0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 4469

Instagram Beğenilerini Gizleme

Instagram Beğenilerini Gizleme

Instagram beğeni gizleme en yaygın kullanılan uygulamalardan biri olan Instagram’ın kullanıcılarının merak konusu olan özelliklerinden birisidir. Sosyal medyanın en çok bilinen uygulaması olmaya aday Instagram, kullanıcıları için sürekli yeni özellikler geliştiriyor. Fotoğraf paylaşımı denince ilk akla gelen mecra olan Instagram zaman geçtikçe fotoğraf paylaşmanın ötesinde özellikler barındırmaya başladı. Son dönemde Facebook’un da satın almasıyla bu uygulamanın kullanım oranı iyice artmış durumda.

Instagram yakaladığı büyüme oranını giderek yükseltmek için çalışmalarını sürdürüyor. Kullanıcılarının memnuniyetini arttırmayı ve yeni kullanıcılar edinmeyi hedefleyen Instagram, şimdilerde kullanıcılarına Instagram beğeni sayısı gizleme özelliğini de kullanıma sunmakta. Kullanıcılar da bu özelliğin ne olduğunu ve nasıl kullanabileceklerini merak ediyor.

Instagram Kullanıcılarına Neler Sunuyor?

Instagram yenilediği ve geliştirdiği özelliklerle Instagram kullanıcılarına birçok ayrıcalık sunuyor. Kullanıcılar profillerini bu özellikleri kullanarak daha kişisel hale getirebiliyor. Profillerini gizli hesap özelliği ile takipçisi olmayan kullanıcılara gizleyebiliyor ya da açık hesap haline getirip tüm kullanıcıların görebileceği bir profile sahip olabiliyorlar. Bu gibi ayrıcalıklar Instagram kullanıcıları tarafından günümüzde en yaygın bilinen ve tüm kullanıcıların en sık kullandığı özellikler.

Uygulamanın yaygın olarak bilinen özellikleri dışında Instagram, kullanıcılarına başka ayrıcalıklar da sunuyor. Kullanıcılar hesapları için yaptıkları ayarlamalarla oluşturdukları profilleri şimdilerde beğeni ve yorumları için de ayarlamalarla oluşturabiliyorlar. Kullanıcılar yaptıkları paylaşımlar ve beğeniler için de farklı ayarlamalar yaparak tamamen kendi tercihleri ile kişiselleştirdikleri şekilde uygulamayı kullanabiliyorlar.

Instagram kullanıcılarının yaptıkları paylaşımlar ve beğeniler için yapabildikleri en güncel ayarlamaların içinde Instagram’da beğeni gizleme ayarlaması da yer alıyor. Kullanıcılar bu güncel ayarlama ayrıcalığı ile Instagram beğenileri görünmez kılınabiliyorlar. Çok dikkat çeken ve birçok kullanıcıda merak uyandıran bu özellik oldukça kullanışlı ve basitçe uygulanabiliyor.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Beğeni Ne Demektir?

Instagram en yaygın kullanılan uygulamalardan birisi ve en yaygın özelliği gönderilere beğeni yapabilme özelliği. Instagram uygulması içerisinde kullanıcılar her gün onlarca gönderi paylaşabiliyor. Bu paylaşımların ardından paylaşım yapan kullanıcılar paylaşımlarına gelen etkileşimleri bildirimlerle takip ediyor. Kullanıcılar paylaşımları beğenerek ve yorum yaparak etkileşimde bulunuyor.

Instagram’da bir gönderiyi beğenmek ise oldukça basit bir işlem. Kullanıcı ana sayfasında ya da uygulamanın keşfet kısmında karşısına çıkan bir paylaşımı eğer isterse beğenebiliyor. Her paylaşımın sol alt köşesinde içi boş bir kalp sembolü var. Kullanıcı eğer bir gönderiyi beğenmek isterse bu sembole tıklayabiliyor. Bu şekilde gönderi beğenilmiş ve kalp sembolü içi dolu ve kırmızı bir kalbe dönüşmüş oluyor.

Aynı zamanda bir gönderinin üzerine iki defa art arda tıklanması durumunda da gönderi beğenilmiş oluyor. Günümüzde Instagram gönderilerinin altında kaç kişinin beğendiği ve kimlerin beğendiği görülebiliyor. Güncellenen özelliklerle bu beğeni sayısı ve kimlerin beğendiği gizlenebiliyor. Bunu sağlayan özellik ise c gizleme özelliğidir. 

Instagram Beğeni Gizleme Nasıl Yapılır?

Intagram beğeni gizleme oldukça basit bir işlemdir. Aslında Instagram hesap gizleme işlemi ile hemen hemen aynı işlemdir. Bu işlem aşağıdaki basit aşamalar ile gerçekleştirilir.

  • Öncelikle kullanıcıların kendi profillerine girmesi gerekir.
  • Kullanıcı profiline girdikten sonra burada sağ üst köşedeki üç nokta sembolüne tıklayarak “Ayarlar” kısmına giriş yapar.
  • Daha sonra ayarlar kısmında “Gizli Hesap” seçeneğini seçer.
  • Bu işlemle birlikte hesap gizli konuma gelir.

Hesap gizli konuma getirildiği zaman Instagram otomatik olarak tüm gönderi beğenmelerini de gizler. Bu işlemi gerçekleştiren kullanıcıların bu işlemden sonra gönderi beğenilerini ve yorumlarını sadece onaylı takipçileri görebilir. Kullanıcıların onayı dışındaki hesaplar gönderi beğenilerini ve yorumları göremezler.

Aynı zamanda bu işlem gerçekleştirildikten sonra kullanıcının yaptığı gönderi beğenileri ve yorumlar hareketler kısmında da görüntülenemez. Takip ettiklerim kısmında da görüntülenemez duruma gelir.

Instagram Beğeniler Gizleniyor!

Instagram uzun zamandır uygulama üzerinde çalışıyor. Kullanıcıların memnuniyetini arttırmayı ve daha sağlıklı kullanım sağlamayı hedefliyor. Çalıştığı konularda bir tanesi de beğenilerin gizlenmesi konusudur. Instagram beğenilerin kaldırılması ile ilgili çalışmalarını sürdürdü hatta bazı pilot ülkelerde deneme bile yaptı. Beğenileri kaldırıp deneme yaptığı pilot ülkeler arasında Avustralya, Kanada, Brezilya, Japonya, Yeni Zelanda ve İrlanda yer alıyor. 

Pilot ülkelerle başlayarak Amerika’ya kadar ulaşan Instagram beğenilerinin gizlenmesi ile ne bir kullanıcı başka bir kullanıcının gönderisi altındaki beğeni sayısını görebilecek ne de bir başkası kullanıcının gönderisi altındaki beğeni sayısını görebilecek. Instagram’da paylaşılan gönderilerin dikkatinin aldıkları beğeni sayısından çok gönderinin içeriğine odaklamaya çalışan Instagram gittikçe bu hedefine yaklaşıyor. 

En son Amerika’da uygulanan bu özelliğin yakında Türkiye’ye de gelmesi bekleniyor. Türkiye’deki kullanıcılar bu özellik gelmeden tepki göstermiştir. Olumlu geri dönüşler almayan bu özelliğin Türkiye’de uygulanmaya başlayıp başlamayacağı da tartışma konusu. Türkiye’de çok fazla tepki toplayıp ciddi düzeyde eleştiriler aldığı için merakla bekleniyor.

Instagram Neden Beğeni Gizliyor?

En yaygın kullanılan ve popüler olan Instagram uygulaması, Instagram beğenileri gizlemek ile ilgili temel düzeyde birkaç ana başlık sunuyor. “Instagram neden beğeni gizliyor?” sorusuna cevabını; öncelikle kullanıcılarının beğeni sayısına değil paylaşılan gönderinin içeriğine odaklanmalarını sağlamak amacıyla, daha sonra da toplum sağlığı gerekçesiyle açıklıyor.

Instagram gönderi beğenileri kaldırma işlemi ile hem içerik kalitesini ön plana çıkarmayı hem de beğeni sayısının sadece kullanıcı tarafından görüntülenebilmesi ile toplum sağlığı açısından daha yararlı olacağını söylüyor. Beğeni sayısının Instagram’da çok konuşulması ve kullanıcıların bu sayılara büyük önem vermeye başlaması nedeniyle bu durumun toplum sağlığı açısından tehlikeli boyutlara taşınmasından da korkuluyor. 

Instagram Beğeni Kaldırma Kalıcı Mı?

Instagram beğeni kaldırma işlemini kalıcı değildir. Kullanıcılar kendi hesapları üzerinden yaptıkları kişisel ayarlarla kaldırdıkları beğeni ve yorumları istedikleri zaman tekrar görünür kılabilirler. Bu işlem kalıcı bir işlem değildir. Kullanıcının tekrar ayarlamalar yapması ile beğenileri tekrar görütülenebilir. 

Instagram beğeni gizleme özelliğini uygulama kendisi kalıcı hale getirmek için çalışıyor ve pilot ülkelerde deniyor. Eğer Instagram uygulaması bu şekilde kalıcı olarak ayarlanır ve tüm Dünya’da kullanılmaya başlarsa bu kalıcı bir özellik olacak ve kullanıcılar bir daha beğeni sayısı göremeyecek. Bu konu şimdilik tüm kullanıcılar için merak konusudur.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • TA
    3 ay önce
    Tuncer Akdem

    Bayigramda instagram beğeni sayılarını gizlemeyi bilmiyordum bunu öğrendim bilgi edindim çok teşekkür ediyorum bu bilgi için.

  • 8 ay önce
    مجد السياغي

    Bayigram sayesinde instagram beğenilerimi nasıl gizleyeceğimi ögrendim çok faydalı bilgiler çok teşekkür ederim bayigram.

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu