Bayigram'da Bayrama özel sepette %20 indirim sizleri bekliyor!

KUPON KODU
0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1860

Facebook Virüsü Temizleme

Facebook'a Virüs Bulaştı Nasıl Temizlenir?

Facebook uygulamalarına bulaşan video virüsleri hesabınıza ciddi zararlar verir. “Facebook'a Virüs Bulaştı Nasıl Temizlenir?” sorusunun cevabını anlatmaya çalışacağız.

Bu virüsler genellikle özel mesaj yoluyla sahte linkler yollanarak gönderilir. Eğer bu mesajdaki linke tıklarsanız tüm Facebook hesabınıza ve ardından bilgisayarınıza virüs yayılmaya başlar.

Facebook Virüsü Nedir?

Facebook virüsleri genellikle kullanıcılara sahte mesajlar atarak, kullanıcıları kandırmaya çalışmaktadır. Bu mesajdaki linke tıkladığınız andan itibaren virüs yayılmaya başlar. Genellikle bu mesajlar YouTube linki olarak gönderilir. Kullanıcılar genellikle virüs olacağını düşünmeyerek tıklarlar. Size özel mesajlardan gelen linklere tıklamadan önce düşünmeden tıklamamanız gerekir.

Virüs olup olmadığı kontrol etmek için mesaj atan kişiye dikkat etmek gerekir. Sürekli konuştuğumuz bir arkadaşımızsa onun gönderip göndermediğinden emin olmamız gerekir. Eğer sürekli iletişim kurduğumuz biri değilse o linki açmamalıyız.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Facebook Virüs Temizleme

Facebook virüs temizleme için anti virüs programlarını kullanabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızı tamamen temizlemezseniz, hesabınızı ve bilgisayarınızı tamamıyla kaybedebilirsiniz.

Facebook virüslerden korunmanın başlıca yollarından biri düzenli aralıklarla şifrenizi değiştirmeniz gerekir. Şifre oluştururken güçlü şifreler tercih etmeniz gerekir.

Facebook Video Virüsü Nasıl Yayılır?

Facebook video virüsleri genellikle, diğer kullanıcılardan gelen linklere tıklanarak yayılmaktadır. Ama tek yol bu değildir, başka yollarla da bilgisayarınıza yayılabilir. Bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indirdiğiniz herhangi bir uygulama aracılığıyla da bu virüs yayılabilir. Cihazlarınıza uygulama indirmeden önce hem indirdiğiniz uygulamayı hem de indirme işlemi yaptığınız sitenin güvenilir olduğundan emin olmanı gerekir.

Başka bir virüs yayılma şekli de Facebook üzerindeki oyunlardır. Bu oyunlarda da zaman zaman virüs bulunabilir. Facebook destek ekibi oyunlara verdiğiniz uygulama izinlerini kontrol etmenizi önerir.

Facebook Hesabımı Bu Virüslerden Nasıl Korurum?

  • Her gelen linke hemen tıklamamanız gerekir.
  • Bilgisayarınıza veya mobil cihazınıza indirdiğiniz her uygulamanın orijinal olduğundan emin olmanızı tavsiye ederiz.
  • Eğer yanlışlıkla bir linke tıkladıysanız, hemen bir anti virüs programı ile cihazlarınızı temizlemeniz gerekir ve tüm şifrelerinizi değiştirmeniz gerekir.

En çok Karşılaşılan Facebook Virüs Şekilleri

  • Dikkat! Sana bir mesajım var.’ gibi mesajlara oldukça temkinli yaklaşın.
  • Bu tarz dikkat çekici mesajlarla linke tıklamanız amaçlanır.
  • Mesaj tanıdığınız birinden geldiği için tıklama ihtiyacı hissedersiniz.
  • Facebook davet virüsü en fazla karşılaşılan virüs tipidir.
  • E-posta veya özel mesajlaşma aracılıyla yayılmayı amaçlar.
  • Facebook video virüsleri genellikle hesap ele geçirildikten sonra profilinizde ‘Benim videolarım’ veya ‘Çok özel videolar’ gibi başlıklarla videolar ve linkler paylaşır. Bu paylaşılan gönderilere tıklayan herkesin profilini de o paylaşım yaptığı hesaplar gibi hemen virüs ele geçirir.

Facebook'a Bulaşan Virüs Nasıl Temizlenir?

Facebook'a bulaşan virüs nasıl temizlenir sorusunun cevabı olarak, hesabınız ve bilgisayarınız için bir anti virüs uygulaması sayesinde bir temizlik yapmanız gerekir. Ama yapacağınız bu virüs temizliği oldukça kapsamlı bir şekilde yapılması gerekir. Yoksa her şekilde saklanmış dosyalar ve ekler kalabilir.

Ama bu Facebook virüslerinden korunmak için gördüğünüz her linke tıklamanız gerekir. Bu link size özel mesaj yoluyla da gelse, herhangi bir kullanıcının profilinde paylaşmış olduğunu gördüğünüz bir linkte olsa temkinli bir şekilde yaklaşmanız gerekir.

Facebook'a Virüs Bulaştı Nasıl Temizlenir? Sorusunu size yanıtlamaya çalıştık. Hesabınızı virüssüz tutmak için biraz dikkatli olmanız halinde böyle bir problemle karşılaşmazsınız. Ama karşılaşmanız halinde anti virüs programlarını indirerek, virüsleri temizlemeyi kesinlikle ihmal etmemeniz gerekmektedir. Düzgün bir şekilde temizlemezseniz cihazınızdaki tüm bilgiler ele geçirilebilir. Kayıtlı olan ödeme sistemlerinizle harcamalar yapılabilir. Bu tarz konularda çok dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Facebook toplu mesaj silme konusunda bilgi sahibi olmak için ilgili makalemize göz atabilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu