0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1901

Facebook Hesabınız Geçici Olarak Kitlendi

Sosyal medya uygulamalarından en eski uygulama olan Facebook uygulaması kimi zaman çeşitli nedenler sonucunda hesap kilitlenme sorunları ile karşılaşmak mümkündür. Binlerce kullanıcıya sahip olan facebook uygulaması kullanıcıları tarafından “güvenlik nedeniyle hesabım geçici olarak kilitlendi ne zaman açılır” gibi sorularla karşılaşılabilmektedir. Yapılan işlem hataları, güvenlik açıkları gibi birçok nedenden kaynaklanabilir ve facebook giriş riskli olarak tanımlayarak hesabı güvence altına almaya çalışır ve facebook hesabını geçici olarak kilitler. Peki bu durumlarda ne yapılır, neden kilitlenir? Gibi soruların cevapları için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

Facebook Hesabı Neden Kilitlenir?

Facebook hesabınız gerek sizden kaynaklı gerek farklı nedenlerden kaynaklı olarak hesabınızı güvence altına almak için kilitleyebilmektedir. Facebook’a giriş yapman esnasında yaşanan yanlış bilgi girme sonucu hesap kilitlenme işlemi tamamen facebook tarafından hesabınızı korumak için geliştirilmiş bir uygulamadır. Kişisel bilgilerinizin çalınmaması için facebook güvenlik nedenleriyle hesabın geçici olarak kitlendi uyarısı vererek hesabınızı koruma altına almaktadır. Böylece sizin dışınızdaki kişilerin hesabınıza erişmesini ve hesap çalınması gibi durumların önüne geçmektedir. Peki facebook hesabı kilitlendiğinde ne gibi yöntemlerle açabiliriz hemen bir sonraki yazıda tüm çözümler ye almaktadır.

Facebook Hesabı Geçici Kilitlenmesinin Çözümleri Nelerdir?

Facebook hesabının, güvenlik nedeniyle hesabın geçici olarak kilitlenmesi durumu kimi zaman çabuk geçerken kimi zaman süresi uzayabilmektedir. Sürenin uzaması durumlarında vakit kaybetmeden işlemler yapılması gerekmektedir. Bu işlemler aşağıda verildiği gibidir:

  • İlk olarak yapılması gereken işlem facebook hesabının doğrulanması işlemidir. Cep telefonuna gelen kod ile gerçekleşen hesap doğrulama işlemi hesabınıza ulaşmanız için yapılması en kolay yöntemlerden biridir.
  • Cihazınıza yüklü virüs koruma programını çalıştırarak cihaz içerisinde yer alan ve facebook uygulamasına girişinizi engelleyen zararlı yazılımları kaldırarak olası kilitlenmenin önüne geçilebilir.
  • Güvenlik nedeniyle hesabım geçici olarak kilitlendi ne zaman açılır gibi düşünceler kafanızı kurcalıyorsa vakit kaybetmeden facebook iletişim merkezi ile iletişime geçip verilen yönergeleri uygulayarak hesabınıza erişebilirsiniz.

Yukarıda verilen yöntemleri uygulayarak kısa süre içerisinde kilitlenmiş olan hesabınıza erişiminiz mümkün olmaktadır.

Facebook Hesabım Çalınabilir Mi?

Facebook hesabınızın çalınabilme gibi bir ihtimali vardır. Fakat bu ihtimal ile karşı karşıya kalmamak için gerekli güvenlik önlemlerini alarak bu ihtimali en aza indirebilirsiniz. Aynı zamanda bilmediğiniz ve güvenmediğiniz siteler ile hesap bilgilerinizi paylaşmamanız bu durumun önüne geçmesine fayda sağlamaktadır.

Facebook Giriş Sorunu Yaşandığı Zaman Ne Yapılmalıdır?

Facebook hesabınıza giriş yaparken sorun yaşıyorsanız ilk olarak giriş bilgilerinizi kontrol etmeniz gerekmektedir. Giriş bilgileriniz doğru ise internet bağlantısını kontrol edin, kimi zaman zayıf bağlantılar sonucu giriş problemi yaşanabilmektedir. İnternet bağlantınız ile ilgili de bir sorun yoksa hesabınızın çalınmadığından emin olun.

Facebook Hesabımı Silersem Bilgilerim De Silinir Mi?

Facebook hesabı kalıcı bir şekilde silindikten sonra hesap içerisinde yer alan tüm bilgilerinizde hesabınız ile birlikte silinmektedir.

Facebook Hesabım Çalındı Ne Yapmalıyım?

Facebook hesabının çalınması durumunda yapılması gereken ilk durum, maksimum 30 gün içerisinde facebook yardım merkezi ile iletişime geçerek yardım almaktadır. Facebook yardım merkezi tarafından söylenen hesap kurtarma adımları takip edilerek çalınan hesabınız geri alınabilmektedir.

Facebook Hesabım Kilitlendi, Nasıl Açabilirim?

Güvenlik nedeniyle hesabım geçici olarak kilitlendi ne zaman açılır.” Gibi sorularla karşılaşmak mümkündür. Eğer facebook hesabınız kilitlendiyse facebook destek hattına başvurmanız önerilmektedir. Destek hattı tarafından size sunulan yönergeler izlenerek hesabınızı kurtarmanız mümkündür.

Facebook Eski Kullanıcı Adı Tekrar Kullanılabilir Mi?

Eski facebook kullanıcı adı tekrar kullanmanız mümkün değildir. Her facebook hesabı açışınızda yeni bir ad almanız gerekmektedir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • AB
    7 ay önce
    Aras Bulut

    Facebook hesabım geçiçi olarak kilitlendi bayigram sayesinde bu sorunu çözdüm gerçekten kendileri bu işte çok iyiler emeklerine sağlık tüm ekibin

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu