0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1833

Facebook Arkadaş Listemi Nasıl Gizleyebilirim?

Facebook’ta arkadaşları gizleme mobil işlemi ile Facebook üzerinden eklemiş olduğunuz insanların başkaları tarafından görüntülenmesini çok rahat bir şekilde engelleyebilirsiniz. Pek çok Facebook kullanıcı tarafından kullanılan bu yöntem sayesinde arkadaş olduğunuz ya da eklemediğiniz kişileri oldukça hızlı ve kolay bir şekilde engelleyerek profil gizleme işlemini kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Arkadaş gizleme seçeneği, başkalarının hesabı üzerinde etkili olan, arkadaş listenizdeki kişileri engellemenize olanak sağlayan bir yöntemdir. Bu tür güvenlik işlemleri, gizleme işlemi sonrasında da kendi profilinizde ekli olan kişileri sadece sizin görmesine yardım eden önemli özelliklerden oluşmaktadır.

Facebook Arkadaş Listesi Ne Zaman Görülür?

Facebook arkadaş listesinin görüldüğü zaman Facebook üyeliğinizin açtığınız andan itibaren başlar. Facebook üyeliğiniz açtığınız anda otomatik olarak arkadaşlarınızın başkaları tarafından görüntülenmesine izin verilmektedir. Aksi halde uygulama üzerinde hiç bir işlem yapmadığınız sürece fotoğraflarınız başkaları görmeye devam edecektir. Hesabınızı tanımadığınız kullanıcı ve arkadaşlarınızın incelemesi son derece sinir bozucu olabilmektedir. Bunun yanı sıra kalite esası ve güvenlik sınırlarınız dâhilinde bu gibi gizlilik sorunları oldukça can sıkıntısı oluşturabilmektedir.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Facebook Üzerinde Ekli Olan Arkadaşlarınızı Gizlemek İçin Hangi Adımlar Atılmalıdır?

Facebook üzerinde ekli olan arkadaşlarınızı gizlemek için atılması gereken adımlar şunlardır:

  • Üyelik hesabı açıldıktan hemen sonra otomatik olarak aşılan bu sistem, arkadaşlarınızın başkaları tarafından görüntülenmesine izin vermektedir. Herkese açık olarak gösterilen kullanıcıları gerekli adımları atarak isteğinize göre değiştirebilirsiniz.
  • Gizlilik düzenleme işlemleri özellikle Facebook’a giriş yapıldıktan hemen sonra sağ üst kısımda yer alan isme tıklayarak  ‘’profil’’  sayfasına kolay bir şekilde gidilmektedir. 
  • Profil sayfasındaki kapak fotoğraflarının altındaki bölümde ‘’Arkadaşlar ‘’sekmesi yer almaktadır. Bu seçeneğe tıklayarak, açılan arkadaş sayfasındaki sağ üst kısmına tıklayın.
  • Sonrasında sağ üstte yer alan kalem simgesine tıklayarak ‘’Gizliliği Düzenle’’ seçeneğine gidin. Arkadaş listesi, takipçi, takip edilen kullanıcılar için yanda yer alan seçeneklerden ‘’Sadece Ben’ ’seçeneğini tıklayın. Arkadaş listenizi herekse karşı gizleyerek, Facebook’ta arkadaşları gizleme mobil işlemlerini oldukça hızlı ve başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Akıllı Telefondan Arkadaş Gizleme Nasıl Yapılır?

Akıllı telefondan arkadaş gizleme işlemi akıllı telefonların android,ios tabanlı cihazlarıyla    yapılır. Mobil uygulama güvencesiyle arkadaş listenizi gizlemek için telefonunuzdaki internet tarayıcılar yolu ile ( chrome, opera vb. )  ya da facebook uygulamasının şifre ve kullanıcı desteği ile giriş işlemlerinizi güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.  

Akıllı Telefondan Arkadaş Gizleme İşlemi Nasıl Yapılır?

Akıllı telefondan arkadaş gizleme işlemi için şu adımları takip edebilirsiniz:

  • İlk olarak facebook hesabınızdan uygulamayı açarak, ekranda yer alan ‘’menü’’ simgesine tıklayın.
  • Menü üzerinden isminize dokunarak, size ait olan profil sayfasına giriş yapın.
  • Ardından profil sayfasında yer alan ‘’Arkadaşlar ‘’menüsüne tıklayarak işleme devam edin.
  • Karşınıza çıkan sayfada ‘’Arkadaş Listesini Kimler Görüntüleyebilir’ ’seçeneğini tıklayın.
  • Herkese açık olan seçenek arkadaş listenizin başkaları tarafından görüntülenmesine olanak sağlamaktadır. Bu işlemi değiştirmek için seçeneklere tıklayarak isteğinize göre güncellemeler yapabilirsiniz.
  • Kimler görüntüleyebilir sayfasında yer alan ‘’herkese açık ‘‘yazısına dokunduğunuzda karşınıza gelen menüde  ‘’sadece ben’’ seçeneğini tıklayın. Bu seçenek görünmüyorsa   ‘’…Diğer ‘’ seçeneğine giriş yaparak gizliliği isteğinize göre yönetebilirsiniz.
  • Tüm gerekli seçimleri yaptıktan sonra ‘’tamam’ ’seçeneğine tıklayarak işlemi hızlıca onaylayın. Onaylama işlemi sonrasında ise hesabınıza ekli olan arkadaşlarınız başkaları tarafından görüntülenmeyecektir. Hesabınızda ekli olarak görülen kişilerden ‘’arkadaşlarım’’ bölümüne tıklayarak,  listenizdeki kullanıcıları sadece siz görüntüleyebilirsiniz.
  • Facebook hesaplarını gizliliğini koruma ve Facebook’ta arkadaşları gizleme mobil işlemi özel hayatınız için oldukça faydalıdır. Aldığınız bu önlemle özel içerik paylaşımlarınız her zaman güvende kalarak, sizin izin vermediğiniz kişiler tarafından hiçbir şekilde görüntülenmeyecektir.

faydalı içeriklerimizin arasında yer alan facebook takipçi açma - kapama yazımızı inceleyebilirsiniz.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu