Twitter Algoritması Nasıl Kullanılır?
Son güncellemeler ile birlikte Twitter algoritması nedir, özellikleri ve hangi konularla içeriğiniz öne çıkıyor, nasıl yapıldığını öğrenin!
Twitter, sosyal medya denildiğinde popüler iletişim araçlarından biri olmaktadır. Dünya çapında en az Instagram kadar milyonlarca kullanıcısı olan Twitter’da algoritmanın nasıl çalıştığını öğrenmek önemli olmaktadır. Son yapılan güncellemeler ile birlikte algoritmanın neler içerdiğini bulmak artık mümkün.
Twitter algoritması paylaştığınız içeriği ön plana çıkaran ve etkileşimin ana nedeni olan sistemdir. Kısaca algoritmanın nasıl çalıştığını öğrenerek trendlere girmek veya daha fazla hit almak daha kolay olacaktır. Geniş kitleye ulaşmak için Twitter algoritmasının nasıl çalıştığı merak mı ediyorsun? O halde içeriğimizi okumaya devam edin çünkü tüm sırları paylaşacağız.
Twitter Algoritma Güncellemesi Nedir?
Elon Musk, Twitter’ı satın almasıyla birlikte pek çok insanı işte çıkardığı gibi şirketinde köklü değişiklikler yapmıştır. Bunlardan en önemlisi de son paylaştığı bilgilere göre Twitter algoritma güncellemesidir.
Twitter algoritma güncellemesi ile birlikte internet daha şeffaf hale getirmek için Twitter 2.0’a yükseltilmiştir. Kısaca bu algoritmanın nasıl çalıştığını insanlara göstermek için kaynak kodlarını paylaştığı anlamına gelmektedir. Twitter Blog gönderisinde paylaşıldığı bilgiye göre şirket, kullanıcı güvenliği ve gizliliği olası manipülasyonlardan korumak adına yüksek şeffaflığı amaç edinmiştir.
Şunu kendine sormuş olabilirsin: ‘Ben programcı değilim, nasıl Twitter algoritmasını öğrenebilirim?’. İşte sizler için hazırladığımız listede neredeyse tüm kaynaklardan derlenmiş, bir tweetinizi öne çıkaran veya aşağıya çeken detaylara yer verdik. Böylelikle Tweet atmadan önce hangi kuralların olduğunu bilerek kolayca içeriğini paylaşabileceksiniz.
Twitter Algoritma Özellikleri 2024
Twitter, günümüzde her gün milyonlarca tweetin paylaşıldığı platformdur. Şirketin yapmış olduğu açıklamaya göre paylaşılan içerikler ortalama günlük 500 milyon civarıdır. Milyonlarca tweetin arasından sıyrılmak için algoritmayı öğrenmeniz gerekmektedir.
Platform bir tweeti öne çıkarmak için öneri algoritması kullanmaktadır. Öneri algoritması, Twitter ana sayfasında olan ‘For You’ kısmında bulunan alandır. Öneri veya tavsiye sistemi, içeriğin birbirleri ile bağlantılı hizmetler içerebilmektedir. For You (Sizin için) alanında bulunan ve platformun önerdiği arama, reklamlar, keşfet gibi bölümler akışınızda odaklanan kısımlardır.
Twitter algoritma özellikleri genellikle aşağıdaki sorulara yanıt bulmayı istemektedir:
- Tweetiniz gelecekte etkileşim kurma olasılığı nedir?
- Trend olan tweetler nelerdir?
- Twitter toplulukları nelerdir?
Öneri algoritması ise bu soruları baz alarak üç ana aşamadan geçmektedir:
- En iyi Tweetleri almaya yarayan Candidate Sourcing (Aday Kaynak Bulma) öneri kaynağı
- Makine öğrenimi modeli kullanarak her tweet derecelendirilir.
- Tweet filtreleme için engellen kullanıcı tweetleri, NSFW içerikleri gibi sezgisel filtreleme uygulamak
Twitter Algoritması Nasıl Çalışır?
Twitter algoritmasının nasıl çalıştığını anlamak için paylaşılan öneri algoritmasının gönderileri neye göre belirlediğini analiz etmek gerekir. Github projesi olan insanların da katkıda bulunmaları adına paylaşılan kaynak kodunda nasıl yapıldığına değinilmiştir.
Aşağıda sizler için bir tweet gönderisini yükselten ve aşağıya çeken bilgilere yer verilmiştir. İçeriğinizde kullanacağınız herhangi bir yöntem ile etkileşiminizi arttırmanız mümkündür. Böylelikle kısa zamanda etkili içerikler üretebilmeniz mümkün olacaktır.
Twitter Beğenmeleri
İçerik paylaşmak için Twitter etkili araçlardan birisidir. Twitter algoritmasından biri olan beğenmeler, son açıklanan verilere göre oldukça önemli olmaktadır. İçeriğinizde ne kadar çok beğenme varsa öne çıkmak veya etkileşime girmek o derece basit olacaktır.
Elon Musk tarafından paylaşılan bilgilere göre Twitter’da beğenmeler, öneri algoritmasında öne çıkmanın birinci önceliğini vermektedir. Öneri algoritmasında gönderinizi aşağıya da çekebilir veya yükseltebilirsiniz. Kısaca doğal beğeniler sayesinde Tweetleriniz hızlı bir şekilde listelenecek ve trendlere girmek mümkün olacaktır.
Peki Tweet beğenmeleri ne kadar oranda içeriği ön plana çıkarmaktadır? Pek çok araştırmacı kaynak kodlarında yazan bilgileri analiz etmiş ve çıkan sonuçları paylamıştır. Paylaşılan verilere göre Twitter beğenmeleri içeriği ön plana çıkarmada 30 kat etkilidir.
Sende içeriklerini beğenme ile 30 kat öne taşımak istiyorsan güvenilir Twitter beğeni paketleri satın al!
Retweetler
Gönderide öne çıkmak için veya beğendiğini herhangi bir gönderiyi kendi profilinizde paylaşmanıza olanak tanıyan Retweetler, algoritma için faydalıdır. Paylaşılan kaynak kod bilgilerine göre bunun önemi oldukça büyük olduğu anlaşılmıştır. Peter Yang tarafından paylaşılan çözümlemelerine göre retweet, içeriği etkileşime geçirmede anahtar rol üstlenmektedir.
Peki retweetler, Twitter algoritması için önemi ne kadar büyük? Şöyle demek gerekir ki içeriğinizi etkileşime girmesini sağlamak için beğeni, yorum veya retweet’e ihtiyaç duyulur. Etkili yapıldığında ise bu çoğu zaman faydası görülür.
Öneri algoritması analiz edilip çözümlenmesinden sonra retweetler içeriği ön plana çıkarmada 20 kat etkili olduğu görülmüştür. Kısaca retweet ihtiyacınız varsa asla bunu ertelemeyin! Gönderinizi öne çıkarmak ve etkileşimde bir adım öne taşımak istiyorsanız şimdi Twitter retweet satın alın.
Twitter Blue (Mavi Tik) Kullanmak
Twitter Blue, profilinizin yanında bulunan mavi simgeli doğrulama rozetidir. Algoritmanın mavi tike verdiği önemi olduğu aşikardır. Bu yüzden profilinizde herhangi bir içerik paylaştığınızda mavi tikli hesap daha fazla öne çıkacaktır.
Kaynak kod içerisinde paylaşılan öneri algoritmasında bunun önemine yer verilmiştir. Hesabınız doğrulanmış rozete sahipse Twitter Blue etkisi 2 veya 4 kat daha etkilidir. Kısaca şuna eminiz ki Twitter Blue’ya sahip olan bir hesap, içerikleri en önce okunur ve etkileşimde normal hesaplara göre daha fazladır.
Twitter Blue henüz Türkiye’de mevcut değildir. Fakat nasıl alındığını Twitter mavi tik nasıl alınır içeriğine bahsettik. İçeriklerini en üstte taşımakla ilgileniyorsan o halde şimdi içeriği okuyun!
Güvenilirlik
Sosyal medya günümüzün en önemli iletişim araçlarının başında gelmektedir. Bir hesabınızın güvenilirliği diğer kişileri etkileyeceği gibi algoritmaları da olumlu şekilde etkileyecektir. Twitter algoritması da bu kurallara uyar ve güvenilirliğin etkisini kendi kaynak kodunda da uygulamaktadır.
Öneri algoritması içeriklerinizi etkileşim ve geniş kitlelere yaymada kullanılan sistemin bir parçasıdır. Bu yüzden hesabınızın daha önce spama düşmemesi ve kurallara aykırı davranmamak ya da kullanıcılar tarafından cezalandırmamak önemli olmaktadır.
Eğer hesabınız öneri algoritması tarafından güvenilir olarak tanımlanıyorsa içeriklerinizin etkileşimi 3 kat artmaktadır. Diğer kuralları da uyguladığınızda binlerce, belki de milyonlarca kişinin görmemesi için herhangi bir neden yoktur.
Nisan 2024 yılında paylaşılan öneri algoritmasına göre güvenilir hesaba sahip olmak istiyorsanız, içeriklerinizin etkileşimi arttırmak için şimdi Twitter paketlerine göz at!
Resim veya Video Kullanmak
Profilinizde sizi tanımlayan görsel veya videolar diğer kullanıcılar için önemlidir. Kimse görünmeyen, belirli olmayan veya gizli olan hesabı takip etmez. Öneri algoritması da paylaşılan tweetlerde tıpkı böyle davranmaktadır.
Öneri algoritması ile ilgili Github projesinde paylaşılan bilgilere göre görsel kullanımı, içeriği öne çıkaran etmenlerden biridir. Görsel kullanıldığı gibi video da kullanılabilir; her bir aynı etkiyi verecektir.
Peki resim ve video kullanmak, Twitter algoritması için önemi ne kadar büyük? Yapılan analizler sonucu ve kodda paylaşılan verilere göre resim veya video kullanmak, içeriği etkileşime girmesinde 2 kat etkilidir. Eğer daha önce sadece yazı paylaşıyorsanız, etkileşim almak için resim paylaşmanız, içeriğiniz daha fazla üstte taşıyacaktır.
Yanıtlar
Her platformda olduğu gibi yanıtlar, sosyal medya içeriklerini gündemde tutan önemli yollardan birisidir. Twitter yanıtları da ne kadar çok olursa içeriğini bir adım öne çıkacaktır. Twitter algoritmasında paylaşıldığı üzere yanıtlar, içeriği etkileşime girmesine sağlayan faktörlerden bir tanesidir.
Twitter öneri algoritmasına paylaşılan bilgilere göre 100 üzerinden puanlanan oran baz alındığında 1 kat etkili olduğu bilinmektedir. Kısaca yanıtlar, içeriğinizi ön planda tutan ve yüzde 1 etkili olan durumlardan birisidir.
Peki tweet’e verilen yanıtların olumlu veya olumsuz olması etkiliyor mu? Bu soruyla ilgili olan içeriğinizi yükselmesini sağlayan önemli etmenlerden biri olsa da bununla ilgili detay verilmemiştir. Yani olumlu veya olumsuz yanıt olması henüz bilinmemektedir.
Sen de içeriğini ön planda tutmak istiyorsan, yanıtlar satın alabileceğiniz Twitter paketlerine göz atabilirsin.
Engellenmek
Hiç şüphesiz takipçileriniz bir bilgi paylaşmadan önce hesabınızın daha önce spama düşmemesi önemlidir. Sosyal medya platformları kullanıcıların güvenliğini düşündüğünden paylaşılan hesabın güvenilir olması önerilir. Algoritmalarda bir hesabın güvenilir olduğunu algılamak için daha önce engellenmiş mi, ona bakar.
Twitter algoritması da paylaşılan öneri algoritmasının kodlarına göre Block veya engel yiyen hesap, içeriğini ön plana çıkarmada zorlanmaktadır. Kısaca bu hesap için negatif bir engel olmaktadır. Siz siz olun içeriklerinizi paylaşırken her zaman Twitter politikalarına uygun olarak hareket etmeye özen gösterin.
Aksi halde içerikleriniz farkında olmadan algoritma tarafından cezalandırılabilir. Bu da içeriklerinizin etkileşimini ömür boyu kısıtlanmasında neden olur. Ayrıca bu işlem, farkında olmadan gerçekleşeceğinden anlamanızda istatistikler harici pek mümkün olmayacaktır.
Takibi Bırakmak
Twitter, kullanıcılarını düşünen ve onlar var oluklarında devam eden platformlardan biridir. Kısaca hesabınızla ilişkili paylaşımlarınıza süreklilik veya doğru bilgi paylaşmaya özen göstermelisiniz. Aksi halde takipçileriniz sizi takip etmeyi bırakabilir ve bu da Twitter algoritması tarafından ‘Unfollow’ edilmeye takılır.
Unfollow, İngilizce bir isim olan ‘takibi bırak’ anlamına gelmektedir ve genellikle takibi bırakan insanları nitelemektedir. Twitter algoritması üzerinde de bu durum, negatif bir etki yaratmasına neden olup, içeriğinizi ön plana çıkarmayı zorlaştırabilmektedir. Bu yüzden kalıcı bir takipçi elde etmeniz ve bu doğrultuda içerik paylaşmanız önemli olacaktır.
Peki takibi bırakılan bir hesap bundan ne kadar etkilenir? Bu soruya net bir yanıt bulunmazken, kodda paylaşılan bazı bilgilere göre sayısal değerler atanmıştır. Henüz netlik kazanmasa hesabınız birden fazla kitleye hitap ediyorsa her zaman etkin tutmanızda büyük fayda göreceksiniz.
Yazı Kullanmamak
Tweet paylaşırken bazı kurallarda içerik paylaşmak önemli olmaktadır. Bunlardan birisi de gönderinizde yazı bulunmasıdır. Yazı kullanmamak, algoritma tarafından tanımlanmamanıza yol açacaktır.
Twitter algoritması güncellemesi ile birlikte gönderilerin yazıların bulunmaması negatif etki yaratmaktadır. Yazının olmaması ne demektir? Aşağıdaki algoritmanın içeriklerinizi tanımlamada kullandığı bazı yollar:
- Paylaşmaya hazır olan içerikte herhangi bir yazının bulunmaması (Örnek olarak sadece fotoğraf, link veya video paylaşmak)
- Çoğu insan dış kaynaktan elde edilen veya kendi sitelerin adreslerini paylaşmak ister. Bunu yaptığınız zaman her ne kadar URL paylaşmış olsanız algoritmada içeriğinizde yazı olmadığından dolayı, etkileşime girmeyecektir.
- Yalnızca fotoğraf paylaştığınızda ise takipçileriniz harici negatif etki bırakacağından öneri algoritmasına girmeniz pek mümkün olmayacaktır.
- Videolarda fotoğraflar kadar önemli olup, yazı içermeyen biçimde paylaşıldığında algoritma sizi önemsemeyecektir.
Sessize Alınmak (Mute)
Twitter Mute, bir kullanıcıyı engellemeden o kişinin paylaşımlarını sessize almaya veya kendi akışında görmemeyi sağlamaktadır. Çoğunlukla engellemek ile karıştırılan Mute kavramı, farklı işlemler içermektedir. Engellemek, bir kullanıcıyı tamamen görmemek iken Mute, paylaşımlarını sessize almaktır.
Peki bir kullanıcı nasıl sessize alınır? Buna yanıt olarak aşağıdaki gibi iki şekilde kullanıcıyı sessize alabilirsiniz. Başlamadan önce gösterilen yollar, masaüstü (PC) için geçerli olup mobil cihazlar için de benzer olmaktadır.
Kullanıcının profili üzerinden sessize almak aşağıdaki gibi yapılır:
- Masaüstü (PC) üzerinden tarayıcıya (twitter.com) yazın ve web site adresine ulaşın.
- Ardından sessize almak istediğiniz kullanıcı adını sağ en üst kısımda bulunan ‘Search Twitter’ kısmına yazın.
- Kullanıcıyı bulun ve profil resminin yanında bulunan üç noktalı simge > Mute@kullaniciadi kısımlarını seçin.
Paylaşılan içeriği sessize almak aşağıdaki gibi yapılmaktadır:
- Tarayıcınız üzerinden twitter.com adresine giriş yapın ve sessize almak istediğiniz gönderiyi bulun.
- Tweetin sağ yanında silik renkte üç noktalı simge görünecektir, oraya tıklayın.
- Tıkladıktan sonra Mute this conversation kısmını seçin.
Twitter’da içeriklerinizi ön plana çıkarıyorsanız, diğer kişiler tarafından sessize alınmamaya dikkat edin. Algoritma aynı zaman Mute edilen hesapları negatif olarak algılar ve her ne kadar içerikleri istenen şekilde düzeltmeye çalışsanız da yeterli olmayabilir. Bu yüzden Twitter kurallarına bağlı kaldığınız gibi kullanıcı etkileşimlerine özen gösterin.
Şikayet Edilmek
Platformda şikayet edilmek son kez karşılaşmak isteyeceğiniz durumdur. Sosyal medya ve diğer hesaplarda paylaşılan içerikler algoritma yapısına göre şekillenir, düzenlenir ve önerilir. Bu yüzden şikayet edilen bir hesaba sahip olmak içeriklerinizin kalitesini düşüren etmenlerden biri olacaktır.
Twitter algoritmasında paylaşılan bilgiler ışığında herhangi bir kullanıcı tarafından şikayet edilmek, olumsuz bir puana neden olmaktadır. Report veya şikayet ne kadar çok olursa önerilerde çıkmanız o derece zor olacaktır.
İçeriklerinizi ön plana çıkarırken kullanıcıları da önemsediğinizden emin olunuz. Aksi halde algoritma tarafından cezalandırılır ve ne kadar isteseniz de ön plana çıkmanız imkansız olabilir. Twitter Report (Şikayet) hakkında daha fazla bilgi için kurallar ve ihlaller ile ilgili kaynakları okumanız faydalı olacaktır.
Sizi Takip Edenden Çok Hesap Takip Edilmesi
Gönderi paylaşırken hesabınızın kaç takipçili olması önemli etmenlerden birisidir. Buna bağlantılı olarak sizi takip edenden daha fazla hesap takip ediyorsanız bu negatif etki bırakacaktır. Çoğu zaman bu tür hesaplar bir nevi spam olarak algılanmasına yol açar.
Spam veya bot olarak algılanan hesapta ne kadar içerik paylaşılsa da içerikleri yeterince etkileşim alamaz. Bunun önüne geçmek için takipçi / takip oranını korumanız gerekmektedir. Takipçi sayınız takipten büyük ise genellikle bu, olumlu olarak algılanır ve algoritma içeriklerinizi ön plana çıkarır.
Eğer böyle bir hesabınız var ise Twitter algoritması için aşağıdakileri yapmayın:
- Nisan 2024 güncellemesinden sonra takipçi takip oranını bulan pek çok insan takip sayılarını azaltmaya çalışmıştır. Ancak bu durum, birden takibi bırakmalarından ötürü olumsuz olarak algılanır. Kısaca acele etmeyin!
- Hesabınız doğal olarak tanımlayın ve takipçi oranlarını korumak adına takipleri bırakıyorsanız bile birden yapmayın, yavaş yavaş gerçekleştirin.
- Twitter takipçilerinizi arttırmak istiyorsanız, güvenilir şirketten düşmeyen takipçi satın alın.
Dış Bağlantılar
Twitter algoritması dış bağlantılar konusunda hassas davranmaktadır. Bir web siteniz olabilir ve kullanıcılara günlük olarak paylaşmanız gereken bilgiler içerebilir. Böyle olduğunda mutlaka yalnızca kendi web siteniz ile ilgili paylaşımlarına özen gösterin.
Çözümlenen kod yapısına göre haber veya medya ile ilgili olan bağlantılar önceliğini her zaman korumaktadır. Bunların dışında kalan linkler ise sadece sizin sorumluluğunuz altında gerçekleşir. Eğer spama düşmüş bir bağlantı paylaşırsanız, algoritma tarafından negatif puan alabilirsiniz ve bu da rank düşüklüğüne neden olur.
Kısaca dış bağlantılar için Twitter algoritmasının tanımlaması adına aşağıdakileri yapın:
- Haber kaynaklı linklere veya bağlantılara öncelik verin
- Medya türünde olan bağlantılara kullanın.
- Sadece URL içeren gönderileri paylaşmayın
- Yazı, fotoğraf ve URL üçlemesi içeren tweetler daha fazla öne çıkacaktır.
- Yalnızca kendinize ait güvenilir olduğunu düşündüğünüz linkleri paylaşın.
İçeriğinizi Alçaltan Ve Yükselten Durumlar
Twitter algoritması hakkında paylaşılan verileri analiz eden araştırmacılar bazı konularda içeriklerin alçaltan ve yükselten durumlar olduğunu keşfetmiştir. Peki içeriklerinizin geniş kitlelere iletimini sağlayan etmenler nelerdir, merak ediyorsanız aşağıdaki listeden bulabilirsiniz:
- Gönderinizde Trend konularla ilgili bilgilere yer vermek (yazı kullanmak, kelimeyi geçirmek, etiket kullanmak vb.) içeriğinizi yükseltir
- Olumsuz, dikkat çekici haberler içeriğinizi ön planda tutar
- Medya hakkında trend edebilecek konular paylaşmak (dikkat çekici) etkileşimi yükseltir
- İçerikte sadece ad kullanmak Twitter algoritması tarafından olumsuz algılanır, içeriğinizi düşürür.
- Tweet yalnızca URL olarak paylaşılıyorsa algoritma tarafından olumsuz veya spam olarak algılanabilir
- Metin içermeyen biçimde resim, video, link paylaşmak içeriğinizin etkileşimini düşürür.
Twitter Hesabınızın İtibarı
Sosyal medyada içeriklerinizi paylaşırken herkesin bildiği gibi itibar oldukça önemli olmaktadır. Twitter algoritmasında paylaşın açık kaynak kod bilgilerine göre hesabınızın itibarı belirli kriterlere göre hesaplanır. Hesaplama ile ilgili terimleri öğrenerek algoritmanın paylaşmış olduğunuz tweetinizin oranını bulabilirsiniz.
Github projesinde paylaşılan bilgilerin ışığı altında Twitter hesap itibari aşağıdaki gibi hesaplanmaktadır:
- Hesabın Twitter Blue (Mavi Tik) alıp almaması
- Daha önce askıya alınmış bir hesabın varlığı
- Kısıtlanmış veya engellenmiş hesabınızın olup olmaması
- Hesabı ne zaman açtığınız veya hesap yaşının ne kadar olduğu ile ilgili bilgiler
- Twitter’ı hangi cihazlarda kullandığınız ile ilgili veriler
- Takipçi takip oranı (Takipçi sayısınız takip edilenden fazla olmalıdır)
Kullanıcı Oyları
Etkileşime girmenizi sağlayan bir başka durum da kullanıcı oylarıdır. Kullanıcı oyları veya kullanıcı etkileşimleri, içeriğinizle kişilerin ne kadar ilgili olduğunu gösteren durumlardan biridir. Twitter’ın paylamış olduğu öneri algoritmasına göre bunu belirlemek hemen hemen mümkün olmaktadır.
Kullanıcı oyları için özel olarak Google tarafından geliştirilen algoritma kullanılmaktadır. Bu algoritmanın yapısına göre hesabınız ve paylaştığınız içerikler etkileşime girmesi için reetweet, bahsetmeler gibi veriler işlenir. Bu bilgiler ne kadar çok ise o hesap veya içerik, daha fazla hit alacaktır.
Aynı zamanda bu durum pozitif olarak etki içerse de bazı durumlarda negatif biçimde de kullanılmaktadır. Çünkü kullanıcı tabanlı bir web sitesi olan Twitter, algoritma oylama seçeneğine okuyucularına sunmaktadır. Kısaca içeriğiniz hem olumlu hem de olumsuz etkileşim alabilir ve bu kullanıcılara bağlı olacaktır.
Twitter Kara Liste Konuları
Son güncellemeler ile birlikte öneri algoritmasının nasıl çalıştığı ile ilgili bilgilere yer verilse de bahsedilmeyen bir konu daha var. O da Twitter kara liste konusudur. Twitter kara listesine giren herhangi bir kelime, link veya sözcük öbekleri paylaştığınızda içeriklerinizin etkileşimi azalacaktır.
Twitter kara liste konuları nelerdir? Bu soruya net bir cevap vermek şuan için pek de mümkün görülmemektedir. Çünkü her ne kadar açık kaynak kodlu Twitter algoritması paylaşılsa da bilgiler, veri tabanında saklanmaktadır. Kısaca kara liste konuların neler olduğuna kısaca bakılamamaktadır.
Peki kara listeye girdiğinizde Twitter size ne yapar? Paylaşmış olduğunuz içerikler kara listeye alınırsa veya atıfta bulunuluyorsa hesabınız ve içeriğiniz sıralamadan çıkarılmasına neden olacaktır. Bu yüzden mutlaka belirli kurallar çerçevesinde hareket ederek içeriklerinizi ona göre paylaşın.
Twitter Algoritma Rank Doğrulayıcı Sitesi
Twitter algoritması adına yukarıdaki bilgiler her ne kadar yeterli olduğu görülse de 17 başlık harici diğer konularda bulunmaktadır. Ancak bu konuları Twitter algoritma rank doğrulayıcı sitesi (Algorithm Rank Validator) ile yapmanız daha işlevsel ve basit olmaktadır.
Aşağıda tweet paylaşmadan önce içeriklerinizi yazarken etkili olduğunu düşündüğümüz bilgilere yer verilmiştir:
- Boşluk: Tweet gönderisi hazırlarken boşluk kullanmanız size +20 puan verecektir.
- Elon Musk sevdiği emojiler: Gönderilerinizde (🚀 💫🚘 🍆 ❤️🫃) görüldüğü gibi Elon Musk’ın en sevdiği emojileri eklemeniz sizlere +10 puan verecektir.
- Soru işareti: İçeriğinizde ‘?’ işareti koyduğunuzda -25 puan alırsınız.
- Büyük Enerji: Başlığınızı gösterişli ve ilgi çekici hale getirmeniz sizlere +60 puan kazandıracaktır.
- Sadece büyük harf kullanmak: Gönderinizde yalnızca büyük harfler kullanmak +60 puan elde etmenize yol açar.
- Sadece küçük harf kullanmak: Büyük harfle başlamamak ve tüm kelimeleriniz küçük harfle devam ettiğinde +40 puan kazanırsınız.
- Kesinlik bildiren ifadeler: İçeriğinizde ‘always, never’ benzeri kelimeler kullanmak +20 puan kazanmanızı sağlar.