0
Yunus
Editör
06 Temmuz 2023 2864

Threads Hesabı Nasıl Açılır?

Threads hesap açmak nasıl yapılır? Merak ediyorsanız, Threads hakkında tüm detayları öğrenerek şimdi hesabınızı oluşturabilirsiniz!

Twitter Elon Musk tarafından satın alınmasıyla birlikte pek çok kullanıcı, özgür olabilecekleri platform arayışına gitti. Bunun üzerine Elon Musk’ın rakibi olan Meta çeşitli stratejiler uygulayarak birçok şirketle anlaşmalar yaptı. Çalışmaların sonucu olarak ise 3 Temmuz’da App Store üzerinde görülen ve bugün 6 Temmuz 2024’te yayınlanan Threads ortaya çıktı.

Uygulamanın henüz bugün aktif edilmesiyle insanların akıllarında ‘Threads hesap açma işlemi’ soruları oluşmaya başladı. İşte sizler için anlatacağımız listeyle Threads uygulamasında nasıl hesap oluşturacağınız, nasıl kullanacağına dair detaylara yer vereceğiz. Böylelikle yeni yayınlanan uygulamayı gönül rahatlığıyla kullanabileceksiniz.

O halde sizleri daha fazla sabırsızlandırmadan “Threads hesabı nasıl açılır?” birlikte tüm detaylara göz atalım!

Threads Nedir?

Threads, merkezi Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olan Instagram ve Facebook’un sahibi Meta tarafından geliştirile sosyal medya platformudur. Açılış tarihi planlanan uygulamada bugün (6 Temmuz 2024) yılında aktif edilmiştir. Platforma giriş için kullanılan bilgiler ise yalnızca Instagram hesabıdır.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Therads Nasıl Ortaya Çıktı?

Elon Musk tarafından Twitter satın alınmasıyla birlikte kullanıcıların büyük çoğunluğu Twitter’dan ayrılmaya başladı. Twitter ile sıkı rekabeti bulunan Meta, kullanıcıları çekmek için ekibiyle birlikte çeşitli stratejiler geliştirdi. Meta Platforms ve Amerikalı teknoloji ve medya haberleri ağı olan The Verge ile bazı toplantı ayrıntıları dahil bilgileri paylaştı.

Özellikle Meta şirketi baş ürün sorumlusu olan Chris Cox tarafından Twitter’ın yanıtı olacak uygulama üzerinden bilgi alışverişleri başladı. Bunun üzerine çeşitli ünlülerle görüşme yapan şirket ‘Project 92’ isimli uygulamayı piyasaya çıkaracağını söyledi. Ancak temmuz ayında, uygulamanın geliştiricilerinden olan Alessandro Paluzzi, Project 92 ismiyle yayınlanacak olan uygulamayı kendi Twitter adresinde Threads ismiyle duyurduğunu söyledi.

Threads ortaya çıkmasıyla, Elon Musk’ın günlük tweet sayılarını azaltma sistemini sunması sırasında gerçekleşti. 3 Temmuz 2024’te uygulama, ilk App Store’de görünmesiyle 6 Temmuz 2024’te herkese kullanıma açıldı.

Threads Hesap Açma İşlemi Nasıl Yapılır? (Threads Nasıl Kayıt Olunur)

Threads Hesap Açma İşlemi nasıl yapılır

Threads hesap açma işlemi gerekli adımları yerine getirdiğinizde yapılmaktadır. Uygulama, şuanlık e-posta veya telefon numarasıyla açılmamaktadır. Hesap açmak için Instagram uygulamasında bir hesabınız olması gerekmektedir. Eğer bir hesabınız varsa aşağıdaki adımları izleyerek şimdi Threads’a katılabilirsiniz.

Mobil cihazınız (Android veya iPhone) üzerinden Threads hesap açma işlemi aşağıdaki adımları takip edilerek yapılmaktadır:

  • Öncelikle Threads uygulamasını Google Play Store veya App Store üzerinden kurunuz.
  • Uygulamayı kurduktan sonra Instagram hesabınızın olması gerekecektir. O yüzden telefonunuzda Instagram kurulu ve hesabınızın açık olması gereklidir.
  • Threads uygulamasını açın ve ‘Threads için hazır ol’ ekranına ulaşın.
  • Giriş ekranında “Instagram ile Giriş Yap” diye bir alan görünür olacaktır; onun üzerine bir kez dokunun.
  • Instagram uygulaması ile giriş yapma işlemi doğrulandıktan sonra ‘Profil’ alanına yönlendirileceksiniz.
  • Ad, biyografi ve bağlantı kısımlarını doldurun ve en aşağıda bulunan “Instagram’dan aktar” butonuna basınız.
  • Karşınıza uyarı ekranı çıkacaktır. “Emin misin?” yazılı ekranın ilk başta yer alan ‘Tamam’ seçeneğine dokunun.
  • Profil sayfanıza tekrar yönlendirilmenizin ardından fotoğrafınızı Instagram uygulamasından çekilmiş olacaktır.
  • Daha sonra en altta bulunan ‘Devam’ butonuna basınız.
  • ‘Gizlilik’ sayfası açıldığında ‘Herkese açık profil’ veya ‘Gizli profil’ seçeneklerinden birini işaretleyebilirsiniz.
  • Her şey tamamsa en altta bulunan ‘Devam’ butonuna bir kez basınız.
  • Uygulamadaki kişileri takip etmenizi öneren bölüm açılacaktır. Tümünü takip edebilir, takip etmek istediklerinizi arayabilir veya en üstteki ‘Geç’ simgesine basabilirsiniz.
  • “Threads nasıl çalışır?” isimli başlık açıldığında en altta yer alan “Threads’e Katıl” butonuna basınız.
  • Böylelikle Threads hesabı açılacak ve özgürce kullanabileceksiniz.

Threads Nasıl İndirilir?

Threads Nasıl İndirilir

Yeni sosyal medya uygulamalarından biri olan Threads ile tıpkı Twitter’da olduğu gibi gönderi paylaşabilirsiniz. Böylelikle özgürlüğünüz tadını çıkarabilir, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz. Bu olduğunda insanların pek çoğu “Threads nasıl indirilir” veya “Threads uygulamasını nasıl indirebilirim” sorularını sormaktadır.

Yanıtını merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları takip ederek kolayca Threads uygulamasını cihazınıza indirebilirsiniz:

  • İlk olarak mobil cihazınız üzerinden App Store veya Google Play Store üzerinden giriş yapınız.
  • Uygulama arama kısmına ‘Threads’ yazın.
  • Uygulama yeni olduğundan çıkmayabilir, o yüzden Instagram yazıp, geliştiricinin üzerine bir kez basınız.
  • Instagram şirketinin uygulamalarından ‘Threads’ uygulamasını bulun ve üzerine dokunun.
  • Uygulamayı yükle demenizin ardından cihazınıza indirilecektir.

Threads Nasıl Çalışır?

Uygulama 6 Temmuz 2024 yılında açılmasıyla birlikte pek çok insan ‘Threads uygulaması nasıl çalışır?’ sorusunu sormaya başladı. Uygulamanın nasıl kullandığına dair en detaylı bilgilere sizlere paylaşacağız. Böylelikle Threads hakkında daha fazla bilgiye erişebileceksiniz.

Merak edenler için Threads, aşağıdaki sistemleri kullanarak çalışmaktadır:

  • Instagram Desteği: Instagram ile köprü olarak başlatılan uygulama birbiriyle entegre halinde çalışmaktadır. Böylelikle platformda geçirdiğiniz süre boyunca reklamlar ve bilgileriniz deneyimlerinizi kişileştirilmek için kullanılacak.
  • Fediverse: Sosyal ağ hizmetlerini çalıştırmak için açık kaynaklı ücretsiz yazılım olan Mastodon ile yakın zamanda kullanılacak. Şuanlık geliştirme aşamasında olan uygulama, gelecekte Fediverse ile uyumlu olacak. 
  • Veriler: Uygulamayı kullanmak için Meta ve Threads koşullarını kabul ettiğiniz sayılmaktadır. Böylelikle Threads uygulamışını özgürce kullanabilirsiniz.

Threads Gönderi Nasıl Paylaşılır? (Yazışma Başlatma)

Threads Gönderi Nasıl Paylaşılır (Yazışma Başlatma)

Uygulamayı kullanarak gönderi paylaşmaya, yazışma başlatmak denmektedir. Yeni yayınlanan bu özellikle birlikte kolayca yazınızı paylaşabilir, insanların görmelerini sağlayabilirsiniz. Peki, nasıl yapılır merak ediyorsanız, aşağıdaki adımları takip ediniz.

Aşağıdaki adımları gerçekleştirerek mobil üzerinden kurulumunu gerçekleştirdiğiniz Threads uygulamasında yazışma başlayabilirsiniz:

  • Öncelikle kurulu olan Threads uygulamasını cihazınızda açınız.
  • Uygulama açıldığında karşınıza ana sayfa ekranı gelecektir.
  • Ekranın en alt ve orta kısmında bulunan not defteri simgesine dokunun.
  • ‘Yeni yazışma’ alanı açıldığında girmek istediğiniz metni yazın.
  • ‘Yazışma başlat…’ kısmının hemen altında yer alan dosya simgesine dokunarak ‘Erişime izin ver’ seçeneği ile galerinizden görsel ekleyebilirsiniz.
  • Her şey tamam ise ekranın en altında yer alan ‘Paylaş’ kısmına bir kez dokunun.
  • Böylelikle ilk gönderinizi (Yeni yazışma) paylaşmış olacaksınız.

Paylaştığınız gönderiyi görmek için ise aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

  • Yazışma başlattığınızda ilk olarak ana sayfa ekranında görünür olacaktır. 
  • Eğer paylaştığınız gönderi görünmüyorsa ana sayfa ekranının en altında yer alan ‘Profil’ simgesine dokunun.
  • Profil sayfanıza gelmenizin ardından ‘Yazışmalar’ kısmına bir kez dokunun.
  • En son paylaştığınız gönderiler burada görünür olacaktır.

Threads Ücretli Mi?

Threads, Meta şirketi tarafından sunulan ücretsiz bir sosyal medya platformudur. Yakında gerçekleşecek olan ücretsiz açık kaynak yazılımla da birlikte çalışacak olması gelecekte de bedava yapmaktadır. Instagram hesabı olan her kişi Threads uygulamasını cihazınıza kurarak kolaylıkla kayıt olabilmektedir.

Threads Nasıl Giriş Yapılır?

Uygulamanın 6 Temmuz 2024’te açılmasının ardından pek çok insan Threads nasıl kullanılır, merak etmektedir. Uygulamayı kullanmak için hesap oluşturmalı ve giriş yapmanız gerekecektir. Giriş yapmak için hali hazırda kullanmış olduğunuz Instagram hesabınız olmalıdır.

Instagram hesabınız varsa Threads uygulamasını açtıktan sonra giriş ekranında yazan ‘Instagram ile Giriş Yap’ kısmına dokunun. Böylelikle Threads hesabınıza giriş yapabilir ve aynı zamanda kayıt olabilirsiniz. Hesabınızı oluşturmayı tamamladıktan sonra ise Threads uygulamasına direkt olarak giriş yapabilirsiniz.

Threads Takipçi Satın Al

Sosyal medya uygulamalarında öne çıkmak önemlidir. Uygulamanın yeni açılması büyük bir avantaj! Bu şansı kaybetmemek adına şimdi Threads takipçi satın al paketlerini deneyin ve yüksek hacimli profiliniz olsun!

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • MT
    9 ay önce
    M****** T***

    Bayigram sayesinde threads hesabı açtım harika Bir içerik faydalı buldum. Teşekkürler

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu