Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2596

Silinen İnstagram Hesabı Kurtarma

Silinen İnstagram Hesabı Nasıl Geri Kurtarılır?

İnstagram uygulaması güncellemelerle sürekli yenilenmekte, instagram kurtarma işlemi yapmaya da bu güncellemelerle hesaplarını yanlışlıkla silen kullanıcılar ihtiyaç duymakta. Bu ihtiyaç kullanıcıların yeni güncellemeleri tam tanımadan yanlışlıkla hesaplarını silmeleri ve anılarını biriktirdikleri İnstagram hesaplarını kurtarma çabalarından doğuyor. Dünya genelinde büyük bir sayıda İnstagram kullanıcısı hesabını yanlışlıkla silebiliyor. 

İnstagram hesabını kullanmak isteyen kullanıcıların yapması gereken sıralı aşamalarda işlemler vardır. Bu işlemler sırası ile doğru olarak yapılır ise hesap kurtarılır ve ortada bir sorun kalmaz. Hesabın silindiğinden emin olan ve hesabını geri almak isteyen kullanıcılar yapılması gereken işlemlerin ardından kısa sürede hesaplarına kavuşurlar.

Yanlışlıkla Silinen İnstagram Hesabı Nasıl Geri Alınır?

Öncelikle silinen İnstagram hesabı geri alınabilir. Her uygulama kullanıcı sayısının artmasını ve kalıcı kullanıcıları olmasını ister. Tüm uygulamaların hedeflediği bir şeydir. Bu sebeple kullanıcıları hesaplarıyla ilgili bir sorun yaşadığında uygulamalar sorunu çözmek için birçok yöntem geliştirmiştir. İnstagram hesabı yanlışlıkla silinen kullanıcılara da İnstagram uygulaması hesaplarını kurtarmaları için olanak tanır. Bu işlem adım adım doğru şekilde yapılırsa hesap sorunsuz geri alınır. Aşamaların sırasıyla ve doğru olarak gerçekleştirilmesi gerekir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Aşama Aşama Silinen İnstagram Hesabını Kurtarmak

İnstagram hesabını kurtarma aşamaları aşağıda sırası ile anlatılmıştır. İlk olarak İnstagram hesabının gerçekten silinmiş olduğundan emin olunması gerekir. Kullanıcılar bilgisayarından ya da akıllı telefonundan hesabına giriş yapmak isteyen kullanıcılar hesaplarına ulaşamadıkları durumda hesapları silinmiş demektir. Burada şifre ve kullanıcı adı doğru girilmesine rağmen hesap bulunamaz ise silinmiş anlamı taşır.

Hesabının silindiğinden emin olan İnstagram kullanıcıları hesaplarını kurtarmak için öncelikle bilgisayarlarından “İnstagram hesap silme” linkine giriş yaparlar. Burada karşılarına kesinlikle doğru cevap vermeleri gereken sorular çıkar. Bu aşamalar İngilizce dilindedir fakat anlatılanlar dikkatli bir şekilde uygulanırsa sorunsuz tamamlanırlar. Bu linke tıklandıktan sonraki tüm aşamalar aşağıdaki gibidir:

Aşamalar

  • Burada hesabın bir işletmeyi, ürünü ya da hizmeti temsil edip etmediği sorgulanır. Kişisel hesaplar için bu soruya “hayır” cevabı verilir.
  • Bu soruda hesap sahibinin kimliğinde yazılı olan ismi ve soy ismi sorulur. Mutlaka doğru cevaplanması gereken bir sorudur. Yanlış cevap verilirse sorun çıkmasına sebep olur.
  • Burada İnstagram kullanıcı adını sorar. Kullanıcı adı unutulmaması gereken bir bilgidir. İnstagram adresini kurtarma işlemi yapmak isteyen kullanıcı, bu bilgiyi doğru girmelidir.
  • Bu aşamada e-posta adresi bilgisi istenir. Bu aşamada hesaba giriş yapılırken kullanılan e-posta, İnstagram kurtarma e postası olarak kullanılır ve o e postanın adresi girilir. Kullanıcı başka bir e-posta adresini giremez.
  • Son olarak hangi ülkeden iletişim kurulduğu sorulur. Mutlaka Türkiye cevabı verilmelidir. Yanlış bir ülke adı girilirse sorun yaşanır.

Bekleme Süresi

Yukarıda sırasıyla cevaplanan sorulardan sonra ilk işlem başarıyla tamamlanmış olur. Daha sonra İnstagram geri kurtarma işleminin onayı için İnstagramın yapacağı incelemenin sonucunu bekleme süresi başlar. Bu süreçte ilk olarak İnstagram verdiğiniz e posta adresine bir mail atar. Bu mailin içinde bir ileti olur. Bu iletinin içinde İnstagram bir sayı gönderir. Bu sayı İnstagram kurtaruma kodu olarak bilinir. Bu maile cevap olarak İngilizce olarak yazılmış bir yanıt istenir. Bu aşamadan sonra yapılması gerekenler sırayla aşağıdaki gibidir:

  • Maili aldıktan sonra yapılacak ilk işlem:

Beyaz bir A4 kağıdına maildeki ileti ile gelen sayı büyük ve okunaklı şekilde yazılır. Bu yazının bu kullanımı İnstagram kurtarma kodu kullanma şeklidir. İnstagram kurtarma işlemi yapılan hesap sahibi kendi öz çekimini tüm yüz hatları net şekilde belli olacak şekilde yapar. 

Çekilen selfie ve A4 kağıdına okunaklı şekilde yazılan kodla birlikte İnstagram tarafından gönderilen maile yanıt olarak “Reply” cevabı yazılarak yollanır. Yani mail iki fotoğrafın eklenir “Reply” cevabı da metin olarak yazılarak cevaplanır.

Bu İnstagram hesabı kurtarma kesin çözüm yöntemidir. Bu aşama da tamamlandıktan sonra hesabını yanlışlıkla silmiş ve geri kurtarmaya çalışan hesap sahiplerinin yapmaları gereken bir şey kalmamıştır.

Bu aşamadan sonra İnstagram cevaplanan sorular ve maile verilen yanıt ile hesabın gerçekten size ait olup olmadığını inceler. Bu inceleme süresi 48 saattir. İnstagram hesabını kurtarmaya çalışan kullanıcısına 48 saat içerisinde geri dönüş yapar. Tüm bilgiler doğru ise kullanıcıya İnstagram tarafından tekrar bir mail gelir.

İkinci gelen mail içerisinde bir link yer alır. İnstagram hesap kurtarma linki olarak gelen bu linke tıklanır. Bu link kullanıcıyı yeni şifre belirlemesi yapacağı sayfaya yönlendirir. Burada yeni şifre oluşturulduktan sonra İnstagram hesabı geri kurtarma işlemi başarıyla tamamlanmış ve hesap kurtarılmış olur. Belirlenen yeni şifre ile kullanıcı hesabına giriş yapabilir.

İnstagram Hesabını Kurtarırken Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Bilgiler Nelerdir?

İnstagram hesabını kurtarırken dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler aşağıdaki gibidir:

  • İnstagram hesabını kurtarmak için ilerleyen aşamalarda İnstagram kullanıcılarından e posta yolu ile kendi fotoğraflarını ister. Bu fotoğrafta kullanıcının yüz hatlarının belli olduğu net çekilmiş bir fotoğraf istenir. Bunun amacı İnstagram’ın hesap kurtarmak isteyen kişinin gerçekten hesap sahibi olan kişi mi olduğunu doğrulamak istemesidir. Bu sebeple hesabını kurtarmak isteyen kişinin hesabında daha önceden mutlaka kendi fotoğrafını paylaşmış olması gerekir. Profil fotoğrafında ya da paylaşımlarında karşılaştırma yapılabilecek şekilde yüz hatlarının belli olduğu fotoğraf paylaşmış olunması gerekir. 
  • Kurtarma aşamalarından bir kısmı e posta adresi ile devam eder. Bu aşamalarda İnstagram kullanıcının hesabını açıp giriş yaptığı e posta adresini doğrulamasını ister ve o e posta adresine mail atar. Eğer hesabını kurtarmaya çalışan kullanıcı telefon numarası ile giriş yaptıysa İnstagram e posta doğrulaması yapamaz.
  • Eğer e posta hesabı olmadan giriş yapıldıysa İnstagram’a aktif kullanılan bir mail adresi verilip kayıtlı telefon numarasına gelen mesajla durum açıklanır. Bu e posta girişine göre daha zor bir işlem olur.

Tüm Aşamaları Takip Edip Hesap Kurtarılamadıysa?

İnstagram hesabı kurtarma aşamaları takip edilip hesap kurtarılamadıysa ya girilen bilgilerde hata vardır. İlk aşamada sorulan sorulara yanlış cevap verilmiş olabilir. Bu soruların doğru cevaplanması çok önemlidir. İnstagram gerçek kullanıcılar olduğundan emin olduğunda mail atma aşamasına geçer. Diğer ihtimal ise mail aşamasında yollanılan fotoğrafın eşleşmemesi ya da kağıda yazılan kodun yanlış ya da okunaklı olmamasıdır. 

Tüm aşamalar tamamlanmış ama hesap geri alınamamış ise ve kullanıcılar İnstagram Müşteri Hizmetleri ile iletişime geçer. Yapılan işlemler ve yaşanan durum anlatılır. Bu aşamadan sonra onlar nerede hata olduğunu araştırırlar. 

İnstagram kurtama işlemi sıralı kademelerde yapılan hesabını kurtarmak isteyen kullanıcıların doğru bilgilere sahip olurlarsa rahatlıkla yapabilecekleri bir işlemdir. Hesaplarını yanlışlıkla silmiş ya da silmiş ama geri almak isteyen kullanıcıların bu sebeple hiçbir panik yaşamalarına gerek kalmaz. En temel hali ile instagram hesap silme linkine giriş yapıldıktan sonra ilerleyen aşamalar takip edilir. Sorulan sorulara sadece istenen doğru cevaplar verilir. 

Bu cevaplardan sonra e posta adresine gelen mail kodu kullanılır. Kodu düzgünce bir kağıda yazıp fotoğrafı çekilir. İnstagram kurtama işlemi yapan kullanıcı kendi öz çekimini de en net ve hatları belli olacak şekilde yapar. Kendi fotoğrafı ve kağıda yazdığı kodun fotoğrafı ile “Reply” yazarak gelen maili cevaplar. Daha sonra bekleme süresini doldurur ve tekrar gelen mail ile yeni şifre oluşturup hesabına giriş yapar.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu