0
Yunus
Editör
10 Ağustos 2023 2137

Instagram Veri İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram veri indirme nasıl yapılır, sorusuna şimdi yanıt bulmak istiyorsanız, sizler için hazırladığımız ayrıntılı listeyi takip edin!

Sosyal medya çağının vazgeçilmez parçası olan Instagram, dünya çapında milyonlarca kullanıcıya ev sahipliği yapmaktadır. Görsel ve işitsel paylaşımların olduğu platformda insanlar, istedikleri gönderiyi paylaşabilmektedir. Kullanıcılar tarafından paylaşılan her gönderi, içerik, fotoğraf veya özel bilgiler, sunucularda kaydedilir.

Kaydedilen veriler, zaman zaman istenmekte veya talep edilmektedir. İşte bu nokta da ‘Instagram veri indirme nasıl yapılır’ devreye girmektedir. Instagram veri indirme talebiyle birlikte platformda istediğiniz bilgileri kısa süre içerisinde indirmek mümkün olmaktadır.

Çoğu insan ‘Instagram verileri indir yok’ veya ‘Instagram veri dosyası açma’ gibi özellikleri araştırmakta ve bulamamaktadır. Instagram veri indirme mesaj okuma ne kadar mümkün ise Instagram veri indirme kalktı mı gibi sorulara yanıt vermekte mümkündür. Önemli olan Instagram veri indirme adımlarının nasıl yapıldığını öğrenmektir.

Instagram veri geçmişinizi bularak ‘Instagram veri arşivi nasıl yapılır?’ merak ediyorsanız, şimdi listemizi takip ederek öğrenin!

Instagram Veri Arşivi İndirme Nasıl Yapılır?

Günümüzde sosyal medya platformları, kullanıcıların paylaştıkları içerikleri depolayan ve paylaşanların bu verilere erişimini sağlayan önemli araçlardır. Instagram, görsel ve videoların yanı sıra kullanıcı etkileşimlerini, paylaşımları ve daha fazlasını içeren zengin bir veri kaynağı sunar. Verilerin erişimi konusunda Instagram, kullanıcılar veri indirme adında özellik sunmaktadır.

Instagram Veri Arşivi İndirme Nasıl Yapılır

Aşağıdaki adımları takip ederek mobil veya telefonunuz üzerinden Instagram veri arşivi indirme adımlarını kolaylıkla yapabilirsiniz:

  • Öncelikle Google Play Store veya App Store üzerinden elde ettiğiniz Instagram uygulamasını açınız.
  • Uygulama ana ekran sayfasından giriş kısmı bulunur (Oturuma kayıt olun veya giriş yapın)
  • Giriş yapma işlemleri tamamlandığında, sayfa sizi otomatik olarak Instagram ana sayfasına iletecektir.
  • Ana sayfa ekranından sağ ve alt köşesinde bulunan Profil resminize bir kez dokununuz.
  • Profil sayfanıza yönlendirmeniz yapılmasının hemen ardından en yukarıda ve sağ kısımda bulunan üç çizgili menüye bir kez dokunun.
  • Alt kısma doğru uzanan yarım ekranlı menü açıldığında, çıkan seçenekler arasından ‘Hareketlerin’ bölümüne bir kez dokunun.
  • Hareketlerin sayfasını en aşağıya doğru parmağınızla kaydırın.
  • En alt kısımda bulunan ‘Bilgilerini İndir’ kısmına bir kez dokunun.
  • ‘Bilgilerini İndir’ sayfasına geldiğinizde çıkan sayfada ‘indirme talep et’ dedikten sonra işleminiz tamamlanmış olacaktır.
İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Verileri Görüntüleme Nasıl Yapılır?

Instagram veri indirme işlemi tamamlanması 30 günü alabilmektedir. İşte bu sebepten dolayı bazen veri indirmek yerine hesap geçmişinizin neler olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. Eğer böyle bir düşünceniz varsa indirme işlemine ek olarak Instagram verileri görüntüleme adımlarını uygulayabilirsiniz. 

Aşağıdaki adımları takip ettiğiniz sürece (mobil veya telefon aracılığıyla) Instagram verileri görüntüleme işlemlerinizi kolaylıkla yapabileceksiniz:

Instagram Verileri Görüntüleme Nasıl Yapılır
  • İlk olarak Instagram uygulamasına girmek için Google Play Store veya App Store üzerinden indirin.
  • İndirdiğiniz uygulamayı cihazınızda açın ve hesap bilgilerinizle birlikte oturum açma işlemlerinizi tamamlayın.
  • Giriş yapmanızın ardından öncelikle ve otomatik olarak Instagram ana sayfasına yönlendirileceksiniz.
  • Instagram ana sayfasına yönlendirilmenizin ardından en aşağıda bulunan daire biçimindeki Profil resminize bir kez dokununuz.
  • Profil sayfanıza ulaştıktan sonra ise aynı ekran üzerinde bulunan üç çizgili menüye bir kez dokunun.
  • Alt kısma doğru uzanan yarım ekranlı menü açıldığında ise seçenekler arasından ‘Hareketlerin’ yazısına bir kez basınız.
  • Açılan sayfayı biraz aşağıya doğru kaydır ve “Instagram’ı neden kullanıyorsun?” başlığını bulun.
  • Başlığın hemen altında bulunan ‘Hesap geçmişi’ bölümüne bir kez basınız.
  • Hesap geçmişi sayfasından son olarak neleri güncellediğiniz ve hangi değişikler yaptığınızı görebilirsiniz.
  • Sayfanın en yukarısında bulunan Filtrelerden (En yeniden en eskiye, geçen hafta, Güncelleme türü) yararlanarak hesabınızda değişikleri tarihi baz alarak öğrenebilirsiniz.
  • Böylelikle Instagram veri arşivi indirme talep etmeden, veriler görüntülenebilmektedir.  

Instagram Açmadan Veri İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram Açmadan Veri İndirme Nasıl Yapılır

Instagram’ı kullanarak veri indirme işleme adımları, hesap girişi sonrası gerçekleşmektedir. Kısaca bir hesabınız olduğunda oturum açmak için e-posta veya şifrenizi kullanarak işlemleri yapabilirsiniz. Çoğu kişinin aklına Instagram’a giriş yapmadan veya hesap açmadan nasıl veri indirilir sorusu gelmektedir.

İşte bu listemizde Instagram açmadan veya hesap girişi yapmadan nasıl veri indirilir, o konudan bilgi vereceğiz. Böylelikle Instagram kullanıcı adını unutan, şifresini unutan veya eski hesaplarındaki verileri görmek için kullanıcılar için faydalı olacaktır.

Instagram açmadan veya oturuma girmeden verilerinizi indirmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları sırasıyla takip ediniz:

  • Öncelikle Instagram veri indirme linkini ziyaret ediniz.
  • Sayfa açıldığında ‘Instagram bilgilerinize erişme ve indirme’ kısmı görünür olacaktır.
  • Başlığında hemen altında bulunan “Sorununuz en iyi ne açıklıyor?’ sorusuna yanıt vermeniz gerekmektedir.
  • Şıkların arasında bulunan ve ilk kutucuk olan ‘Veri erişimi’ kısmına bir kez tıklayınız.
  • “Veri erişimi talebinizle ilgili size nasıl yardımcı olabiliriz?” yazısının hemen altındaki ‘Bilgilerimi indirmek isitiyorum’ kutucuğunu işaretleyiniz.
  • Verilerinizi indirme başlığı altında yazan yönergeleri takip ederek Instagram destek sayfasından yanıt bulabilir ve hesabınıza erişmeden verilerinizi kolaylıkla indirebilirsiniz.

Hangi Cihazlar ile Instagram Veri İndirme İşlemi Yapılır?

Instagram veri indirme veya Instagram veri arşivi indirme işlemi için cihaz zorunluluğu bulunmamaktadır. Yani Instagram’a ulaşan tüm cihazları kolaylıkla desteklemektedir. Bunlar arasında iPhone, Android cihazlar, mobil tarayıcı ve bilgisayar (web tarayıcı) içermektedir.

Instagram Verileri Hangi Dosya Formatında İndirilmektedir?

Pek çok platform veri indirme konusunda benzer dosya formatına sahiptir. Instagram için ise indirme talep et bağlantısında tıklamanızın ardından JSON veya HTML olarak verileriniz okuyabilir halde olacaktır. Eğer cihazınızda JSON formatını okuyabilecek herhangi bir uygulama veya program yoksa HTML seçmek mantıklı olacaktır. Çünkü HTML hem mobil hem de bilgisayar tarayıcısında çalışmaktadır.

Instagram Verilerimi Hemen İndirebilir Miyim?

Instagram verilerinizi indirme talebi hemen gerçekleşse de dosyalarınızı hemen almak pek mümkün değildir. Bunun en büyük nedeni, Instagram hesabınızda bulunan verilerin büyüklüğü ve işleme alınan kişileri çokluğudur. Ancak platformun dediği gibi bu süre, 30 gün kadar sürebilmektedir. Kısaca maksimum 30 gün içerisinden Instagram veri indirmek mümkün olmaktadır.

Instagram Veri İndirme 2024’te Geçerli Mi?

Platform, kişisel bilgiler ve gizlilik yasalarından dolayı kullanıcıları önemseyen bir yapıdadır. Bu sebeple, Instagram veri indirme işlemi sorunsuz bir şekilde gerçekleşmektedir. Özellikle insanların pek çoğu ‘Instagram veri indirme kalktı mı’ veya ‘Instagram veri indirme yok’ gibi paylaşımlar yapmaktadır. 

Instagram veri indirme 2024 yılında geçerlidir ve bilgilerinize erişmek mümkündür. Yalnızca ‘Hareketlerin’ bölümünde ‘Bilgilerini İndir’ kısmında bulunduğundan Instagram veri indirme yok yanılgısına düşülmektedir.

Verilerimi İndirmek İçin Instagram Meta Verified (Mavi Tik) Almam Gerekiyor Mu?

Platformda bulunan Instagram veri indirme özelliği hesaba erişimi bulunan herkes için geçerlidir. Verilerinizi indirmek için Instagram Meta Verified almanıza gerek yoktur. Ancak gönderi ve paylaşımlarda öne çıkmak istiyorsanız, %100 kalıcı garantili ve 5000 takipçi hediyeli Instagram mavi tikli hesabı şimdi satın alın!

Instagram Verilerini Herkes İndirebilir Mi?

Platform üzerinden verileri erişmek için bir hesabınız olması gerekmektedir. Ancak verilerinize herkesin erişebileceği anlamına gelmemektedir. Veriler şifreli halde korunduğundan dolayı, sizin talep etmeniz durumundan Instagram üzerinden indirilir.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
  • HB
    9 ay önce
    Hasan Burak

    Veri indirme sayesinde hesabımdaki etkileşimleri ve istatistikleri daha rahat analiz edebiliyorum. teşekkürler Bayigram

+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu