadır. Instagram dünya çapında pek çok kitlesi olan ve kullanılan sosyal medya platformlardan birisidir. Her platformun kendine has özellikleri bulunur ve Instagram’ın da bilinen özelliği hikaye (Story) olmaktadır. 

Instagram hikaye veya İngilizce adı ile Story, insanların günlük yaşamlarını veya herhangi bir fotoğraf ve videoyu paylaştıkları alandır. Instagram ilk kullanıldığında sadece fotoğraf paylaşmanıza olanak tanıyordu. Ancak insanların stalk yapmalarından veya birbirlerini merak etmelerinden dolayı story özelliği gelmiştir.

Instagram story özelliğini kullanmak istediğinizde belirli süre ile karşılaşırsınız. Bu sürenin ne olduğunu merak eden kullanıcılar çoğunlukla ‘Instagram hikaye süresi kaç saniye?’ sorularını sormaktadır. 

Ayrıca bu sürenin ne olduğunu bilenler gerekli ayarların nasıl yapılacağını bilmemektedir. Sizler için hazırladığımız bu listede Instagram hikaye süresi ayarlamanın nasıl olduğunu, nasıl uzatılacağını ve diğer tüm detayları inceleyeceğiz. 

Instagram Hikaye Süresi Nedir?

Instagram Hikaye Süresi Nedir

Instagram hikaye süresi, platformda paylaşılan herhangi bir gönderi için kullanıcıya sergilenen zamanı ifade etmektedir. Bir hikaye paylaştığınızda genelde sizi takip eden kullanıcılar veya stalk yapanlar profilinizi ziyaret eder. Eğer fotoğraf veya video çok sık paylaşmıyorsanız, hikayeye bakmak daha mantıklıdır.

Bu yüzden insanlara belirli bir süre zarfında attığınız gönderi gösterilmektedir. Her Instagram kullanıcısı ile biçilen süreyle birlikte gönderiniz insanlara ulaşır. Çoğu insan Instagram hikayelerine 1-2 saniye gibi kısa sürede bakıp gitse de sıkı takipçileriniz için bu sürenin ne kadar önemli olduğunu bilmek önemli olacaktır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hikaye Süresi Kaç Saniye?

Instagram Hikaye Süresi Kaç Saniye

Insanlar, günlük yaşamının önemli bir kısmını sosyal medyada geçirmektedir. Bunlardan biri olan Instagram’da da insanları tutmaya yarayan özellikler bulunur. Akla ilk gelen Reels olsa da insanların merak duygularını arttıran Instagram Story özelliğidir.

Instagram hikaye süresi 2024’ün son güncellemesi ile birlikte 60 saniyeye çıkarılmıştır. Kısaca ister 15 saniye isterseniz 60 saniyelik videolar yükleyin görüntülenme süreniz maksimum bu kadar olacaktır. Fotoğraflı bir gönderi paylaştığında ise bu süre 5 saniye ile sınırlı olacaktır. 

Kısaca Instagram hikaye süresi fotoğraf için 5 saniye, video için 60 saniyedir.

Instagram Hikaye Süresi Ayarlama Nedir?

Instagram hikaye süresi ayarlama, belirli zaman içinde yer alan saniyeyi yükseltmek demektir. Instagram’ın eski güncellemelerin her videonun 15 saniye olması büyük sorun yaratıyordu. Son güncellemenin gelmesi ile birlikte bu süre 60 saniyeye uzatılmış, Reels video yükleme alternatifi oluşturmuştur.

Hikaye süresi ayarlamaları eskiden üçüncü parti araçlarla bir nebze uzatılabilirken günümüzde çok da bir etkisi kalmamıştır. Peki bu süreyi ister 1 saniye isterseniz de 60 saniye olarak nasıl ayarlayabilirsiniz? Tüm detayları aşağıdaki başlık altında inceledik ve sonuçları sizinle paylaştık.

Instagram Hikaye Süresi Nasıl Ayarlanır?

Instagram Hikaye Süresi Nasıl Ayarlanır

Instagram hikayede Reels videosu oluşturmada olduğu gibi bir düzenleme ayarları bulunmamaktadır. Bu sebeple her işlemi tekrardan yeni video biçimde düzenlemek gereklidir. Harici video yapma programları kullanarak videonuzu düzenleyebilir 60 saniye olarak belirleyebilirsiniz.

Ancak 60 saniyelik veya 1 dakikalık bir videonun Instagram hikayesine nasıl eklenir merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Öncelikle mobil cihazınıza App Store veya Google Play Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını parmağınızla açınız.
  • Otomatik olarak ana sayfaya yönlendirilmenizden sonra en aşağıda ve sağ altta yer alan profil resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza geldiğinizde ise sağ ve en yukarıda bulunan (+) simgesine bir kez dokunun.
  • ‘Oluştur’ başlığı altında yer alan ‘Hikaye’ kısmını seçin.
  • ‘Hikayeye ekle’ bölümünde daha önce çekmiş olduğunuz veya düzenlemiş olduğunuz videoyu seçin (biz örnek olarak 1:01 dakikalık videoyu yükledik)
  • Hikayenizde görüntülenen videoyu seçmenizin ardından çıkan ekranın en altında yer alan (>) simgesine bir kez dokunun.
  • Paylaş yazısının hemen altında yer alan ‘Hikayen’ alanının işaretli olduğuna emin olduktan sonra mavi renkli ‘Paylaş’ kısmına bir kez basın.
  • Böylelikle görüldüğü gibi Instagram hikaye süresi için 60 saniye paylaşmak mümkün olacaktır.

Instagram Hikaye Süresi Nasıl Uzatılır?

Instagram hikaye süresi uzatma işlemi pek çok insan tarafından merak edilmektedir. Ancak Instagram’da 60 saniyeden fazla video yüklemek mümkün değildir. Bu yüzden eski güncelleme için 15 saniyeden daha fazla süreli video yüklemek istiyorum diyorsanız, artık yapabilirsiniz.

Eğer 15 saniyelik videonuz var ise çeşitli video yapma programları ile bu süreyi uzatmak mümkündür. Maksimum eşiği aşmadığınız sürece 1 dakikalık videonuzu Instagram hikayesinde paylaşmak mantıklı bir seçenek olacaktır. 

Kısaca Instagram hikaye süresini uzatmak istiyorsanız, aşağıdaki yöntemleri deneyin:

  • 1 veya 15 saniyelik videonuz var ise üçüncü parti araçlar ile ekleme yöntemiyle uzatabilirsiniz.
  • 60 saniyeden uzun olmamak kaydıyla 2024 yılında hikaye süresini uzatmadan kullanabilirsiniz.
  • 15 saniyelik 4 farklı videonuz var ise tek tek yüklemek yerine aynı anda yükleyebilirsiniz.
  • 60 saniyeden fazla video yüklemek istiyorsanız, Instagram Reels özelliğini kullanmak harika bir seçenek olacaktır.

1 Dakikalık Hikaye Nasıl Atılır?

Instagram’da bir video paylaşmak istediğinizde gönderi, hikaye veya Reels videosu olarak paylaşabilirsiniz. Hikayeye 1 dakikalık veya 60 saniyelik video paylaşmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı detaylar olacaktır.

Öncelikle Instagram hikaye paylaşmadan önce videonuzun 1 dakikadan az olmamasına özen gösterin. 1 dakikadan fazla olursa Instagram 60 saniye için videoyu alacaktır (Yukarıdaki örnekte olduğu gibi). Bu yüzden 1 dakikalık videonuz tam, ideal veya parça parça olmamasına özen gösterin.

1 dakikalık hikaye, Instagram’da aşağıdaki gibi paylaşılmaktadır:

  • İlk olarak Instagram ana sayfasına ulaşın (Hesap bilgilerinizle oturum açın)
  • Aşağıda yer alan Profil resmine bir kez tıklayın.
  • Çıkan menünde artı simgesine ve sonrasında yer alan yarım daire artı simgesine dokunun.
  • ‘Hikayeye ekle’ kısmında 60 saniyelik veya 1 dakikalık videonuzu seçiniz.
  • Seçtikten sonra aşağıda yer alan (>) simgesine ve sonrasında yer alan ‘Paylaş’ butonuna basınız.
  • Böylelikle işlemleriniz tamamlanmış olacaktır.

Insta Hikaye En Fazla Kaç Saniye?

Instagram arama sonuçlarında hikaye hakkında bilgilerin 15 saniye olduğu bilinir. Ancak 2024 ve sonrasında geçerli olan güncellemeye göre en fazla 60 saniyeye kadar video yükleyebilirsiniz. Kullanıcılar videoyu izlemek istediklerinde ise 1 dakikalık videonuzu Reels’e yüklemeden izleyebilmektedir.

Instagram Story Süresi Uzatıldı Mı?

Evet, Instagram Story süresi uzatıldı ve 15 saniye olan hikaye süresi 60 saniyeye çıktı. Ancak bir fotoğraf paylaştığınızda bu süre 5 saniyeye kadar inmektedir. Eğer video paylaşıyorsanız, sizin için mantıklı yol maksimum 60 saniyelik video yüklemek olacaktır.

Instagram Bir Hikaye Kaç Saat Duruyor?

Insagram kullanıcıların çoğu hikayelerinde paylaştıkları gönderinin devamlı kalacağını düşünmektedir. Hikayeler, gönderilerinizden farklı olup belirli süre için kullanılan alandır. Bu sebeple paylaşmış olduğunuz hikayenin ne kadar sürede orada kalacağını bilmek önemli olacaktır.

Instagram hikaye süresi 24 saattir. Bir hikaye paylaştığınızda maksimum 24 saat boyunca tüm kullanıcılara gösterilir ve ardından kaybolur. Ancak daha önceki paylaştığınız hikayeleri bulmak mümkündür. Bunları da öne çıkan hikayeler alanına eklerken bulabilirsiniz.

Instagram Hikaye Süresi 60 Saniye Olmuyor

Instagram hikaye süresi 60 saniye ayarlama şuan herkese açık konumdadır. Eğer bu özelliğiniz cihazınızda yok ise yapmamış olduğunuz işlemler olabilmektedir. 

Yine de Instagram hikaye süresi 60 saniye olmuyor diyorsanız aşağıdaki nedenler meydana gelmiş olabilir:

  • Instagram’da eski güncellemeyi kullanıyor olabilir; güncel değilse güncellemeyi deneyin.
  • İnternetten veya kullanmış olduğunuz mobil hücresel veriden kaynaklı durum olmuş olabilir.
  • Instagram istek hatası, sunucu gecikmeleri olabilir; çözmek için uygulamayı kapatıp, açın.
  • Eğer başkalarında oluyor ve sizde olmuyorsa Instagram şikayet bildirimi yapmanız gerekmektedir. 

Instagram Hikaye Düzenleme Nasıl Yapılır?

Instagram hikaye için şuanda herhangi bir düzenleme yapmak mümkün değildir. Fotoğraf veya video eklediğinizde tek yapmanız gereken ya hiç paylaşmamak ya da paylaştıktan sonra silmektir. Bu yüzden hikaye de düzenleme yapmak istediğinizde en iyi çözüm fotoğraf düzenleme veya video düzenleme araçlarını kullanmak olacaktır.

Instagram Hikaye Süresi 1 Dakika Mı?

Evet, son güncelleme ile birlikte videonuzu Instagram hikayesinde paylaşmak istediğinizde 60 saniye veya 1 dakika olarak kullanabilirsiniz. Bu süre size verilen maksimum zamanı ifade etmektedir. Hikaye süresini uzatmak mümkün olmasa da istediğiniz gibi kısaltabilmeniz mümkündür. 

Instagram Hikaye Süresi 30 saniye Mi?

Hayır, Instagram hikaye süresi 30 saniye değildir. Ancak 60 saniyelik sürede 30 saniyede video yükleyebilirsiniz. 60 saniye Instagram’da video yüklemek için sunulan maksimum zamanı gösterir. Bu aralıktan fazla videonuz var ise video yapma programları ile bölmek mantıklı olacaktır.

Instagram Hikaye Neden 15 Saniye?

Instagram hikaye süresi eskiden 15 saniyeydi. Geçtiğimiz sene yapılan yeni güncelleme ile birllikte bu süre 60 saniyeye çıkarılmıştır. Yani artık 2024 yılında özgürce maksimum 60 saniyelik veya 1 dakikalık videolarınızı tek bir hikayede paylaşabileceksiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu