0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 4532

Instagram’da Hesap Takip Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram'da neden takip isteği atamıyorum’ diyorsanız, hesap takip sorununuz olabilir. Instagram takip edememe engeli kaldırmak için rehberi inceleyin!

Sosyal medya platformları arasında önemli yeri bulunan Instagram’da her gün binlerce hesap açılmaktadır. Güvenliği ve tanıtım araçları için popüler platformların arasında gösterilen Instagram’da çoğu kişi hesap takip sorunundan yakınmaktadır. 

Instagram’da takip ediyorum geri atıyor veya Instagram takip et butonu yok diyorsanız, çözümü aslında basit olabilir. ‘Instagram’da kimseyi takip edemiyorum ne yapmalıyım?’ sorusunu sıklıkla soruyor ve yanıt bulmak istiyorsanız, sizin için hazırladığımız rehberi kontrol etmenizde fayda var. 

Böylelikle Instagram takip bırakma sorunu veya hesap takibi sorununa kesin çözüm bulabileceksiniz. İşte Instagram için hesap takip sorununun nasıl çözümleyeceğiniz ile ilgili rehber.

Instagram Takip Edemiyorum Sorunu Nasıl Çözülür?

Instagram üzerinde yeni bir hesap oluşturulduğunda başka bir hesabı takip etmek için belirli limitler bulunur. Hesabınız birkaç yıl veya süreyi aldıkça bu limit otomatik olarak yükselecektir. Özellikle çoğu insan yeni hesap oluşturduklarında bu soruyu sıklıkla sormaktadır.

Deneyimler sonucu Instagram takip etme sorunun çözümü için aşağıdaki yolları deneyebilirsiniz:

  • Yarım saat (30 dakika) boyunca en fazla 50 kişiyi takip edin.
  • Her yarım saatte bir denemeyin, rasgele veya random biçimde ilerleyin.
  • Hesaplar takip edilemiyorsa eğer 15 saat ile 18 saat arasında bir süre bekleyin öyle deneyin.
  • Aynı anda birden fazla kişiyi takip etmeyin; örneğin yarım saat içerisinde tanımlanan sürede 1 dakikada 50 kişiyi takip etmek gibi olabilir.

Bazı durumlarda hesaplar kalıcı olarak engellenebiliyor, çözüm için aşağıdakileri deneyin:

  • İnternet bağlantınız takip etme sorununuzun asıl kaynağı olabilir, kontrol etmenizde fayda var.
  • Yasaklanan hesabınız bulunuyorsa en az 1 gün beklemenizde fayda vardır.
  • Uygulamayı silin, tekrar yükleyin veya güncelleyin.

Unutmayın! Aynı anda onlarca veya yüzlerce hesap takip etmeniz durumunda Instagram spam olarak algılayabilir. Hesap takip etme sorununuz ise bu yüzden gerçekleşmiş olabilir. Yukarıdaki kurallara dikkat ettiğiniz takdirde hesabınızı güvenle kullanabileceksiniz.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Instagram Takip Engeli Nasıl Kalkar?

Instagram kurallarına göre bir kullanıcı en fazla 7500 kişiyi takip etmektedir. Daha fazlasını takip etmek istediğinizde bu genellikle spam olarak algılanacaktır. Bunun doğrultusunda ise hesabınız kalıcı olarak engellenmesine sebebiyet verebilir.

Takip engelini kaldırmak istiyorsanız, size sunulan maksimum 7500 takipçi barajı içerisinde günde sadece yarım saatte 50 kişiyi takip edebilirsiniz. 

Ancak bunu sık sık yapmamanız ve insan gibi hareket etmeniz gerekecektir. Çoğu bot veya benzeri kullanımlar sonucu hesabınız büyük ölçüde etkilenebilecektir. Etkilenmenizi en aza indirmek için en az 1 gün bekleyin ve spam olarak algılanmayacak biçimde diğer hesapları takip edin, sorununuz çözülecektir.

Instagram’da Takibe İzin Vermeme Nasıl Yapılır?

Instagram’da takibe izin vermeme durumu, bir kullanıcıyı kısıtlama veya takip isteğinin onaylamama durumudur. Genellikle bu, gizli hesap kullanan kullanıcılar tarafından sık rastlanır ve çözümün nasıl yapılacağını bilmek istenir. 

Instagram’da takibe izin vermemek veya takipçi isteğini reddetmek istiyorsanız, aşağıdaki adımları uygulayın:

  • Öncelikle mobil cihazınızda yüklü olan Instagram uygulamasını açın ve hesabınızla giriş yapın.
  • Sonrasında Profilinize gelmek için ana sayfa üzerinden Profil simgesine dokunun.
  • Sonrasında yukarıda bulunan bildirimler kısmına bir kez dokunun.
  • ‘Takip istekleri’ bölümüne dokunun.
  • Herhangi bir isteği onaylamak için ‘Onayla’ veya reddetmek için ‘Sil’ butonlarına dokunun.

Instagram Neden Sürekli Takip Engeli Yiyorum?

Instagram’da devamlı olarak takip engeli yemenizin birden fazla nedeni olabilir. Bunlar genellikle belirli bir sınırı aştığınız durumda gerçekleştiği bilinse de bazı durumlarda buna sebebiyet verebilir.

Eğer aşağıdaki yolları kullanıyorsanız, hesabınız sürekli olarak takip engeline takılabilir:

  • 7500 kişi takip etme barajını aştıysanız,
  • 30 dakikada 50’den fazla kişiyi takip ediyorsanız,
  • Topluluk kurallarının ihlaline uğrayan hesabınız varsa,
  • Instagram’ı zorbalık, taciz, şiddete duyarlı bir biçimde kullanıyorsanız,
  • Çıplaklık barındıran içerikler paylaşıyorsanız,
  • Saniyeler içerisinde hesabınızda takipçi oluşuyorsa,
  • Kamu yararına zarar veren içerikler paylaşıyorsanız,
  • Organize suç veya nefret gruplarına yönelik paylaşımlarınız bulunuyorsa,
  • Canlı hayvan satışı, yasaklı madde veya uyuşturucu ile ilgili ürün satıyorsanız gibi durumlar.

Instagram’da Takibi Bırakınca Ne Olur?

Çoğu nedenden ötürü Insatgram’da herhangi bir kullanıcıyı takipten çıkartabilir veya takibi bırakabilirsiniz. Takip isteğinizi reddetmek, takibi bırakmak veya çıkarma sonucunda içiniz rahat olsun, kullanıcıya herhangi bir bildirim gitmez. Benzer şekilde istemediğiniz kullanıcıları da sizi takip etmemeleri adına engelleyebilirsiniz.

Instagram’da gizli bir hesabınız olduğunuzda insanların takipçileriniz arasından çıkartabilirsiniz. Ancak herkese açıksa bu pek mümkün olmayacaktır. Takipçilerinizi çıkartmak için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli olacaktır:

  • Öncelikle mobil cihazınız üzerinde yüklü olan Instagram uygulamasını açın.
  • Kullanıcı adı ve şifreniz ile birlikte hesabınızı oturum açın.
  • Sonrasında ana sayfaya gelin ve en alt sağda bulunan Profil kısmına bir kez dokunun.
  • Profil sayfanıze geldiğinizde ‘Takipçiler’ kısmına dokunmanız yeterli olacaktır.
  • Burada silmek istediğiniz herhangi bir kullanıcıyı seçtikten sonra ‘Kaldır’ diyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Instagram Bloke Nasıl Kaldırılır?

Instagram’da hesap takibi sorunu olduğunda çoğu durumda yukarıdaki çözümler işinize yarayacaktır. Ancak istisnai durum olan hesabınız bloke olduğunda yapmanız gereken bazı adımlar olacaktır. Bu, hesabınız kalıcı olarak kapatılmadan önce yapılacak son işlemdir.

Mobil cihazlarda her ne kadar bloke kaldırma özelliği olsa da çoğu durumda çalışmamaktadır. Bu yüzden aşağıdaki adımları özellikle masaüstü cihazınız üzerinden yapın:

  • İlk olarak web tarayıcı üzerinden instagram.com adresini ziyaret edin ve giriş bilgileriniz ile birlikte hesabınızda oturumunuzu açın.
  • Ardından yönlendirilen ana sayfa ekranından hemen yukarıda bulunan Profil kısmına bir kez tıklayınız.
  • Profil düzenle ekranından veya ‘Ayarlar’ kısmından girerek ‘Bloğu Kaldırın/Engellemeyi Kaldırın’ kısmını bularak engeli kaldır seçeneğine tıklayınız.
  • Eğer yine de bu işlem olmazsa ‘Ayarlar’ kısmından ‘Bir sorun bildir’ alanına sorununuzun kaynağını, ekran görüntülerinizi atarak gönderin. Böylelikle işleminiz tamamlanacaktır.

Instagram’da Ne Sıklıkla Takip Edebilirim?

Herhangi bir hesabı takip etmeden önce topluluk kurallarına veya limit olarak tanımlanan takibe göre işlemlerinizi yapın. Çoğu durumda bunu bilmeyen pek çok insan hesap takibi sorunu ile yüzleşmek zorunda kalmaktadır. Instagram’da ne sıklıkla takip edebileceğinizi bilmiyorsanız, bu listemizde hemen hemen her şeyi öğrenebilirsiniz.

Instagram’da engel yememek, spama düşmemek için hesap takibinizi 30 dakikada maksimum 50 kişi ile sınırlayın. Ve bu işlemi her saat veya her dakika yapmamaya özen gösterir. Çünkü deneyimli Instagram yapay zekası sizin robot olarak algılayabilir. Bu yüzden yavaş ve istikrarlı adımlarda hesapları takip etmeniz yararınıza olacaktır.

Instagram’da Topluluk Kurallarını İhlal Etmek Ne Demek?

Instagram, kullanıcıların uyması gereken kuralları ve düzenlemeleri özetleyen topluluk yönergelerine sahiptir. Instagram’da topluluk kurallarını ihlal etmek, kullanıcıların platformda izin verilmeyen davranışlarda bulunduğu anlamına gelmektedir. 

Instagram, kullanıcının hesabına karşı işlem yapabilmektedir. Instagram'ın yapabileceği işlem türleri, ihlalin ciddiyetine bağlıdır; uyarıdan kalıcı olarak hesap silmeye kadar değişebilmektedir.

Instagram hesap takibi sorunun nedenlerinden biri olan topluluk kurallarını ihlal eden bazı davranış örnekleri şunları içerir:

  • Şiddet içeren veya sansürsüz içerik yayınlama
  • Diğer kullanıcıları taciz etmek veya zorbalık yapmak
  • Müstehcen (Çıplaklık) içerik yayınlama
  • Nefret söyleminde bulunma veya ayrımcılığı teşvik etme
  • Yanıltıcı veya yanlış bilgi yayınlama
  • Spam yapmak
  • Platformda başka birinin kimliğine bürünmek

Bir kullanıcı Instagram'ın topluluk yönergelerini ihlal ederse, platform, içeriğin kaldırılması, kullanıcının hesabının geçici olarak devre dışı bırakılması veya hesabın kalıcı olarak silinmesi dahil olmak üzere çeşitli işlemler yapabilmektedir. Bu nedenle Instagram politikalarına veya topluluk kurallarına uymak uzun vadede önemli olacaktır.

Instagram'da Kaç Kişi Ekleme Sınırı?

Instagram spam gönderileri, mesajları veya hesapları engellemek için bir kullanıcının başka kullanıcıyı takip etmesi adına özellik getirmiştir. Instagram’da ekleme sınırı kaç kişi olduğunu merak ediyorsanız, bu limit 7500 kişi ile sınırlıdır. Kısaca 7500 kişiye kadar herkesi takip edebilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu