Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 6268

Youtube Hesap Çalma ve Şifre Kırma Nasıl Yapılır?

İnternetin video izleme ve yayınlama sitesi için yapılan Youtube hesap çalma yöntemlerinin neler olduğunu öğrenerek kendinizi koruyun.

Youtube, kurulduğundan bu yana milyonlarca videoya ev sahipliği yapmış platformdur. Para kazanma özelliğinin aktif olması sebebiyle daha çok kullanıcıya erişen video platformu, Youtube hesap çalma gibi durumların denendiği uygulama haline gelmiştir. Bir hesap çalmak, çaldıktan sonra yönetmek suç unsurudur ve bunu önlemenin en iyi yolu bu yöntemlerin nasıl yapıldığını öğrenmek ile geçerli olacaktır.

Youtube hesap çalma yöntemlerini bilmeyen birçok kişi hesaplarının güvenliğinden endişe duymadan yoluna devam etmektedir. Ancak bazı önlemler almadığınızda başka bir kişi hesabını çalabilir. Bu nedenle kötü niyetli insanlardan korumak adına sizlere Youtube hesap çalma ve şifre kırma yöntemlerinin nasıl olduğunu anlatacağız.

Youtube Kanalları Nasıl Çalınır?

Youtube hesap çalma işlemi gerçekleştirmek isteyenler şifre kırma, kali Linux gibi çeşitli yöntemler kullanarak hesapları ele geçirmektedir. Genelde para kazanma özelliği aktif Youtube hesapları daha çok dikkate alınması gereklidir. Çünkü kötü niyetli kişiler hesabınızı ele geçirmek adına daha fazla çeşitli yollara başvuracaktır.

Youtube hesap çalma işlemini gerçekleştiren kötü niyetli kişiler genel olarak aşağıdaki yöntemi kullanır:

  • Telefon numarasıyla Youtube hesap çalma
  • E-posta kullanarak Youtube hesap çalma
  • Link kullanmak suretiyle yapılan Youtube hesap çalma
  • Şifre tahmin etme programları ile Youtube hesap çalma
  • Kali Linux işletim sistemini kullanarak hesap çalmak
  • Youtube açıklarından faydalanarak hesap çalmak

Telefon Numarası Kullanarak Youtube Hesap Çalma Nasıl Yapılır?

Telefon numarası, Youtube kanal hesabınızı açmanızı sağlayan 2FA doğrulama sistemlerinin bir parçasıdır. Genel olarak kullanıcılar Youtube’daki hesaplarına ulaşmak için telefon numarasına ihtiyaç duymaktadır. Çalan kişi ise aşağıdaki işlemleri yaptığınızda telefon doğrulamasını yapabilmektedir:

  • Telefon baz istasyonunu hacklemek: Uzman yazılımcılar veya kendi alanında bilgili kişiler tarafından telefonu bağlı hatlarda bulunan güvenlik açıklarından faydalanılır.
  • Fiziksel olarak telefonu ele geçirmek: Bu yöntemi kullanan kişi, öncelikle gizlice telefona erişimi olmalıdır. Telefonu ele geçiren kişi Youtube hesap doğrulamadaki kodu girerek hesaba giriş sağlar. Ardından aynı hesaptaki numarayı değiştirerek kullandığınız telefonu bloke eder.

E-posta Kullanarak Youtube Hesap Çalma Nasıl Yapılır?

Youtube hesap çalmak için kötü niyetli kişileri denediği bir diğer yöntem ise e-posta hesaplarını ele geçirmektir. E-posta adresinizi ele geçirmek isteyen kişiler şifrenizi bilmek isteyecektir. Bunu yapmak için genellikle spam e-posta, virüslü program veya keylogger ile hesabınızı almayı deneyecektir.

E-posta adresini hacklemenin kötü bir yanı onunla ilişkili özel veya diğer uygulamalarında erişebilir olmasıdır. Para kazanma özelliği aktif Youtube hesabı kullanan insanların 2024 yılında çoğu 2FA doğrulaması kullanmaktadır.

Ancak e-posta ve telefonu ele geçiren hackerler, 2FA doğrulamasını geçip, hesabınıza erişebilmektedir. Bunu önlemenin en iyi yolu bağlı olunan hesaba ait özel bilgilerin saklı olduğu diğer e-postalar kullanmaktır. 

Link Kullanarak Youtube Hesabı Nasıl Çalınır?

Youtube hesapların güvenilirliği zamanla değişse de link kullanımının önüne geçilememektedir. Link kullanarak Youtube hesap çalma yöntemi genellikle Youtube’a benzer linkler kullanılarak yapılmaktadır. Kurban, bu linke tıklayıp, hesap ve şifresini girdiğinde o bilgiler bilgisayar korsanlarının eline geçecektir.

Link kullanmanın bir diğer yolu ise Youtube hesabına bağlı e-postalar üzerinden sağlanır. Hacker veya kötü niyetli kişiler, özellikle kanal sahibinin iş sorgulama e-posta adresini kullanarak devamlı olarak link göndermektedir. Linke tıklandığında veya herhangi bir dosya indirildiğinde cihazınızın arka planında işleyen yazılım tüm bilgilerinizi ele geçirebilir. 

Link kullanarak Youtube hesabı çalmak isteyenler genellikler aşağıdaki yöntemleri denemektedir:

  • Jotform üzerinden hazır script kullanmak
  • Form yöntemi veya sahte site kullanmak
  • Z-shadow yöntemini kullanmak

Şifre Tahmin Etme Programları İle Youtube Hesabı Nasıl Çalınır?

Youtube hesap çalmak isteyen kötü niyetli kişiler şifre tahmin etme programlarını sık sık kullanmaktadır. Bu programların nasıl çalıştığını anlayarak, korunma mekanizmaları geliştirilebilmektedir. 

Şifre kırma programı, kayıp şifreleri kurtarmak, saklanan şifreleri tahmin etmek adına kullanılan yazılım türüdür. Bilgisayar korsanları tarafından kullanıldığı gibi teknik olarak ve güvenlik amaçlı da kullanılmaktadır. Özellikle yetkisiz erişimi engellemek, ağ testi yapmak, güvenli şifre girmek gibi ek faydaları bulunur.

Youtube gibi hesapları çalmak isteyen kişiler özellikle aşağıdaki programları kullanmaktadır:

  • Medusa:  Esnek kullanıcı girişi ve modüler tasarımla gelen program özellikle kaba kuvvet saldırıları için kullanılmaktadır. SSH, FTP, http, CVS, POP3 gibi çeşitli protokolleri destekleyerek çevrimiçi çalışmaktadır. Windows işletim sisteminde olmasa da Linux, BSD, macOS, SunOS desteklemektedir.
  • THC Hydra: Özellikleri sebebiyle Medusa ile karşılaştırılan THC Hydra, kaba kuvvet saldırıları ile birlikte sözlük saldırısı da yapmaktadır. Medusa’dan farklı olarak Cisco AAA, Firebird gibi çeşitli protokolleri destekler. Ayrıca Windows tarafından da kullanılması, Youtube hesap çalma yöntemleri kullananların işlerini kolaylaştırmıştır.
  • Wfuzz: Diğer şifre kırma araçlarında olduğu gibi kaba kuvvet programlarından birisidir. Genellikle parola kırma araçları algoritmadan faydalanırken, Wfuzz SQL enjeksiyonu ve LDAP enjeksiyonlarından faydalanır. Bilgisayar korsanları tarafından tercih edildiği gibi web uygulamaların güvenli hale getirmek adına da kullanılmaktadır.

Kali Linux İşletim Sistemi Kullanarak Youtube Hesabı Çalmak

Kali Linux açık kaynak kod yapısı ile hem hackerler hem de güvenlik uzmanların tercih ettiği işletim sistemlerinden birisidir. Youtube hesap çalma yöntemleri olarak kali Linux birçok yazılımcı tarafından bilinenlerdendir. Özellikle kali Linux’da kullanmayı öğrenmek isteyenler için yüzlerce hackleme araçları bulunur.

Kali Linux sistemini kullanılarak yapılan saldırılar aşağıdaki gibidir:

  • Sızma testi araçları
  • Ağ güvenliği bilgisi toplama
  • Kaba kuvvet saldırıları
  • Kimlik avı saldırısı
  • Parola Kırma
  • Tersine mühendislik

Web uygulamaları ve parolaları ele geçirmek adına kullanılan yazılımlar aşağıdaki gibidir:

  • OWASP Zed Attack Proxy (Web uygulamaları)
  • Red-teaming exercise (Web uygulamaları)
  • Hydra (Şifre kırma)
  • Ophcrack (Şifre kırma)
  • Jhon the Ripper (Şifre kırma)
  • Ncrack (Şifre kırma)
  • Hashcat (Şifre kırma)

Youtube Açıklarından Faydalanarak Hesap Çalmak

Web uygulamaları güncellemeden kaynaklı veya bazı durumları kendi sistemleri içerisinde açıklık meydana getirmektedir. Youtube hesap çalma yöntemlerini uygulayan kötü niyetli kişiler, hatalı güncellemelerden faydalanabilmektedir. Youtube’da da belirli durumlardan dolayı güncelleme açıkları oluşabilmektedir.

Youtube gibi platformlar her ne kadar çeşitli sürümleri öne çıkarsalarda güvenliğin olması saldırılardan sonra olduğu unutulmamalıdır. Her geçen gün yeni bir saldırı yöntemini deneyen hackerler güvenlik açıklarını bulmak için birçok yazılımı denemektedir. Bu nedenle hesaplarınızı daima güvence altına almanız önemli olacaktır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Güvenli YouTube Hesabı Nasıl Çalınır?

Youtube hesabı çalma konusunda yakalanmaktan korkan kişiler ile çalmayı daha güvenli halinde yapmak isteyenler IP adresleri kullanmaktadır. Bunun için genellikle ücretli VPN servisleri veya kendi yazılımıyla hesaplara erişmektedirler. Özellikle bilinen VPN servisleri kullanarak ele geçirilen hesaplar olduğu polis ve benzeri kişiler rahatlıkla tespit etmektedir.

Ancak IP adresi değiştirmek için özel kendi yazılımlarını kullanan hackerleri yakalamak biraz daha zor olmaktadır. IP adresi değiştirmek farklı ağları kullanarak giriş yapmak değildir. Uzman yazılımcılar kendine has kodları kullanarak hesabınızı ele geçirir ve yakalanma kararı çıksa bile saklanmaları kolay olmaktadır. 

YouTube Hesap Çalma Riskleri Nelerdir?

Youtube hesap çalma yöntemlerini uygulayan insanlar kişilere bazı konularda zarar vermektedir. Özellikle bunların neler olduğunu öğrendiğinizde ona göre önlem alabilirsiniz. Aşağıdaki gibi Youtube hesap çalma sonucu oluşan riskler bulunmaktadır:

  • Kredi kartı bilgileri: Hackerler özellikle e-postanızda saklı ve diğer üçüncü taraf uygulamalarda veya ‘Google’a kayıtlı’ kredi kartı numaralarını ele geçirebilir.
  • Kişisel bilgiler: Youtube kanalı ile ilgili özel bilgiler, telefon numarası, ad-soyad gibi diğer bilgiler çalınabilir.
  • Gizli bilgilerin yayılması: Hacker veya kötü niyetli kişiler, kişisel bilgilerinizde olan fotoğraf ve videoları yayarak satabilir veya şantaj malzemesi yerine kullanabilmektedir.
  • Spam: Herhangi bir bilgiyi kullanmasa bile çalışan hesaplarınız spam saldırılara açık hale gelebilir ve bunun sonucunda phishing sistemlerinde kullanılabilir.
  • Sınırlamalar: Hesabınızı kontrol etmek istediğinizde kötü niyetli kişiler sınırlamalar oluşturarak kısmi veya tümüyle erişilmez hale getirir.

Bu gibi durumları en aza indirmek için güçlü şifre kullanmanız, sık sık şifre değiştirmeniz, e-posta adresini sadece tek hesapta kullanmanız, Youtube video indir için güvenilir uygulama kullanmak veya çalınan Youtube hesabını geri almakta kullanılan adımları uygulamanız gerekecektir.

Çalınan Hesap Nasıl Geri alınır Youtube?

Saldırıya uğrayan hesap bazı durumlarda tespit edilebilmektedir. Özellikle Youtube hesap çalma adımlarını uygulanan birinden şüpheleniyorsanız, hesabınızı kontrol etmenizde fayda vardır. Genellikle aşağıdaki durumlar olduğunda hesap saldırıya uğramış, çalınmış ya da ele geçirilmiş olarak görünür:

  • Değişiklikler: Sizin tarafınızdan yapılmayan profil resmi, açıklama, Adsense değişiklikleri, e-posta ayarları veya gönderilmiş mesajların farklı oluşu gibi sıralanabilmektedir.
  • Yüklenen videolar: Hesapları çalınan bir hesap olduğunda genellikle yeni videolar yüklenir. Yasaklanan, uygunsuz içerikler olduğunda genel olarak tarafınıza Google tarafından bildirim düşecektir.
  • Farklı cihazlar: Google bağlantılı e-posta adresinize ulaşabiliyorsanız, bu bağlantıdan hesabınıza ait şifre değişikliği, farklı cihaz oturum açma, üçüncü taraf uygulamalara erişim gibi bilgiler yer alacaktır. 

Çalınan Youtube hesabını geri almak için aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Youtube kanalı ile bağlantılı Gmail hesap kurtarma adımlarını uygulayın (Gmail hesabına ulaşamıyorsanız)
  • Daha önce hiçbir yerde kullanılmayan güçlü bir şifre kullanın (şifrelerinizi fiziksel olarak bir yere not edebilirsiniz)
  • Google hesabınızı kullanarak hesabınızda bulunan ‘Güvenlik’ panelini kullanın.
  • Hesabınıza ek güvenlik katmanı yapan 2 adımlı doğrulamayı (2FA) etkinleştirin.
  • E-posta adreslerinden başka bir yere yönlendirme olup olmadığının kontrolünü yapın.
Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • R
    6 ay önce
    Ruya

    https://youtube.com/@Chaeluvy19?si=tqQMrxB5Njwdx1b7

  • AT
    6 ay önce
    Aslı Turkaz

    Bayigram sayesinde youtube kanalı çalmayı öğrendim bu bilgiler için teşekkür ederim bayigram ekibine

  • MA
    7 ay önce
    Muhamet Acet

    Bayigram'da bu bilgiler sayesinde hesap çalmayı öğrendim teşekkür ediyorum bayigram ekibine

  • SC
    7 ay önce
    Sefer Ceyhun

    Youtube'da hesap çalma nasıl onu öğrendim bu bilgi için çok teşekkür ederim bayigram 

  • M
    7 ay önce
    Şəmistan Mirzəyev

    Bu bilgiler sayesinde şifre kırdım ve çok bilgili şekilde bana yardımcı oldu teşekkür ederim gerçekten 

  • EB
    8 ay önce
    Enes batur

    Gerçekten bayigram sayesinde güzel bilgiler edindim herkese okumasını tavsiye edecem teşekkürler bilgi için 

  • YA
    8 ay önce
    Yusuf ali sakallı

    Video harika olmuş sizi tebrik ediyorum herkese öneriyorum buraya bakıpta uygulayabilirsiniz çok teşekkürler bayigram

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu