0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 3620

Instagram'da Toplu Takip Bırakma

Instagram Uygulamasında Toplu Takip Bırakma İşlemi

Instagram hesabında toplu takip bırakma işlemi Instagram takipçisi ayıklama olarak da söylenebilir. Takip bırakma durumu en çok uğraştıran eylemlerden biri olmuştur. Kim Instagram hesabını hala takip ediyor kim takipten çıkmış ince ayrıntılara bakılarak öğrenilir. Çoğu kişi takip bırakma yorucu olduğundan hiç böyle bir işe kalkışmaz. Takipçi bırakma işleminin toplu bir şekilde yapılması için program indirilir ya da mobil uygulama kullanılır. Bu işlem için kullanılan mobil uygulamaların sayısı oldukça fazladır. 

Instagram'da bir süre takip edip sonra takipten çıkan birçok kişi olabilir. Fakat kullanıcılar bunu anlamakta zorluk çeker. Kimlerin takipten çıktığını gösteren uygulamalar bu yüzden kullanılır. Instagram takip etmeyenler toplu silme pc ya da mobil cihazlar üzerinden gerçekleştirilir. Takipten çıkarılmak istenen herkesin toplu olarak seçilmesi ve sonra takipten çık seçeneği ile arkadaşlıktan çıkarılması bu tarz programlar ile oldukça kolay hale gelir.

Bu program kullanılırken Instagram hesabına giriş yapılır ve takipten çıkılmak istenen hesaplar hızlı bir şekilde seçilir. Kullanıcı takipten çıktığı kişilerin Instagram gönderilerini veya hikayelerini göremez. Görebilmesi için kişinin Instagram hesabının herkese açık olması gerekir. Bu şekilde takipten çıkarılan kişi tekrar istek atabilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşılmak istenmiyorsa engelleme seçeneği tercih edilir.

Instagram Toplu Takip Bırakma Program Olmadan Yapılabilir Mi?

Instagram'da takipçilerin bırakılması için tek tek olması yerine toplu bir şekilde olması herkes tarafından tercih edilen bir yöntemdir. Bilgisayara herhangi bir program indirmeden bunu gerçekleştirmek mümkündür. Program kullanılmaz ancak mobil cihaza uygulama indirilmesi gerekir. Android işletim sistemine sahip telefonlarda Google Play Store uygulaması kullanılabilir. IOS işletim sistemli cihazlarda ise App Store uygulaması kullanılır. Toplu takip bırakma problemi yaşadığı ortak bir sorundur.

Instagram hesabından tek tek takipçi çıkartılması fazla bir zaman kaybıdır. Bu yüzden bu problemleri yaşayan kullanıcılara mobil uygulama geliştiren ve hizmet veren kişiler vardır. Uygulama mağazalarında tercih edilen mobil uygulama indirilir ve Instagram hesabına uygulama üzerinden ulaşılır. Güvenilir uygulama bulmak için en çok indirilen uygulamaların tercih edilmesi önemlidir. Bu uygulamalar ücretli veya ücretsiz olarak farklılık gösterebilir. Çoğu kişi bu işlem için para ödemek istemez. Bu yüzden ücretsiz uygulamaları indirir. Ancak ücretli olan uygulamalar daha çok kullanıcıya sahip olduğu için daha işlevseldir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Bilgisayar Üzerinden Takip Bırakma İşlemi Nasıl Yapılır?

Genellikle toplu takip bırakma işleminde mobil uygulamalar daha çok tercih edilir. Çünkü Instagram uygulamasına bilgisayar üzerinden giren kişi sayısı oldukça azdır. Daha çok mobilden kullanıldığı için bilgisayar üzerinden toplu takip bırakma işlemi pek bilinmez. Oysa bilgisayar üzerinden daha hızlı bir şekilde gerçekleştirildiği için daha kullanışlıdır. Mobil uygulamalara göre daha sağlıklı olduğu söylenir.

Bilgisayar üzerinden toplu takip bırakma işlemi için belirli eklentilere sahip olmak gerekir. Bu eklentilerin internet bağlantıları Google tarayıcısı üzerinden sunulur. İndirme işlemi gerçekleştirildikten sonra Instagram'a giriş yapılır. Takipten çıkarılmak istenen hesaplar tek tek seçilir ve sonra tümü silinir. Instagram takip etmeyenler toplu silme pc yöntemi mobil uygulamalara göre daha çok güven verir.

Instagram Uygulamasında Takipten Çıkarma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir?

Instagram uygulamasında takip etme işlemi ne kadar kolay ise takipten çıkma işlemi de o kadar kolay olur. Yanlışlıkla takip edilen veya artık paylaşımlarından memnun olunmayan kullanıcılar istendiği zaman çıkarılabilir. Kullanıcı takip çıkarma işleminde karşı tarafa herhangi bir bildirim bitmez. Karşı tarafın bunu fark edebilmesi için ya özellikle bakması gerekir ya da bu işlemler için mobil uygulama kullanmalıdır. 

Takipten çıkarılmak istenen kişinin profiline girilip kolaylıkla "Takipten Çık" butonuna basılarak takipten çıkılabilir. Takipten çıkarılan hesap tekrar takip edilmek istendiğinde kişiye istek atılması gerekir. Takipten çıkarıldığını o ana kadar fark etmeyen kullanıcı bu durumda farkına varır. Çünkü hesap gizli olduğunda istek bildirim olarak gider.

Play Store’da Bulunan Toplu Takip Bırakma Programları Nelerdir?

Instagram'da takip bırakma işlemi için birden fazla uygulama ve yazılım bulunur. Bu yazılımların çoğu ücretlidir ancak ücretsiz mobil uygulamalar da bulunabilir. Instagram hesabını bilgisayar üzerinden kullanan kişiler için bazı programlar önerilir. Instagram'dan toplu takipçi çıkarma yönteminde kullanılan uygulamaların ücretsiz olanları nadirdir. Telefona uygun olan mobil uygulama mağazası ile ücretli veya ücretsiz uygulamaların listesi görünür. Play Store'da bulunan bazı ücretsiz uygulamalardan bazıları aşağıdaki gibidir:

  • Cleaner For Instagram Unfollow
  • Block and Delete

App Store’da Bulunan Toplu Takip Bırakma Programları Nelerdir?

App Store uygulaması iOS işletim sistemli cihazlarda bulunur. Bu işletim sistemine sahip telefonlara App Store uygulaması üzerinden uygulama indirilir. Toplu takip bırakma işlemi için App Store uygulaması tarafından ücretsiz sunulan bazı uygulamalar şöyledir:

  • Clean It Up
  • Mass Unfollow & Unlike & Repost 

Bilgisayar Üzerinden Kullanılan Toplu Takip Bırakma Uygulamaları Nelerdir?

Telefonunda Instagram mobil uygulaması bulunmayan kişiler genellikle Instagram'a bilgisayar üzerinden giriş yapar. Toplu takip bırakma işlemi için nasıl mobil uygulama varsa bilgisayar üzerinden de program ile toplu takip bırakma işlemi yapılabilir. Hatta mobil uygulamaya göre bilgisayar üzerinden yapılan işlemler daha güvenilirdir. Bu yöntem kullanıcılar tarafından çok bilinmese de en iyi sonuç alınan yöntem olarak karşımıza çıkar. 

Bu işlemi gerçekleştirmek için Google eklentileri bize yardımcı olur. Bazı internet sitelerinde bu eklenti verilir ve kullanıcının kendi tarayıcısına bu eklentiyi kurması gerekir. Tarayıcı tercihi kullanıcıya kalmış bir durumdur. Bu eklentiler her tarayıcıda sonuç verir. Eklenti tarayıcıya kurulduktan sonra kullanıcı Instagram hesabına giriş yapar. Takipten çıkar özelliği kullanılarak Instagram takip etmeyenler toplu silme pc üzerinden otomatik olarak gerçekleşir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu