0
İbrahimcan Bodur
Editör
19 Kasım 2024 115

Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor

Windows işletim sistemi kullanıcıları, dosya yükleme sorunu ile sıklıkla karşılaşmaktadır. Sizler de sürekli olarak “Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatası alıyorsanız, çözümü için açıklamamıza göz gezdirebilirsiniz. 

Windows işletim sistemi kullanıcıları, konforlu ve güvenli bir sistem içerisinde hareket ediyor olsa da zaman zaman bazı sorunlar ve hatalar ile karşılaşabilmektedir. Özellikle Windows dosya yükleme hatası, sistemden kaynaklı teknik bir arızadır. “Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatasının nedenlerini ve çözümlerini inceleyerek, hatayı kısa sürede giderebilirsiniz. 

Windows’un Karşılaştığı Yaygın Yükleme Sorunları Nelerdir?

Windows işletim sistemi, farklı nedenlerden dolayı yine farklı hatalar verebilmektedir. Özellikle dosyaların yüklenmemesinin pek çok nedeni vardır. Sistemin güncellemelerinden kaynaklı olarak karşılayacağınız dosya yükleyeme sorununun diğer nedenlerini de sizler için açıkladık. 

Neden Bu Tür Sorunlarla Karşılaşılır?

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor sorunu ile karşılaşılmasının pek çok nedeni vardır. Eksik sistem dosyalarının bulunması, sürücüden kaynaklı meydana gelen uyumsuzluklar ve hasarlı yükleme medyası en sık bilinen nedenleridir. 

“Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor” Sorunu Nedir?

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorunu, kullanıcıların en sık yaşadığı problemlerden biridir. Teknik bir hata olarak değerlendirilmesi gereken dosya yükleyememe sorunu, genellikle sistem güncellemesinden kaynaklı olarak meydana gelmektedir. 

Sorunun Tanımı

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorunu, bir ya da daha fazla dosyanın doğru şekilde yüklenememesi anlamına gelmektedir. Sistemin dosyalardaki bozuklukları fark etmesi sonucu, dosya yüklemede hata oluşur. 

Yüklenecek olan dosyanın bileşenlerinin bozuk, eksik veya uyumsuz olması durumunda bu hata ile karşılaşılabilir. Hem Windows sistemi, hem de yazılımı bu tür bileşenleri bozuk olan dosyaların yüklenmesinde problem oluşturur. 

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatasının oluşmasının en önemli nedenlerinden biri de Windows güncellemeleridir. İşletim sistemi, yeni gelen güncelleme sırasında kendisini kurtarmak ya da onarmak için bu hatayı verebilir. 

Bu Hatanın Örnekleri

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatasını farklı şekilde ve durumlarda alabilirsiniz. Bu hata ile karşılaşabileceğiniz bazı durumları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Uygulama veya oyun yükleme sırasında karşınıza “kurulum dosyası eksik veya bozuk” uyarısı çıkabilir.
  • Windows Update sırasında ekranda “güncelleme yüklenirken bir hata oluştu” uyarısını görebilirsiniz. 
  • Yeni donanım sürücüsü yükleme işlemi sırasında “ sürücü dosyası bulunmadı” hatası alabilirsiniz.
  • Windows işletim sisteminin kendisini kurma aşamasında “gereken dosyalar diskte bulunamıyor” uyarısı verilebilir.

Yukarıda sıralamış olduğumuz hatalar, genellikle dosya yükleme sırasında gerçekleşmektedir. Almış olduğunuz hatalar, bilgisayarınızın genel durumuna göre de farklılık gösterebilir. Ayrıca kullandığınız Windows işletim sisteminin sürümü de yine alacağınız hataları belirleyebilir.

Genel Çözüm Yöntemleri

İşletim sistemi ile ilgili yaygın olarak alabileceğiniz “Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatası için farklı çözüm yöntemlerini kullanabilirsiniz. Ancak önermiş olduğumuz bu çözüm yöntemlerinden önce, hatanın hangi sebepten dolayı meydana geldiğini bilmeniz gerekmektedir. Yaşadığınız uyarının veya sorunun nedenine göre, uygulamanız gereken çözüm yöntemi de farklılık gösterecektir. 

Sistem Güncellemelerini Kontrol Et

Windows gereken dosyaları yükleyemiyorsorununun çözümü için öncelikli olarak, sistem güncellemelerini kontrol etmelisiniz. Almış olduğunuz Windows hatasının en önemli nedeni, kullandığınız Windows sisteminin sürümüdür. Eğer eski sürüm Windows kullanıyorsanız, dosya yükleme hatasını daha sık alabilirsiniz. Sistem güncellemelerini kontrol etmek ve gerekli güncellemeleri yapmak için izlemeniz gereken adımları şunlardır:

  • Bilgisayarınızın “Başlat” menüsüne gelerek, “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  • “Güncelleştirme ve Güvenlik” seçeneğini tercih edin.
  • Açılan ekranda “Windows Update” seçeneğini tıklayın. Ardından “güncellemeleri kontrol et” seçeneğini seçin

Yukarıdaki adımları izledikten sonra, Windows sürümünü son hali ile başarılı bir şekilde güncelleyebilirsiniz. Sürümü güncellemek ve yeni sürümü indirerek yüklemek, yaşadığınız sorunu giderebilir. 

SFC Ve DISM Komutlarını Kullanma

SFC (Sistem Dosya Denetleyicisi) ve DISM (Dağıtım Görüntüsü Hizmeti ve Yönetimi) araçlarından dolayı, Windows dosya yükleme hatası alabilirsiniz. Bu araçları sisteme taratarak, hem bozuk hem de eksik dosyaların düzeltilmesini sağlayabilirsiniz. Kullanacağınız SFC ve DISM araçları Windows işletim sistemini detaylı bir şekilde tarayacaktır. Bu sayede “Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorununu gidermeniz mümkündür.

SFC Komutunu Kullanma:

Windows dosya yükleme sorununu gidermek için SFC komutunu şu şekilde kullanmanız gerekmektedir:

  • Bilgisayarınızdan “Komut İstemcisi” seçeneğine tıklayın ve aracı yönetici olarak çalıştırmak için izin verin.
  • Ekranda gördüğünüz bölüme “sfc/scannow” komutunu yazdıktan sonra “Enter” tuşuna basın.
  • Tarama işlemini başlatın ve taramanın sonlanmasını bekleyin. Ardından, sorunun giderilip giderilmediğini kontrol edebilirsiniz. 
DISM Komutunu Kullanma:

Windows dosya yükleyememe sorununu gidermek için kullanabileceğiniz bir diğer araç da DISM aracıdır. DISM komutunu kullanmak için şu adımları izlemelisiniz:

  • “Komut İstemcisi” seçeneğini tıklayın ve yönetici olarak çalıştırın.
  • Ekranda göreceğiniz komut alanına, “DISM /Online/Cleanup-Image/RestoreHealth” komutunu yazarak, ”Enter” tuşuna basın.
  • Tarama işleminin tamamlanmasının ardından, bozuk ve eksik olan dosyalar onarılarak, sorun giderilecektir. Dosyalar tarama sonrasında tekrar yüklenecektir. 

Windows’u Yeniden Yükleme

DISM ve SFC araçlarını kullandıktan sonra, sorun giderilmemiş olabilir. “Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorununu çözmek için yapacağınız bir diğer işlem de Windows’u yeniden yüklemedir. Ancak bu işlemi yapmadan önce, bilgisayarınızda yer alan tüm dosyalarınızı yedeklemeniz gerekmektedir. 

Yeniden yükleme işlemi, bilgisayarınızdaki tüm dosyaların, ayarların ve uygulamaların silinmesine neden olacaktır. Bunun için Windows’u yeniden yükleme yapmadan önce, yedekleme işlemini yaptığınızdan ve tamamladığınızdan emin olmalısınız.

Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor Sorununun Nedenleri Nelerdir?

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorununun olası nedenleri, çözüm için de sizleri doğru yönlendirecek, önemli bilgiler içermektedir. Sorunun kaynağının bilinmesi, hata kodunun ortadan kaldırılması açısından da önem taşımaktadır. Windows gereken dosyaları yükleyemiyor sorununun olası nedenleri şunlardır:

  • Disk Hataları: Dosyaların doğru şekilde okunmasının ve yazılmasının engellenmesi, hata oluşmasına neden olur. Sabit diskteki sorunlar, Windows hata kodu verecektir.
  • Yetersiz Depolama Alanı: Dosya veya uygulama yüklemek için cihazınızda yeterli boş alanın olmaması hata oluşturacaktır.
  • Bozuk İndirilen Dosyalar: Yükleme veya indirme işlemi sırasında dosyanın ya da uygulamanın bozulması, hata verecektir.
  • Sistem Dosyalarında Bozulma: Windows’un önemli bileşenleri yükleyememesi genellikle sistem dosyalarının bozulmasından kaynaklıdır.
  • Donanım Sorunları: Donanım bileşenlerindeki sorunlar ve arızalar, Windows hatasına yol açacaktır. 

Ana Sebepler

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor “ hatasının oluşmasına neden olan pek çok sebep bulunmaktadır. Sorunun kalıcı olarak çözülmesi için öncelikli olarak, sorunun nedeninin bilinmesi gerekmektedir. Bu sayede sorunu daha hızlı ve kalıcı olarak çözebilirsiniz. Windows dosya yükleyememe hatasını almanızın nedenlerini birlikte inceleyelim.

Hasarlı Medya Kaynağı

Kullandığınız Windows’u harici bir medya kaynağı üzerinden çalıştırıyorsanız, dosya yükleme ile ilgili hata alabilirsiniz. Bu hata genellikle DVD veya USB aracılığı ile işletim sisteminin çalışması durumunda meydana gelebilir. 

Almış olduğunuz hatanın, harici medya desteğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol etmek için, aynı medya kaynağını diğer bilgisayarda denemeniz gerekmektedir. 

Eğer farklı bir bilgisayarda yine aynı hatayı alıyorsanız, yaşadığınız sorunun kaynağını öğrenmiş olacaksınız. Hasarlı medya kaynağı sorununu gidermek için farklı bir medya kaynağı kullanmanız gerekmektedir. Windows indirme araçlarını kullanmak, bu sorunu çözmek için deneyebileceğiz yöntemlerden biridir.

Eksik veya Bozuk Sistem Dosyaları

Windows dosya yükleyeme sorununun bir diğer sebebi de eksik veya bozuk sistem dosyalarıdır. Bu dosyaların yapısından kaynaklı olarak, Windows işletim sisteminin güncellenmesi yarıda kalabilir. Ayrıca dosya yüklemelerinde de sorun meydana gelebilir. 

Sorunun bozuk veya eksik dosyalardan dolayı meydana geldiğini, SFC ve DISM araçlarını kullanarak tespit edebilirsiniz. Bu araçlar, sistem dosyalarını tarayacaktır. Kapsamlı tarama işleminin ardından bozuk veya eksik dosyaları kolaylıkla tespit edebilirsiniz. Sorunu çözmek için ise dosyaları onarmanız yeterli olacaktır. Dilerseniz Windows’u tekrar yükleyerek de problemi giderebilirsiniz. 

Donanım Uyumsuzluğu

Bilgisayarınızdaki uyumsuz ve eksik donanım bileşenlerinden kaynaklı olarak, Windows dosya yükleme işlemini tamamlamaz. Aldığınız dosya yükleyememe sorununun, donanım uyumsuzluğundan kaynaklanıp kaynaklanmadığını öğrenmek için, donanım bileşenlerini kontrol etmeniz gerekmektedir. 

Donanım bileşenlerinin, kullandığınız Windows sürümü ile uyumlu olması gerekmektedir. Eğer bir uyumsuzluk var ise; uyumsuz olan donanım dosyasını güncellemeniz gerekir. Donanımı güncelleme veya değiştirme işlemini yaptıktan sonra, sorunu gidermiş olacaksınız. 

Özel Çözüm Yöntemleri

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorunu ile karşılaştığınız zaman, uygulayabileceğiniz en etkili ve güvenli özel çözüm yöntemlerini sizlerle paylaşmak isteriz.

Hasarlı Diskten Kaynaklanan Sorunlar İçin Çözümler

Dosyaların doğru şekilde yazılamamasının veya okunamamasının en önemli nedenlerinden biri de hasarlı sabit disktir. Bu sorunu çözmek için yapmanız gerekenleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Disk Denetleme Aracını Kullanma: Kullanacağınız disk denetleme aracı, bozuk veya uyarı veren disk içindeki hataları bulacak ve düzeltecektir. Bunun için “chkdsk” komutunu, “Komut İstemcisi” içerisine yazıp, çalıştırmanız gerekmektedir. Tarama işlemi tamamlandıktan sonra, disk hataları da giderilecektir.
  • Disk Değiştirme: Hasarlı diskten kaynaklanan sorunları gidermek için kullandığınız diski değiştirebilirsiniz. Yeni bir disk alıp kullanarak, sorunu giderebilirsiniz. 

Sürücü Çakışmaları ve Uyumsuzlukları İçin Adımlar

Kullandığınız sürücünün uyumsuz ve eski olmasından dolayı Windows hatası alabilirsiniz. Sürücü çakışması ve uyumsuzluklarından dolayı hata aldığınızda şunları yapabilirsiniz:

  • Sürücüleri Güncelleme: Gerekli güncellemeleri yapmak için “Aygıt Yöneticisi" ni çalıştırmanız gerekmektedir. Manuel güncelleme yaparak, sürücünün sürümünü değiştirebilirsiniz. 
  • Eski Sürücüleri Kaldırma: Sorun oluşturan sürücüyü kaldırarak, yeniden yüklemek ve başlatmak, sorunun giderilmesini sağlayacaktır. Eski sürücüyü kaldırıp, yeniden yüklediğinizde sürücü çakışmasını önleyebilirsiniz. 

Antivirüs Yazılımlarının Neden Olduğu Sorunlar

Antivirüs programlarının pek çoğu, sistem dosyaları ile ilgili sorun yaşayabilir. Özellikle sistem dosyalarının karantinaya alınması, sıklıkla karşılaşılan durumlardan biridir. Bu durum, dosyaların yüklemelerinin engellenmesine de neden olur. Bu sorunu çözmek için şunları yapabilirsiniz:

  • Antivirüsü Geçici Olarak Devre Dışı Bırakma: Kullandığınız antivirüs programının yazılımını geçici olarak devre dışı bırakabilirsiniz. Sonra tekrar yükleyerek, sorunu çözebilirsiniz.
  • Karantinadaki Dosyaları Kontrol Etme: Antivirüs programları, dosyaları karantinaya aldığı için, bu bölümü mutlaka kontrol etmelisiniz. Yazılımın içindeki karantina menüsünü kontrol ederek, sistem dosyalarının geri yüklenmesini sağlayabilirsiniz. 

Yüklemenin Başarısız Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Windows sistemi bazı durumlarda, gerekli olan dosyaları yükleyemez. Bu durumda sizlere net bir uyarı veya hata kodu da göndermeyebilir. Ancak yüklemelerde sorun oluşması durumunda, bu durumu anlamanız için bazı belirtilere dikkat edebilirsiniz. Yüklemelerin başarısız olduğunu anlamanıza yardımcı olacak olan belirtiler şunlardır:

Hata Mesajları ve Kodları

Windows sisteminde dosya yüklemenin başarısız olması sonrası genellikle kullanıcılara hata kodları veya mesajları iletilir. Bu kodları bilmeniz, yaşadığınız sorununun nedenini öğrenmek açısından da çok önemlidir.

Sistem Tepkileri

Windows sisteminin dosya yüklemesinin başarısız olduğunda verdiği bazı tepkiler şunlardır:

  • Donma: Dosya yüklemesi başarısız olduğu zaman, dosya uzun bir süre cevap vermez. Yüklemenin tamamlanmasında sorun oluşur.
  • Takılmalar: Dosya yüklenirken takılmalar meydana gelebilir. Bilgisayar donar veya herhangi bir tepki vermez. Bu durum, dosya yüklemesinin başarısız olduğunu gösterir.
  • Ani Yeniden Başlatmalar: Bilgisayarınızın aniden kendini yeniden başlatması, dosya yüklemesinin başarısız olduğunun işaretidir. Beklenmedik şekilde yeniden başlatmalar olduğunda, Windows sisteminde yüklemenin başarısız olduğu anlamına gelir.

Önleme Stratejileri

Windows sistemi ile ilgili hata yaşamamak ve bu hataları önlemek için alabileceğiniz bazı önlemleri şu şekilde açıklayabiliriz:

Düzenli Sistem Yedekleme

Windows sistemini, düzenli olarak yedeklemeniz gerekmektedir. Herhangi bir arıza veya sorun oluşması durumunda, sistemi geri getirebilme şansınız olacaktır. 

Güncellemeleri Otomatik İndir ve Yükle

Windows sisteminin son sürümde olması, dosya yükleme ile ilgili sorun yaşamamak adına çok önemlidir. Sistemin son sürümünü kullanmanız hem hataların oluşmasını önceleyecek, hem de uyumsuzluk olmamasını sağlayacaktır. Bunun için Windows sisteminin güncellemelerini otomatik hale getirebilirsiniz. Bu sayede sistemi sürekli olarak ve her zaman güncel hali ile kullanabilirsiniz. 

Uyumsuz Yazılımlardan Kaçınma

Yüklemiş olduğunuz yazılım veya dosyaların, bilgisayarınızın işletim sistemi ile uyumlu olduğundan emin olmalısınız. Özellikle eski sürüm yazılımlar, güncel işletim sistemi ile çakışacak ve çalışmayacaktır. Uyumsuzluk ve çakışma gibi sorunları yaşamamak için mutlaka yazılımın, işletim sistemi ile uyumlu olması gerekmektedir. 

Ek İpuçları ve Püf Noktaları

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” sorunu ile ilgili alabileceğiniz önlemleri ve çözümleri sizlerle paylaştık. Bu tür sorunların çözülmesi için değerlendirebileceğiniz diğer ipuçlarını da sizlerle paylaşmak isteriz.

Hata Mesajlarını Doğru Analiz Etme

Dosya yükleme sırasında herhangi bir hata veya uyarı mesajı almış olabilirsiniz. Bu hata mesajlarının mutlaka dikkatli bir şekilde okunması gerekir. Sorunun hangi sebepten dolayı kaynaklandığını öğrenmek için hata mesajlarını analiz etmeli ve gözden geçirmelisiniz. 

Yardım ve Destek Forumlarını Kullanma

İnternet aracılığı ile ulaşabileceğiniz pek çok yardım ve destek forumu bulabilirsiniz. Özellikle teknoloji forumlarına yazarak, alanında uzman kişilerin önerilerini değerlendirebilirsiniz. Sizin yaşadığınız sorunlara benzer problemler yaşayan kişilerden yardım alarak, sorunu çözebilirsiniz. 

Sıkça Karşılaşılan Sorunlar ve Çözümleri

Windows işletim sistemi, güvenilir ve oldukça hızlı bir sistemdir. Ancak kullanıcılar Windows işletim sistemi kullanırken, benzer pek çok sorun ile karşı karşıya kalabilir. Windows işletim sistemi ile ilgili en sık yaşanan sorunları ve çözümlerini birlikte inceleyelim.

Windows Güncellemesi Sırasında Sorun

Windows güncellemesi yaparken bazı sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Güncelleme sırasında yaşadığınız sorunları gidermek için şunları yapabilirsiniz:

  • Güncellemeleri Tek Tek Yükleme: Windows güncellemelerini açtıktan sonra, her bir güncelleme işlemini ayrı ayrı yapabilirsiniz. Tek tek yükleme yaparak, herhangi bir hata oluşmasının önüne geçebilirsiniz.
  • Güncelleme Geçmişini Kontrol Etme: Bilgisayarınızın güncelleme geçmişini kontrol etmenizi öneririz. Herhangi bir güncellemede, sürekli olarak hata alıyor olabilirsiniz. Bu hatanın sebebini öğrenmek için güncelleme geçmişine bakmanız yararlı olacaktır.

Eksik DLL Hatası

DLL dosyasının eksik olması durumunda, sistem size bir hata kodu gönderecektir. Bu hatayı gidermek için şunları yapabilirsiniz:

  • DLL Dosyasını İnternetten İndirme: DLL dosyasını indirmek için, güvenilir bir internet sitesini kullanabilirsiniz. Eksik olan dosyayı bu şekilde yükleyebilirsiniz. 
  • Sistem Dosyası Denetleyicisini Kullanma: Bozuk ve eksik dosyaları onarmak ve kullanmak için, “sfc;/scannow” komutunu kullanmanız yeterli olacaktır.

Uygulama Yükleme Hataları

Herhangi bir uygulamayı yüklerken, çeşitli hata kodları ile karşılaşabilirsiniz. Uygulama yükleme hatası aldığınızda, şunları yapmanız sorunu çözecektir:

  • Uygulamayı Yeniden İndirme: Yüklemek istediğiniz uygulamayı yeniden indirmeniz gerekmektedir. 
  • Uyumluluk Modunda Yükleme: Yüklemek istediğiniz uygulamayı, Windows sistemi ile uyumlu bir şekilde yüklemek için uyumluluk moduna alarak, yükleme işlemine devam etmeniz gerekmektedir.

Hata Kodları ve Çözümleri

Windows gereken dosyaları yükleyemiyor” hatası, farklı kodlar ile karşınıza çıkacaktır. 0x8007025, 0x80070570 ve 0x80070002 en sık karşılaşılan hata kodlarıdır. Her bir hata kodunun, farklı bir sorunun sonucu olduğunu ayrıca hatırlatmak isteriz. Aldığınız bu hata kodlarını iyi okumalı ve sorunu çözeceğiniz dosyayı bulmalısınız. 

RAM ve Dosya Sistemi Hataları

Windows sistemi ile ilgili aldığınız bazı hatalar, RAM’deki sorunlardan dolayı da meydana gelebilir. Bunun için RAM ile ilgili sorunların kısa sürede giderilmesi, Windows sisteminin de daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. 

RAM’de sorun oluşmaması için düzenli olarak, RAM çubuklarını temizlemeniz gerekmektedir. Eğer RAM arızalarını gideremiyorsanız, yeni bir RAM almanız da gerekebilir. Almış olduğunuz Windows sistemi hatalarını gidermek için RAM’i de mutlaka kontrol etmeli ve sürücüyü yeniden biçimlendirmelisiniz. 

Sıkça Sorulan Sorular

Kullanıcılar, bu sorunu çözmek için birkaç farklı yöntem deneyebilirler. Aşağıda yer alan bilgilerde "Windows gereken dosyaları yükleyemiyor" hatasıyla ilgili sıkça sorulan soruları ve bu hatanın çözümüne yönelik adımları bulabilirsiniz.

Windows Yükleme Sırasında Hangi Depolama Ortamı Kullanılmalı?

Windows sistem yüklemesi sırasında, güvenilir ve sorunsuz bir depolama ortamı oluşturmak için USB flash sürücü kullanabilirsiniz. DVD kullanımını da önermekteyiz. Kullanacağınız USB flash sürücüsünün, en az 8 GB hafıza kapasitesi olması gerekmektedir. 

BIOS Ayarlarını Nasıl Sıfırlayabilirim?

BIOS’a girerek, “Exit” menüsüne tıklayın. Ardından “Load Setup Defaults”, “Restore Defaults” seçeneğine tıklayın. Bu bölümden, BIOS ayarlarını sıfırlayabilir ve değişiklikleri kaydedebilirsiniz. 

Windows Yükleme Medyasını Nasıl Oluşturabilirim?

Microsoft’un resmi web sitesi üzerinden, Windows sistemini indirebilir ve yükleyebilirsiniz. Ekranda göreceğiniz talimatları, sırası ile ve eksiksiz bir şekilde izlemeniz gerekmektedir. 

Yükleme Sırasında Karşılaşılan Hatalar Nasıl İzlenir?

Windows yükleme işlemi sırasında aldığınız hataları mutlaka not etmelisiniz. Açılan hata mesajlarını ya da kodları not alarak, sorunun sebebini öğrenebilirsiniz. Microsoft’un resmi web sitesinden bu hata kodları ile ilgili daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

“Windows Gereken Dosyaları Yükleyemiyor” Hatası Neden Meydana Gelir?

Almış olduğunuz dosya yükleyememe hatası, genellikle bozuk veya eksik sistem dosyalarından dolayı meydana gelmektedir. Ayrıca donanım uyumsuzlukları ve hasarlı medyadan dolayı da bu hatayı alabilirsiniz. 

Sistem Dosyalarını Nasıl Onarabilirim?

SFC yani Sistem Dosya Denetleyicisi aracını kullanabilirsiniz. Bu araç sayesinde, sistem dosyalarını onarabilir ve kullanabilirsiniz. Komut istemcisine, “sfc/scannow” komutunu yazarak, işleme başlamanız yeterli olacaktır.

Eksik Sürücüler Sorunu Nasıl Çözülür?

Eksik sürücü hatasını görmek için “Aygıt Sürücüsü” menüsüne gidin. Burada sarı ünlem şeklinde bir işaret görebilirsiniz. Sürücüyü güncelleyerek, hatanın giderilmesini sağlayabilirsiniz. 

Windows’u Temiz Bir Kurulumla Nasıl Yüklerim?

Windows’u temiz bir şekilde yüklemek için öncelikli olarak, cihazınızdaki tüm verileri temizlemeniz gerekir. Ardından Windows kurulumunu yapmalı ve cihazınızı yeniden başlatmalısınız. 

Sorunu Çözmek İçin Microsoft Desteğine Başvurmalı mıyım?

Yaşadığınız sorunları çözmek için yukarıda açıkladığımız önerilerimizi uygulayabilirsiniz. Eğer hata almaya devam ederseniz, Microsoft yardım ve destek ekibi ile iletişime geçebilirsiniz. 

0x8007025d Hata Kodu Nedir?

Bilgisayarınızda bu hata kodunu aldığınızda, yükleme ile ilgili sorun yaşadığınız anlayabilirsiniz. Herhangi bir uygulama veya dosya yüklemesinde eksiklik ya da bozukluk olduğu anlamına gelmektedir.

Windows Dosyaları Nerede?

Windows dosyalarına erişmek için, “C:\ Windows” klasörüne gitmeniz gerekir. Bu klasörün altında, Windows dosyaları bulunur.

Windows 10 Yeniden Nasıl Kurulur?

Windows 10 sistemini yeniden kurmak için bilgisayarınızı sıfırlamanız gerekmektedir. Bunun için bilgisayarınızın “Ayarlar” bölümüne gidin. Buradan “Güncelleme ve Güvenlik”, seçeneğine tıklayın. Ardından “Kurtarma” seçeneğine tıklayarak, cihazınızı sıfırlayabilirsiniz. 

0x80070643 Hatası Nasıl Düzeltilir?

Aldığınız bu hata .NET Framework’ün güncellenmesi ile ilgilidir. Bu hatayı gidermek için gerekli güncelleme işlemlerini yapmanız yeterli olacaktır.

0x8024401c Nedir?

Windows güncelleme hizmeti ile ilgili bir sorun yaşadığınızda bu hata kodunu alabilirsiniz. Windows istemi güncelleme yaparken, bağlantı sorunu yaşadığı zaman bu hata kodunu verecektir.

0xc000000e Hata Kodu Nedir?

Sistem dosyaları ile ilgili bir bozukluk veya eksiklik olduğu zaman bu hata kodunu alabilirsiniz. Bunun için öncelikli olarak, sistem dosyalarını kontrol etmeli ve yükleme işlemine yeniden başlamalısınız. 

0x80070422 Hata Kodu Nedir?

Windows güncelleme hizmetinin çalışmaması durumunda, 0x80070422 hata kodu alabilirsiniz. Eğer güncelleme hizmetini devre dışı bıraktıysanız, genellikle bu hata kodu ile uyarı alırsınız. 

Windows 10’daki 0xc004f074 Hatası Nasıl Çözülür?

Windows sistemi lisans kurucusu ile iletişim kuramadığı zaman bu hata kodu ile uyarı verecektir. Yaşadığınız bu sorunu gidermek için manuel olarak etkinleştirme işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca KMS yani Anahtar Yönetim Hizmeti sunucusunun da doğru olup olmadığını kontrol etmelisiniz. 

Hata Kodu 0Xc004f074 Ne Demek?

Ekranda göreceğiniz bu hata kodu, Windows ve lisans sunucusu ile ilgilidir. Windows lisans sunucusu ile bağlantı kuramadığı zaman uyarı verecektir. Gerekli kontrolleri yaparak ve izinleri vererek, hatanın giderilmesini sağlamanız mümkündür.

Hata Kodu 0x8007007b Ne Demek?

Windows’un lisansı yeniden etkinleştirmesi sırasında oluşan sorunlardan kaynaklı olarak bu hata kodunu verebilir. Hata kodu genellikle ürün anahtarının geçersiz olduğu durumlarda meydana gelir.

0x80080005 Hata Kodu Nedir?

0x80080005 hata kodu herhangi bir uygulama ya da sunucu içerisinde yapılan COM araması sorununda ortaya çıkan uyarıdır. Bu hatayı gidermek için Windows güncelleme klasörüne gidebilir ve sorun çözmeyi aktifleştirebilirsiniz. 

0x80070017 Hata Kodu Ne Demek?

Veri doğrulama hatasından kaynaklı olarak, bu kodu alabilirsiniz. Genellikle yüklemek istediğiniz bir dosyanın bozuk olması durumunda bu hata kodu verilir. Ayrıca disk okuma hatası sonrasında da bu hata kodunu alabilirsiniz. 

Windows 10 Sorun Giderme Nasıl Açılır?

Windows 10 sistemi ile ilgili sorun gidermek için “Ayarlar” menüsüne gidin. “Güncelleme ve Güvenlik, Sorun Giderme” adımlarını izleyerek, sorununun otomatik olarak giderilmesini sağlayabilirsiniz. 

Bu içeriği beğendin mi?
Emojilerle tepkini insanlarla paylaş!
YORUMLAR
Adımı Sansürle
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
    Bu yazıya henüz yorum yapılmamış, hemen sen yap!
+
Aktif Müşteri
+
Toplam İşlem
Kişi
Tam Zamanlı Çalışan
+
Sosyal Medya Platformu