Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
09 Şubat 2023 2289

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır?

Görünürlüğünüzü arttırmak, kaliteli konuşmak ve Premium özelliklere erişmek için 2024 yılında Twitter mavi tik (Blue) nasıl alacağınızı öğrenin.

Twitter mavi tik veya yeni adıyla Twitter Blue, gönderiyi düzenle gibi çeşitli özellikler sunan Premium bir abonelik sistemidir. Belirli ülkelerde hizmete açık olan Twitter mavi tik, 2024 yılında çıkan yeni özelliğin nasıl aktif edileceği konusunda pek çok insanın aklını karıştırmaktadır. Mavi onay işareti almak isteyenler, belirli ülkelerde aktif olan özelliği çeşitli fiyatlandırma aralığında satın almaktadır.

Elon Musk’ın Twitter’ı 2024 yılının son aylarında almasıyla birlikte eski özelliklerin yerine yenilerini getirmiştir. Bunlardan en çok konuşulanı ise Twitter mavi tik olmuştur. Twitter Blue almak isteyen kullanıcıların yanında eski özelliklerini de karşılaştıracağım bu listede, en doğru biçimde mavi tik nasıl alacağınıza dair detaylara yer vereceğiz.

Twitter Mavi Tik Ne Anlama Gelmektedir?

Twitter mavi tik, etkin, dikkate değer ve gerçek kapsamında olan aktif bir abonelik sistemidir. Twitter Blue almak için aşağıdaki uygunluk kriterlerini karşılamanız gerekmektedir:

  • Etkin kullanım: Twitter mavi tik almak için hesabınız en az 30 gün süre ile aktif olması gerekmektedir.
  • Eksiksiz: Uygunluk kriterlerini kapsayan biçimde görünür ad ve soyadı olan bir profil olmalıdır.
  • Güvenilir: Yeni gelen politika değişikliği ile Twitter Blue almak isteyen kullanıcılar, onaylı bir telefon numarası ve 90 günden eski olma özelliklerini kapsamalıdır.
  • Yanıltıcı olmayan: Hesabınızı oluşturduğunuz andan itibaren görünür ad ve soyadı ile beraber kullanıcı adınız yakın süre zarfında değişikliğe uğramamış olmalıdır.
  • Manipülasyon: Hesabınızda aldatıcı, manipülasyon bir ifade bulunması veya istenmeyen e-posta kullandığınızda Twitter tarafından mavi tik alamazsınız.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Twitter Mavi Tik Kaç Günde Gelir?

Twitter mavi tik için uygunluk kriterleri kapsamında hesabınız etkin, dikkate değer ve gerçek olmasını destekliyorsa, başvuru yapıldığında belirli bir gün beklemeniz gerekmektedir. Bu süre genel olarak 2 veya 3 gün arası sürmektedir. Süreç aşağıdaki gibi işlemektedir:

  • İlk olarak orijinal hesabınız için uygunluk kriterlerini karşılamalı ve ardından Twitter mavi tik başvuru formu ile ilgili bağlantıdan başvurmanız gerekecektir.
  • Başvuruda geçerli olan uygun ülkeler listelerde bulunuyorsanız, ilk aşama olan başvuru tamamlanmış olur.
  • Ardından adres (belirli ülkeler listesinde bulunan adresler olmalı) ve diğer özel bilgileri vererek ödeme yapmanız istenecektir. 
  • Ödeme tamamlamanız ardından hesabınız en az 1 gün en çok 3 gün içerisinde onaylanacaktır.

Twitter Mavi Tik (Blue) Özellikleri Nelerdir 2024?

Twitter Mavi Tik (Blue) Özellikleri Nelerdir

Twitter mavi tik almak için uygunluk kriterlerini karşılayan kişiler 2024 yılında aktif olan özelliklere erişebileceklerdir. Daha öncesinde belirli koşulları sağlayan kamu yararında olan aktif olan hesaplar mavi tik alabilirken şimdi ise bu sistem değişmiş ve yerini doğrulanmış Twitter Blue olarak gelmiştir. Pek çok insan profillerinde mavi onay rozeti aktif ettikten sonra hangi özelliklere erişebileceklerini merak etmektedir.

İnsanların deneyimini değiştiren Twitter Blue veya mavi tik özellikleri aşağıdaki gibidir:

NFT Profil Fotoğrafı

Herhangi bir platformdan elde ettiğiniz veya ürettiğiniz NFT’leri kendi profil fotoğrafına ekleyebileceğiniz özelliktir. Profil fotoğrafı olarak eklenen görseller, altıgen biçimde gösterilecektir. NFT eklemek için Twitter, profil resminize NFT bağlamak için aktif bir kripto cüzdanı ile birlikte çalışacaktır.

Özel Gezinme Özelliği

Standart kullanıcı hesabında olmayan bu özellik ile gezinme çubuğunuzda neyi görülebilir olacağını seçebilirsiniz. Sadece istediğiniz içeriğe ulaşarak hedefinize hızlı bir biçimde erişebilirsiniz. Ayrıca en fazla 6 öğeyi seçebileceğiniz gibi alt gezinme çubuğunu varsayılan ayarlar döndürebilirsiniz.

Yer İşaretleri Klasörü

Yalnızca Twitter Blue aboneleri için sunulan bu özellik ile sonrasında hızlı keşif için yer işaretleri klasörü oluşturarak gruplanmasına olanak tanır. Ayrıca gruplandırmayı sınırsız yer imi ekleyerek düzenleyebilirsiniz.

Tweet Düzenlemek

2024 yılında aktif olarak kullanılan ve bazı ülkelerin erişebileceği tweet düzenleme özelliği ile birlikte gönderinizi 30 dakika için 5 kez düzenleyebilirsiniz. Tweet düzenlemek gönderinizde yazıyı silmek, güncellemek, değiştirmek, etiket eklemek, fotoğraf değiştirmek için orijinal veya alıntı tweetler için açık olan özelliktir.

Özel Uygulama İfadeleri

Çeşitli renkler arasından seçim yaparak, Twitter uygulama simgesinin nasıl görüneceğiniz özel uygulama simgeleri ile seçebilirsiniz. Ayrıca öne çıkan içerikler için bu özellik kullanılabilmektedir.

Popüler Makaleler

Yeniş gelen özellik ile makalelerin okunabilirliği ve görünürlüğü algoritma sayesinde artmıştır. Twitter Blue aldığınızda algoritma tarafından listelenen popüler makalelere ağınızdan daha çabuk erişebilirsiniz. Okumak istediğiniz makaleleri görünür kılan bu özellik ile takip ettiğiniz kişiler veya en çok takipçisi olan hesapların paylaştığı içerikleri bulabileceksiniz.

Tweeti Geri Al Özelliği

2024 yılı ve öncesinde hazırlanan tweet’te herhangi bir güncelleme ve düzenleme görmek mümkün değildir. Şimdi gelen bu özellik ile Tweeti göndermenizin ardından henüz başkaları görmeden önce gönderinizi geri çekme özelliğini aktif kılar. Tweet geri al özelliği kısaca insanlara göndermeden önce içeriği önizleme yapılmasını sağlar. 

Geri alma özelliği bittikten sonra gönderinizi silebilir veya Tweet’inizi olduğu gibi bırakabilirsiniz.

Uzun video yüklemek

Twitter’da daha öncesinde uzun vidolar yükleme gibi şansınız yoktu. Normal video yükleseniz bile kalitesi düşük videolara dönüştürüyor ve izleme kalitesini düşürüyordu. Twitter mavi tik almak isteyenler için cezbedici olan bu özellik ile artık daha yüksek çözünürlüklü videolar yükleyebileceksiniz.

Twitter Blue hesabına sahip olan kullanıcılar, 60 dakikaya kadar (1 Saat), 1080p çözünürlükte videolar yükleyebilecektir. Dosya boyutu 2GB’a kadar sınırlı olan videoları takipçileriniz ile sınırsız olarak yükleyebilirsiniz. Ancak bu özelliğin sadece web tarayıcı üzerinden sağlanabileceğini unutmayın.

Uzun Tweetler

İçerik oluşturucuları, haber paylaşan veya anket oluşturan birçok kişi Twitter’da uzun karakterli tweet atılmamasından yakınıyorlardı. Bunu önlemek için 2024 yılı ve öncesinde pek çok insan birden fazla tweet atmak zorunda kalıyordu. Ancak bu da hem anlam karmaşası hem de takipçiler tarafından zor görünüyordu.

2024 yılında yeni gelen özellik olan ‘Uzun Tweet’ ile 280 karakterden daha fazla tweet atabiliyorsunuz. Twitter mavi tik almak için başvuru yapan Blue aboneleri 4.000 karakter ile sınırlı gönderi paylaşabilmektedir. Hem kendi tweet’lerinizi hem de alıntı tweet’leri kullanarak; medya oluşturma, anket oluşturma, hashtag ekleme gibi özellikleri yanında kullanabilirsiniz.

Öncelikli Sohbet Sıralamaları

Herhangi bir tweet paylaşmak için hazırladığınız içerik için öncesinde paylaşımlarınız etkisiz bırakılıyordu. Bunu önlemenin en iyi yolu olarak twitter takipçi hilesi etkili sonuç almanıza neden oluyordu. Ancak eski sistemdeki etkin ve daha çok takipçili kişiler sebebiyle tweet’iniz görünür olmaktan çok ötede kalıyordu.

Öncelikli sohbet sıralamaları özelliği ile twitter mavi tik aldığınızda etkileşimde bulunduğunuz gönderilerde yanıtlarınıza öncelik verilecektir. Böylelikle tweet’leriniz daha görünür olarak öne çıkacaktır.

Okuyucu (Reader)

Reader olarak nitelendirilen ve Türkçe anlamı ile ‘Okuyucu’ olarak bilinen bu özellik sayesinde okuma deneyimlerinizi iyileştirmenizi sağlamaktadır. Çoğu kişinin bir gönderiyi okumak için belirli boyutlarda bilgisayar, mobil veya tablet cihazları var. Bundan öncesinde bir tweet’ı okumak için görünmeyen yazıları büyütmek için tarayıcıdan destek alınıyordu.

Yeni gelen Reader ile birlikte okuma deneyimini geliştirmek adına sadece okuyucu simgesine tıklayarak metnin büyüklüğünü seçebileceksiniz. Böylelikle yakını görmekte zorlanan veya iletilerin küçük olmasından dolayı şikayette bulunan kişiler için benzersiz bir özeliktir. Bu aynı zamanda erişebilirlik bakımından basit ve güçlü okuma becerilerinizi geliştirmeye yol açacaktır.

Spaces sekmesi

Yeni alanlar sekmesi veya Scapes tab olarak nitelendirilen bu özellik ile ses içeriklerini daha erişebilir hale getirebilirsiniz. Henüz test aşamasında olsa da birçok kişi de aktif olduğunda podcast, Canlı yayınlar, ses istasyonları, radyo gibi birçok alana erişebileceksiniz. Beta aşamasında olan Spaces Tab, Android ve İos cihazlar için ve yalnızca İngilizce dilde kullanılmaktadır.

Spaces tab erken erişimi kazanmak için Twitter mavi tik almanız veya dünyadaki herhangi bir şanslı kişinin arasında olmanız gerekecektir. 

Temalar

Herhangi bir gönderi paylaşmadan önce hesabınıza girmek ve profiliniz incelemek önemlidir. Eski twitter hesaplarında mavi tik almanın resmi veya önemli kişi değilseniz, hesabınızı özelleştirmek için benzer tasarımları kullanmak zorunda kalıyordunuz. Kısaca profilinizi renklendirmek için sınırlı özellikleri kullanmak durumda kalıyordunuz.

Twitter Blue hesap sahipleri için tanıtılan yeni özellik ile birlikte uygulamada size sunulan renkleri seçerek, tema değişikliği yapabiliyorsunuz. Böylelikle sadece mavi renk veya siyah renk ile sınırlı olmanıza gerek yoktur.

Yarım Reklamlar

Henüz Twitter tarafından getirilmeyen ancak daha sonra gelecek özelliktir.

Twitter Onay Tik Çeşitleri Nelerdir?

Twitter Onay Tik Çeşitleri Nelerdir

Twitter’da yeni gelen özellikler ile farklı renkte ve biçimde tanınan onay tikleri gelmiştir. Pek çok insanın merak ettiği ‘Gri tik ne demek Twitter?’, ‘Twitter'da sarı tik nedir?’ , ‘Twitter profesyonel hesap nedir?’ gibi soruların yanıtlarına yer vereceğiz.

Twitter’da geçerli olan hesap türleri kendi içerisinden kategori belirlenmesinde yardımcı olmaktadır. Bu hesapların her biri Twitter Blue için kayda değer, etkin ve orijinal olmasının yanında kapsamlı bir ürüne ait olduğunu göstermektedir. 

Twitter mavi tik satın almak isteyenlerinde sormuş olduğu onay tik çeşitleri aşağıdaki gibidir:

  • Mavi Tik: Belirli kriterleri karşılayanların aldığı, Twitter Blue abonelikle sahip oldukları etkin, kayda değer ve orijinal hesaplara verilen mavi renkte onay işaretidir. Mavi tik için en iyi örnek Bayigram Twitter hesabı gösterilebilir.
  • Gri Tik: Gri tik veya gri onay işareti, hesabın resmi bir devlet kurumuna veya yetkilisine sahip olduğunu gösteren çoklu kişiye açık olan hesap türüdür. Gri tik işaretine uygun olanlar hesaplar şunlardır; Kolluk kuvvetler, kamu güvenliği kurumları, yerel kriz yönetimi, ulusal kurumlar vb. Ayrıca gri tik onaylı hesaba liderler ile ulusal düzeyde kabine üyeleri de sahip olabilmektedir. Gri tik hesaba örnek olarak UNICEF Türkiye gösterilebilir.
  • Altın Tik (Sarı Tik): Twitter mavi tik benzerliği ile bilinen sarı renkli veya altın tik, kuruluşlar için sunulan hesapları göstermek için kullanılmaktadır. Altın renkli onay tiki aynı zamanda işletme hesabı olarak da kullanılır ve Google Twitter hesabı buna örnektir. 
  • Otomatik Hesap Etiketleri: Deprem, sel, kripto, hava durumu gibi bazı hesaplar otomatikleştirilmiştir. 2024 ve öncesinde hangi hesapların otomatik olduğunu anlamanın yolu yoktu. Ancak daha şeffaf hale getirmek için 2024 yılında tıpkı Kaliforniya depremlerini takip eden Twitter hesabında olduğu gibi ‘’Automated by @username’’ veya kullanıcı adının yanında otomatikleştirilmiş kısım görünür.
  • Profesyonel hesaplar: Profesyonel hesaplar, mavi tik veya diğer onay işaretlerinin kendi isteği doğrultusunda kalan etiket seçimleridir. Standart hesabı olanlar da kendi profillerini profesyonel kategori olarak değiştirebilmektedir. Kısaca Twitter bu hesapların kontrollerini yapmamaktadır.
  • Resmi etiketler: Bu etiketler, twitter mavi tik içeren hesapların hangi hesaba bağlı olduklarını (devlet kurumu, kar amacı gütmeyen kuruluş, medya kuruluş vb.) gösteren bilgiler içermektedir. Ayrıca hesap eğer bir devlete bağlı ise bayrak simgesi görünür olacaktır. Resmi etiket içeren hesap için mavi tik onay rozeti olan Hong Kong Democracy Council Twitter hesabı örnek olarak gösterilebilir.

Twitter Blue Mavi Tik Nasıl Alınır? Onaylanmış Twitter Hesabı Nasıl Yapılır?

Twitter Blue mavi tik özellikle Türkiye’de olmaması sebebiyle pek çok nasıl alacağını bilemiyor. 20 adımda anlattığımız rehberimizi inceleyerek, ‘Twitter mavi tik nasıl satın alınır’ ve ‘Twitter mavi tik başvuru linki’ gibi sorulara yanıt bulabilirsiniz.

Twitter Blue mavi tik almak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  1. İlk olarak Opera web tarayıcıyı kullanarak ilgili bağlantıdan bilgisayarınıza indirin.
Twitter Blue Mavi Tik 1

2. Bilgisayarınıza inen Setup.exe dosyayı açın ve cihazınıza kurulumunu tamamlayın.

3. Ardından Opera web tarayıcıyı açın ve uygulama simgesine dokunun (bu alan ilk başta aktif olmayacaktır)

Twitter Blue Mavi Tik 3

4. Uygulama kısmında VPN’yi aktifleştirmek için web tarayıcının en sol üstteki ayarlar simgesine tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 4

5. Aynı alanda ‘Gizlilik ve Güvenlik’ bölümünden VPN yazısının hemen sağ tarafında bulunan ‘Ayarlarda Etkinleştir’ kısmına bir kez tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 5

6. Açılacak sayfada ‘Tekrar Gösterme’ kutucuğunu işaretlemenizin ardından ‘Anladım’ butonuna tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 6

7. Aynı sayfa üzerinden VPN başlığının hemen altındaki ‘VPN’i etkinleştirin’ çubuğuna tıklayın ve mavi renkte olsun.

Twitter Blue Mavi Tik 7

8. VPN’i etkileştirdiğinizde aşağıdaki gibi göründüğüne emin olun.

Twitter Blue Mavi Tik 8

9. Yeni sekme açın ve mavi renkte görünür olan ‘VPN’ yazısına bir kez tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 9

10. Yazıya tıklamanızın ardından seçilecek bölgenin ‘Kuzey ve Güney Amerika’ olduğundan emin olun.

11. Daha sonra Twitter mavi tik başvuru linki için hesabınıza giriş yapınız.

12. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra Ana sayfaya gelerek en altta bulunan ‘Daha Fazla’ seçeneğine tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 12

13. Aşağıdaki gibi sırasıyla ‘Ayarlar ve Destek’ ve sonrasında ‘Ayarlar ve gizlilik’ sekmelerine tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 13

14. Hesabın kısmının içerisindeki ‘Hesap bilgileri’ kısmına bir kez tıklayın.

Twitter Blue Mavi Tik 14

15. Çıkacak ekranda şifre doğrulaması isteyecektir, gerekli kısımları doldurun ve onaylayın. 

16. Ardından ‘Ülke’ konumunu ‘Amerika Birleşik Devletleri’ olarak güncelleyin.

Twitter Blue Mavi Tik 16

17. Daha sonra ‘Ayarlar’ menüsünün hemen altında bulunan ‘Twitter Blue’ sekmesine tıklayın.

18. Tıkladığınızda aşağıdaki gibi Twitter Blue ekranı görünür olacaktır.

Twitter Blue Mavi Tik 18

19. Aylık veya yıllık paketlerden birini seçip ‘Abone ol’ tuşuna basarak ilerlemeniz gerekmektedir. Örnek olarak ‘Yıllık Plan’ seçip, ‘Abone ol’ butonuna tıklayın.

20. Tıkladığınızda ise aşağıdaki gibi ödeme ekranı görünür olacaktır. Bu kısımda önemli olan adres kısmıdır (Fatura adresi için Random USA Address bilgileri ekleyerek ödeme adımını geçebilirsiniz).

Twitter Blue Mavi Tik 20

Ödeme işlemleri tamamladığınızda ise hesabınızda Twitter mavi tik olup olmadığının kontrolü için aşağıdaki işlemleri uygulayın:

  • İlk olarak hesabınıza giriş yapın ve ‘Anasayfa’ ekranına ulaşın.
  • Daha sonra ‘Daha Fazla’ kısmına tıklayın ve artık ‘Twitter Blue’ aktif olduğunu görmüş olacaksınız.
  • Ardından sırasıyla ‘Ayarlar ve Gizlilik’ kısmından ‘Twitter Blue’ sekmesine tıklayın.
  • Bu alana tıkladığınızda ‘Aboneliği Yönet’ kısmına tıklayın (Onay sürecinde bu alan Twitter otomatik olarak bekletecektir) ve onaylı ise ‘Etkin’ olarak görünecektir.

Twitter Mavi Tik Ne Kadar?

Twitter mavi tik satın almak isteyenler nasıl alacağını bilmemektedir. Twitter mavi tik alma ücreti sosyal medya platformu tarafından genellikle değişiklik göstermezken, belirli ülkelerde geçerli olması farklı fiyat politikası olmasına neden olur.

Twitter mavi tik almak isteyenler için Bayigram her zaman yanınızdadır. Takipçi, beğeni, retweet ihtiyaçlarını ertelemeyin ve bir an önce satın alma işlemlerinizi başlatın. Türkiye’de henüz aktif olmayan Twitter Blue hesabına erişmek için BayiGram’ı seçin.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu