0
Yunus
Editör
16 Ekim 2022 1908

Çalınan Facebook Hesabını Geri Alma İşlemi Nasıldır?

Hacklenen Facebook hesabını kurtarmak için internette birçok arama yapılmaktadır. Bunlardan bazıları şu şekilde verilmiştir:

  • Facebook hesabım çalındı, nasıl geri alabilirim?
  • Facebook çalınan hesabı geri alma işlemi nasıl yapılır?
  • Facebook hesap kurtarma formu
  • Çalınan Facebook hesabını kilitleme
  • Facebook hesabın çalındı, e-postam değiştirildi
  • Çalınan Facebook hesabımı nasıl kapattırabilirim?

Bu tür sorular ile sıklıkla karşılaşılır ama sonuçsuz problemler devam etmektedir. Bu yazıda başkası tarafından çalınan / hacklenen Facebook hesabı geri alma işlemelerini adım adım göreceksiniz. Bu adımlar doğru ve eksiksiz bir şekilde uygulanır ise Facebook’ta silinen hesabı geri alma durumu mümkün olur. Adımlar şu şekilde verilmiştir:

  • İlk olarak çalınan Facebook hesabını kurtarmak için linki verilen adrese gidilmelidir. Link, https://www.facebook.com/hacked
  • Karşınıza sizin de bu yöntemi kullanarak hesap çalmaya çalışıp çalışmadığınızı görmek için bazı sorular sorulacaktır. Önemli olan nokta ise bu sorulara doğru ve eksiksiz bir şekilde cevap vermektir.
  • Verilen her doğru cevap da Facebook yapay zekâsından geçirilerek, sizin hesabın gerçek sahibi olup olmadığını tespit edilir. Facebook yapay zekâsı bu cevaplara ikna olur ise sizin hesabınız için yeni bir şifre oluşturmanızı sağlayacaktır. Buradaki en önemli nokta ise yukarıda belirtilen linke daha önceden Facebook hesabınızı kullandığınız bir cihazdan – ör: telefondan – girmek gerekmektedir. Yani hesabınızı geri almak için https://www.facebook.com/hacked bu linke, kesinlikle tanınmış bir cihazdan giriş yapılması gereklidir.

Facebook Hesap Çalma Nedir?

Facebook uygulaması üzerinden hesap hackleme durumu, internetten araştırılınca birçok bilgi ve sonuç karşınıza çıkacaktır. Özellikle de hesap çalma konusunda, şifre tahmin programları kullanılması, virüs, uygulama izni alma ve sosyal mühendislik en sık ve yaygın kullanılan yöntemler arasında Facebook kullanıcılarının karşısına çıkmaktadır. Facebook çalınan hesabı geri alma işlemleri ve çalınmaya karşı alınabilecek örnekler, bu yazıda mevcuttur.

İlk Siparişine Özel %10 İndirim!
BayiGram’ı keşfetmeniz için tüm siparişlerinizde geçerli %10 indirim bizden!
BAYiGRAM

Facebook Hesap Çalma Girişimlerinden Nasıl Korunmalıdır?

Facebook uygulamasında hesap hecklenme durumlarından korunmak için virüs yedirme, uygulama izni alma ya da sosyal mühendislikten korunma kişisel olarak dikkat etmeye dayalı bir durumdur. En önemlisi ise şifre tahmin programlarından korunmak olacaktır. Şifre tahmin programları, Facebook için kullanıcıların şifrelerini tahmin etmeye dayalı bir düzenektir. Doğru şifreyi bularak kullanıcının hesabını çalmaktadır. Bu programın tahmin etme ihtimalini azaltmak için Facebook şifrelerini yüksek güvenliğe sahip şifreler oluşturulması gerekmektedir. Şifrenin içinde büyük harf, küçük harf, rakam ve işaretler kullanılarak minimum 8 karakterli bir şifre oluşturulması en güvenilir yollardan biridir. Karmaşık ve uzun şifreler, sizi Facebook hesabınızın çalma girişimlerinden koruyan en etkili ve güvenli yollardan biridir. Fakat yine de bu önlemlere rağmen hesabınız çalındı ise yukarıda tüm detayları ile anlatılan Facebook kimlik bilgileri ile hesabı geri alma işlemleri uygulanarak hesap kolay bir şekilde geri alınabilir.

 

Faydalı içeriklerimiz arasında yer alan facebook erişim engeli kaldırma makalemize göz atmayı unutmayın.

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu