Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2149

İnstagram Hikaye (Story) Yukarı Kaydır Linki

Instagram Hikayesine Link Ekleme 

Instagram’da hikayeler kısmına link ekle özelliği, aktif işletme hesapları tarafından sıklıkla kullanılır. İşletme hesaplarını takip eden kullanıcılar eklenen link sayesinde pratik şekilde ilgili yere erişim sağlar. Instagram, eğlence ve keyif amaçlı olarak kullanılmasının yanı sıra maddi kazanç elde edilebilen bir platform haline gelmiştir. Instagram’da paylaşılan hikayelere link eklenerek satışlarda veya herhangi bir ürünün tanıtımında artış oluşturmak kolaylaşır. 

Instagram Hikayesine Neden Link Eklenir? 

Sosyal medya reklamları, günümüzde satış stratejilerinin önemli parçası haline gelmiştir. Instagram ise çok sevilen ve oldukça popüler sosyal medya platformlarından oluşuyla adeta potansiyel reklam aracıdır. Sayısız reklam modeli geliştiren ve reklamlardan kazanç sağlayan anlayışa sahip Instagram, geliştirdiği özelliklerle yaklaşımlarını desteklemektedir. 

2016 yılında getirilen yenilikle beraber Instagram’da son derece popüler olan hikaye özelliği gelmiştir. Hikaye özelliğinin kullanılmaya başlamasıyla kullanıcılardan alınan verimde ciddi artışlar oluşmuştur. Kazanç sağlama amaçlı olarak kullanılan işletme hesapları ise hikaye reklamlarından en fazla getiri elde eden gruplar arasındadır. 

Instagram hikayesine bağlantı ekleme, kullanıcıların herhangi bir internet sitesine veya IGTV videolarına yönlendirilmesini sağlar. Instagramda hikaye paylaşım boyutları genellikle sınırlı olmaktadır. Bu nedenle uzun süreli olan videolar veya detaylandırılması önem taşıyan gönderiler için link ekleme işlemi yapılır. 

Instagram Hikaye Reklamları 

Instagram’da yer alan hikaye reklamları, ürün satışı gerçekleştirenlerin potansiyel müşterilerine daha etkili şekilde ulaşabilmesini sağlar. Hikayelerde verilen reklamlarla beraber bu özellikten yararlanan işletmelerin sayısında ciddi artışlar yaşanmıştır. Instagram link ekleme hikaye özelliği sayesinde paylaşılan ürüne veya verilen hizmete erişim kolaylaşır. Bununla doğru orantılı olarak satış oranlarında artmalar meydana gelir. Sosyal medyanın oldukça etkili olarak kullanıldığı günümüzde hikaye reklamlarından elde edilen kazançlar oldukça fazladır. Genel olarak instagramda link ekleme para kazanma birbiriyle bağlantılıdır demek yanlış olmaz. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Hikaye Özelliği Nedir? 

Instagram hikaye özelliği popüler adıyla Stories olarak bilinir. En sık kullanılan özelliklerden birisi olan hikaye ekleme, kişisel hesaplarda oldukça etkili şekilde kendisini gösterir. Kullanıcılar fotoğraf, video veya düşüncelerini hikayeler üzerinden paylaşır. Belirli bir süreliğine paylaşılan hikayeler, takipçiler tarafından incelenir. Kişisel hesaplarda olduğu kadar işletme hesapları için oldukça işlevsel bir özelliktir. Örneğin ürün satışı gerçekleştiren veya marka tanıtımı yapan işletme hesabı, 24 saat boyunca ürünlerini sergileme fırsatına sahiptir. 

Kişisel hesap veya işletme hesaplarından paylaşılan hikayeler, 24 saatin sonunda kendi kendine silinir. Kullanıcıların beklentilerini ve memnuniyet düzeylerini üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen Instagram, bu gibi güncellemelerle aktif kullanımını sürdürmektedir. Özellikle ticaretle uğraşan ve instagram üzerinden gelir elde etmeyi hedefleyen kullanıcılar, hikaye paylaşımlarına sıklıkla başvurur. Her kesim tarafından ilgi gören hikaye eklemeyle, instagram profillerini daha aktif hale getirmek mümkündür. 

Instagram Hikayesi Link Ekleme Koşulları 

Link ekleme instagram fonksiyonundan yararlanmak için birtakım ayarlamaları yapmanız gerekir. Instragram hikayelerine link ekleyebilmek için ilk kural işletme hesabına sahip olunmasıdır. Kişisel hesaplar işletme hesabına çevirilerek link ekleme özelliğinden yararlanmak mümkündür. Instagram ayarlar bölümünden profili işletme hesabına çevirebilirsiniz. Profili işletme hesabına çevirebilmek için şu adımlar takip edilir: 

  • Profilde yer alan Seçenekler bölümünden “İşletme Profiline Geç” seçeneği tercih edilir. 
  • İşletme hesabından link eklenebilmesi için hesabın iki aşamalı doğrulamaya sahip olması önem taşır. 

İşletme hesapları, hikayelerinde link paylaşımı yapabilmek için 10.000 instagram kullanıcısı tarafından takip edilmelidir. Hem işletme hesabı olup hem 10.000 takipçiye sahip olanlar hikaye kısmında link paylaşımında bulunabilir. Bu nedenle öncelikle instagram takipçilerinin sayısının arttırılması önemlidir. Bazı kullanıcılar, kısa yoldan çok fazla takipçi elde etmek adına takipçi satın alma yollarına başvurabilmektedir. Fakat hesabın organik takipçilere sahip olması her anlamda daha verimli olmaktadır. İleride mavi tık almak isteyen hesaplarda takipçilerin organik olmamasından ötürü birtakım problemlerle karşılaşılabilmektedir. 

Instagram Hikayesine Nasıl Link Eklenir? 

Story link ekle işlemini yerine getirebilmek için uygulama içerisinden birtakım işlem adımları takip edilmelidir. Kullanıcı hesabını işletmeye çevirenler veya hali hazırda işletme hesabı kullananların hikayeye link eklemesi için adımlar şunlardır: 

  • Instagram hesabına giriş yapıldıktan sonra hikaye bölümüne koyulacak görsel seçilmelidir. 
  • Sağ üst kısımda yer alan zincir ikonu kullanıldığında bağlantı girmeniz gereken ekran açılacaktır. 
  • Boşluk olan alana bağlantı girilerek link ekle işlemi tamamlanır. 
  • Hesabın takipçileri ekranı yukarı kaydırdığında ilgili bağlantıya yönlendirilmiş olur. 

Instagram hikayelerine link eklemek istenen koşullar yerine getirildiğinde son derece basit bir işlemdir. Günümüzde hikaye linkleri eklemek veya hesap yönetimlerini gerçekleştirmek adına sosyal medya şirketlerinden yardım almak mümkündür. Kimi kullanıcılar bu tip işlerde profesyonel yardım alırken kimileri kendi işletme hesabını kendisi yönetmeyi tercih eder. 

Instagram’da Yukarı Kaydırma ve Link Ekleme Özelliği 

Kullanıcılar, instagram link ekleme andorid veya apple cihazlar üzerinden özelliği aktifleştirerek hesaplarını daha işlevsel hale getirebilir. Instagram’da yer alan profil bilgilerine pratik şekilde link eklemesi yapılabildiği gibi storylerde de bu özellik aktifleştirilebilir. Instagram yukarı kaydırma ve link ekleme işlemi şu şekildedir: 

  • Hesap üzerinden Hikaye Ekle kısmından paylaşım talebi oluşturulduktan sonra yukarıda yer alan zincir simgesi kullanılır. 
  • Hikaye paylaşımından sonra İnternet Adresi(URL) yazan kısmın altındaki boşluğa dilediğiniz linki kopyalayabilirsiniz.

İşlemler esnasında açılacak ekran üzerinde farklı seçeneklerle karşılaşmanız olasıdır. Bu aşamada bağlantı ve link ekleme bölümünün kullanılması gerekir. Dilediğiniz herhangi bir bağlantıyı kopyalayıp yapıştırarak link ekleme özelliğini kullanmış olursunuz. Sizi takip eden kişiler, hikayeniz üzerinde yukarı kaydırma işlemi yaptığında ilgili bağlantıya yönlendirilir. Link özelliği aktif olduğu sürece ekleme konusunda herhangi bir problemle karşılaşılmamaktadır. 

Instagram’da Yukarı Kaydırma ve Link Ekleme Özelliği Aktifleşme Sorunu 

Sıklıkla yaşanan instagram link ekle problemleri arasında bu özelliğin hesaplarda aktif olmaması gelir. Özelliğin aktif hale gelebilmesi için sosyal medya hesabının da aktif şekilde kullanılıyor olması gerekir. Aktif olmayan ve yeteri kadar takipçiye ulaşmamış olan işletme hesaplarının özellikten yararlanması zaten mümkün değildir. Takipçi sayısı 10.000 ve üzerine eriştiği zaman özelliğin aktifleştiği görülür. Oldukça işlevsel instagram özellikleri arasında yer alan link ekleme sayesinde popüler hesapların ilgi görme oranlarında da artışlar meydana gelir. Yukarı kaydırma ve link ekleme özelliğinin sorunsuz olarak kullanılabilmesi hesabınızın ne kadar popüler olduğuyla yakından ilişkilidir. 

Instagram’da Yukarı Kaydırma ve Link Ekleme Özelliğini Aktif Etme 

Link ekleme özelliğinin instagram tarafından sağlandığı kişiler, genel olarak 10 binin üzerinde takipçi sayısını bulan kişilerdir. Fakat bu takipçi sayısına erişildiğinde bile özelliğin doğrudan aktif olacağına ilişkin herhangi bir garanti söz konusu değildir. Genel anlamda incelendiğinde link ekleme özelliğinin aktif olduğu kullanıcıların %90 oranında 10 bin üzeri takipçi sayısına sahip olduğu görülür. Bu anlamda takipçi sayısının fazla olması yukarı kaydırma ve link ekleme özelliğinin aktif olması için temel kriterler arasındadır. 

Instagram’da Yukarı Kaydırma ve Link Ekleme Özelliği Nerede Kullanılır? 

Instagram’ın sevilen ve işlevsel özellikleri arasında yer alan yukarı kaydırma ve link ekleme pek çok noktada kullanıcıya avantaj sağlar. Yukarı kaydırma ve link özelliğinin kullanıldığı yerler şu şekildedir: 

  • Instagram ve Youtube gibi farklı sosyal medya mecralarını aynı anda kullananlara rahatlık oluşturan bir özelliktir. Youtube’da aktif olarak içerik üreten kişiler, paylaşımlarının bağlantılarını instagram hikayelerinde paylaşarak daha geniş kitlelere ulaşma fırsatı elde edebilir. Bu şekilde paylaşımların erişim sayılarında ciddi artışlar yaşanır. 
  • Herhangi bir materyalin satışını yapan ve web sitesin sahip olanlar instagram link verme özelliği sayesinde tanıtım yapabilir. Instagram takipçileri, bu şekilde kendi üretiminiz veya tasarımınız olan materyallere rahatlıkla ulaşır. 
  • Günümüzde ürün ve marka tanıtımı yapmak instagram bünyesinde son derece popülerdir. Tanıtılan ürünün tüm özellikleri, kullanım bilgileri gibi detaylar instagram hikayelerine eklenen link ekle yöntemiyle paylaşılabilir. Ürünlerin farklı modelleri, renkleri veya paylaşılmak istenen diğer bütün detaylar link şeklinde hikayelere eklenerek potansiyel müşterilerin ilgisini çeker. 
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu