Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 8805

Facebook Takipçileri Görme

Facebook’ta Takip Ne Demektir?

Facebook takip özelliği size arkadaş olarak ekleme ve o kişiyi arkadaşsız takip etme şansı verir. Genelde ünlülerin hesaplarına arkadaşlık istekleri gönderilemez ancak biz onları takip edebiliriz. Ünlüler izleme özelliğini kullanabileceği gibi, herhangi bir Facebook kullanıcısı da bu özelliği dilediği gibi kullanabilir. Facebook’ta takipçileri görme için farklı yöntemle kullanılabilir.

Ayrıca Facebook bize, herhangi bir Facebook kullanıcısına gönderdiğimiz arkadaşlık talebini o kişi tarafından reddedilse bile takip etme fırsatı sunuyor.

Facebook’ta Takipçiler Nasıl Görülür?

Facebook’ta sizi takip eden kişilerin listesini görmek için şu adımları izlemelisiniz:

  • İPhone veya Android cihazınızda Facebook uygulamasını açın. 
  • Üç yatay çizgiden oluşan simgeye dokunun. 
  • Adınıza dokunun.
  • Sayfayı aşağı kaydırın ve Hakkında sekmesine dokunun. Bu sekme, Tanıtıcı Metin ve Profil Bilgileri altındaki sekme çubuğunda bulunan Fotoğraflar sekmesinin yanında yer alır.
  • #kişi takip ediyor sekmesine dokunun. Sizi takip eden kişilerin sayısı, 'Hakkında' sayfasının üst kısmındaki 'Kişisel Bilgiler' bölümünde görüntülenir. Takipçilerinizin tam listesini içeren Takipçiler sayfasını açmak için bu sekmeye dokunun.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Bilgisayardan Facebook Takipçilerini Görme

Facebook’ta takipçi görme için bilgisayar kullanacaksanız oldukça basit şu aşamaları izlemeniz gerekir:

  • İnternet tarayıcınızda Facebook'u açın. 
  • Profil sayfanıza gidin. 
  • Arkadaşlar sekmesine tıklayın. Bu, kapak fotoğrafının altındaki gezinme çubuğunun üst kısmındaki Bilgi ve Fotoğraflar sekmeleri arasındadır. 
  • Arkadaşlar sekmesinin altındaki Takipçiler sekmesini tıklayın. Bu, arkadaş listenizdeki Tüm Arkadaşlar sekmesini açacaktır. Takipçilerin tam listesini görmek için, Arkadaşlar altındaki sekme çubuğunun sağ alt tarafındaki Takipçiler sekmesini seçin. 
  • Takipçiler sekmesini görmüyorsanız, Arkadaşlar bölümündeki Daha Fazla sekmesine tıklayın. Ardından, Takipçiler seçeneğini bulacağınız bir açılır menü göreceksiniz.

Facebook’ta Takipçi Ayarları Yapma

Takipçileriniz, yayınlarınızı Haber Kaynağı’nda görebilirler. Arkadaşlarınız varsayılan olarak gönderilerinizi takip edebilir ancak arkadaşınız olmayanların sosyal paylaşımlarınızı takip etmesine izin verebilirsiniz.  

Sizi takip edecek kişileri seçmek için tek yapmanız gereken ekranın sağ tarafındaki "Herkese Açık" bölümünü seçmektir.  Ama bu ortamda sizi takip etmesini istemiyorsanız "Arkadaş" olarak kalmak yeterlidir. Bu şekilde arkadaşınız olmayan hiç kimse sizi takip edemez.

Facebook takipçi ayarlarında şunları yapabilirsiniz:

  • Beni kimler takip edebilir: Hesabınızı takip edebilecek kişileri bu menüden seçebilirsiniz. Burada menü üzerinden takip etme sistemini kapatabilirsiniz. 
  • Takipçi yorumları: Takipçilerinizin gönderilerinize yorum yapma izinlerini buradan yönetebilirsiniz. 
  • Takipçi uyarıları: Takipçilerinizin size gönderdiği bildirimleri buradan düzenleyebilirsiniz.

Bir Arkadaşı Facebook’ta Takip Etmeyi Bırakınca Ne Olur?

Facebook kullanıcıları istedikleri kişileri takip etmekte veya takipten çıkarmakta tamamen özgürdür. Arkadaşınızı takip etmeyi bırakırsanız, o kişinin gönderileri artık zaman tünelinizde görünmeyecektir. 

Bu durumu arkadaşınızın fark etmesi oldukça zordur. Çünkü Facebook’ta takipçileri görme için onu takip edenleri tek tek görmek gerekiyor. Ayrıca, arkadaşınızın takibini bıraktığınız zaman hiçbir bildirim ona gönderilmez. Arkadaşınızı takipten çıkarmak, arkadaşlıktan çıkaracağınız anlamına gelmez. Facebook'ta o kişiyle arkadaş kalırsınız. Yalnızca gönderiler zaman tünelinizde görünmez. 

Facebook Takipçi Açma

Tam dolu bir arkadaş listesine sahip kullanıcılar diğer Facebook kullanıcılarını takip etmek isterse, takipçi özelliğini etkinleştirmeleri gerekir. Facebook arkadaş listesi 5.000'e kadar kişi içerebilir. Daha çok kişiye ulaşmak için bu özellik tercih edilmektedir. Sizi takip eden kişiler,  zaman tünelinize ulaşabilir ve mesajlarınıza yorum yapabilirler. 

Bu Facebook özelliği başlangıçta her hesapta devre dışı bırakılır. Facebook takipçi açma için aşağıdaki adımlar atılabilir:

  • Sağ üstteki aşağı ok simgesine tıklayın. 
  • Ayarlar ve gizlilik ayarları seçilir. 
  • Soldaki herkese açık gönderiler seçeneğine girilir. 
  • Açılan “Herkese Açık Gönderi Filtreleri ve Araçları” sekmesinde “Beni Kimler Takip Edebilir” kısmı dikkate alınır.
  • Bu bölüm, "Arkadaş" tan "Herkese Açık" konumuna getirilir.
  • Facebook takipçilerinin engelini kaldırma işlemini tamamlar. 
  • Hesabınız genel moddaysa, hesabınızı açma işlemi başarıyla tamamlanmıştır.

Facebook Takipçi Kapatma

Bazı kullanıcılar hesaplarının herkese açık olmasını istemeyebilir. Bu gizlilik özelliği, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya araçlarında da mevcuttur. Facebook takipçi kapatmak için, yukarıda belirtilen Facebook takipçi açma eylemleri sırayla tekrar yapılmalıdır. Son olarak, 'Genel' bölümü 'Arkadaşlar' ile değiştirilmelidir. Bu özellik ile sizi kimlerin takip edebileceğini sınırlayabilir ve bilgilerinizi görmesini istemediğiniz kişileri engelleyebilirsiniz. Yani Facebook gönderileriniz sadece siz ve arkadaşlarınız arasında kalacaktır.

Facebook’ta Arkadaş Ekle Butonu Nasıl Kaldırılır?

Eğer tanımadığınız kişilerin sizi Facebook’ta arkadaş olarak eklemesini istemiyorsanız arkadaş ekle butonunu kaldırabilirsiniz. Önce şifrenizi ve e-posta adresinizi girerek Facebook hesabınıza giriş yapın. Ardından açılan ana sayfa arayüzünün sağ üst köşesinde arkadaşlarla ilgili soru, mesaj ve bildirimler içeren bölüme gidin ve buradaki anahtar simgesine tıklayın. Açılan pencerede, gelişmiş ayarları göster sekmesine tıklayın. Gizlilik ayarları ve araçlar bölümüne yönlendirileceksiniz. Benimle kim iletişime geçebilir? sorusunun yanında, sana kimler arkadaşlık isteği gönderebilir? bölümüne gelin. 

Size arkadaşlık isteklerini kim gönderebilir, herkes olarak işaretlenmiştir. Bu sekmeyi tıkladığınızda, herkes kutusu yerine Arkadaşlarım kutusunu işaretlersiniz. Seçimden sonra mavi bir tik görünecektir. Bu, yalnızca arkadaşlarınızın arkadaşlarının size arkadaşlık isteği gönderebileceği anlamına gelir.

Facebook takipçi özelliği, arkadaşlık isteği gönderilemeyen kişiler için kullanılabilir.

Facebook’ta Birini Takip Edince Ne Olur?

Arkadaş olduğunuz kişileri otomatik olarak takip edersiniz. Sayfaları (ör. Şirketler, kuruluşlar ve markalar) ve Facebook'ta arkadaşınız olmayan ama herkesin kendisini takip etmesine izin veren kişileri de takip edebilir.

Birini veya bir sayfayı takip ederseniz, o kişi veya sayfa için güncellemeleri feed'inizde görebilirsiniz. Bir sayfayı beğendiyseniz, otomatik olarak takip edilir. Bazı siteler ve çok sayıda takipçisi olan bazı tanınmış kişiler Facebook tarafından kontrol edilir ve kim olduğundan emin olmak için adlarının yanında mavi bir rozet bulunur.  Sayfalardan veya istediğiniz kişilerden gelen gönderileri haber kaynağının en üstünde görüntülemek için Favoriler özelliğini de kullanabilirsiniz.

Facebook takipçi görme için ayarlar kısmında listeye girerek sizi takip eden herkesi tek tek görebilirsiniz. Aynı zamanda bu kısımdan takip ile ilgili ayarları da gerçekleştirebilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu