0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2201

İnstagram Nedir? Nasıl Kullanılır?

Instagram Nedir?

Instagram, akıllı telefonlarda kullanılan bir fotoğraf ve video paylaşım uygulamasıdır. Bu programın büyüleyici yanı, çektiğiniz normal görüntülerde aslında çeşitli filtreler kullanabilmeniz ve muhteşem görünümlü görüntüler elde edebilmenizdir. 

Instagram fotoğraf ve video paylaşım uygulaması, yalnızca iOS işlemcili cihazlarda Ekim 2010'da ve daha sonra 2012'de Android cihazlarda ücretsiz olarak yayınlandı. 2010 yılında piyasaya sürülmesi ile kullanıcılar arasında popülerlik kazanmış ve kullanılmaya başlanmıştır. Bir yıl içinde kullanıcı sayısı 10 milyona ulaşmıştır. 2017'de yapılan bir araştırmaya göre, Instagram'ı yaklaşık 700 milyon kullanıcı kullanmaya başlamıştır.

Instagram Ne İşe Yarar?

Instagram kullanıcıları çeşitli efektler ile fotoğraf ve 1 dakikalık videolarını yükleyebilir. Paylaşılan bir görüntü veya videoda rastgele bir konumu paylaşabilirler. Gönderilerinize eklediğiniz hashtag'ler ile, aynı etiket altındaki birçok paylaşılan gönderiye kendi gönderilerinizi ekleyebilir, böylece hesabınızı birçok kişiye tanıtabilirsiniz. 

Birçok farklı kullanıcının profilini Keşfet sekmesinde görüntüleyebilirsiniz. Direct (DM), sayesinde kullanıcılarla iletişim halinde olabilirsiniz. Hikaye/Story bölümünde 24 saatlik bir fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda canlı yayın yapabilir ve dilediğiniz kişileri ekleyebilirsiniz. Instagram’ın özellikleri sayesinde sizler de arkadaşlarınızla takipleşebilir ve paylaşımlar yapabilirsiniz.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Telefon ile Instagram’a Kaydolma

Instagram'a girmenin en kolay yollarından biri elbette telefonla kayıt olmaktır. Hem Ios hem de Android cihazlar için aynı şekilde gerçekleştirilir. Bu adımlar:

Telefonunuzdan bir Instagram hesabı açmak için önce Instagram uygulamasını telefonunuza Google Play Store veya AppStore'dan indirin. 

Instagram uygulamasını telefonunuza indirdikten sonra Instagram logosuna tıklayarak ana giriş sayfasını açın. 

Instagram indirmesinin ilk sayfası canlı giriş ekranı olacaktır. Görünen ekranda "Hesabın yok mu?" Düğmesine basın. Daha sonra yeni bir kayıt olmak için sayfanın altındaki "Kaydol" düğmesine tıklamanız gerekecektir. 

Bir sonraki ekranda, "E-posta adresi veya telefon numarası ile kaydol" seçeneklerinden birini seçmeniz ve bu düğmeye basmanız gerekir. Telefon numaranızı girdiğinizde bir onay SMS'i alacağınızı unutmayın. Telefonunuza gelecek olan SMS'e tıklayarak onaylamanız gerekir. 

İlk adımda yeni Instagram hesabınızın açıldığı ekranı göreceksiniz, ardından bu ekranın 1. satırına cep telefonunuzu veya e-posta adresinizi gireceksiniz. 2. satıra adınızı ve soyadınızı girin. 3. satırda Instagram hesabınızda kullanmak için kullanıcı adınızı girin, ayrıca buraya kullanıcı adınız olarak adınızı ve soyadınızı da girebilirsiniz. 4. satırda her zaman kullanacağınız şifrenizi girin ve "Kaydet" butonuna tıklayın. 

Bundan sonra Instagram hesabınız kullanıma hazır olacaktır.

Bilgisayardan Instagrama Kayıt Olma

Instagrama kaydolmak için bilgisayar kullanılacaksa öncelikle https://www.instagram.com sitesine gitmek gerekir. Daha sonrasında ise şu adımlar izlenebilir:

Bu sayfadaki "Kaydol" düğmesine tıklayarak yeni bir Instagram hesabı açın. 

Instagram'a kaydolmak için telefonunuzu veya e-posta adresinizi üst sıradaki boşuklara girin. 

İkinci satıra ise adınızı ve soyadınızı girin. 

Üçüncü adımda, Instagram hesabınızda kullanmak için kullanıcı adınızı girmeniz istenecektir. Kullanıcı adınızı girdiğinizde, belirttiğiniz kullanıcı adı sizin tarafınızdan veya Instagram'da başkası tarafından kullanılmamalıdır. 

Son aşamada hesabınız, Instagram hesap şifrenizi belirledikten ve kayıt ol butonuna bastıktan sonra açılacaktır. Kayıt işleminin ardından sizi doğrudan Instagram sayfasına yönlendirecektir. Ardından Instagram uygulamasını bilgisayarınıza indirebilir ve kolayca erişebilirsiniz.

Instagram Takipçi Artırma

Instagram içinde daha popüler olmak istiyorsanız görünür olmanız gerekir. Bu da takipçi sayınızın artması ile olabilir. Instagram takipçi arttırmak için bazı yöntemler vardır. Bunlar aşağıda verilmiştir:

Hashtag kullanımı: Instagram'da takipçi sayısını artırmak için hashtag kullanımı oldukça önemlidir. Instagram, gönderi başına 30 hashtag'e izin verir. Hashtag'leri doğru kullandığınız sürece kalıcı aboneler kazanmak mümkündür. Popüler hashtag'leri araştırıp kullanmak kullanıcıların dikkatini çekecek ve düzenli aboneler haline gelecektir.

Düzenli paylaşım: Abone sayısını artırmanın yolu düzenli paylaşımdan geçer. Hiçbir kullanıcı gönderi paylaşmayan bir kullanıcıyı takip etmez. Instagram hesabınızı düzenli paylaşımlarla güncel tutmanız gerekir.

İlgi çekici paylaşım: Instagram yayınlarınızda ne kadar dikkat çekici gönderi paylaşırsanız, o kadar çok takipçi bulacaksınız. Bir mesajı paylaşırken çeşitli efektler oluşturarak resimlerinizi vurgulamak için birçok program kullanabilirsiniz. Gönderiler ne kadar güzelse, o kadar çok abone anlamına geldiğini unutmayın.

Instagram Yararları ve Zararları

Instagram kullanmak çok yönlü olduğundan kimi zaman olumlu kimi zaman ise olumsuz etkileri olmaktadır. Aşağıda Instagramın bazı yararları ve zararları sıralanmıştır:

Yararları:

İlişkileri güçlendirir. 

Yalnızlık sorununu biraz çözer. 

Yeni bir arkadaşlık ortamı yaratır. 

Zaman geçirmenize izin verecektir. 

Satış yapmanıza izin verir. 

Popülerliğinizi göstererek psikolojik tatmin sağlar.

Zararları:

Psikolojik takıntıya neden olabilir. 

İlişkide gerginliğe neden olabilir. 

Bağımlılık yapar. 

Gün içinde bir şeyler yapmanıza engel olacaktır.

Instagram Hesap Dondurma

Bir Instagram hesabını dondurma, hesabınızı geçici olarak kapatmak anlamına gelir. Hesabınızı istediğiniz zaman açabilirsiniz. Hesabınızı kapattığınızda başkaları sizi Instagram'da göremez. Hesabınızı yalnızca haftada bir kez dondurabilirsiniz. Hesabınız dondurulduğu sürece profiliniz, fotoğraflarınız, beğenileriniz ve görüşleriniz kimse tarafından görülmeyecektir.

Telefondan Instagram Hesabı Dondurma

Telefon kullanarak Instagram dondurmak istiyorsanız şu adımlar izlemelisiniz:

İlk olarak, telefon tarayıcınızdan https://www.instagram.com. tr/ bağlantı linkine gidin.

Giriş bilgilerinizle oturum açın.

Sağ alttaki küçük profil resminize tıklayın ve profil sayfanıza gidin.

Profili Düzenle düğmesini tıklayın.

Açılan sayfanın altındaki 'Hesabımı geçici olarak kapat' kutusuna dokunun.

Hesabınızı neden dondurduğunuzu yazdıktan sonra, 'Hesabımı geçici olarak kapat' düğmesini tıklayın ve onay penceresini onaylayın.

Instagram Hesabı Silme

Instagram kapatma işlemi yalnızca tarayıcı üzerinden gerçekleştirilebilir. Yani bunun için telefon kullanılamaz. Şu adımlar izlenmelidir:

Instagram'ı silmek için önce hesabınıza giriş yapın. 

Giriş yaptıktan sonra Profilim sekmesine tıklayın. Kullanıcı adınızın yanında yer alan "Ayarlar" ı tıklayın. 

Ekranın sol üst köşesinde görünen Profili Düzenle seçeneğini seçin, sayfanın altındaki Hesabı Sil sekmesine tıklayın. 

Silme nedeninizi belirtin, şifrenizi girin ve hesabı kalıcı olarak sil butonuna tıklayın. 

Bu şekilde Instagram hesabınız sonsuza kadar kapatılacaktır.

Instagram Bildirimlerini Kapatma

Telefonunuzda Instagramdan gelen bildirimleri kapatmak istiyorsanız Ayarlar bölümünü kullanabilirsiniz. Hesabınızı kapatmanıza gerek kalmadan beğeni ve yorum bildirimlerini kapatarak Instagramı daha huzurlu bir şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz:

Öncelikle Instagram uygulamasını açın ve profilinize gelin. 

Sağ üst köşedeki üç çizgiye dokunun. 

Android cihazlarda üç nokta ve iPhone'da bir dişli gibi görünen çarka gidin. 

Bildirimler seçeneğine tıklayın.

"Anında İlet Bildirimleri" sekmesi altında "Tümünü Durdur" seçeneğini seçerek Instagram bildirimlerinin tamamını silebilir veya görmek istemediğiniz bildirimleri kapatabilir, ayrıntıları filtreleyebilirsiniz.

Instagram gün içinde yoğun olarak bildirim gönderen bir uygulama olduğu için kimi zaman bu bildirimler can sıkabilir. Yukarıda anlatılan yöntemle kolayca bildirimleri kapatmanız mümkündür.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu