0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3076

Instagram Hesabımı Diğer Cihazlardan Çıkış Yaptırmak

Instagram diğer cihazlardan çıkış yapmanın yolunu merak ediyorsanız, takip etmeniz gereken adımları uygulayarak işleminizi gerçekleştirin!

Instagram dünya çapında farklı cihazlar ve insanlar tarafından kullanılan sosyal medya uygulamalarından biridir. Uygulamanın işlevselliği ile hem bireyler hem de işletmeler için nadide bir platform haline getirmiştir. Bazı durumlardan ötürü insanlar, Instagram diğer cihazlardan çıkış yapmak için yol aramaktadır.

Instagram hesabımı diğer cihazlardan çıkış yaptırmak istiyorum dediğinizde ise çözülmesi gereken adımlar olabilmektedir. Çözüm için genellikle ‘Instagram Şifre değiştirince diğer cihazlardan çıkış yapar mı’ veya ‘Tüm cihazlardan çıkış yap’ soruları sorulmaktadır. Ancak yalnızca soru değil, bunlara yanıt da bulmanız gerekmektedir.

Listemizde Instagram hesabınızı diğer cihazlardan çıkış yaptırmak istediğinizde bunu nasıl yapabileceğinize dair çözüm yolu sunacağız. Böylelikle kolaylıkla istediğiniz veya tüm cihazlardan çıkış yapabileceksiniz.

Instagram Diğer Cihazlardan Çıkış Yapma

Instagram Diğer Cihazlardan Çıkış Yapma

Instagram günümüzde pek çok işletmenin ve bireyler en çok kullandığı sosyal medya uygulamalarından biridir. Hal böyle olunca Instagram hesabınızda bağlantılı olan cihazların neler olduğunu öğrenmek önemli olmaktadır. 

Instagram diğer cihazlardan çıkış yapma işlemi ise hesabınızda zaten var olan cihazları silmek demektir. Peki bunu nasıl yapabilir ve sorunsuz bir şekilde cihaz bağlantısını kesebilirsiniz?

Platform üzerinden bir hesap oluşturduğunuzda genellikle kaydedilir ve tekrardan oturum açmanıza gerek kalmaz. Birden fazla hesabınız olduğunuzda da işlem aynı şekilde gerçekleşecektir. İş yerinde çalışıyorsanız ve kişisel Instagram hesabınızı açtıysanız, açık unutmuş olabilirsiniz.

Açık unutulan bir hesapta potansiyel bir suç unsuru haline gelebilmektedir. Birçok insan Instagram hesaplarını diğer cihazlarda açık unuttuğu için hesapları ele geçirilmektedir. Ele geçirilen bir hesap, kötü niyetli kişiler ise şifre değiştirme, hesap silme veya başkalarını dolandırma için kullanılma gibi işlemlere neden olmaktadır.

Instagram diğer cihazlardan çıkış yapma yöntemini öğrenek olası senaryoları önleyebilir ve kolaylıkla hayatınıza devam edebilirsiniz. O halde günümüzde bu işlemi nasıl yapabilirsiniz, detaylara birlikte geçelim!

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hesabımı Diğer Cihazlardan Nasıl Çıkış Yaptırabilirim?

Instagram Hesabımı Diğer Cihazlardan Nasıl Çıkış Yaptırabilirim

Instagram hesapları bazı nedenlerden ötürü çeşitli cihazlar kullanılarak açık unutulabilmektedir. Hal böyle olunca hesabınıza erişmek oldukça zorlaşmaktadır. Tek şansınız ise ‘tüm cihazlardan çıkış yap’ seklinde olmaktadır.

Ancak 2024 yılında yeni gelen güncelleme ile hangi cihazlardan girdiğinizi bulabilir ve ayrıca diğer cihazlardan çıkış yapmanızın yolları keşfedebilirsiniz.

Android veya iPhone cihazları kullanıyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek Instagram hesabınızı diğer cihazlardan çıkış yaptırmak yolunu öğrenebilirsiniz:

  • İlk olarak Google Play Store veya App Store üzerinden daha önce yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını açınız.
  • Diğer cihazlardan çıkış yaptırmak istediğiniz Instagram hesabınıza oturum bilgilerini girerek açınız.
  • Uygulamaya giriş yaptığınızda öncelikle ana sayfaya yönlendirileceksiniz.
  • Ana sayfa ekranının en altında ve sağda yer alan Profil resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda ise yan ve üst köşede yer alan üç çizgili simgeye dokunun.
  • Yarım menü açıldığında ‘Ayarlar ve Gizlilik’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Sayfa açıldığında ise en yukarıda yer alan ‘Hesaplar Merkezi’ kısmına bir kez dokunun.
  • Meta sayfası açıldığında ‘Hesap Ayarları’ altında yer alan ‘Şifre ve Güvenlik’ bölümüne dokunun.
  • Açılan sayfada yer alan ‘Güvenlik Kontrolleri’ kısmını bulun.
  • Aynı alanın bir altında yer alan ‘Giriş Yaptığınız Yerler’ seçeneğine tıklayın.
  • Hesabınızla ilişkili alanda ‘Cihaz türü bilinmiyor’ yazısında yer alan alana bir kez dokununuz.
  • Cihaz türünüz, giriş yaptığınız yerler, bulunduğu ülke, şehir bilgisi görünür olacaktır.
  • Instagram diğer cihazlardan çıkış yapmak istiyorsanız açılan sayfanın en altında yer alan ‘Çıkış Yap’ butonuna basınız.

Instagram Şifre Değiştirince Diğer Cihazlardan Çıkış Yapar Mı?

Instagram Şifre Değiştirince Diğer Cihazlardan Çıkış Yapar Mı

Uygulamayı kullandığınızda bazı nedenlerden ötürü diğer cihazlarda hesabınız açık kalabilmektedir. Bu gibi durumlar olduğunda ise hackerler veya kötü niyetli insanlar hesabınızı ele geçirebilmektedir. Elbette tek yöntem bu olmasa da ulaşabilecek en basit yollardan birisidir.

Instagram Meta güncellemesinden sonra diğer cihazlardan çıkış yapmak artık basit olsa da insanlar farklı yolların arayışına girmektedir. Özellikle Instagram şifre değiştirince diğer cihazlardan çıkış yapar mı sorusu kesinlik kazanmaktadır. Peki şifre değiştirmek, diğer cihazlardan çıkış yapmayı sağlar mı?

Eskiden şifre değiştirmek en iyi çözüm olarak bilinmekteydi. Eğer diğer cihazlardan çıkış yapmak istiyorsanız, şifre değiştirince ‘Tüm cihazlardan çıkış yap’ kısmı açılabilecektir. Böylelikle de tek hesaptan şifre değiştirmek en kısa yol olacaktır.

Ancak hesabınıza kimlerin eriştiğini öğrenmek için mutlaka yukarıdaki adımları yaparak daha sonra şifrenizi değiştirin. Böylelikle hesabınıza kimlerin eriştiğini, hangi cihaz kullandığını veya hangi bölgeden bağlandığını görebilirsiniz.

Instagram Diğer Telefonlardan Çıkış Yapma Nasıl Olur?

Instagram Diğer Telefonlardan Çıkış Yapma Nasıl Olur

Instagram diğer telefonlardan çıkış yapma işlemi ile diğer cihazlardan çıkış yapma benzer adımlardır. Ancak hangi cihazların ve hangi türde telefonların bağlandığını görmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Mobil telefon kullanıcısı iseniz, aşağıdaki adımları takip ederek Instagram diğer telefonlardan çıkış yapmanın nasıl olduğunu ve hangi cihazların bağlandığını görebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açınız ve hesabınızla birlikte kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın.
  • Ardından ana sayfa ekranının en altında yer alan daire biçiminde Profil resmine dokunun.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda ise yukarıda yer alan üç çizgili menüye bir kez basınız.
  • Yarım ekran menüsü açıldığında ise burada yer alan ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına tıklayın.
  • Ayarlar ve gizlilik kısmının altında yer alan ‘Hesaplar Merkezi’ alanına bir kez dokunun (Bu alan aktif değilse Instagram’ınızı güncelleyin)
  • Sırasıyla yer alan Hesap Ayarları > Şifre ve Güvenlik > Güvenlik Kontrolleri > Giriş Yaptığınız Yerler kısımlarını bulun.
  • Bu alanda daha önce diğer telefonlardan girdiyseniz, giriş bilgileri yer alacaktır. 
  • Tanımlanmayan bir cihaz ise ‘Cihaz türü bilinmiyor’, tanımlanan ise örnek olarak ‘iPhone’ diyecektir.
  • ‘Giriş Yaptığınız Yerler’ kısmına tıklayın ve diğer cihazları seçin ve ‘Çıkış Yap’ düğmesine basınız.

Not: Eğer tek hesabınız var ise ‘Çıkış Yap’ butonu aktif olmayacaktır. Kısaca mobil telefonundan bağlandığınız ve seçeneklere ulaştığınız hesabınız kapanmayacaktır. Yalnızca adından da anlaşılacağı gibi diğer cihazlar kapatılacaktır.

Instagram Tek Hesaptan Çıkış Yapma 

Instagram Tek Hesaptan Çıkış Yapma

Platformu kullanırken diğer cihazlardan çıkış yapmak ne kadar mümkünse Instagram tek hesaptan çıkış yapmakta o denli kolaydır. Özellikle diğer cihazlardan çıkış yapma işlemi tek hesabınız olduğunda mümkün değildir. Çünkü uygulama, farklı cihazlar üzerinden giriş yapıldığında buna izin vermektedir. 

Peki tek hesaptan nasıl çıkış yapabilir veya hesabınızın oturumunu kapatabilirsiniz?

iPhone veya Android kullanıcısı iseniz aşağıdaki adımları takip ederek kolayca Instagram tek hesaptan çıkış yapabilirsiniz:

  • Öncelikle App Store veya Google Play Store üzerinden yüklemiş olduğunuz Instagram uygulamasını bulun ve üzerine basınız.
  • Sonrasında hesabınızla birlikte oturumunuzu e-posta ve şifreniz ile birlikte açın.
  • Platform sizleri ana sayfaya yönlendirecektir, bu alanda yer alan Profil resmine tıklayın.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda ise yan yerde yer alan üç çizgili menüye dokunun.
  • Yarım ekran biçiminde menü açılacaktır, bu alanda yer alan ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmına bir kez dokunun.
  • Açılan sayfayı parmağınızı aşağıya doğru kaydırarak en alta ulaşın.
  • En alt kısımda yer alan kullanıcıadı’ndan çıkış yap kısmına bir kez basınız.
  • Ayrıca aynı uygulamaya bağlı olan (diğer cihazlar değil) hesaplar için ise ‘Tüm hesaplardan çıkış yap’ seçeneğine dokunun.
  • Böylelikle Instagram tek bir hesapta çıkış yapmanın yolunu öğrenmiş olacaksınız.

Instagram Hesabım Başka Telefonda Açık Mı?

Instagram Hesabım Başka Telefonda Açık Mı

Instagram hesabınızı başka telefonlarda açık olduğunu belirlemek önemlidir. Çünkü çoğunlukla unutulan hesaplar başkalarının eline geçmesi olasıdır. Hiçbir kimsenin eline geçmese de yine içinizin rahat olması açısından önemli olacaktır.

Önceki güncellemelerde Instagram’da hangi cihazların bağlı olduğunu belirlemek zor veya imkansızdı. Bu yüzden genellikle üçüncü parti sağlayıcılar kullanılır ve çözüm bulunmaya çalışılırdı. Ancak 2024 yılında başka telefonlardan açık olup olmadığını belirlemek mümkün olmaktadır. 

Yukarıdaki anlattığımız adımları takip edebilir veya sizin için kısa yol olan aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Instagram uygulamasını açın ve Profil resminize dokunun.
  • Profil sayfanızdan ise sırasıyla üç çizgili menü > Ayarlar ve Gizlilik > Hesaplar Merkezi > Şifre ve Güvenlik > Giriş Yaptığınız Yerler kısımlarını bulun.
  • Giriş yaptığınız yerler kısmına dokunduğunuzda hangi telefonda hesabınızın açık olduğunu görebilir veya giriş yapılan yerleri tarihine göre sıralayabilirsiniz.
  • Eğer istemediğiniz telefon açık ise diğer cihazları kaldırmak için aşağıda yer alan ‘Çıkış Yap’ düğmesine basabilirsiniz.
  • Böylelikle hesabınızın güvenliği bir adım öne taşıyacak olup artacaktır.

Aynı Instagram Hesabı İki Farklı Cihazda Kullanılabilir Mi?

Evet, Instagram hesabınızı aynı hesap kullanarak iki farklı cihazda giriş yapılabilir. Bu nedenle içeriğimizde anlattığımız adımlar diğer cihazlardan çıkış yapmak için kullanılır. Kısacası hesabınızı hem masaüstü hem de mobil üzerinden kolayca kullanabilirsiniz.

Ayrıca farklı telefonlardan veya bilgisayarlardan da kullanmak mümkündür. Böylelikle sosyal medya yönetimi gibi işlerin var olması kolaylaşmaktadır. Eğer hesaplarınızla ilişkili birden fazla cihazınız bulunuyorsa ve çıkış yapmak istiyorsanız, yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Instagram Diğer Hesaplardan Nasıl Çıkış Yapılır?

Instagram diğer hesaplar konusu insanlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. Birden fazla cihazlardan çıkış yapmak ne kadar mümkün ise diğer hesaplardan çıkış yapmakta o kadar mümkündür. Peki bunu nasıl yaparsınız?

Instagram diğer hesaplardan çıkış yapmak için Android veya iPhone kullanıcıysanız aşağıdaki adımları kolaylıkla uygulayabilirsiniz:

  • Öncelikle hesabınızda birden hesabın bağlı olduğunuza emin olunuz. Eminseniz öncelikle Instagram uygulamasını hesap bilgilerinizi kullanarak açınız.
  • Ardından ana sayfaya yönlendirileceksiniz ve aşağıda yer alan Profil resminize basmanız gerekecektir.
  • Profil sayfanıza ulaştığınızda yan taraf ve üst köşede yer alan üç çizgili simgeye bir kez dokunun.
  • Yarım ekran menü açıldığında ‘Ayarlar ve Gizlilik’ seçeneğine bir kez dokunun.
  • Açılan sayfada parmağınızla en aşağıya inerek ‘Tüm hesaplardan çıkış yap’ kısmına dokunun.
  • Böylelikle temiz bir Instagram sayfası açılmış olacaktır. Ancak unutmayın bu işlem size bağlı tüm hesapları kaldıracaktır. Bu yüzden tek tek silmeniz daha mantıklı bir seçenek olacaktır.

Instagram Çıkış Yap Nerede?

Uygulamayı tasarlayan ekip, özellikle insanların kolaylıkla çıkabilmesini zorlaştırmak için programlamıştır. Bu nedenle çoğu insan Instagram’dan çıkış yapmak için yol haritası keşfetmek istiyor. Peki kolaylıkla Instagram çıkış yap nasıl bulunur veya nerededir?

Aşağıdaki adımları takip ederek ve mobil uygulamasını kullanarak Instagram çıkış yap nerede olduğunu bulabilirsiniz:

  • Google Play Store veya App Store üzerinden indirmiş olduğunuz Instagram uygulamasını açınız.
  • Hesabınızla birlikte oturumu açın ve ana sayfaya ulaşın.
  • Ana sayfa ekranının sağ ve en altında yer alan Profil resminize bir kez dokunun.
  • Profil sayfanızın hemen üst köşe veya kısımda yer alan üç çizgili simgeye bir kez dokunun.
  • Dokunduktan sonra açılan sayfada ‘Ayarlar ve Gizlilik’ bölümüne basınız.
  • Açılan sayfanın en altına inerek kırmızı renkte ‘Çıkış Yap’ kısmına dokunun.
  • Böylelikle Instagram hesabınızdan çıkış yapabilirsiniz.

Instagram Hesabımı Başkası Kullanıyor Ne Yapmalıyım?

Instagram hesabınızı başkası kullanıyorsa eğer o kişinin kim olduğunu belirlemek önemlidir. Eğer o kişi arkadaşınız ve kim olduğunuzu biliyor, güveniyorsanız, sizin sorumluluğunuz altındadır. Ancak hesabınızı ele geçirdiğini düşünüyorsanız, yapmanız gereken bazı adımlar olacaktır. 

Aşağıdaki adımları uygulayarak Instagram hesabınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz:

  • Hesabınızı başkası kullandığından şüpheleniyorsanız o halde şifre değiştirmek iyi bir çözüm olacaktır. Şifre değiştirdiğinizde diğer cihazlardan otomatik olarak çıkış yaparsanız ve hesabınızı güvenli hale getirirsiniz.
  • İkinci yol ise hesabınıza ulaşamıyorsanız, şikayet bildirimi oluşturmaktadır. Instagram şikayet veya sorun bildir nasıl kullanılır merak ediyorsanız (Instagram Şikayet Bildirimi) bu içeriğimizi okuyabilirsiniz.
  • Üçüncü yol ise Instagram hesabınızı iki faktörlü doğrulama kurmak olacaktır. Nasıl kurulduğunu bilmiyorsanız, Instagram’da güvenlik kodunun gelmemesi içeriğini okuyun.
  • Diyelim ki hesabınız istemediğiniz bir nedenden ötürü kapatıldı ve açmak istiyorsunuz. O halde Instagram hesabım kapatıldı nasıl açarım yazısını mutlaka okuyunuz.
  • Hesabınız ele geçiren kişi tarafından veya başka nedenlerden ötürü silindiyse o halde yapmanız gereken adımlar Instagram silinen hesabı geri alma yazısında saklı olabilir.

Ayrıca Instagram hesabınızı güçlendirmek, bilinen olmak veya daha fazla kitleye hitap etmek istiyorsanız, o halde mutlaka Instagram paketlerini inceleyin!

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu