Twitter Arama Geçmişi Nasıl Silinir?
Twitter üzerinden yaptığımız bazı aramalar biz istemesek bile arama çubuğuna kaydolabilmektedir. Bazı zamanalar kısa yoldan arama yapmamız için faydalı olsa da bazı zamanlar bu arama geçmişini temizlemek isteyebiliriz Peki Twitter arama geçmişi silme nasıl yapılır? Sorunun cevabını öğrenebilmek için aşağıdaki yazıları okumaya devam edebilirsiniz.
Twitter Arama Geçmişi Silme İşlemi Nasıl Yapılır?
Twitter üzerinden gerçekleştirdiğimiz aramalar arama çubuğu üzerine kaydolmaktadır. Buradaki arama kayıtların silmek için yapılması işlem çok kolay olup saniyeler içerisinde bitmektedir. Arama çubuğu üzerine tıkladığımız zaman aşağısında daha önceden yapmış olduğumu aramalar görünecektir. Her bir aramanın yanında çarpı işareti yer almaktadır. Dilerseniz tek tek bu çarpı işaretlerine tıklayarak arama geçmişini temizleyebilir dilerseniz de ara geçmişinin sağ üst köşesinde yer alan “Tümünü temizle” seçeneğinden, arama geçmişinde yer alan sonuçların hepsini temizleyebilmeniz mümkündür. Böylece arama geçmişini komple silme işlemi gerçekleştirmiş olursunuz.
Twitter Arama Geçmişi Kaydetme Nasıl Yapılır?
Twitter üzerinde yaptığımız aramalar kimi zaman arama çubuğunu kaydolsa da kimi zaman kaydolmamaktadır. Yapılan aramaları kaydetmek için yapılması gereken adımlar aşağıda verildiği gibidir:
- Twitter aramalarını kaydetmek için öncelikle Twitter hesabınıza giriş yapmanız gerekmektedir.
- Twitter hesabına giriş yapıldıktan sonra ana sayfanın sağ üst köşesinde yer alan arama çubuğu üzerine tıklanır.
- Daha sonra kayıt edilmek istenen arama ismi çubuğun üzerine yazılır ve sağ üst köşede bulunan üç nokta simgesine basılır.
- Bu simgede çıkan seçenekler arasından “Kaydet” yazan seçeneğe tıklanarak yapılan arama, arama çubuğu üzerine kaydedilmiş olur ve Twitter arama geçmişi silme gibi bir işlem yapılsa bile kaydedilen arama sonucu silinmez.
Yukarıda verilen adımlarla Twitter arama geçmişini web üzerinden ya da mobil uygulama üzerinden kolay bir şekilde kayıt edebilirsiniz. Aynı şekilde bilgisayarda Twitter arama geçmişi silme ya da mobil uygulamada Twitter arama geçmişi silme işlemi yapabilirsiniz.
Twitter Karakter Sınırı Ne Kadardır?
Bilindiği üzere Twitter uygulaması üzerinden düşüncelerimizi paylaşmak uygulamanın aktif bir şekilde kullanılmaya başladığı zamandan bu zamanda kadar 140 karakter ile sınırlandırılmıştır. Fakat son zamanlarda yapılan düzenlemeler sonucunda karakter sayısı arttırılarak 280 karaktere çıkarılmıştır. Yani artık Twitter uygulamasının karakter sınırı 280 karakterdir.
Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?
Twitter hesabını kalıcı olarak silmek kolay bir işlem olsa da iyi düşünülmesi gerekmektedir. Çünkü hesap kalıcı olarak silindiği zaman bütün bilgilerinizde silineceğinden bir daha hesabınıza giriş yapamazsınız.
Hesap silme işlemi ayarlar menüsünde yer alan hesap bilgilileri kısmından yapılmaktadır. Bu sayfada yer alan hesabı sil seçeneği ile Twitter hesabınız kalıcı bir şekilde silinmektedir.
Twitter Hesabı Kalıcı Olarak Silindiği Zaman Ne Olur?
Twitter hesabı kalıcı olarak silindiği zaman, uygulama üzerinde ki tüm bilgileriniz de kalıcı bir şekilde silinmektedir. Kalıcı olarak silinen bilgilerin geri dönüşü ne yazık ki yoktur. Aynı zamanda kullanmış olduğunuz kullanıcı adınız da silinecek olup, hesabınızı tekrar geri açmak istediğinizde eski kullandığınız kullanıcı adı belli bir süre kullanılmamaktadır.
Twitter Hesabını Dondurmak Ne Demektir?
Twitter hesabı dondurmak hesabınızı geçici bir süre pasif hale getirmek demektir. Twitter hesabınız dondurduğunu zaman hesabınız ve hesap üzerindeki bilgileriniz durmaya devam eder ama sizi takip eden kişiler daha önceden atmış olduğunuz tweetlerinizi ve bilgilerinizi göremezler. İstediğiniz zaman Twitter uygulaması üzerinden kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaparak hesabınızı aktif bir hake getirebilir ve kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Hatta arama çubuğunda en son aradığınız kişi ya da konuya kadar hesap bilgileriniz ve geçmişiniz saklanmaktadır. İsterseniz Twitter arama geçmişi silme ile arama çubuğunu temizleyebilmeniz mümkündür.