0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1826

Instagram İnternetimi Çok Harcıyor Ne Yapabilirim?

Instagram İnternetimi Çok Harcıyor Ne Yapabilirim? 

Son günlerin flash konularından birisi instagram veri kullanımı azaltma konusudur. Gün içerisinde elimizden düşmeyen telefonlar internetimizin kısa sürede bitmesine neden oluyor. Instagram story özelliği çıktığından bu yana hikâyeler, fotoğraflar ve videolar internet paketlerini kısa sürede bitirmeye başladı. Instagram’da veri kullanımı azaltma mümkün müdür? Daha az internet kullanmak için ne yapmak gerekir? Bu yazı dizimizde sizlere bu konuda açıklık getireceğiz.

  • Instagram veri tasarrufu nedir?

Instagram mobil verinizi kısa sürede bitirir. İster kendi resimlerinizi ve videolarınızı yayınlıyor olun, isterseniz de ana sayfada dolaşıyor olun, özellikle çok fazla video yayınlayan arkadaşlarınız varsa bunlar internet paketinizi kısa sürede bitirmenize neden olur.  Instagram’da veri tasarrufu yapmak, Instagram’ın çeşitli özelliklerini kullanarak daha az internet harcarsınız. İnstagram veri tasarrufu sağlamak için İnstagram hesabınızı açıp profilinize girin. Ayarlar ekranına ulaşmak için dişli çark simgesine tıklayın. Mobil veri kullanımı altında yer alan ayarları görünceye kadar ekranı aşağı doğru kaydırın. Burada daha az veri kullan sekmesini bulup tıklayın. Bundan sonra artık İnstagram daha az mobil verisi kullanır. Mobil veri kullanımınızı gerçekten sınırlandırmaya çalışıyorsanız mümkün olduğunca wifi bulup interneti wifi üzerinden tüketin.

Instagram’da videolar loop şeklindedir. Siz geçene kadar videoları tekrar tekrar oynatmaya devam eder. Bu da aşırı veri kullanımına neden olur. Ancak hücresel veri sınırlaması yaptığınızda videolar bir kez oynatılır. Videoyu izlemek isterseniz yeniden komut verip videoyu izlemeye devam edersiniz.

  • Facebook veri kullanımı azaltma nasıl yapılır?

Facebookta çok fazla zaman harcayan birisiyseniz facebook üzerinde yayınlanan videoları otomatik olarak açtığınız için internetiniz bir anda bitebilir. Bu durumu önlemek için tıpkı İnstagramda olduğu gibi facebookta da veri tasarruf modunu açmalısınız.

Facebook’un Veri Tasarrufu aracı, kaydettiğiniz sırada yayınınızı daha küçük, daha sıkıştırılmış görüntülerle doldurmaya başlar.  Böylece her yeni gönderi veri tüketmez. Veri Tasarrufu, videoların otomatik oynatılmasını engeller.  Ayrıca, Veri Tasarrufu’nu yalnızca kablosuz ağ kullanmadığınızda açılacak şekilde ayarlanır.

Facebook’un veri koruyucusunu açmak için uygulamayı açıp sağ üst köşedeki “Diğer” sekmesine tıklayın.  Listeyi aşağı kaydırıp “Yardım ve Ayarlar” altındaki sarı “Veri Tasarrufu” simgesini tıklayın.  Veri Tasarrufu’nu etkinleştirdikten sonra, “Her Zaman Wi-Fi Üzerinden Veri Tasarrufunu Kapatma” adlı ikinci bir geçiş görüntülenir.  Bu varsayılan olarak etkindir. Etkinleştirildiğinde, bu seçenek bir Wi-Fi ağına her bağlandığınızda Veri Tasarruf özelliği kapatılır.

 

Buna ek olarak, Bayigram üzerinden birçok sosyal medya hizmeti satın alabilirsiniz, örneğin, Instagram beğeni satın alarak kitlenizi kolayca yükseltebilirsiniz. Bunun için, bu sayfamıza göz atabilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu