0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1900

Chrome Bildirim Kapatma (2024)

Chrome Bildirim Kapatma  

Chrome sağ altta reklam çıkıyor sorunlarından sıkıldınız mı? Google reklamlarından bıktıysanız Chrome bildirim kapatma işlemi ile reklamlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz. Bilgisayar üzerinde keyifli zaman geçirirken sağ alt tarafta çıkan reklamlardan keyfinizin kaçması son derce olağandır. Bu durumla karşılaşan kişiler Chrome sağ atta reklam çıkıyor ne yapabilirim?   Sorusunu sorması oldukça doğal kabul edilip, Google kullanıcıların güvenli ve daha huzuru bir şekilde bilgisayar üzerinden faaliyet göstermeleri için çalışmaktadır. Kaliteli vakit geçirerek günün yorgunluğunu atmak isteyen kişiler bilgisayarda aktif vakit geçirmektedir. Sosyal medyada sörf yapmak, haber, yayın akışı ve çeşitli içerikleri takip etmek için bilgisayarlara başvurulmaktadır.  Ayrıca film izlemek, çeşitli siteleri ziyaret ederek günün yorgunluğunu atmak için bilgisayarlar tercih edilmektedir. Bu süre zarfında sürekli olarak bildirim almak ve ekranda reklamların çıkması muhtemel bir durumdur. 

Ekranda gezinirken ya da herhangi bir haber, ya da çeşitli içeriğe dikkat kesilirken bir anda reklamların çıkması bu uygulamanın ticari amaçlı yapıldığını göstermektedir. CPM oranlarına göre tıklama başına kazanılan ücretlerden yatırım portföyünü geliştiren sayısız yazılım şirketi ve ticari ortaklık hizmeti bulanmaktadır. Reklam yayınlayıcıları bu sayede tıklama başına edindikleri kazançla reklam gelirlerini artırarak markalarını tanıtıp kâr elde etmek için adeta birbiriyle yarış içindedirler. Birçok kullanıcı reklam yüzünden bulundukları siteden direkt olarak çıksa da, kimileri için sinir bozucu olan bu durum o kadar kolay değildir. Rahatsız edici içerikler yüzünden aile birliği zedelenen, çeşitli davalarla yargılanan sayısız kullanıcı ve reklam hizmeti bulunmaktadır. Reklamların rahatsız edici özelliklerinin önüne geçmek için reklam engelleyici çok sayıda program ve uygulama içeriği bulunmaktadır. Google Chrome açınca sağ altta reklam çıkıyor bildirimlerinin gösterilmesini engelleyken bu tarz uygulamalarını cihazlara indirerek kurma ya da doğrudan hizmet alma işlemi günümüzde oldukça sık tercih ederek kullanılmaktadır. Sağ alt tarafta yer alan reklamları kapatmak için belirli yöntemleri kullanarak kolay ve hızlı bir şekilde rahatsız edici reklam içeriklerinden kurtulabilirsiniz. 

Sürekli Reklam Çıkmasının Sebebi Nedir?

Belirli sitelere girdiğinizde ekranda karşımıza gelen ‘’Bu web sitesi şunu yapmak istiyor ‘’ ya da   ‘’Bildirimleri gösterme ‘’seçenekleri ile site aslında sizden bildirim göndermek için onay almış olur. Can sıkıcı bir işlem olmasına karşı bu bildirimlerin sıklıkla çıkmaya başlaması ile birçok kullanıcı farkına varmadan bildirimi kabul ederek bu hataya düşmektedir. Web sitesinin istediği zaman bildirim göndermesine izin verdiğinizde de bu sorunu yaşamış olursunuz. Bu gibi durumlarda karşılaştığında herhangi bir işlem yapmadan hiç bir seçeneğe onay vermeden, bildirim uyarısına tıklamamanız gerekir. Dosya indirim sırasında chrome otomatik olarak bir sayfa açarak size yeni bir bildirim gönderebilir. Bilgisayar ekranı üzerinden çeşitli sitelere her giriş yapıtınızda karşınıza çıkabilen bu durum karşısında farkına varmadan sitelere bildirim izni vermiş olabilirsiniz. Sürekli olarak ekranın sağ alt kısmında reklam çıkmasına sebep olan bu bildirimlere izin vermeden doğrudan çarpı işaretine basıp reklamı kapatarak engelleyebilirsiniz. Chrome bildirim kapatma işlemini yaparak ekranda görülen bildirimleri hızlı bir şekilde engelleyebilirsiniz. 

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Chrome Bildirim Kapatma Nasıl Yapılır? 

Bildirimleri tamamen kapatmak için reklam engelleme işlemi yapmak en doğru tercih olarak görülür. Bu tür reklamlar sürekli olarak çalışıyorsa ilk yapılması gereken işlem bilgisayarda virüs olup olmadığını öğrenmektir. Bunun için ilk iş bilgisayarınıza virüs taraması yapmak olmalıdır. Bilgisayar ve yazılım hizmeti sınan site panellerinden ve teknik destek birimi uygulamalarından faydalanarak bilgisayarınıza en uyum sağlayan virüs tarama programını indirerek bilgisayarınızı tarayabilir,  cihazınızı virüslerden arındırabilirsiniz. Chrome destek yardımı ile virüs taraması yapabilirsiniz. 

Chorme bildirim kapatma işlemi için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • İlk olarak bildirimleri engellemek için Google Chrome sayfası açılmalıdır.  
  • Sayfanın sağ üst tarafında yer alan üç noktayı tıklayarak ardından ‘’Ayarlar ‘’ seçeneğine tıklayarak güvenlik ayarlarını görüntüleyin. 
  • Gizlilik ve güvenlik ayarları seçeneğine tıklayarak ayarlar bölümüne giriş yapın. 
  • Buradan da site ayarları bölümüne tıklayarak, seçenekleri görüntüleyin.
  • Bildirimler seçeneğine giriş yaparak buradan da bildirimlere izin verilen siteleri tek tek kontrol ederek analiz edin.
  • Bildirimler panelinden bir ya da birden çok, aynı ya da farklı nitelikte olan site uygulaması bulunabilir. Bu siteler ekranın sağ alt tarafında bildirim çıkmasına neden olmaktadır.  
  • Aynı sekmede yer alan ‘’Engellendi’’ seçeneğini aktif hale getirerek rahatsız olduğunuz site reklam uygulamalarını kolayca kapatabilirsiniz. 
  • Bu işlemleri yaptığınız sırada reklam izni vermiş olduğunuz siteler varsa sitelerin yanında yer alan üç noktaya tıklayarak sitenin kolayca kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Reklamları kaldırma işlemlerini kolay ve hızlı bir şekilde tamamlamak için ‘’kaldır’ ’seçeneğine bir kez daha tıklayarak Chrome üzerinden yer alan reklamları hızlı bir şekilde kapatabilirsiniz.  

Site ayarlarına tıkladığınızda karşınıza bildirim seçeneği gelecektir. Sürekli olarak siteleri ziyaret ediyorsanız sol üst köşede yer alan bildirim izni için pencere açmak isterseniz aynı adımları takip ederek istediğiniz siteyi engelleyebilirsiniz. Sürekli bir siteyi ziyaret ediyor ve aktif olarak bu ekranda geziniyorsanız sitedeki Chrome sağ altta reklam çıkıyor bildirimlerinden haberdar olursanız bu sitenin bilimlerini kaldırabilirsiniz. Kolay gezinti yapmak için site üzerinde yer alan reklam uygulamasını kapatabilirsiniz. Virüs tarama uygulamalarının yanı sıra doğru program ve yazılım hizmetlerini tercih edebilirsiniz. Teknik yazılım kalitesi sunan virüs tarama uygulamalarıyla bilgisayarınızı casus uygulama ve bildirimlere karşı dirençli hale getirerek reklam bildirimlerini hızlıca engelleyebilirsiniz.  

Bilgisayarda Neden Reklam Çıkar? 

Bilgisayar üzerinden girdiğiniz her web sitesi ve uygulama ekranında reklam çıkması muhtemeldir. Chrome açınca sap altta reklam çıkıyor bildirim yapan web sitelerinden para kazandıkları en etkili yollardan bir tanesi de reklam hizmetidir. Kullanıcı, işletme ve yazılım şirketleri reklam sayesinde gelir oluşturarak tıklama başına devasa gelir oluşturarak sürekli kazanç sağlayarak hayatını bu şekilde sürdürmektedirler. Başka bir ihtimalle de bilgisayarınıza virüs bulaştığında da bilgisayarınıza sürekli reklam çıktığını unutmamalısınız.  

Bilgisayar’da Reklam Engellemek Mümkün mü?

Bilgisayar üzerinden çıkan reklamları engellemek amacıyla birden fazla yöntem bulunmaktadır. Reklam engelleyiciler vasıtasıyla web sitesi reklamlarını engelleyebilir, bilgisayar üzerinden keyifle sörf yapabilirisiniz. Doğru virüs programları vasıtasıyla virüs taraması yaparak virüs tabanlı olan reklamlardan kısa sürede kurtulabilirsiniz.  

Reklam Engelleme İşlemin Nasıl Yapılır?

Chrome sürekli sağ altta reklam çıkıyor bildirimlerini engelleme için yapmanız gereken ilk iş yazılım güvenesi sunan kalitesi esas gelişmiş program uygulamalarını güvenli bir şekilde kullanmak olmalıdır. Bunun için blog yazılarınızdan destek alarak detaylı bilgiler edinebilir, reklam uygulamalarını kapatabilirsiniz. 

Youtube Reklamları Engellenebilir mi?

Youtube reklamlarını engelleyerek sistemde aktif olarak faaliyet göstermek için adblock uygulamasını tercih edebilirsiniz. Bu hizmeti kullanmak için cihazınızın uygulama ile uyumlu olması gerekir. Bu durum akıllı cihazlar ve mobil uygumlalar için geçeli değildir.

Reklam Engellemesi Kullanma Sakıncalı mıdır?

Reklam engelleme sistemlerini tercih emek güvenilir bir yöntem olarak bilinmektedir. Reklam engellemesi hizmetini kullanmanın herhangi bir sakıncası bulunmamaktadır. 

Reklamları Engellemek Web Sitesi Sahiplerine Zarar Verir mi?

Chorme sağ altta reklam çıkıyor uyarılarına karşı sitede risk oluşturan reklamlar kolayca engellenmektedir. Kaldırılan reklamlar web sitesi sahiplerine doğrudan yansıtılarak reklam gelirlerine etki etmektedir. Marka imajını kaybeden kullanıcı ve işletme hesapları engellenen reklamlarla büyük oranda kayıp yaşamaktadır. Özellikle bu durum şirket hesabı kazançlarının yanı sıra adwords gelirlerinin azalmasına neden olmaktadır.  

 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu