Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2022

WhatsApp Mesaj Gitmiyor, İletilmiyor

Dünyada yaygın olarak kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp mesaj gitmiyor sorunuyla dönem dönem kullanıcılarını baş başa bırakmaktadır. Kullanılmaya başlandığı günden itibaren popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen WhatsApp, tek başına kısa mesajın yerini almış ve rakipsiz olarak hizmet vermektedir. Bu nedenle her geçen kullanıcısı artan WhatsApp’ın mesaj hatası veya Whatsapp toplu mesaj gitmiyor sorunu veriyor olması kullanıcıları rahatsız etmektedir. Kullanıcıların mesajlaşmasına zorunlu olarak ara vermesini sağlayan bu sorun, mesaj alıp vermeyi imkansız hale getirmektedir. İnternet var ama whatsapp mesaj gitmiyor hatası alınıyorsa bu durum iki temel sebepten kaynaklanmaktadır. Bu bağlamda mesaj hataları ya kullanıcılardan ya da WhatsApp uygulamasının sunucularından meydana gelmektedir.

WhatsApp Mesaj Gitmeme Sorunu Neden Kaynaklanır?

 

Zaman zaman meydana gelen whatsapp da mesaj gitmiyor sorunu her kullanıcının başına geldiği durumlarda uygulamadan kaynaklanmaktadır. Bu durum whatsapp mesaj gitmiyor tek tik oluyor hatasının sebebinin sunucudan kaynaklandığını gösterir. WhatsApp sunucularında yaşanan yavaşlamalar, çökmeler veya rutin bakımlar mesajlaşmanın engellenmesine neden olabilmektedir. Bu sorunla karşılaşıldığında uygulanabilecek tek çözüm sorunun çözülene kadar beklenmesidir. Zaten herkeste aynı anda çöktüğü düşünüldüğünde mesajlaşma eyleminin gecikmiş olması kullanıcıları fazla etkilemeyecektir. Sorunun ne kadar süre içerisinde çözüleceği ise WhatsApp’ın teknik ekibine bağlı olduğu için başka mesaj uygulamalarına geçici olarak geçiş yapılabilir.

 

Whatsapp mesaj gitmiyor gelmiyor olarak da isimlendirilen mesaj hatası, bazı durumlarda kullanıcılardan kaynaklanarak gerçekleşmektedir. Bu gibi durumların çözümü bulunmakta ve sorunun temeli anlaşıldıktan sonra mesaj hatası pratik bir şekilde çözüme kavuşturulabilmektedir. Whatsapp tan mesaj gitmiyor hatasının kullanıcı kaynaklı sorunlarının başında cihazın tarihi ve saatinin farlı ya da yanlış olması gelmektedir. Farklı veya güncel olmayan tarih ile saat ayarları mesajların geç gitmesine neden olabilmektedir. Öte yandan whatsapp mesaj neden gitmiyor sorusunun temel cevaplarından birisi internetin yeterli çalışmıyor olmasıdır. Bu nedenle internet bağlantısı bu hatayla karşılaşıldığında mutlaka kontrol edilmelidir.

 

WhatsApp Mesaj Gelmeme Sorunu Neden Kaynaklanır?

 

WhatsApp telefon doğrulaması temelinde çalışan bir tür mesaj uygulamasıdır. Bu nedenle kullanıcı ve cihazdan kaynaklı hataların başında gelen bir diğer sorun doğrulama yanlışlığıdır. Telefon numarasının doğrulanıp doğrulanmadığı kontrol edilmeli ve böylelikle whatsapp sesli mesaj gitmiyor sorunu çözüme kavuşturulmalıdır. Öte yandan cihazdan kaynaklanan bir diğer neden bellek doluluğudur. Çünkü WhatsApp uygulaması gelen ve giden mesajları depolamak için belli bir alana ihtiyaç duyar. Bu nedenle bellek dolu olduğu takdirde mesaj gönderme ve alma işlemini gerçekleştiremez.

 

Kullanıcılarının sinirini bozan Whatsapp mesaj gitmiyor sorunu yanlış telefon numarası kaydetme veya diğer kullanıcının engellemesi gibi sebeplerle de yaşanabilir. Neyse ki bir kişinin diğer kullanıcıyı engellediği ya da telefon numarasının hatalı girildiği durumlar kolaylıkla anlaşılabilir. Her iki durumda da genellikle karşı tarafın profil resmi bulunmamakta ve böylelikle sorunun bu temelden kaynaklanıp kaynaklanmadığı kolayca anlaşılabilmektedir. Genel olarak whatsapp toplu mesaj bazılarına gitmiyor sorununun temelinde bu sorunlar yatmaktadır.

 

WhatsApp Mesaj Gitmeme Sorunu için Çözüm Yolları

 

Görüldüğü üzere whatsapp sesli mesaj ses gitmiyor sorunu kullanıcıdan kaynaklandığı takdirde kolaylıkla çözüme kavuşturulmaktadır. Eğer tarih ve saat yanlış ise; cihazın tarih ve saati kontrol edilmeli, kontrolün ardından herhangi yanlışlık varsa giderilmeli ve güncellenmelidir. Eğer hatanın doğrulanmadan kaynaklandığı düşünülüyor ise telefon numarasının doğrulanması işlemi yeniden yapılmalı ve teyit edilmelidir. Elbette Whatsapp gönderilen mesaj gitmiyor sorunu için öncelikle yapılması gereken karşı tarafın numarasının doğru kaydedilip edilmediğinin kontrol edilmesidir. Yine herhangi bir engelleme işlemi yapılıp yapılmadığı da kontrol edilmeli ve sonra diğer adımlar teyit edilmelidir.

 

WhatsApp Mesaj Gelmeme Sorunu İçin Çözüm Yolları

 

Cihazdan kaynaklanan WhatsApp sorunları için cihazı ara ara kontrol etmekte fayda bulunur. Bu kapsamda cihazın belleği ve ne kadar alana sahip olduğu beli periyotlarla kontrol edilmelidir. Öte yandan Whatsapp mesaj gitmiyor sorunu internetten de kaynaklı olabileceği için modem ve bağlantı ayarlarının teyidi sağlanmalıdır. Eğer whatsapp gruba mesaj gitmiyor sorununun cihazdan kaynaklandığı düşünülüyor ise cihaz yeniden başlatılmalı ve WhatsApp’ın güncel sürümüne sahip olunup olunmadığı kontrol edilmelidir. Eğer tüm bu çözüm yolları denenmiş ve sorun geçmemiş ise WhatsApp destek hattıyla iletişime geçip, sorun ayrıntılı şekilde tarif edilmelidir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu