0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 2336

Spotify Şarkı İndirme İşlemi Nasıl Yapılır?

Popüler sanatçıların müziklerini çevrim içi ve çevrimdışı olarak dinleyebileceğiniz Spotify şarkı indirme işleminin nasıl yapıldığını öğrenin.

Dünya çapındaki sanatçıların paylaştığı ve müzik severlerin Youtube’dan sonra ilk uğradıkları yer olan Spotify’dır. Spotify, müzik akış servislerinden birisidir. Her platformda olduğu gibi çevrimiçi ve çevrimdışı olarak müzik dinleyebilirsiniz. Pek çok insan çevrimdışı müzik dinlemenin yolu olan Spotiy şarkı indirme işleminin nasıl olduğunu merak etmektedir.

Farklı cihazlardan indirilebilir özellikte olan platform hakkında ‘Spotify şarkı indiremiyorum’ veya ‘Spotify şarkı indirme ücretsiz’ soruların cevabını merak ediyorsanız, doğru yere geldiniz. Şarkı indirme işlemi pek çok insana karmaşık bir süreç halinde getirmektedir. Bu listede nasıl etkili ve basit şekilde Spotify şarkı indirme işleminin detaylarına yer vereceğiz.

Spotify Şarkı İndirme İşlemi Nedir?

Spotify Şarkı İndirme İşlemi Nedir

Spotify şarkı indirme işlemi çevrimiçi olarak indirmenizi yarayan ve çevrimdışı olarak müzik dinlemenizi sağlayan sistemlerin bütünüdür. Şarkı indirme süreçleri harici olarak Spotify müzik indirme sitesiyle de yapılabilmektedir. Ancak bunlardan en önemlisi bunun nasıl yapılacağını bilmenizdir.

Süreç tamamlandığında ‘Spotify MP3 indirme’ veya ‘Spotify tek şarkı indirme’ için sorularınıza yanıt bulabileceksiniz. Detaylara başlamadan önce tüm süreçleri yapmanıza olanak tanıyan en çok sorulan soruları inceleyin.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Spotify’da Müzik İndiriliyor Mu?

Spotify’da Müzik İndiriliyor Mu

Spotify’da müzik indirmek mümkündür. Bunun için ücretsiz hesabınızı Spotify Premium hesabınıza yükseltmektir. Bu olduğunda şarkı indirme işlemi için ‘Download’ butonu aktif olacaktır. Böylelikle Spotify şarkı indirme işlemi için tüm engeller ortadan kalkacaktır.

Spotify Premium hesabınız olduğunda çevrimdışıyken şarkı indirebilirsiniz. Spotify’daki şarkıları telefona indirme veya farklı cihazlara yüklemek için hücresel veri ağınızın aktif olması gerekmektedir. Hücresel veriniz aktif değilse şarkı indirme işleminde Wi-Fi ağını kullanabilirsiniz.

Spotify’da İnternet Olmadan Müzik Dinlenir Mi?

Spotify’da internetsiz veya internet olmadan müzik dinleyebilirsiniz. Bunu gerçekleştirebilmek için Spotify uygulamasına geçen çevrimdışı modu aktif etmeniz gerekmektedir. Çevrimdışı mod aktif edildiğinde, Spotify şarkı indirme işlemi tamamlanır ve böylelikle herhangi bir internetiniz olmadığı zaman bile müzik dinleyebilirsiniz.

Uzun süredir varlığını sürdüren çevrimdışı modu hakkında insanlar depolama sorunlarından bahsetmektedir. Eğer depolama sorununuz büyük ise indirme yapmanız önerilmez. Her ne kadar çevrimdışı modun faydalı özellikleri olsa da her şarkı kalite bakımından yüksek Mb barındırır. Bu da depolamanızı yorabilir.

Son güncellemeler ile birlikte çevrimdışı mod daha da geliştirildiğinden dolayı alan sıkıntınız en aza inmiş olabilir. En iyi kalitede ve internet bağlantısı olmadan müzik dinlemek istiyorsanız, çevrimdışı veya internet olmadan gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Spotify Telefona Nasıl Müzik İndirilir?

Spotify şarkı indirme işlemi telefon, tablet ve bilgisayarda desteklemektedir. Herhangi bir şarkı indirmek için Spotify Premium aboneliğiniz olmasını unutmamak gerekir. Ayrıca platform 5 farklı cihaz için her birine maksimum 10 bin parça indirme kotası koymuştur.

Spotify telefona aşağıdaki adımları takip ederek müziğinizi indirebilirsiniz:

  • Öncelikle Spotify uygulamasını telefonunuzdan erişerek e-posta adresiniz ile birlikte giriş yapınız.
  • Daha sonra en altta bulunan ‘Kitaplığın’ kısmına bir kez dokun.
  • Aynı alandan sayfanın ortasında bulunan ‘Çalma Listeleri’ sekmesine dokunun ve ardından ‘Şarkılar’ kısmına dokunun.
  • Çalma listesine erişerek, gri renkte olan ‘İndir’ düğmesini yeşil renge çevirin.
  • Tekrardan ‘Kitaplığın’ kısmına erişin ve istediğiniz şarkıyı indirmek için ‘İndir’ simgesinin aktif olacağını göreceksiniz.

iPhone Spotify Müzik Nasıl İndirilir?

iPhone kullanıcıları da Spotify müzik indirme işlemini yapabilmekte ve güvenle şarkıları dinleyebilmektedir. 

İPhone Spotify müzik indirme işlemini aşağıdaki adımları takip ederek yapınız:

  • İlk olarak iOS işletim sistemli telefonunuzda bulunan Spotify uygulamanızı e-posta ve şifrenizi yazarak hesabınıza giriş yapın.
  • Giriş yapmanızın ardından açılacak ekranın sağ ve en altında bulunan ‘Kitaplığın’ menüsüne dokunun.
  • Kitaplığınıza eriştiğinizde sayfanın en üstünde bulunan ‘Çalma Listeleri’ kısmına dokunun.
  • Aynı sayfa üzerinden ‘Albümler’ kısmına bir kez dokunun.
  • Albümler sayfasından herhangi bir albüm seçin.
  • Gri renkte olan ‘İndir’ butonunu yeşil renge çevirin.
  • Dinlediğiniz müziklere gelin ve müziklerinizin sol kısmında İndir simgesinin aktif olacağını göreceksiniz. Simgeye bir kez tıklayın ve cihazınıza indirin.

Spotify’dan Bilgisayara Müzik İndirme Nasıl Yapılır?

Spotify’dan Bilgisayara Müzik İndirme Nasıl Yapılır

Spotify cihazlarından olan bilgisayar üzerinden müzik indirmek mümkündür. Spotify şarkı indirme işlemini yapabilmek için ayrıntıları adım adım uygulamanız gerekmektedir. Başlamadan önce bilgisayar üzerinden Spotify şarkı indirme işlemini yapmak için Premium abone olmanız gerekmektedir.

Bilgisayar üzerinden Spotify şarkı indirme işlemi aşağıdaki gibi yapılır:

  • Hesabınıza giriş yapmadan önce bilgisayarınızda Wi-Fi ağının açık olup olmadığını kontrol edin.
  • Daha sonra masaüstü uygulaması ile hesabınıza e-posta ve şifrenizle birlikte giriş yapın.
  • Profil hesabınıza ulaşarak açılan sayfanın sol taraftaki ‘Çalma Listeleri’ bölümüne tıklayın.
  • Herhangi bir albüme ulaştığınızda en üste ‘Download’ veya ‘İndir’ seçeneğinin gri renkte olduğunu göreceksiniz. Butona tıklayarak bu alanı yeşile dönüştürün.
  • Şarkının üzerine gelin ve ‘İndirildi’ yazıyorsa yeşil simgede görünür, eğer değilse ‘parça indirilemedi’ diye yazı görünecektir.

Spotify Liste Nasıl İndirilir?

Spotify çalma listesi indirmek farklı cihazlar için mümkündür. Premium üyelik satın aldığınızda platform sizlere albüm, podcast, çalma listeleri indirme hakkı verecektir. Yukarıdaki mobil ve masaüstü cihazlar için anlattığımız Spotify liste indirmek adına yolları deneyebilirsiniz. 

Ancak aşağıdaki nedenler gerçekleştiyse Spotify liste indirmelerinizi kaybedebilirsiniz:

  • Uygulamayı yeniden yüklerseniz indirme kaybedilecektir.
  • Spotify’da 5 farklı cihaza izin verilir, fazla olursa size sunulan hizmetleri yerine getiremezsiniz.
  • SD kartınız düzgün çalışmadığında işlemleriniz gecikecektir.
  • Uygulamanız güncel çalışmıyor ise kaybedilebilir.
  • 30 gün boyunca en az 1 kez aktif olmazsanız, içerikler kaybolacaktır.

Spotify MP3 Dönüştürücü Programsız

Spotify şarkı indirme işlemi pek çok insana cazip gelmediğinden dolayı dışarıdan indirme seçenekleri aramaktadır. Ancak Spotify kendi veri tabanında bulunan şarkıları kopyalamak veya ripleme yapmak istediğinizde bu Spotify şart ve koşullarına aykırı bir durum olacaktır. Ancak platformdan ziyade üçüncü bir servis istiyorsanız, internet araştırmalarınıza güvenebilirsiniz. Burada alacağınız tüm sorumluluk size ait olacaktır.

Spotify’da müzikleriniz var ve öne çıkan sanatçılardan biri olmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız Bayigram Spotify aylık dinleyici paketlerine şimdi göz atın!

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu