Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2404

Facebook Takipçi Açma/Kapama İşlemi Nasıl Yapılır?

Hayatımıza ilk girdiği yıllardan itibaren geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olmuş olan facebook uygulaması zaman içerinde daha da yaygınlaşarak dünya da bir numaralı sosyal medya uygulaması haline gelmiştir. İlerleyen zamanlarda veri satma haberleri ile gündem olan facebook uygulaması birçok kullanıcı kaybetse de hala kemik bir yapı tarafından aktif bir şekilde kullanılmaya devam etmektedir.

Zaman içerisinde gelişen uygulamaya yeni özellikler eklenmiştir. Bu özellikler arasında yer alan takipçi ve takip özelliği ile kişilerle arkadaş olmadan paylaşımlarını görme şansı elde edebilmektedirler. Eklenen bu özellik ile uygulamayı daha kullanışlı bir hale getirmek amaçlanmıştır. Facebook’ta takipçi açma ya da kapama işlemi kişinin isteğine bırakılmış olup hesabını kendi istediği gibi yönetebilmektedir. Facebook’ta takipçi açıp kapama işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu işlem ile profiliniz daha güvenli bir hale gelir ve size ulaşmasını istemediğiniz kişileri çıkartabilirsiniz.

Facebook Takipçi Açma Nasıl Yapılır?

Facebook uygulaması üzerinden maksimum 5000 kişi ile arkadaş olabilme özelliğine sahipsiniz. Bu sayıyı arttırmaya ve daha çok kişi ile etkileşime girmeye yarayan takip, takipçi uygulaması özelliği getirilmiştir. Bunun için kişilerin sizi takip edebilmelerini sağlayan takipçi özelliğini aktif hale getirmek için aşağıda verilen adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak facebook uygulamasının sağ üst köşesinde bulunan aşağı ok simgesine tıklayın.
  • Aşağı ok simgesine tıkladıktan sonra açılan sayfada yer alan ayarlar menüsüne tıklayın.
  • Menü içinde yer alan gizlilik seçeneğini seçin.
  • Bu sekmede sol tarafta yer alan “Herkese açık gönderiler” seçeneğine tıklayın.
  • Açılan sayfada “Herkese açık gönderi filtreleri ve araçları” yazan sekmeye tıklayın ve “beni kimler takip edebilir” kısmını inceleyin.
  • Bu alanda yer alan seçenekler arasında “arkadaş” seçeneğinden “herkese açık” olan seçeneği tercih edin.
  • Herkese açık seçeneği tercih edildikten sonra takipçi açma işleminizde aktif bir hale gelecektir.

Yukarıda verilen adımlar gerçekleştirildiği zaman facebook üzerinden paylaştığınız her gönderi takipçileriniz tarafından da görülerek etkileşiminiz artacaktır.

Facebook Takipçi Özelliğinin Faydaları Nelerdir?

Son güncellemeleri ile Facebook’ta takipçi açma özelliğini devreye sokan facebook uygulaması bu özellik ile etkileşimi arttırmayı amaçlamaktadır. Bu özelliğin sağlamış olduğu avantajlar da söz konusu olup aşağıda verildiği gibidir:

  • Daha çok kullanıcı kitlesine erişerek duygu ve düşüncelerin daha fazla kişi ile paylaşılmasını sağlamak.
  • Uygulama üzerinden maksimum 5000 arkadaş edinebilme sınırına takılı kalmadan birçok kişi ile etkileşime geçerek hesabı daha geniş kitlelere duyurabilmek.
  • Uygulama üzerinden paylaşılan düşünceleri daha geniş kitleleri harekete geçirmesi ve etkileşim oranlarının artması.
  • Ürün pazarlama alanında bir hesabın daha geniş kitlelere ürününü tanıtabilmesi ve daha yüksek etkileşime sahip olması.
  • Diğer sosyal medya hesaplarının takipçi sayılarını arttırmaya yönelik bir araç olarak kullanılması.
  • Profilin ya da yapılan paylaşımların haber kaynağı olarak görüntülenebilmesi.

Yukarıda verilen avantajlara sahip olan Facebook’ta takipçi açma sayfaların büyüyerek etkileşim oranlarının artmasında önemli bir rol oynar. Aynı zamanda reklam maliyetlerine takılmadan kolayca hem facebook sayfanızı hem de diğer sosyal medya hesaplarınızın etkileşimini arttırabilirsiniz.

Facebook’ta Takipçi Açma Ya Da Kapama Nedir?

Facebook uygulamasına en son güncelleme ile gelen facebook takipçi açma ya da kapama özelliği, facebook üzerinde bulunan kişisel profillerin herhangi bir limite takılmadan takipçi edinmesini sağlayan sistemdir. Açma/kapama işlemi ile bu aktif olup olmaması profil sahibi tarafından kontrol edilmesi anlamına gelmektedir.

Facebook Takipçi Kapatma Neden Önemlidir?

Uygulama üzerinde yapılan paylaşımlarınızın arkadaşlarınız haricindeki kişiler tarafından görülmesini istemiyor ya da tanımadığınız kişilerin profilinizi takip etmesini istemiyorsanız facebook takipçi kapatma özelliğini devre dışı bırakarak sadece arkadaşlarınızla paylaşım gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu